offtopic
fáklyás menet 2013 febr. 08. - 10:47:36
(3/3)
Érdekes volt a története, de amikor elkezdett énekelni a harmonikálásához, akkor el kellett kapcsolnom - késõbb már vissza se kapcsoltam. Meg hogy szokatlan volt neki, hogy szevasztokkal köszöntötte valaki - nyilván egy fiatal - akkor a csonkaországban. Hát így 50-55 évesen furcsa is lenne egy ismeretlentõl, de akkor (két évtizeddel korábban) harmincas fiatalok lehettek õk is legfeljebb, az lett volna a furcsa, ha két hasonló korú hirtelen magázná egymást. (Persze értem én, hogy furcsállotta, mert más volt a szokás a Hargitán, de ha valami normális, akkor inkább ez a fiatalok közötti tegezés az.)
wagnera 2012 jan. 08. - 22:03:18
(2/3)
Sajnálom, hogy mûsorváltozás miatt elmarad a ma esti adás (2012.01.08.) a Hír TV-n. Egyszer láttam már a filmet, pont az aután, hogy Szarvason voltunk. Alig vártam az ismétlést. Most meg nem adják. Pedig sok embernek szóltam, hogy nézzék meg.
feketevipera 2011 júl. 11. - 21:45:41
(1/3)
A filmben egy erdélyi magyar család tagjai mesélnek a Magyarországra való, tényleges életveszéllyel járó átszökésükrõl, az õket segítõ emberekrõl, a nehézségekrõl, a szülõföldön hagyott rokonokról, a honvágyról, egyszóval magáról az életrõl. Megtudhatjuk a filmbõl azt is, hogy lehet-e szívfájdalom nélkül egyszerre két országot tartani otthonunknak, és hogy hogyan lehet túlélni az elszakadást a szülõföldtõl, a tágabb családtól.