Kuttyánszkikutya 2018 nov. 17. - 21:39:40
(3/3)
Te jóságos Isten, ez a "kiskeró" micsoda pojáca, nevetséges paprikajancsi, hogyan lerhet Bóni gróf?!! Amennyire nevetséges , szánalmas, annyira, vagy sokkal jobban felháborító!
Az összes szereplőnél kisebb, beleértve a tánckaros lányokat is , mint egy jelentéktelen mitugrász , ordítozik, és csúnya ahogy énekel, a fogai, is csúnyák,...Az, hogy az apja a Keró, minden szempontot felülír?! Artistának jó lenne, mert ugrálni tud, ennyi.
Az Operettszínház színpadának meggyalázása ez az ember!
Emoke1 2018 nov. 17. - 08:14:58 Előzmény Edmond Dantes
(2/3)
:-) Igy igaz.
Edmond Dantes 2015 dec. 28. - 17:55:15
(1/3)
Csak most jutottam hozzá h megnézzem a felvételt. Eltekintek az amúgy is komplikált cselekményû és 100 év alatt sokszor agyongyötört, össze-vissza átírt librettójú csúcsoperett csúcsgálájának részletesebb elemzésétõl, nem érné meg. Talán Molnár Piroska színpadra lépése érdemel említést és köszönetet.

Két megjegyzést azonban nem bírok visszatartani.

1) Fölösleges és értelmetlen volt kakukkfiókaként becsempészni a gála elejére a "Ma önrõl álmodtam..." kezdetû nótát, ami Az ördöglovas (egyik) slágere. Lehet h továbbiak is voltak, de ez tuti h nem a Csárdáskirálynõ része.

2) Miután a konferansziék -talán az elõadáson megjelent miniszterelnök és a fél minisztertanács kedvéért?- ismertették, miért is kellett a darabot az 1954-es felújításkor a "letûnt úri-polgári világ" karikatúrájává átgyúrni, színpadra szólították színházi életünk örökös fõrendezõjét-fõigazgatóját, Szinetár Miklós tanár urat, az akkori felújítás rendezõjét. Õ pedig elõadta, h valójában milyen leleményesen csempészte be az elõadásba és milyen jól megértette a közönség az õ (burkolt?) társadalomkritikáját, amikor elénekelték: "Túl az Óperencián boldogok leszünk" meg "Ne búsulj lesz még szõlõ,lesz még lágy kenyér". Jól kijátszotta a cenzúrát! Már ezzel és akkor elkezdte a kommunista rendszer lebontását.

Remélem, amikor Szinetár tanár úr 100. születésnapján lesz ünnepi gála, majd azon-akkor is elõadja, hogy a fenti (burkolt?) társadalomkritika 1954-hez hasonlóan 2015-ben is aktuális volt...az Óperencián túl valóban sokan boldogok és tényleg: ne búsuljunk, lesz még szõlõ,lesz még lágy kenyér. Ha õ mondja, nem kétséges, úgy is van-lesz.