Téma: Csendes Don

törökbálint okt. 22. 10:46:02 Előzmény Dalmát
(6/6)
Én is teljesen egyetértek az általad írtakkal. A legutóbbi résszt csak most, pár napja láttam, mert nem voltam itthon, de ez még az előzőeknél is jobban tetszett - drámaiság, költőiség, ugyanakkor a hatásvadászat,a naturalizmus teljes kerülése. Nekem is tele volt a hócipőm a szovjet háborús filmekkel anno, és persze, hogy inkább több amerikai filmet szerettem volna látni, de ez azóta teljesen a visszájára fordult. Amúgy tényleg átestünk a ló másik oldalára, mert amig pl. a 7o-es években a szovjet filmeken kivül volt számos amerikai film is a mozik kinálatában /nem beszélve a ny-európaiakról/ addig manapság mi a helyzet? És igen, kellenének ma is, tudnék javasolni például egy Eizenstein sorozatot /Duna/ amire azért rákaptam minden iránt érdeklődő diákként a 7o-es években és teljesen magával ragadott. Még annyit, hogy én nem bölcsésznek tanultam /sajnos/ de egyre inkább úgy érzem, h talán mégis a szoci idők irodalom oktatási szemlélete mondta ki az igazságot, vagyis hogy a művészi ábrázolásnál a realizmus és nem a naturalizmus az elengedhetetlen eszköz.
lonapost okt. 21. 09:07:08 Előzmény Dalmát
(5/6)
Teljesen egyetek a hozzászólásoddal. Az a régi film, az Emberi sors volt. Jó lenne több orosz filmet látni, ismerőseimnek van orosz csatornája, és áradoznak a kulturális minőségről.
Sanci2 okt. 17. 17:14:37
(4/6)
…csak hogy tudjuk, mire számítsunk;
https://www.imdb.com/title/tt5220278/?ref_=fn_al_tt_3
dorog okt. 09. 19:07:58
(3/6)
Alapötlet (valójában) Mihail Solohov azonos című regénye...
Sweet-But-Psycho okt. 05. 09:59:40 Előzmény Dalmát
(2/6)
Rossz linket tett ki korábban a port, ezért egy másik feldolgozás topikjába kerültek az ide szánt hozzászólások. Nagyjából egyetértek az általad említettekkel.
8/10
Dalmát okt. 05. 00:31:43 8/10
(1/6)
Hihetetlen, hogy eddig senki nem szólt hozzá ehhez a sorozathoz. Az eddig vetített két rész nagyon tetszett. Szerintem kiválóan megrendezett, gyönyörű képekben elbeszélt történet, a filmzene is jó, és a szereposztás is nagyszerű. Még nem láttam olyan filmet, amiben ennyire odafigyeltek volna a hitelességre, a falu legszebb nőjének is piszkos a körme, ellentétben más alkotásokkal, ahol a parasztlányok tökéletesen manikűrözött kézzel tesznek-vesznek a ház körül.
A regényt nem olvastam, de kedvet kaptam hozzá. Gyerekként láttam egy korábbi filmes feldolgozást, de arra még csak halványan sem emlékszem. Kár, hogy mostanában nem nagyon lehet orosz filmeket látni a tévében. A szocializmusban tele volt a hócipőnk a hős katonák kalandjaival a nagy honvédő háborúban, ma viszont a fiataloknak esélyük sincs, hogy a hollywoodi filmek mellett mondjuk a volt Szovjetunió filmtermésének legjavával megismerkedjenek.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás