Scarecrow 2011 dec. 08. - 21:58:07
(56/116)
Szerintem szándékosan hagyták ki belõle az egész Shrekkes vonalat. Független filmet akartak csinálni. Nekem tetszett a vége, mert én kíváncsi lennék egy folytatásra, és szerintem jól megoldották Csizmás és Pracli kapcsolatát is, mint "szeretõk", így nem kell azon rágódnom, hogy mégis mi lett végül a cicalánnyal, miért nem része Kandúr életének, amikor az az ogreval találkozik. Féltem, hogy az írók a történet végén megölik.
Scarecrow 2011 dec. 08. - 21:51:21
(55/116)
Nem a második Shrekre gondoltam, hanem az eredeti francia tündérmesére. Bár a kettõ a filmet tekintve ugyancsak nincs köszönõviszonyban.
Csekély értelmû medvebocs 2011 dec. 08. - 21:05:22
(54/116)
Nem rossz de többet is kihozhattak volna belõle pl: SPOILER:A végén arra számítottam hogy össze lesznek varrva a szálak hogy Kandúr miért ment Mexikóból ,,Túl az Óperenciába" de ez kimaradt SPOILER VÉGE.Remélem ez nem egy folytatásban derül ki.
Bodellger 2011 dec. 08. - 17:50:35
(53/116)
Sajnos nem volt nagy szám azt kell, hogy mondjam, pedig nem voltak nagy elvárásaim. Szerintem nem volt benne nagy poén, viszont annál több akciójelent. 10/7
SPOILER

Õszintén szólva okádtam a tojástól. Az egyik legrosszabb mesekarakter, akit valaha láttam. Szarul volt kidolgozva a jelleme és a külleme is okádék volt. Hol van ez olyan gonoszoktól, mint Zordon, Hádész, Jafar, vagy, hogy ne menjek messzire Farquaad Nagyúr, esetleg Tai Lung ???? Amennyire Kandúrt lehet szeretni (pedig nem vagyok cica fan) ahogy néz a nagy szemeivel , úgy ezt a tojást annyira lehet UTÁLNI!
Mermaid. 2011 dec. 08. - 13:38:09 Előzmény Cordelia
(52/116)
Sajnálom a dolgot. Viszont azt nem annyira értem a két dolognak mi az összefüggése egymással, de a lényeg hogy gondolom megoldódott.
Mermaid. 2011 dec. 08. - 13:37:10
(51/116)
Én simán beraknám a 16-os karikát mert szerintem egy 12 éves gyerek sem biztos felfogná a poénokat benne. Persze lehet le vagyok maradva és ez a generáció már merõben más mikor én voltam 12 éves.
8/10
offtopic
Rahar 2011 dec. 08. - 12:45:38 8/10 Előzmény Scarecrow
(50/116)
Elfogult vagy, ám ennek ellenére nagyon sok mindennel egyetértek. Attól, hogy szamár komolytalan még lehetne hozzá egy jó kis történetet írni, ez csak a forgatókönyv írókon múlik.
Scarecrow 2011 dec. 07. - 23:09:51
(49/116)
SPOILRER veszély

Csizmás nincs Shrekkel köszönõviszonyban

Fél éve várom ezt a filmet, mert körülbelül fél éve jött ki róla az elsõ bemutatófilm. Nagy várakozásokkal tele ültem be egy 3D-s elõadásra kezemben egy Csizmás menüvel. Az eladófiútól kértem az üdítõspohárhoz járó figurát: nyújtotta volna kérdezés nélkül át Kandúrt, de én gyorsan közbevágtam: Puha Praclit kérném, mire értetlenül rám meredt, és ekkor pontosítottam: azt a fekete cicát. Szóval megkaptam a kis szuveníreimet, egy könyvjelzõt, a figurámat, meg a többi kis apróságot, és beültem a terembe.
Nem kellett csalódnom, azt kell mondanom, hogy megérte a film a fél éves várakozásomat. Lehet, hogy elfogult vagyok, mert macskás vagyok, és nekem is van egy vörös kandúrom. Én sokszor felkacagtam, mert a poénok zöme macskás poénokra épül, de talán azért, mert én a Shrekkes-gegekre nem is számítottam. Úgy ültem be, hogy bár a Shrek-féle Csizmás kandúrról fog szólni ez a film, de önálló, független, és mivel más a fõszereplõ, más a mese stílusa is. A Shrek egy kisebbségi komplexusban szenvedõ ógréról szólt, egy antihõsrõl, aki az eredeti mesékben torz figura, emelyet a film kifordított az õ szemszögébõl mutatva meg az eseményeket átírva ezzel a klasszikusok alapjait, amelyek tükörképében a zöld szörny valójában egy meg nem értett, el nem fogadott óriás, a herceg egy nyálas szépfiú, a Jótündér pedig gonosz médiasztár. Shrek humora sok alpáriságból táplálkozott: ogrés poénok, böfögés, és megannyi mesehõs karikatúrája szerepelt benne, Csizmás viszont az eredetiben se volt negatív. A Shrek univerzumban õ egy latin amorozó, nem csúnya, hanem nagyon is aranyos, ezért a köré szõtt mese poénjai sem Shrekkesek, hanem cicásak. Ami határozottan jól áll a karakternek. Nem küzd kisebbségi komplexussal, az egója a helyén van, sõt, viszont árulások és cselszövések árnyékolják be életét.
Vagyis én az ogrét nem is vártam benne, se rátevõ utalást. Shrek már megtette a magáét 4 megfáradt részen át. Karakterei közül pedig csak Kandúr az, aki szerintem alkalmas önálló filmre. Fióna ugyebár Shrek nélkül nincs meg, Szamár pedig szerintem túl hülye és komolytalan ahhoz, hogy bármi értelmes történetet lehessen köréje kerekíteni. Ezzel szemben Csizmás Kandúr csupa szív, ariság, és van benne egy kis dráma is.
A történet több mesébõl operál, elõször egy kis katyvasznak tûnik, de a végére szerintem összeáll minden. Aki azt nyilatkozza, hogy szerinte kiszámítható, könyörgöm, animációs családi filmrõl van szó, amelyet úgy komponáltak meg, hogy a 12 éven felüli korosztály megértse. A karakterek tetszettek, fõleg Pracli cicus, aki macskaszemmel nézve igencsak szexi, és tökéletes párosa a Kandúrnak, Tojás szerintem elég árnyalt, meglepetést tartogató figura lett, egyedül csak Jancsi és Juli párosát éreztem kissé üresnek. Egy nagyon jó jelenetük volt: amikor szobát foglalnak, de nem emlékezetes gonosztevõk, mert az igazi bajkeverõ, mint a végére kiderül igazából nem is õk, és aztán persze színrelép a Jurassic Parkból szalajtott óriáslúdanyó, amelyben csak egy hibát találtam: ezt a giga ludas dolgot Rumpelstiltskin háziállatával a negyedik Shrekben már ellõtték.
A szinkronhangok ugyancsak nagyon jók szerintem. Nekem tetszett Crespo Rodrigo Csizmása. Szerintem nem kell kukacoskodni vele, mert az õ hangja is nagyon kellemes és kandúros, illetve Németh Borbála Cicusa is telitalálat.
Ugyan nem tobzódik a film a Shrekkel ellentétben a mesehõsökben, de ez nem Shrek-meseparódia, hanem egy önmahát igenis komolyan vevõ kaland-vígjáték. De ennek a filmnek is meg van a maga röpke kis sztára: "OOOOh Cat".
Összességem nekem ez a film 9/10. Csak azért nem adok rá maxot, mert szõrösszívû vagyok.
Cordelia 2011 dec. 07. - 11:56:03
(48/116)
SPOILER
a halál megmagyarázása a nagyapja halálával kezdõdött és a tojás halála ezen nem segített...
SPOILER

Számomra a Shrek egy utálatos film. (Elnézést kérek mindenkitõl aki szereti.)
Mermaid. 2011 dec. 07. - 09:34:27
(47/116)
Hány éves?? 12 év fölött má nem kéne az alatt meg nem tudom van e értelme ilyet nézetni vele. A Shrek se kimondottan gyerek mese szerintem.
Cordelia 2011 dec. 07. - 08:54:37
(46/116)
SPOILER
...ráadásul magyarázhattam a gyereknek a halál fogalmát a miatt a tojás miatt...
SPOILER
domo.robi 2011 dec. 07. - 00:41:46
(45/116)
Hé, ez képi spoiler! :)
domo.robi 2011 dec. 07. - 00:39:25
(44/116)
*** Spoliler is lehet benne ****

Szórakoztató szórakosgató - ez jutott eszembe, amikor ma IMAX-ben sikerült megnéznem a filmet. Azt viszont nem mondanám, hogy könnyesre röhögtem magam a sok poénon - a Shrek után fõleg.
Ami tetszett:
- Csizmáskandúr kb. 10-20 féle macska-szokása, ami színesítette a filmet, jó kontrasztot adva ezzel a Macsó Macsek karakternek
- Néhány eltalált poén
- Alapvetõen fejlõdött a Dreamworksnél a CGI a Shrek óta, de nem annyit mint Pixaréknál - a vizes szõr animálása még nem igazán jött össze...

És ami nem tetszett:
- Üres a film, üresek a karakterek. A jó filmet a jól kidolgozott karakterek viszik a hátukon, a Shrek és a Pixar filmek nyomán már nem lehet elõjönni olyan semmitmondó karakterekkel, mint a Tojás vagy János és Júlia, nem is beszélve a fõszereplõrõl, Cs. Kandúr, büntetett elõéletû Sanricardoi lakosról.
- Azt a csodás lehetõséget is kiválóan puskázták el, amit a Shrekben kihasználtak - azaz a különféle mesék karaktereit egy filmbe összedobálva valami izgalmas sülhet ki belõle. Itt az égig érõ paszuly és csizmáskandúr összeházasítását túl egy kis Jackandjillre futotta, aztán annyi. Pedig több jó szereplõvel izgalmasabb cselekmény is lehetett volna.
- A Tojás az egy teljes mellélövés. Se nem szerethetõ, se nem utálható, nincs jól kidolgozva, a végén sem kerül helyre a karakter, nincs nagy katarzis vele kapcsolatban. Ráadásul aki evett már rántottát, vagy emlékszik Humptydumpty idióta történetére, az nem nagyon veszi be, hogy ez a tojás valami nagy feltaláló, bandafõnök, vagy akármi komoly lehetne.

Azt hiszem, hogy a hero múvik helyett a sidekick múvik nem fognak bejönni. Ahogyan Shrek szamaráról sincs film (remélem nem is lesz) Shrek nélkül, és Robinrõl sincs Batman nélkül, Janerõl sincs Tarzan nélkül, Cs. Kandúr sem lesz sikeres önmagában. Mert a hero szokott jellemfejlõdni, a sidekick csak színesít.
offtopic
_Freddy_ 2011 dec. 06. - 07:33:06 Előzmény sophie91
(43/116)
szerintem sehogy sem érdemes megnézni, baromi unalmas, a vége fele van 1-2 jó poén aztán ennyi
8/10
Rahar 2011 dec. 05. - 19:06:53 8/10
(42/116)
Nekem tetszik ez az animációs film. A képi megvalósítás, a kép és hang hatások kiválóak. Viszont a Shrek elsõ három részéhez viszonyítva humor terén nagyon gyenge, talán ha 5 poén és/vagy vicces jelenet van benne. A Shrek annyira magasra rakta a mércét ebben is, hogy nemhogy túlszárnyalni, de még elérni sem sikerült. Én például a Shrek 2 része óta nem láttam annyira humoros, izgalmas és érdekes animációs filmet. Ezt az alkotást úgy néztem végig, hogy elõtte nem olvastam el az ismertetõt, tehát nem tudtam semmit a film történetérõl, ezért nem éreztem a cselekményvezetést annyira kiszámíthatónak. Sajnos ebben az alkotásban szerintem a fõszereplõn kívül nincsen érdekes, egyedi karakter, mint például Szamár vagy Fiona. Ettõl függetlenül igyekeztem a történetre és a cselekményvezetésre koncentrálni amirõl elõttem már több fórumozó is elég rosszakat írt. Mivel a fõszereplõ már viszonylag a történet elején mesél magáról és a céljairól, ezért a cselekményvezetésben sok meglepetést már nem lehet tenni, bár azért így is van csavar a történetben. Viszont ez egy animációs alkotás mely 12 éven felülieknek készült, szerintem nem célszerû elvárni egy ilyen jellegû mûtõl, hogy olyan csavaros és bonyolult története legyen, mint egy kriminek vagy mint például A tégla címû filmnek. Attól függetlenül, hogy több helyen is számítottam a történetben bizonyos dolgokra, engem lekötött a film és jó volt végignézni az egészet, nem bántam meg. Nekem a Shrek elsõ három része jobban tetszik, de ez is önmagában megállja a helyét. Ha majd kiadják kereskedelmi forgalomba akkor szerintem be fogom szerezni, mert még így is elérte azt a szintet, hogy bekerüljön a gyûjteményembe. Szerintem akik kifejezetten egy Shrek-féle nagyon humoros filmet akarnak megnézni, azok ne tegyék mert ilyen szempontból csalódni fognak.
8/10
offtopic
Rahar 2011 dec. 05. - 18:35:25 8/10
(41/116)
Én az Avatár címû filmet 3D-s változatban láttam, szerintem úgy érdemes volt megtekinteni, bár sajnos nem teljes mértékben mérvadó a véleményem, mert normál változatban nem láttam és nincs összehasonlítási alapom.
sophie91 2011 dec. 05. - 12:42:13
(40/116)
Érdemes 3D-ben nézni vagy semmi értelme mert nincsenek benne 3D-s elemek? Pl. a harry potter uccsó részét is tök fölösleges volt 3D-be nézni
10/10
illeskese 2011 dec. 04. - 19:15:41 10/10
(39/116)
Nem tudom miért kell ennyite lehúzni, nekem nagyon tetszett. :))
7/10
Kulcskészítõ 2011 dec. 04. - 11:56:07 7/10
(38/116)
Ami ezt a filmet illeti, ugyanaz válik elõnyére, mint ami a hátrányára is. Mivel a Shrek már alaposan "megágyazott" a macseknak, ezért gyakorlatilag bármirõl szólhatott volna a sztori, akkor is borítékolható a siker. De pont ez a hátránya is, mivel az emberek - pont amiatt, ahonnét jött a karakter - jóval többet várnak egy színes lufinál.
Ami nagyon tetszett, az az, hogy kellõképpen mozgalmas volt, és igazán sehol nem ült le a történet, igaz, elég rövid ahhoz, hogy ez ne is következzen be. Tetszett a régimódi, spagetti westernekre hajazó környezet, amit még meg is toldottak idõnként osztott képernyõkkel, ami szintén megjelent többször is ebben a stílusban 40-50 évvel ezelõtt.
Ami viszont a film hátránya, az az egyértelmû kiszámíthatóság. Sajnos a történetvezetés sehol nem okozott meglepetést, és humorból is többet vártam volna kicsit. Jani és Juliska, mint a gonoszok, szolgálnak némi humorforrással (a szobabérlés hatalmas!), sajnálatos viszont, hogy a fekete macska eléggé vérszegényre sikeredett.

Ami pedig bennem eléggé nagy kérdõjelet hagyott: ha Csizmás ilyen becsületes, egyenes figurává formálódott már ekkortájt, akkor mi viszi rá késõbb, a Shrek 2-ben, hogy elvállaljon egy merényletet a tölcsérfülû zöldség ellen?
Ford Mustang 2011 dec. 03. - 20:00:15
(37/116)
Igen, állítólag megcsinálta azt is. :)