Téma: DAU. Natasa

2/10
Szaszonca 2021 szept. 05. - 07:38:16 2/10
(3/3)
A film maga volt a szenvedés, nyomasztó légkör, trágárság. Mindez öncélúan… nagyon vártam a filmet, de csalódás volt. Az előttem szóló véleményét osztom. Másfél órát bírtam, majd kimenekültem a moziból…
2/10
sipmester 2021 aug. 06. - 13:11:14 2/10
(2/3)
sajnos a leírásnak semmi köze nincs a filmhez. lehet, hogy berendezett egy miniszovjetuniót, de ebből nem látszódott semmi. Tarr Bélán edződöttként, sajnos egy óra szenvedés után elhagytam a mozitermet. Botrányosan unalmas, 2021-ben sajnos már tiniknél se beszédtéma, hogy van egy film, amiben durva verekedés van és granny pornót is lehet látni percekig. nem, ma már többre van igénye a nézőknek. igen, emberkísérlet volt, de nem a filmben hanem a nézőkön, ki bírja ki mobilnyomkodás nélkül ezeket a hosszú perceket. remélem ebből a projektből összevágnak valami értelmesebb alkotást is, sőt, remélem majd felvesznek legalább egy vágót a következő produkcióhoz.
6/10
Agika111 2021 aug. 06. - 08:57:23 6/10
(1/3)
Mąsolva FB oldalamról:

Jó régen voltam utoljára moziban.

Ma - miután a mai HVG jelentette magyarországi forgalmazását - megnéztem a DAU, Natasát. Erre a filmre már nagyon régóta fájt a fogam, a közismert, egyedi környezet miatt ( a film rendezője által felépített, nagy területű fantom Szovjetunió, állítólag részint évek óta ott élő, valóságshowszerü szereplökkel) - amiből ez a film egyébként kicsit sem profitál, és az ember nem érti, hogy a lényegében három belső helyszínen játszodó kamaradarabhoz erre miért lett volna szüksége.
(Persze a "Natsa" - állítolag - csak egy epizódja a sok részből álló sorozatnak).

Az élmény vegyes, de nem bántam meg, hogy megnéztem, annál is inkább, mert erre a hatásvadász filmre emlékezni fogok, ami már egy komoly érv a szememben, hogy "tud valamit".

Végig kétség mardosott a hitelességet illetően; - a szándékoltan groteszk elrajzolások tudomásulvétele beszámításával is - egy abakusz, Deluga kaviáros konzerv, bádogfüles teáspohár, meg rossz öltönyök, és egy műanyag borítású kádtöltő csaptelep nekem kevés, hogy echt - bocsánat -настоящий Szovjetúniót szagoljak. ( Mivel nem éltem ott, és így helyi nőket sem vetkőztethettem, így a bemutatott fehérnemükhöz illetve - az egykorú szovjet nőkről való előítéleteimhez képest túlságosan - trimmeltnek tűnő puncikhoz nem tudok hozzászólni ). Viszont túl elidegenítő volt a nyugati szakértő vendég jelenlétével súlyosbított katonai emberkisérletet végző tudósok és alanyaik valószínütlen éttermi társulása, amit sokkal inkább dramaturgiai hibaként, mintsem müködő geggként láttam. Habár - spoiler következik - a törtenet pont arra épült, hogy lehet a nyugati vendéget megzsarolni.

Végül is - miutan a film erényeiből leirtam a túl hosszú film hatvan százalekát kitevő unalmas, fertemesen káromkodós, a két részeges főszereplő pincernő közötti, különösebb dramaturgiai célt nélkülöző cicaharcot - leginkább az utolsó részért volt érdemes megnézni a filmet: A beszervezési jelenetért, amiben a hősnő - teljesen elrugaszkodva a plauzibilistől -mintegy hollywoodi álomfestés révén - egy groteszk csavarral megpróbál fordítani végtelen megalázottságán, és visszamanipulálva felülkerekedni az őt beszervező - egyébként kiváló szinészi alakítást nyujtó - tiszten. Egy másik plusz pontot kapott a két, hajcsat kiszedő jelenet kontrapunktja.
Egy harmadikat a keleteurópai elzártság és műveltséghiányos nyelvtudás deficit - tűpontos - megjelenítése.

A film egyébként - attól tartok - nem fogja örömmel és büszkeséggel eltölteni Vlagyimir Putyint, akit és akinek a bukott birodalmat visszavágyó rendszerét a megnézettnel lényegesen szinvonalasabb alkotás, a "Szelid teremtés", és a "Leviathan" is kellően megalázhatott.