hanguktaekwondoo 2019 aug. 28. - 23:55:00 Előzmény K. Judit
(9121/9141)
Igen. japanese gay icon, a szubkultúra kedvence. csini lyányka fogacskákkal körmöcskékkel. ha jobban utána kotrunk még nyuszipompon is fityeg a hátsója felett. a száj kielégíthetetlen lélekre vall. nyomorú áldozatok... :-)) ha már takumi akkor max. kun, nem ez a hatványozott deformitás
K. Judit 2019 aug. 28. - 23:32:58 Előzmény Caffe
(9120/9141)
Láttam egy filmet a tévében Takumi Saito-val a Cinemax2-n, Ramen Teh'Review - Variety (Ízek a múltból) volt a címe.
Külön meg kellett keresni, mert a műsorújságban semmi nem volt róla, egyszerűen kihagyták a film helyét.
Csak azért szólok, hogy lehet, hogy ő lesz az új kedvencem :), igaz, eddig még csak ebben az egy moziban láttam.
Csatolok egy fotót is a félreértések elkerülése végett. Maga a sztori nem volt nagy szám, de azért nem is volt rossz.
(Családok közötti régi gyűlölet a téma, persze itt egy kínai (szingapúri), és egy japán családról van szó,
főleg sajnos arról, hogy az idős generációk mennyire nem tudnak elvonatkoztatni a múlt bűneitől, mennyire nem akarják
meglátni, hogy már más világot élünk, amit persze nem szeretnék elbagatellizálni, mert nyilván megvan, megvolt rá az okuk .... mindenesetre az "idegen" unoka elhatározza, hogy megbékíteni az idős kínai nagymamát, és ezt egy régi családi ramen recepten keresztül próbálja megtenni, tulajdonképpen az idős asszony megpuhítása a cél ... )
Nagyon helyes ez a fiú, különleges, izgalmas. Se nem lányos, se nem túl kifinomult, van benne kis vadság, érdekes. Keresek
majd valamit, a asianWikis oldalán eszméletlen sok film van felsorolva, majd meglátom, melyik tetszik meg elsőre.

(Ja, és megnéztem a" Designated Survivor: 60 days"-t is, nem gondoltam volna, de jó volt. Valahogy mindent jól eltaláltak, nincs benne szirupos romantika, főleg politikáról szól, a politikusok egymás közötti viszonyáról, a hatalmat gyakorlók játszadozásáról stb., .... többet nem írok, hátha belenézel. Tulajdonképpen a 4-5. epizódtól már elég izgalmas is.
Itt néztem teljesen zavartalanul (viewasian.tv/drama/ .... és a film címe kötőjelekkel, de nincs kettőspont).



K. Judit 2019 júl. 24. - 11:12:01 Előzmény Caffe
(9119/9141)
Néha sajnálom K-t, mert valószínűleg egy csomó olyan dolgot tulajdonítanak neki, amiről halvány lila gőze nem is lehetett. (Honnan tudhatta volna 2500 évvel ezelőtt, hogy mivé lesz a világ?)
Inkább olyanok tartják életben a róla szóló legendákat, akiknek érdekük, hogy fennmaradjanak, akik azt gondolják, az a normális, ha egyesek szívathatnak másokat kényük kedvük szerint, mert megtehetik, mert törvénybe is iktathatják, és röhöghetnek a markukba, ha nem fogtad fel. A mindenhová beszivárgott szívatók ráadásul leköteleznek másokat, egész hatalmas hálózatuk van, akik tőlük függenek, így inkább röhejesnek tekinthető az ellenkezés, mindenhol falak vannak, amibe beleütközhetsz, törvényszerű, hogy neked nem lehet igazad. Viszont elmehetsz, senki nem tartóztat, elmehetsz vállalattól, városból, országból - lényeg, hogy megértsd, megtehetik ...

Persze, hogy bocsánatot kérnek, semmibe nem kerül. Ha mást nem is tanultunk abból a néhány történelmi drámából, amit láttunk, az az, hogy a mentegetőzés rosszabb, mint magának a bűnnek az elkövetése. Nyilvánosan meg pláne nem mentegetőznek. És ez érvényes a bűnösre is meg az ártatlanra is. Fura egy világ.
Caffe 2019 júl. 24. - 10:36:56 Előzmény K. Judit
(9118/9141)
A tortenelem ismetli onmagat, hany kiralyi sarjat kapartak elo a semmibol a tortenelem folyaman, hogy a dinasztia ne szakadjon meg, hogy a nep lenyugodjon, hogy tovabb is legyen egy bab, akit kedvuk szerint mozgathatnak, aztan neha felejuk kerekedett neha pedig sikerult egy total kozveszelyes idiotat tronra ultetni, aki sok kart okozott az orszagnak.
Ennek a konfucianizmusnak vannak szimpatikus elemei is, orokke ervenyes moralis elvarasok es begyepesedett, embert es orszagot veszelyezteto iratlan es irott torvenyek elegye.
K. Judit 2019 júl. 24. - 09:28:31 Előzmény Caffe
(9117/9141)

Sokszor leírták már, hogy az egész üzleti világban olyan fokon vannak "szétspriccelődve" a tulajdonos családok sarjai, hogy ha egyet sikerül is elmozdítani, a rést hamar újra be tudják tömni. Nem tudom hány generációnak kell ahhoz kiöregedni, hogy ez meg tudjon változni. És hogy mikor járnak jobban, ha lassan megy a változás, vagy ha egyszerre, gyorsan ... Mert láttunk már olyat is. Plusz néhány évtized (?), míg a fejekben is megtörténik a változás. Elképzelhető lesz-e olyan család, ahol a nagyszülők és az unokák ugyanazt gondolják ....
Megnéztem az első részt JJH új filmjéből (Designated survivor: 60 days), az látszik, hogy nagyon neki való a szerep, de félek, hogy végig politikáról fog szólni az egész, akkor pedig abba kell hagynom (valamiért nagyon unom a politizálást).
Caffe 2019 júl. 24. - 09:11:48 Előzmény K. Judit
(9116/9141)
Nalam is furan viselkedett a Port sokszor, erthetetlen. Bar most valamit valtoztattak a forumon, tudjuk be ennek.

A metoo temaval kapcsolatban mar annyi pro es kontra, egyreszt-masreszt velemeny szuletett, h ujat nem tudnank irni, foleg nem ilyen szanalmas uzengetos modon.

Most olvastam valahol egy cikket arrol, hogy penzbuntetessel fenyegetik azokat a cegeket D-Koreaban, amelyeknel a fonokok megalazoan bannak alkalmazottaikkal vagy rugjak ki azokat, egybol beugranak a kepek a sorozatokbol a fonokok fertelmes viselkedeseirol, rugnak, utnek, atkozodnak, csak hat ki az, aki ezeket bizonyitani tudja? Hosszu az ut...
Mar azt is furcsallom, ahogy a nok rugdossak a ferfiakat vagy a rangosabb folyamatosan homlokon csapkodja a partneret.

Caffe 2019 júl. 24. - 08:21:18 Előzmény K. Judit
(9115/9141)
Szuletett 1982-ben a cime, a szerzo Cso -namdzsu
K. Judit 2019 júl. 23. - 12:23:37 Előzmény Caffe
(9114/9141)
(Csak zárójelben: az normális, hogy egyik nap beenged a Port, a másikon nem? Pontosan tudja a nevemet, az e-mail címemet,
sőt a jelszókat is, amiket egyre kelletlenebbül adok meg, mivel tudom, hogy el fogom felejteni, vagy azt, hogy hová írtam föl.
Újra feliratkozom, másnap megint közli, hogy lépjek be. Idegesít, főleg akkor, amikor már írtam egy egész oldalt, amit eltűntet, ez a héten már kétszer előfordult velem.)

Nekem is van egy koreai írónőtől (Sun-mi Hwang) egy könyvem, "Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott" ez a címe. Még nem olvastam, de állítólag szép hazai és nemzetközi sikert ért el vele.

Apropó, valamelyik topikban láttam, hogy valaki olvasta a metoo-val kapcsolatos sorainkat, azt írta, elégedetten beszéltünk róla. Mindenesetre ha ezen az oldalon reagált volna, javasoltam volna, h ne csak a legutolsó két-három kommentet, hanem ugyanezen az oldalon Dorombka húsvéti jókívánságai utáni pár hsz-t is nézzék át, nem sok az egész, vannak linkelve cikkek és hozzáfűztük a véleményünket is. Annyira könnyű egyeseknek ellentmondást keresni ott, ahol nincs, könnyű az egész drámanéző közönséget lekezelően egy kalap alá véve felületesnek tekinteni .... aztán jól megmondani a tutit. A gőg mindig takar valamit, sajnálom.
Az origo cikke különben semmi olyat nem ír, amit más portálok ne tárgyaltak volna már ki, nincs benne semmi új.
K. Judit 2019 júl. 23. - 11:49:19 Előzmény Caffe
(9113/9141)
Mi a címe?
Caffe 2019 júl. 23. - 10:05:42 Előzmény K. Judit
(9112/9141)
Ma volt egy konyvismerteto, a nok helyzete D-koreaban

Kim Dzsijong a nővérével osztozik egy szobán. Az öccsének saját szobája van.
Kim Dzsijong iskolájában a lányok mindig a fiúk után kaptak ebédet, mert így hamarabb kimehetnek az udvarra, hiszen nekik nagyobb a mozgásigényük.
Kim Dzsijong kikap az apukájától, mert molesztálták az utcán.
Kim Dzsijong remek munkaerő, de keresztülnéznek rajta, amikor előléptetésre kerülne sor.
Kim Dzsijong feladja karrierjét - családanya lesz, akár akarja, akár nem. És ő nem akarja.
Kim Dzsijong furán kezd viselkedni, és pszichiáterhez kerül.
Kim Dzsijong nem önmaga többé: végre rátalált önmagára.
Kim Dzsijong nem átlagos nő: Kim Dzsijong teljesen átlagos.

Amikor a Született 1982-ben megjelent, Dél-Koreában szenzációt keltett; a regény azóta is számos beszélgetésnek, vitaestnek témája nemcsak Koreában, de szerte a világon, ahol napvilágot látott. Az intézményesített női elnyomás elleni fellépés mindannyiunkat érintő, húsba vágó téma - akár egyessel, akár kettessel kezdődjön a személyi számunk.“

Gondolom, most sikerult leforditani, de vszinu, h meg aktualis.
K. Judit 2019 júl. 19. - 18:48:29 Előzmény Caffe
(9111/9141)
Vannak, akik egész jól élnek belőle akár egész életükben, mint pl. az a lány, ill. leginkább az anyja, aki először elengedte a tizenöt éves lányát olyan filmesek bulijára, mint pl. Polanski és a többi részeg vagy betépett kollégája, aztán másnap azonnal leadta az újságíróknak, hogy mi történt. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a lány megérdemelte az erőszakot, inkább azt, hogy nagyon is le kell csekkolni, hová tűnik a tizenéves lányod másnap reggelig, és persze nem csak LA-ben.

Én a Misty után sokáig nem néztem semmilyen k-drámát, most pl. valamelyik adó játssza a Ki császárnőt, ahhoz sem csatlakoztam. Pedig pl. a zenéjét - és persze Togont - nagyon bírtam. Most az amerikai Kijelölt túlélő mintájára már játsszák a koreai változatot (Designated survivor: 60 days a címe), még azt sem kerestem meg, pedig JJH a főszereplője, képeket már láttam belőle, sőt, már egy pár rész le is ment. Pont azért, amiért te is belefáradtál már a keresgélésbe, már azt sem szerettem, ha minden alkalommal más oldalon kellett nézni. Talán majd egyszer megkeresem.

Akkor jól be leszel fogva a nyáron, kívánom, hogy legyen egy kicsit kevésbé meleg. Aztán majd kipihenheted magad :)
Caffe 2019 júl. 19. - 17:36:04 Előzmény K. Judit
(9110/9141)
Maradnak, csak latogatoba jonnek:(

A metoo mozgalomnak talan csak annyi haszna van, hogy azok, akik most elnenek vissza a hatalmukkal, meggondoljak, akar sikerul a felelossegre vonas, akar nem, megiscsak megbelyegzodnek az elkovetok. Sajnos vissza is elnek vele sokan, ami a valos zaklatasokat is megkerdojelezi, no meg vannak olyan rajongok, akik keptelenek szembenezni imadottjuk buneivel lasd a Michael Jackson tortenetet.

AMi a sorozatokat illeti, elegem lett nekem is a sok probalkozasbol, a hirdetesekbol es felig elerhetetlen sorozatokbol, letolteni nem akarom az epizodokat, talan az SB a megoldas, de elegge zavar a sok amator forditas, nekem nagyon bejott az angol feliratos opcio. De az elerhetoseg allando bujocska, menekulnek ujabb es ujabb linkekre, nincs cernam keresgelni.

Az idezett ffit ket vagy tan harom filmben is lattam, sarmos pasi, raadasul nem is egy tini, aki nem bir magaval, hat igy jart es analkul, hogy aldozathibaztatasba mennek at, meg van a velemenyem ezekrol a lanyokrol is, akik ottmaradnak ejszakara, vajon miert teszik ezt? Hogy utana elmondhassak, hogy egy hires szinesz haloszobajaban aludtak? Hm.
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:45:49 Előzmény Caffe
(9109/9141)
Szóval: Ismerősnek ismerős az arca, de már nem nagyon merem kijelenteni, hogy láttam (az asianwikin látható filmek nem ismerősek), mióta leégtem egy párszor a szomszéd lányoknál. Csatlakozni próbáltam hozzájuk egy, a kis Gum felnőtt koráról, királlyá válásáról szóló kisebb sorozatnál, de nem sikerült főleg technikai okok miatt (keveset bír a gépem, nagyon melegszik és folyton újra be kell kapcsolni, olyan oldalt sem találtam, ahol az egészet végignézhettem volna, a magyar oldal pedig (SB) nem mindig volt elérhető...), szóval nagyon macerás lett az egész. Elnapoltam, meglátjuk.

Mostanában inkább európai történelmieket nézek, összevetem őket (képzeletben) az ismeretterjesztő csatornákon látottakkal, nem is rossz szórakozás, nem állítom, hogy kristálytisztán kiderül az igazság, de azért közelebb vagyok, mint előtte. Az Epicdramán megy egy krimisorozat is, amit nagyon bírok, a címe Oxfordi gyilkosságok (vagy az eredeti: Endeavour), itt meg valahogy azzal a rejtvénnyel kell foglalkoznom, hogy a kerettörténetet összerakjam, ugyanis teljesen össze-vissza, minden sorrend nélkül játsszák a történetet, azzal is elmegy egy csomó idő.

Meglepett, hogy a nevedet láttam a postaládámban, tisztára azt gondoltam, talán egy jóval korábbi komment, de most már látom, hogy tényleg mai. Írhatnék arra a régi címedre, de levelező programommal is baj van, bizonyos helyekről megkapom a nekem címzett leveleket, bizonyos helyekről nem :), szóval vannak, akikkel csak sms-ezni tudok - szerencsére a hivatalos küldemények megtalálnak, talán a Port miatt jött át a te leveled is. Pedig kíváncsi lennék dolgokra, de most csak itt tudnánk megbeszélni, őszre tervezem, hogy a szolgáltatómnak feltegyem az összes kérdésemet, egy új gépet is nézek addigra, szóval rendet rakok azokban a dolgokban, amik az elektronikától függnek.

Az erőszakról nekem is az a véleményem, hogy legtöbb esetben hatalommal való visszaélésről van szó, rászoruló, vagy önbizalom hiányos nők a legjobb áldozatok. Persze amíg nincs belőle akkora botrány, mint a metoo, addig lesz még sok áldozat. Lehet, hogy ők meg már átestek a ló másik oldalára, nem tudhatjuk. Nálunk egy kisebb botrány csak arra jó, hogy a legtöbb bűnös meghúzza magát egy időre, csak néhányan buknak le, mint pl. a vígszínházi ügy. Sunyítanak egy darabig, aztán újra kezdik, mintha mi sem történt volna. Ezért gondolom, hogy a kis botrány nálunk kevés, igazi bűnösöket kell felelősségre vonni, és nem csak egyet. Mi mindig csak igazi tragédiákból tanulunk.

Valahogy virágnyelven próbáld megírni, hogy voltál-e azóta kint, meg hogy mikor jönnek haza végleg :))
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:19:37 Előzmény Caffe
(9108/9141)
Harmadszor kezdem, de előbb megint kipróbálom, elmegy-e.
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:03:00 Előzmény Caffe
(9107/9141)
Ha ez nem jelenik meg, újra regisztrálnom kell.
Amit idáig írtam, eltűnt :((
Caffe 2019 júl. 19. - 14:33:03 Előzmény K. Judit
(9106/9141)
Van a neten egy vietnami sorozat, kb 10 perces tanmesek, rossz szineszekkel es nagyon leegyszerusitett tortenetek, “nem csak a penz szamit, a lelek gazdagsaga az igazi” es hasonlo tanulsagokkal. A karmara hivatkozva a rossz azonnal megbunhodik, a jo pedig elnyeri jutalmat. A lenyeg: ugy tunik, ez a penz-hatalomimadat nem csak a D-koreai tarsadalomra jellemzo.
Caffe 2019 júl. 19. - 14:27:52
(9105/9141)
“Újabb színésztől veszünk búcsút, de ezúttal sajnos eléggé kemény dolgok miatt. Kang Ji-hwant (Kang Dzsihvan; Rough Cut, Hong Gil-dong, Lie to Me) bíróság el
állíthatják szexuális bűncselekmény miatt, melyet a színész beismert. A vád szerint Kang egy nőt megerőszakolt, egy másikat pedig molesztált, miután az ügynökségének külsősként dolgozó két nőt az otthonába invitálta. Eredetileg több staff taggal együtt ittak a színésznél, majd miután mindenki elment, Kang marasztalta a két nőt, akik később egy másik szobában aludtak. Kang az éjszaka folyamán ide ment be és követte el az erőszakot. A DNS-ét megtalálták az egyik nőn. A rendőrség drogtesztet is kért, mert a férfi rendkívül furcsán viselkedett, amikor a rendőrök először kiérkeztek a lakására. Az ügynökség felbontotta vele a szerződést, és a most futó Joseon Survival sorozatból is kitették a szűrét.”

Par sorozatban lattam, egy helyes pasi, nem volt raszorulva az eroszakra., kicsit erthetetlen. De csak kicsit, mert beigazolodott a metoo hullam soran, hogy itt a hatalommal torteno visszaelesrol van szo a nekik kiszoltaltatottakkal szemben. Bar, valoszinuleg itt kabszer hatasa alatt cselekedett.
K. Judit 2018 dec. 20. - 11:23:11 Előzmény Caffee
(9104/9141)
Igen, én is sokszor tapasztaltam ezt. Elég, ha az a kép beugrik, amikor mondjuk egy áruházba, vagy a vállalathoz megérkezik a tulajdonos, vagy valamelyik nagy hatalmú felső vezető. A személyzet tökéletes sort alkotva földig hajol, míg a nagy ember elhalad előtte. Tényleg, mintha a középkorban élnének.
Azt hiszem, szinte minden ilyen minisorozatban egész dinasztiákkal lehet szembekerülni és persze veszíteni ellenük, ez érvényes gyárakra is, kisebb üzemekre is, de például orvos- és jogász (ügyészek, ügyvédek, bírák) családokra is. Csoda, hogy ez a pár kirívó eset egyáltalán kitudódott (a mogyoró, a komp stb.).
És én még hogy örültem annak idején, amikor női miniszterelnököt választottak. Azt gondoltam, ez jelenthet valamit, és mindenképpen egy lépés a fejlődés felé ... haha, mekkora tévedés volt. (Vissza a sámánizmushoz.)
Caffee 2018 dec. 20. - 10:47:30
(9103/9141)
Ezzel a jlenseggel eloszor a Boys over Flowersben talalkoztam, aztan kesobb a gazdag szulok armanykodasaival, hogy lekapcsoljak a szegeny lanyt a fiacskajukrol, felejanlva penzt vagy bevetve minden befolyast a lany es csaladja tonkretetelere. Olyan viselkedeszavarokkal nonek fel, hogy pszichologus legyen a talpan aki ezeket ki tudna gyogyitani ebbol. Ez egyebkent maskeppen, de mukodik Japanban is, ott rangkorsag formajaban, minden esetben a tekintely /szerzett vagy orokolt/ tisztelet elteti.
K. Judit 2018 dec. 20. - 10:33:52 Előzmény Caffee
(9102/9141)
Emlékszem erre a cikkre. Azt írja a végén, hogy azért "nem kell sajnálni őket" ...
Szerintem kell, mert minél tovább tart ez a csebolos őrület, annál később állhatnak rá egy normális útra, egy talán lassúbb, de ütemesebb, egyenletesebb fejlődéssel. A fejekben annál nehezebb lesz rendet tenni, a rangkórságban szenvedő világ annál nehezebben szűnik meg.
De az az érzésem, hogy ezek a családok nem fognak csak úgy beletörődni a lebukásba, mindig lesznek újak, akik esetleg kicsit kevésbé feltűnően, talán lassabban, de betömik a réseket, visszaállítják a hálózatot. Komolyan nem tudom, minek kellene történnie, hogy ez megszűnjön, és főleg hány évet, hány emberöltőt kell majd erre várni.

(Mi ez a feliratkozás? Rájöttek talán, hogy mert a topik összes témáját ömlesztve látjuk, és nincs mindenkinek kedve oldalakat visszanézni (kevesebb a klikk), ezért felajánlják, hogy értesítenek, ha válaszol valaki? Kérjük vissza az eredetit....)