1/10
esther1 2012 jún. 01. - 18:30:30 1/10
(69/89)
Ja, érdekes volt, hogy "nem volt nevük" :)
1/10
esther1 2012 jún. 01. - 18:29:27 1/10
(68/89)
Tudom, hogy ezek szubjektív dolgok, és mindenkinek más a véleménye. De abból kiindulva, hogy én is szoktam az alapján választani filmet, hogy a többieknek hogy tetszett, ezért nem bírtam ki hogy ne írjak.
Nekem, siralmasan unalmas volt. Ha a tv-ben adják és HA NINCS MÁS akkor azért jobb mint mondjuk a valóság show-k, de megvenni DVD-n, vagy kikölcsönözni, nem adnék érte még egyszer pénzt :(
Valaki tud valami igazán "ütõs" borzongós filmet? Elõre is köszi!
Tekercs 2012 máj. 15. - 00:38:02
(67/89)
Azért annyira ne sirassuk el a dolgot. Nem rossz film, attól függ milyen kedve van az embernek amikor nézi. Abban egyetértek az elõttem szólókkal, hogy kicsit össze lett csapva. Nálam nem volt vészesen sötét, engem csak a nyilvánvaló hibák zavartak. Aki nem látta, annak spoiler lesz: amikor mentek az úton, frissen el volt tolva a hó, tele kocsinyomokkal, amikor kisodródnak, akkor meg már nem látnak nyomokat, az elején a beszélgetõs jeleneteknél látszik, hogy az ablak egészen fel volt húzva, mínusz ezer fokban sem látszik a leheletük, a kabátot sem húzzák össze... Azt meg ne mondja el nekem senki, hogy mérsékelt éghajlati övön több tíz éve meg van fagyva a fickókám. Volt még pár ilyen apróság, és az ilyen lassú filmeknél ezek veszélyesek, mert az ember ezeket kezdi észrevenni, akkor pedig végig megmarad az "ez csak egy film" érzés, és akkor már megette a fene.
3/10
Rahar 2012 ápr. 13. - 16:42:02 3/10
(66/89)
Számomra az egyszer nézhetõ kategóriába tartozik. A film elég unalmasan kezdõdik, nekem nem keltette fel az érdeklõdésemet, egy idõ után azért izgalmassá váltak az események. Számomra nem tartozik a horrorfilm kategóriába, mert semmi félelmeteset vagy ijesztõt nem tapasztaltam a megtekintése közben, azért is néztem meg, mert én alapvetõen nem szeretem a kemény horror filmeket. A két fõszereplõ beszélgetése nem kötött le, nagyon untam, a történõ eseményekbõl pedig nagyon rövid idõ alatt rá lehet jönni az események okaira, sajnos csavar nincs a történetben, az legalább fordulatossá tette volna az alkotást. Aki szereti és már viszonylag sok thrillert látott annak szerintem újat már nem fognak ebben a filmben mutatni.
offtopic
imrenyibalazs 2012 jan. 28. - 01:41:54
(65/89)
Most megint belenéztem;... ha azt mondom, kár, hogy nem lett hibátlan filmre, pl.: mert Emily Blunt kiválóan játszik. - Profin hozza a nem rossz kiállású, jómódú szülõktõl származó, de jellemre hibás embert, annak egy típusát; olyat, aki nem megy természetesen szembe a törvénnyel, ezt miért is tenné; - szóval lényegében szabályos, meg minden... De ha pl.: valami neki az érdeke, mint kényelemben részesülni, másra hárítani a fejtörõsebb feladatokat, vagy akármi, akkor õ a maga módján (szavakban) kioszt mindenkit és esetleg etikátlanul olyan hangnemet üt meg, ami nem szép.
Nagyjából ezt tudnám mondani. - Talán azt mondanám még, hogy ha nem az történik, ami neki kellemes, szavakban gyorsan lereagálja. Szóval E.B. ezt a típust igen jól hozza.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 12. - 04:14:23
(64/89)
Nem tudom írjam-e azt is, hogy Emily Blunt kevéssel korábban a Veszedelmes vonzerõ c. filmben szerepelt Sam Niellel, aki viszont szerepelt a Halálhajóban még korábban...
10/10
maris0224 2011 júl. 12. - 01:33:34 10/10
(63/89)
Szerintem jó film! Aki látta pl. az Azonosságot és tetszett neki, annak ez is fog
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 05. - 03:52:10
(62/89)
Jó, aztán már tényleg nem dumálok tovább, vigyázat ez is egy kicsit Spoiler.
Kár tényleg, hogy kicsit multy-mûfajú a film (Dermesztõ szél) és nem minden illik bele, továbbá az X-MEN-filmekkel ellentétben nem egyértelmû, nem adja úgy magát stb.
Na szóval nekem és sok kicsit korosabbnak nagyon hangsúlyos az a rész, amikor a lány azt mondja, hogy már pedig õ bizony meg fogja mûttetni a szemét... ez még az út során történik. Ez nekem nagyon megváltoztatja a film hangulatát, sõt elgondolkodtatóvá teszi számomra a filmet. - Vicces, én is szemüveges vagyok, de amúgy azt mondom, mindig is féltem minden mûtéttõl (szerencsére megúsztam, pedig beteg vagyok). Hanem viszont nagyon sok erõszakos filmben a trancsírozásnál szúrják meg nyomják ki egymás szemét az emberek. Nos említsek-e itt ilyen filmet? Mondjuk. A 28 nappal késõbb c. ismert, de nem nézek ilyet szívesen, amúgy ha tudnék is írni róla komoly kritikát, én akkor sem adhatnám el pénzért; - csak hozzáteszem, az a film is bír ugyan mondanivalóval, na de szerintem ott a hangsúly a trancsíron van, persze aki szereti, nézheti. Továbbá sok hát eléggé tucat-horrort (amerikait, indiait stb.) is tuningolnak szemkinyomással. Az akciófilmek közül az Utcai igazságba (Second in command) is tettek ilyet és az akcióra nem is rossz, de a story-ját kicsit logikátlannak találtam. Hát én azt sem nézem szívesen, bocs a rajongóktól, de az alapötletre sem tetszett, kicsit lázító, csak az akció jó benne.
Még a 87-es Predator, mint azt máshol sok helyen írtam, eredeti. Azóta jön ki egy két erõszakos, de jó film pl. A texasi láncfûrészes, Silent Hill, Goya kísértetei stb., de a csak horrorokat, legalábbis egy részüket hanyagolnám.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 05. - 02:39:55 Előzmény grubesa
(61/89)
Bocs, ha már untatok mindenkit, de bár lehetett volna jobb a film sok szempontból, a lényeghez tartozik, hogy a két fiatal nem "szupermanus", - vagyis az egyikük lány, de akkor õ meg mondjuk nem Supergirl. - Õ a film elején sok átlagemberre hasonlít és Emily Blunt elég jól játssza, ha valaki nagyon markáns jellemábrázolásokra vágyik, ott vannak az X-MEN-filmek...
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 05. - 01:48:21 Előzmény Zsozsyka
(60/89)
Az biztos, hogy a Szellemhajó nagyon profi, a Dermesztõ szél más kategória, kisebb kaliberû is.
offtopic
imrenyibalazs 2011 júl. 05. - 01:42:53 Előzmény Szissssz
(59/89)
Figyelem, Spoiler megint lesz benne.
Ezt egy kicsit mindenkinek mondom, most, hogy elgondolkodtam rajta. Azt mondanám, hogy egészében van jobb hasonló kategóriájú thriller. Nem rég megint belenéztem és azonban (viszont) az elején a két fiatal karakterének megformálása elég jó volt. - A színészek játéka, az operatõri munka és még sok olyan részlet, mint a nem túl vagyonos fiú lerobbant autója; ehhez hozzáteszem, az ember, ha céljai vannak, mondjuk úgy, hogy csak abból gazdálkodhat/építkezhet, amije van. Továbbá hogy a lány elkésik, majd a helyzet urának beállítva magát, mégis ott felejti az élelmiszeres zacskót. Amúgy Emily Blunt igen karakteres színész, de itt amolyan esendõ embert alakít.
Szóval a film horrorisztikus thriller folytatása nem kell, hogy mindenkinek az esete legyen, most azt én is csak gyengébbnek találtam. Ez egy kisebb kaliberû film, de az eleje fõleg a két színész jó játéka miatt, - persze a szinkron is eléggé ott volt, szóval az eleje mindenképp "életszagú" (életízû) volt. Nos, akik az egészében a trükk-orgiákat, vagy bármi mást szeretnek, pl. olyan horrorokat, mint a Kill Bill, amik mûfajra radikálisok, azok az emberek ezt nem fogják szeretni.
4/10
szomike 2011 ápr. 30. - 17:03:11 4/10 Előzmény Szissssz
(58/89)
szerintem ez egy unalmas film volt. néhány rész értelmetlen volt számomra. uncsi... 4pont maximum
8/10
Szissssz 2011 febr. 24. - 16:28:39 8/10
(57/89)
Határozottan jó filmnek tartom.
Épp azért mert nem szokványos a cselekménye. Izgalmas és figyelmet lekötõ volt mert annak ellenére, hogy a helyszín nem nagyon változott, mindig történt valami, ami a cselekményt, szálakat elõre vitte.
6/10
Hodori33 2010 nov. 22. - 15:48:13 6/10
(56/89)
Nem rosszabb és nem is jobb mint a többi hasonszõrû film. Úgy kezdtem el nézni, hogy beleolvastam az itteni hozzászólásokba. Ez alapján felkészültem a legrosszabbra. Ehhez képest pozitívan csalódtam. 10/6
offtopic
imrenyibalazs 2010 okt. 31. - 02:16:13
(55/89)
A helyesírási hibákért ismét elnézést...
offtopic
imrenyibalazs 2010 okt. 25. - 06:09:34
(54/89)
Eszembe jutott, hogy sok komoly film, mint a 24. napon, az Éjszakai járat, Az igazság ereje nem mind játszódik sok helyszínen.
Ha pedig a Dermesztõ szél drámai végét nézem, a lényegét, mondjuk azért elég nagy lazasággal de meg lehet adni ennek a mûnek akár a 9 pontot is. Bár itt a szexuálisan nagyon konzervatívok tiltakozni fognak. De a drámaiságot véve nem annyira érdekes, hogy mi álom és mi a vlóság a filmben.
offtopic
imrenyibalazs 2010 okt. 25. - 05:54:05
(53/89)
Bocs, hogy ezt nem az elõzõ hozzászólásomba építettem bele akárhova, hanem azt már elküldtem és újat írok. Szóval a film komolyabb részei és végkimenetele miatt nem annyira könnyû a 10-es skálán osztályozni a filmet. Elgondolkozva arra jutottam, hogy az érzelmi, lélektani, az embere közötti viszonyokról és a kapcsolatok kialakulásáról szól, azzal foglalkozik a film. Nem tudom, de innen nézve laikusként én 8 pontot adnék azért a filmnek.
De ha kalandokban bõvelkedõ akcióhorrort, esetleg a DOOM3 játékhoz hasonlót, vagy egy Alien 1 Remake-félét várunk tõle rengeteg fordulattal, John Woo-s akcióval és effektekkel, na és a Barlangokra (The Descent 1-2) jellemzõ durvasággal; aki így ül le megnézni, az tényleg nagyot csalódhat, az kiakadhat. Ez nem az a mûfaj; ha ebben látványt, de esetleg akciót keresünk, ha azt várjuk tõle, nos akkor az úgy tényleg igen kevés pont. Természetesen akinek érzésre vasból vannak az idegei, de csakazértis borzongni akar és mindenféle szuperijesztõ elemet vár, az se üljön neki. Itt igencsak máson van a hangsúly.
És ha azt még én is elárulom, hogy nekem tetszett így is a film, többször láttam és nekem ez mûfajilag is megfelel.
offtopic
imrenyibalazs 2010 okt. 25. - 04:52:49
(52/89)
Nos én csak arról írnék, hogy a film lélektani része volt a lényeg. Például ahogy a fiú ismerkedni, barátkozni szeretne, miközben a pénz sem veti föl és ahogy igy mindent megpróbál, hogy a lány kedvére tegyen. Igen, ebben sem igazán ügyes, de hamar feltûnt, legalábbis nekem, hogy becsületes; amúgy meg fél a durva dolgoktól, mint a szemmûtét. És közben megjegyzem, nagyjából 95 óta sorra készülnek az olyan horrorfilmek, amelyekben valamiféle ilyesmi, mondjuk szemkivájás is van, - gondolom a legtöbb beíró látott már ilyet. Ez a film (mûfajra, mûformára) fordítva ábrázolja ezt. - Amúgy igen, egy két ilyen fordított ábrázolás miatt is kár, hogy azért ez a film nem tud igazi ellensúlya lenni olyan filmeknek, mint a Halálhajó (Event Horizon), ahol dr. William Weir még mielõtt átalakulna, megszünve embernek lenni, is már nagyon fura, kétszínû-féle, vagy nem is tudom, mi erre a legjobb szó; (a végén aztán egyesül a hajó szellemével). Az olyan filmeket meg meg se említsük, mint a 28 nappal késõbb, na annak kellett volna a mai filmiparban egy jó ellenerõ.
A Dermesztõ szél viszont 2007-ben, az igen jó X-MEN 3 után készült, ahol láttuk, hogy nem feltétlenül a magas Celsius-fokok teszik a jót, nem csak a fizikailag hideg tud rossz lenni; ha az enyén számára van a környezetnek ilyen rideg hangulata, na az már megtöri az embert, ahogy a Beavatásban (Colin Farrellel).
Elgondolkodtam, hogy ennek a filmnek is a vége fele kezd lány a fiú iránt érdeklõdni és itt tényleg lehet találni a filmben logikai hibát, de a film érzelmi része, lélektana így elõtérbe kerül és az ember, vagy X-MEN-ben mutáns, vagyis az egyed érzései a fontosak.
Még két dolgot teszek hozzá, egyik, hogy az X-MEN Kezdetekben (X-MEN kezdetek: Farkas) is Kayla Silverfox is a film végén érez igazi szerelmet Logan iránt.
A másik dolog, hogy a Dermesztõ szélben tényleg volt pár filmtanilag lényegében rosszul megcsinált jelenet. Elõször az "ilyesztgetõs" részek, pl. a valószínûleg megfagyott emberek. Késõbb idõrendileg a "dimenziók", leegyszerûsítve, hogy mi álom és mi nem, vagy ha álom, akkor melyik. Én, mondjuk azoknak a jelentésével, ez lehet jelképes, de valóban inkább az ábrázolásával nem voltam megelégedve.
Na még annyit, hogy a két színész (fõszereplõket alakítók) jól játszottak. Azonkívül ha a fiúnak eredetileg tetszett a lány (és nem igazán a szavak embere), akkor valóban gondot okoz neki a közeledés. Hiába jóképû, az nem biztos, hogy elég. Mondjuk, hogy nem biztos hogy olyan könnyen leveszi a lányt a lábáról.
tengerentul 2010 márc. 30. - 19:51:37
(51/89)
nekem speciel semmi bajom nem volt vele,nem aegy világbajnok film,de egy unalmas éjszakára a hétvégén beraktam :D
mopar 2010 márc. 27. - 12:10:40
(50/89)
Nekem nagyon bejött. nem az a sablonos film amiben egy csapat fiatal eltéved majd valami szörny vagy ember lekaszabolja õket sorjában...