offtopic
zuzuzu777 2021 máj. 22. - 11:14:09 Előzmény Zeynep
(5/5)

Ez a város követni fog téged ( Bu sehir arkandan gelecek). kb. 5 éve láttam, de több csomag zsepit "elfogyasztottam" Az ilyen rövideket szeretem! Tudod, már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, hacsak nem másik Zeynep vagy!


Zeynep 2021 máj. 21. - 17:35:38 Előzmény zuzuzu777
(4/5)
Én láttam, a "Gyerünk fiam" ( Hadi Be Oglum ) Kivanc Tatlitug és Alihan Turkdemir (Efe , a Szerelem ízében a kis Buluttal ) filmet.
Csodálatos film! A történet maga és a környezet is, a tenger, a táj, a halászfalu.
A végén a koncetteremben zongorázó Efe és a háttérből őt néző apa szavai "gyerünk, fiam, gyerünk......" jelenetnél bizony elég homályosan láttam a monitort......
Legalább ilyen hatással volt rám az "új kedvencem" Kerem Bursinnel látott film, az " Ez a város követni fog téged ( Bu sehir arkandan gelecek). Kerem Bursin főszereplésével ez is egy csoda szép film, ahogy pici fiával elhagyja a várost, ahogy tengerre száll és búcsúzik a barátoktól, a várostól......... 
offtopic
zuzuzu777 2021 máj. 21. - 14:21:23 Előzmény Bonitó
(3/5)
Nem akarok belefolyni a vitákba, mert már kaptam meleget-hideget, de néha elolvasom a hozzászólásokat!
Nagy szerelmem BULUT! Amennyiben akarod látni egy szerintem fenomenális játékát, úgy nézd meg a HADI BE OGLUM (gyerünk fiam) csak kb. 100 perces, de meg kell zabálni Alihan Türkdemirt és az apját, de őt nem annyira: Kivanc Tatlitug
malnahab 2021 máj. 21. - 07:50:31
(2/5)
Szánalmas az egész.
Bonitó 2021 máj. 18. - 18:49:12
(1/5)
"Derült égből házasság" ( Hangimiz sevmedik )   c. török sorozattól (2016) már nem vártam nagyon túl sokat. A történet, mint sok más török sorozatban, a szomszédság, a barátság, család kapcsolatáról szól. Megtűzdelve intrikával és egy csöppnyi szerelmi történettel. Nekem csupán az a bajom, hogy ez a kultúra, a hangos család, zajos utca emberekkel  ( a generációkkal egymás hegyén-hátán élésről nem is beszélve)
most már a sokadik török sorozat után is szokatlan, sokszor nem tudja az ember tolerálni a dolgokat. Node ez az én bajom, nem igaz?! A főszereplő Can Yamannak ez a leggyengébb sorozata szerintem.

Pedig anno Can Yaman miatt csöppentem bele a török sorozatokba. A "Szerelem íze" c. török sorozat, melynek főszereplője volt, megfogott a sztori, és főleg Bulut, a roppant szimpatikus, csudapofa, göndör fürtös fejű kisfiú. Na és a zene is! És nem utolsó sorban Can Yaman! Aki azóta roppant nagy népszerűségett kapott, főleg Olaszországban! Sorra adta filmjeit a Life tv . A baj az volt, hogy nem időrendi sorrendben adták, illetve adják most sem! Tehát, Can Yaman sorozatai:
- Szerelem íze -  Dolunay- Telihold ( 2017 )
- Korai madár - Erkenci Kus (2018)  (Ez a sorozat nyerte el legjobban tetszésemet.)
- Rossz úr - Bay Yanlis ( 2020)
- Derült égből házasság - Hangimiz sevmedik (2016)
A sorozat 1 évadból, és 40 török részből áll, ami nálunk kb. 120 részt jelent. 
(Can Yaman most forgatja Olaszországban az új feldolgozású Sandokan filmet. Szeptemberben mutatják be, kiváncsian várom milyen lesz benne?!)

A  "Derült égből házasság" c. sorozat előtt a " Házasságért örökség" c. török sorozatot láthatjuk kedvencemmel, Demet Özdemir-rel. De a két házvezetőnő intrikája, a népnevelő jelenetek sokasága, igencsak unalmas, mint minden török sorozatban. Arról már nem is beszélve, hogy igen nehezen tolerálható, ahogy az anyák, a családtagok főleg férfi tagjai rátelepednek a fiatalokra. Sőt, az idősebb fiú testvérek a  fiatalabb, immáron diplomás fiú testvérre. A lánytestvérekről, már nem is beszélve, attól függetlenül, hogy már családos anyák?! Sokszor már szinte fullasztó ez a nagy rátelepedés a másikra. És a férfiak, nők egyaránt tűrik mindezt, mégcsak nem is lázadoznak. (Lásd az "Elsöprő szerelem" c. sorozatot, amelyben szintén Can Yaman volt a főszereplő.)

Szóval, az én számomra idegen ez a kultúra, vagy akár családmodell, de a habitus is. Most azt hiszem kicsit csömöröm lett a török sorozatokból. Pláne a sok részesekből! Nincs türelmem várni, hogy mi lesz a vége?! Ezért  "meglesem" a végét film  videóján, és tekergetem a videót, mint a kígyót, hogy kielégítsem kíváncsiságomat?!:))
Vagyis először megnézem a port.hu-n, a sorozat török címét. A török cím alapján meg tudom nézni a wikipédiáját, melyben kiderül az is a sorozatokról, hogy hány részesek. Miután elég gyakori, hogy egy sorozatot csak úgy ukmukfukk abbahagyják, a wikipédiában ezt is jelzik és nem éri váratlanul az embert!
Ilyen volt pár hete, a már említett "Elsöprő szerelem" is. Vagy a "Szülőházad a sorsod" Ibrahim Cllikol-lal. 
Szóval, már Can Yaman sztárolása is zavar, mert közben megismerhettem sok más tehetséget is a török sorozatokból, akik legalább annyira világotlátottak, helyesek, több nyelvet beszélő színészek, mint Kerem Bürsin, Ibrahim Celikkol vagy Serkan Cayoglu!

A fent leírtak, csak az én kizárólagos véleményemet tükrözik, tiszteletben tartva mások eltérő véleményét!
Aki pedig most barátkozik a török sorozatokkal, annak kellemes szórakozást kívánok!