offtopic
guess.who 2021 febr. 21. - 08:48:09 Előzmény VonBraun
(765/1285)
Viszont a falusi népséget másutt már sikerült hitelesebben és jobban (és nem utolsósorban: jóval empatikusabban) ábrázolni, például a szintén Kapitány-klános Mi kis falunkban - ahhoz képest ez már csak egy elnagyolt skiccelés.

Például a Petyás-szülős szál is eleinte még sokkal hihetőbb és plasztikusabb volt a szellemi fogyatékos szerencsétlen bebörtönzésének kegyetlenségét bemutatva - amiből aztán mostanra az lett, hogy Petya már csak villanásnyi időre tűnik fel statisztaként, Erzsiből meg sikerült egy gonosz kretént csinálni.
Az összes hasonló műben kötelező jelleggel feltűnő kocsma és kocsmatöltelékek is unalmasak már (mindenütt van egy Tufa), semmi újat nem tudnak mutatni, csak műbalhé, intrika és a (szintén kötelező) termékelhelyezés a szerepeltetésük egyetlen oka. A Mi kis falunkban a kocsmázós trió is egy szerethető, jópofa, és nem utolsósorban vicces(!) figura volt - ezek itt nem is szerethetőek, nem is viccesek és nem is érdekesek. Ahogy a karakterek 90 százaléka.
3/10
VonBraun 2021 febr. 20. - 14:10:38 3/10
(764/1285)
Kár ezért a filmért, ami valójában nem sorozat, hanem azonos helyszíneken játszódó történetek ritkán összefüggő, logikátlan sora. Pedig lehetett volna jót csinálni, és itt nem az jön, hogy én tudtam volna, hanem az, hogy a történet adta volna. Az egyetlen hiteles és helyén lévő elem a falusi népség ábrázolása. Ez is lehetett volna egy alap egy jó sztorihoz. Meg még egy pár dolog.
5/10
napraforgó 2021 febr. 20. - 11:18:15 5/10
(763/1285)
Nekem tetszett, hogy Laci bácsi a falunak ajándékozta a nyereményt, holott nem is tudta, hogy a sárganyakkenős már előirta volna a nyertesnek, hogy adja vissza a pénzt Elemér bácsinak..
Laci bá legalább kitolt vele és Elemér le is hervadt tőle.

Nagyon nem tudom, hogy András miért fogadta el Pákai ajánlatát az üzemorvosi állásra, mert valahogy nekem nem tetszik az az állitás, hogy letiltották a bankkártyáit.
Szerintem az azért nem megy olyan könnyen.
Ha valamit meg kell figyelnie nála, azt hamarabb elhiszem.
janderka 2021 febr. 20. - 09:39:28 Előzmény guess.who
(762/1285)
:)))))))
offtopic
guess.who 2021 febr. 20. - 09:30:45 Előzmény janderka
(761/1285)
Te Jandi, valaki szokta itt mondogatni, hogy kéthetente resetelik a szereplőket ezekben a csudákban. Véletlenül nem tudod, ki az illető? :)

Mondjuk alapvetően téved, hiszen a cenzori vagdosások miatt ez a két hét lehet akár két perc is.
janderka 2021 febr. 20. - 09:21:07 Előzmény guess.who
(760/1285)
Ebben az Orsikás kavarásban az volt a legviccesebb, hogy miután full bemártotta Andrást a meghallgatáson, majd utána az utcán még a pofájába is röhögött, a doki vidám popdalokra karaokezva jókedvűen visszakocsikázott Meggyesre, mintha nem 5 perccel korábban törték volna ketté JOGTALANUL a karrierjét.
Lent aztán megint tolta a szigorú gerincest, majd végül modorosan bebúgatott hangon beállt üzemorvosnak Pákai mellé.
offtopic
guess.who 2021 febr. 20. - 08:49:05 Előzmény napraforgó
(759/1285)
Orsika üstökösként jelent meg és hullócsillagként el is tűnt. A szerepét eljátszotta, mit várnál még? :)

Különben ez az Erzsi nekem irtó ellenszenves. Az első 20 részben még érdekes volt, ahogy Petyával történtek a dolgok, de most már csak sopánkodás, nyafogás, pletyka és sunyi kavarás a szerepe, ráadásul mindezt ilyen ártatlan, a világból semmit nem értő szerencsétlen álcája mögött.
És hogy ennek a szuperhős Elemérnek hogy jutott eszébe, hogy őt akarja felkenni polginak?! Oké, értem én, hogy egy könnyen irányítható figurát keres, de Erzsi pont az, aki az első adandó alkalommal elpofázná az egész titkos megbízást a komplett falunak. :)
Egyre nagyobb hülyeség az egész, Elemér kavarásai is egyre szánalmasabbak és kisstílűbbek - mert elfogynak a még megkavarható szereplők, újakat meg nem akarnak behozni az alkotók. Mondjuk egy Pákai-Elemér csörtét eddig még nem mutattak, szóval biztos várható. Feltéve, hogy valaha vissza fog még térni a sorozat, ha most leállítják.
offtopic
guess.who 2021 febr. 20. - 08:36:35 Előzmény janderka
(758/1285)
Az insta oldalon fent van a családfás poszter. A hivatalos FB-csatornán meg tegnap tettek fel egy "Folytatódik a Doktor Balaton: Minden hétköznap a TV2-n!" szövegű hírt. Szóval nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb? :)
5/10
napraforgó 2021 febr. 20. - 05:37:53 5/10
(757/1285)
Csak nekem van olyan érzésem, hogy itt leforgattak vagy 100 napot a szinészekkel, fejenként 150 -350 ezer forintokért naponta, ahogy az HB nagyasszony lenyilatkozta valamikor, aztán a sok baromságot kivágták, megkurtitották , hogy némileg értelmes maradjon a sztori. Habár ez a produkció nem HB asszony remeke, de a dolog anyagilag nyilván pont ugyanigy működik.
A szinészek leforgattak X napot, fel is vették érte a pénzüket, arról meg nem tehetnek, hogy a sztorit meghúzták.
Ez az egész csak arra megy ki, hogy kinek fizethessenek minél többet, aztán az meg senkit nem érdekel, hogy elvileg " a nézőknek nem tetszett a sorozat"?
--------------------------------------------
Más: hogyan tilthatja le András magánszámláját egy orvosi bizottság????
Orsika el is tűnt a képből a hazugságaival?
Minek ragozzák ezt a kertszépitő baromségot?

pedig kezdetben ez volt az igéretesebb sztori.
janderka 2021 febr. 19. - 19:04:52
(756/1285)
Nektek nem furcsa, hogy full eltűnt a sorozat eredeti honlapja (átdob a tv2 play-re) ahol el lehetett eddig olvasni mindenkiről a nacionáláját? Már az a családfás poszter se letölthető... (Vagy csak nekem nem megy?)
offtopic
janderka 2021 febr. 19. - 18:42:37 Előzmény guess.who
(755/1285)
"Fogalmam sincs, még sosem készítettem gagyi kertévés sorozatot. :)"

Én is csak jókat :)))
offtopic
guess.who 2021 febr. 19. - 18:13:28 Előzmény janderka
(754/1285)
Fogalmam sincs, még sosem készítettem gagyi kertévés sorozatot. :)

De mivel odaát a DÖ-nél és a DÖ Másfélnél is elhangzott, hogy szinte napról-napra íródik a sztori (azaz nincs előre kitalálva, hogy A-ból B-be akarnak eljutni), így simán lehet, hogy az első verziód a jó: kitaláltak, megírtak és legyártottak húsz részt (ez még nagyjából rendben volt az elején, mozgalmas volt, sztoris stb.), azzal bementek a csatornához, ott leokézták, megkapták a pénzt a folytatásra, és onnantól kezdve nem a tartalom volt a fontos, hanem a hawaii nyár... :)


janderka 2021 febr. 19. - 18:04:31 Előzmény guess.who
(753/1285)
Na de hogy mhet ez szakmailag? Legyártanak egy jó forgatókönyvet és a 102-dik oldal után közli a producer, hogy "oké srácok, eddig toltuk a profizmust, de innentől átmegyünk habosított gagyiba - kéretik mától kretén mellékszálakban gondolkodni!" Vagy utólag visszanézve a musztert odaáll a vágó fölé és utasítja őt, hogy szedjen ki mindent, ami kompromittáló lehet a regnáló hatalomra, még ha előre vinné is a sztorit, és puzzlézzon össze a maradékból egy hígfost - de valami azonnal, mert holnapra amúgy is leveszik az egészet (végleg?) a képernyőről. Különben meg Free SZFE!

Vagy micsoda?
kék szem 2021 febr. 19. - 16:06:59
(752/1285)
Mi folyik Meggyesen? A csodavíz csak csepeg. A pletyka, áskálódás, nép hülyítése és maffiózás folyik Meggyesen.
offtopic
guess.who 2021 febr. 19. - 15:54:18 Előzmény zazee
(751/1285)
Ugyanez tette tönkre a DÖ-t is, és érthető a dolog lefolyása: mivel a fő történet (néhány drága örökös, egy doktor Balla-Tóth vagy éppen egy keresztanya) NEM töltené ki a műsoridőt (vagy ha igen, akkor 10-20 rész alatt le lehetne zavarni az egészet), így elkezdenek mellékszálakat beleírni a sztoriba. Aztán persze rendszerint elkapja őket a gépszíj, hiszen ha pár mellékszállal ki lehet tölteni egy évadot, négyszer annyival négyet is - tehát hosszú ideig lehet pénzt szakítani ugyanazzal a semmivel.
Ezt láttuk a DÖ-ben, ahol a fő szálakhoz, főszereplőkhöz az égvilágon sehogy nem kapcsolódó Algát behozták, majd szép lassan főszereplővé, fő intrikussá tették, illetve hozták vele a maffiózós szálat is, és a negyedik évad végére oda jutottunk, hogy már semmi MÁSRÓL nem szólt az egész, csak ezekről az emberrablós-bűnözős marhaságokról. Szégyenszemre képesek voltak meglépni, hogy a filmsorozat és az örökség alapjául szolgáló Szappanos-házat az utolsó részekben már meg sem mutatták, annyira sikerült lényegtelenné silányítani az eredeti sztorit!

Itt is az van, hogy beleírtak rengeteg teljesen indifferens hülyeséget, hogy ezzel a felhabosított izével kitöltsék a műsoridőt (pedig ez CSAK félórás epizódokból áll!), és már se füle, se farka az egésznek, a csodavíz nem is lényeges, mindenki mindenkit gyűlöl, mindenki mindenkivel szakít, minden maffia és mindenki bűnöző ésatöbbi. Kapitányéktól azért az Üvegtigrisek és a Mi kis falunk után ennél szerintem fajsúlyosabbat lehetett volna elvárni - és az elején még úgy is tűnt a dolog. Csak aztán a lufi tíz rész alatt kipukkant és mostanra teljesen leeresztett.
1/10
zazee 2021 febr. 19. - 14:55:19 1/10
(750/1285)
Elég lett volna Leó gyógyvíz biznisze ellen egy ellenséges területszerző is, vagy Elemér, vagy a Pákai klán és egy néhány kis magánéleti, szerelmi kavarc. Akkor nem temette volna el a fővonalat ennyire ez a túlbonyolított, rengeteg felesleges szálon futó zavaros monstre eseményhalmaz.
Egy kis humorral és izgalommal vegyített egyszerűbb storyzásból jó kis sorozat lehetett volna, mert az alapötlet jó volt!
5/10
napraforgó 2021 febr. 19. - 10:45:03 5/10 Előzmény janderka
(749/1285)
Teljesen igazad van, most már vége a vizes biznisz történetszálnak. Igy meg mi értelme az egésznek?
janderka 2021 febr. 19. - 10:11:27 Előzmény napraforgó
(748/1285)
Csakhogy épp ezzel kapott léket a fő történetszál. (Hogy egy szép képzavarral éljek :))
Mert ha így blokkolják a kútfejlesztést, akkor mi más tudná előrevinni a témát? A hitelezők kontra Leó/Tina-Zsoka harc? Vagy Elemér megmagyarázhatatlan területszezési vágya? De minek, ha utána már nem a falué lesz a víz?
Egy kis gáncsiskodás még belefért volna a sztoriba, de ekkora sárban ragadás már nem.
És ami szomorú, hogy nagy valószínűséggel itt nem írói vagy rendezői okai vannak a buktának, hanem utólagos cenzorkodási...
5/10
napraforgó 2021 febr. 19. - 10:02:22 5/10
(747/1285)
Ágika nagyon jó, nem is hittem volna, hogy Nyirő Bea ilyen ügyes. De azért akárhogy is, az anyja lehetne Dr. Balatonnak....

És igen, menet közben már semmi se lett a csodavizből.

Mi a francnak ragozzák a Pákai Baut, ez engem nem érdekel. Nem érdekelnek Elemér mószerolásai se.
A falusiak szerencsétlenkedései sem.

Zárják már le András meghurcolását, lehetőleg pozitivan. Ha Krisztát végképp elásták a süllyesztőben, az oké, de akkor előkerülhetne Anna. Valami ésszerű lezárással véget vethetnének a szerencsétlenkedésnek, oszt jóvan.
5/10
napraforgó 2021 febr. 19. - 09:50:14 5/10
(746/1285)
Na ez az. A sodrott farkú szenderke ügyéről szóltak, hogy 3 hónap alatt - se - lesz vége, akkor mi lenne a többi fölmerülő körülménnyel? Mondtam én, hogy egy ilyen ügyet nem lehet 3 év alatt se végigvinni.

A lényeg év az, hogy a falusiak azt hitték, hogy néhány hónap alatt pénzt látnak a befektetett pénzükből, de ebből semmi se lesz. Az ilyen Erzsi-fajták nem várhatnak évekig a befektetésük hozamára.