algi 2011 nov. 01. - 12:14:30
(6/6)
Ez a rajzfilm egy totális káosz. 3D keveredik a rajzzal, összevissza van vágva, az eseményeknek nincs se füle, se farka.
7/10
7szünyü 2010 ápr. 05. - 08:42:45 7/10
(5/6)
Nekem alapjában tetszett. Tény, hogy sokmindent kihagytak, így aki nem olvasta az eredeti könyveket, annak kicsit zavaros lehet. Aki olvasta (és rajongója), az pedig csalódhat - ha ugyanazt az élményt várja, mint a könyvek olvasásakor. De az irodalom és a film két külön mûfaj. Ami az egyikben mûködik, az a másikban nem, és viszont. A könyvek sokmindent az olvasó fantáziájára bíznak, a filmek pedig ebbõl sokmindent "készen" tesznek az ember elé, vagyis a nézõ fantáziája és a filmkészítõk fantáziája eltérõ lehet. Szerintem ez a csalódás forrása. Én ezt úgy szoktam áthidalni (mikor kedvem van hozzá :), hogy nem várok semmi különöset a megfilmesített változattól.
Grafika: talán a legfõbb gyengesége a filmnek. Az én ízlésemnek túlságosan "amerikaias" (mintha a rajzolók nem bírtak volna igazán elszakadni a már jól begyakorolt technikájuktól). A 3D CGI keverése a klasszikus rajztechnikával számomra kimondottan zavaró volt, de ez ízlés dolga. Ami tetszett, hogy a rajzolók sokban támaszkodtak a régebbi illusztrátorok/alkotók munkáira (Clyde Caldwell, Larry Elmore, Keith Parkinson jutnak eszembe nagy hirtelen), így nem egy teljesen új (és emiatt idegen) látványvilághoz kellett hozzáedzõdni.
Összességében nálam 7/10. Ígéretes a kezdeményezés, gyöngécske a megvalósítás.
(Még egy apróság: jómagam ugyan egyik legnagyobb ellenzõje vagyok a korhatárkarikázgatós marhaságnak, de ha komolyan venném, akkor azt mondanám, hogy ez a rajzfilm legalább 15-ös karikát kellett volna kapjon némelyik elég nyíltan ábrázolt csatajelenet miatt. Vagyis ez nem gyerekfilm.)
6/10
tombenko 2010 ápr. 05. - 00:43:47 6/10
(4/6)
Megnéztem. Kár, hogy kihagytak rengeteg alapvetõ részt, össze-vissza kevertek mindent. :( Viszont örülök a kezdeményezésnek. Hátha úgy jár, mint a Gyûrûk Ura, abból is elõször egy hamvába holt rajzfilm készült.
shifter 2009 dec. 22. - 14:25:26 Előzmény hodyzoli
(3/6)
Teljesen egyet értek sajna, minden egyes szóval.
Dalilácska 2009 ápr. 29. - 12:35:41 Előzmény hodyzoli
(2/6)
Én nem láttam, és úgy döntöttem, nem is szeretném megnézni. Nekem éppen elegendõ a sok-sok Dragonlance-könyv elalovasva úgy, ahogyan én õket a saját fejemben elképzelem. És ezt nem szívesen cserélném le bármilyen kontár által készített filmre. Jelenetekbe belenéztem és elborzadtam, mert már az sem tetszett. Igazából ha egy nagyszabású, több részes filmet készítenének belõle, szerintem simán lehetne nagy sikere. Bár ehhez kellene jó sok pénz és egy neves rendezõ. De a lényeg, hogy a könyvek így is elegendõ kikapcsolódást nyújtanak.
4/10
hodyzoli 2008 ápr. 10. - 21:54:40 4/10
(1/6)
Nem akarok lebeszélni senkit, szóval hangsúlyozom ez csak a saját véleményem. Nekem a könyv (mármint az alap trilógia, most a Nyári tûz sárkányait nem venném ide) az örök nagy kedvencem, ezért kicsit félve néztem meg a filmet. Sajnos beigazolódott a félelmem és most az animáció színvonaláról (színvonaltalanságáról) inkább nem is beszélnék. Iszonyatosan összecsapták, rengeteg fontos jelenet kimaradt, egy ide-oda rohangászás lett az egészbõl. Azok után, hogy mit hoztak ki a Gyûrûk Urából szerintem ez méltatlan a másik alapmûhöz. Legalább a Beowulf technikájával csinálták volna meg, de itt még azt sem lehet dicsérni. Nagy kár érte :(