7/10
baromarc666 nov. 05. 08:00:39 7/10
(28/48)
Sok mindent lehet mondani erre a filmre, de hogy ötlettelen, azt nem. Igen, olyan érzésünk volt, hogy sokkal több mindent ki lehetett volna hozni ebből. A befejezés például kifejezetten gyenge. De ugyanakkor humoros, van benne nosztalgia, irónia, meglepő fordulat, feszültség. Egy vígjáték kapcsán pontosan ennyi kell. Jó színészek, érdekes sztori, poénok. Simán elmegy egy jó esti szórakozásnak.
pappulisszesz nov. 04. 14:20:32 Előzmény amira_daa
(27/48)
A hozzászólás moderálva lett.
10/10
offtopic
amira_daa nov. 04. 14:04:29 10/10 Előzmény pappulisszesz
(26/48)

tul sok friss hegyvidéki levegő után szokott irni valaki ilyeneket, elnézést ha betalált a kommentárom, magyar származású családoknál( főleg emigráltaknál ) tabu az hogy magyar honbol jöttek. biztosan tudnék egy külföldi szinészt a menedzserével együtt irni akikben biztosan a magyar vér csörgedez és ezt hogy a családjuk innen emigrált titkolják/szégyellik nem vállalják be. De elfogadható, bizonyára fájdalmas emlékek vannak mögöttük. Elvették a vagyonukat, amik az övék. Ezen én annyira nem nevetnék vagy irnám hogy hülyeség kedves PappUliSzesz
pappulisszesz nov. 04. 11:51:20 Előzmény amira_daa
(25/48)
A hozzászólás moderálva lett.
5/10
Yoshi-Hashi nov. 03. 22:17:51 5/10
(24/48)
Az alapötlet jó, van benne néhány jó poén (és jópár rossz*), viszont a totálisan ívnélküli forgatókönyv megöli az egészet.
Van egy rejtély, aminek a tizedik percben tudjuk a megoldását, aztán egy órányi tökölődés, miközben a hőseink rájönnek a nyilvánvaló rejtély nyilvánvaló megoldására, a végén meg egy teszkógazdaságos finálé, ami antiklimatikus is, csak hogy utána lehessen tenni még egy plusz, teljesen felesleges befejező szegmenst.
Hasonlították a filmet a Liza, a rókatündérhez... hát szerintem az összehasonlítás nem állja meg a helyét. Mindkét történet retro, de míg a Liza megteremt egy sosem volt, de lehetett volna, izgalmas alternatív retromúltat, a Drakulics csak halomra dobálja a Kádár-kori nosztalgia elemeit: van itt Bambi, Kádár János krumplistésztája, Volga meg Fecske cigaretta. Néhány helyen pl. egészen erőltetett lett a nosztalgikus elemek történetbe gyömöszölése: mikor két szereplő beszökik a zárt Széchenyi fürdőbe, akkurátusan a fejükbe nyomják a béna retro úszósapkát. Mert miért is? Attól félnek, hogy a tök üres uszodából kiküldi őket az ott sem lévő úszómester?

*Azért amikor azon kéne nevetni, hogy nem gyullad meg az ideges szereplő öngyújtója, és a fazon erre kifakad, hogy a "k...a anyád!", vagy hogy megfigyelés közben az egyik noname ügynöknő lesz...ja a másik noname ügynököt, azért elég sovány poén. A vetítésen az idősebb generáció jópár tagja is helyet foglalt, ők mondjuk nevettek - de nem a poénokon, hanem a nosztalgiamorzsákon. Mint pl. amikor a főnök odaszól a titkárnőnek, hogy "egye csak a citromos nápolyit", jött a derültség, hogy "jaaaa, tényleg, hát volt akkoriban citromos nápolyi!"

Kis odafigyeléssel, feszesebb forgatókönyvvel lehetett volna szebb és jobb, így egy teljesen átlagos próbálkozás maradt.
10/10
M41 2150 nov. 03. 19:05:05 10/10
(23/48)
Csúcs Szuper film, hatalmas poénokkal, remek színészi játékkal!!!
Nagy moziélmény volt a számomra!!! :)
10/10!!!!
1/10
Niksim nov. 03. 17:49:01 1/10
(22/48)
Nyögvenyelős és ötlettelen.
Aki szeretné, hogy évekre elmenjen a kedve a magyar vígjátékoktól, annak kötelező. Mindenki másnak tilos!
Ne higgy a hájpnak!
villain_ nov. 03. 14:21:21
(21/48)
ez a ficko rendezte az isteni muszak cimu filmet, az rohadt jo volt! amint hazaerek, megnezem ezt is.
https://port.hu/adatlap/film/tv/isteni-muszak--isteni-muszak/movie-117782
10/10
renihair nov. 03. 12:43:20 10/10
(20/48)
Ne higgyen senki a negatív kritikának, menjen el és nézze meg, kérünk még ilyen filmeket, köszi, Gratulálunk
10/10
amira_daa nov. 03. 11:21:31 10/10 Előzmény IDS
(19/48)
Az a probléma, hogy mivel a történelemtanitás olyan amilyen igy egy átlagos gyerek ugy leérettségizik hogy nem tudja mi történt 56-ban, sajnos a történelmet sem ismerik ( saját történelem tanárom sem mondott anno sokat rola) igy meg van egy célközönség aki nem is érti hogy miről van szo. Kezdhették volna a filmet azzal hogy megmutatják mi történt és akkor abban igaza van hogy jobban látták volna a helyzetet. Amit ir abban vannak igazságok, és amivel egyet tudok érteni.

IDS nov. 03. 10:26:33 Előzmény amira_daa
(18/48)
"Ajánlom az alkotoval valo cikkeket olvasni ott megmagyaráz egy csomo mindent és akinek nincsen korrajza ott tud adni tippeket hogy hol lehet picit beleásni a történelembe. hiszen nem egy hátrány tudni honnan jövünk , jöttünk, és mikről nem beszélnek a szüleink joggal."

Problémás, ha egy film vagy egy mű mellé használati útmutatót kell csatolni. A legnagyobb filmek olyanok, hogy a korrajz ismerete nélkül is élvezhető és érthető a film, mert egyetemes értékeket közvetít. Például a Gandhi életéről készült film, ami nagyszerűen végigviszi a nézőt egy történelmi korszakon, egy személyes sors objektívén keresztül. Vagy, hogy egy témához illő példát említsek, ott van a "A mások élete" című remekmű. Nálunk meg megy a pózőrködés és a pojácáskodás ilyen Drakulics elvtárs meg Csinibaba féle borzadályokkal, miközben a Kádár-korszak és 56 elvileg egy kipadhatatlan kút lehetne filmes történetekhez.
4/10
slamovicsbea nov. 03. 01:17:40 4/10
(17/48)
Jajjjnekünk....ettől sokkal jobb és összeszedettebb magyar filmek vannak amik nem kerülnek mozivászonra.Vannak poénok amiken felnevethetünk,de kb ennyi.Az általam nem annyira kedvelt,de most mégis jól működő Nagy Ervin viszi a hátán a filmet.
Valahogy erőlködés szaga van az egésznek,vontatottnak is mondhatnám.Moziban megnézni túlzás,sem a hangi,sem a képi megjelenítés,sem a történet nem indokolja ezt,majd egy esős vasárnap délután otthon letöltitek.
8/10
offtopic
koevi nov. 02. 22:20:38 8/10
(16/48)
SzuperfIlm
8/10
naggi nov. 02. 21:09:54 8/10
(15/48)
Tök jó kis film ez! Volt a nézőtéren, aki nyilvánvalóan átélte azt a korszakot, amelyben a film játszódik, végig kacagta az egészet. Amúgy is szórakoztató, ülnek a poénok, a színészek mind kiválóak, a korkép kitűnő, a befejezés pedig mai. MI kell még, bárcsak több ilyen tuti magyar film volna:-)
5/10
vandorbab nov. 02. 19:15:17 5/10
(14/48)
A film előzetese olyat szólt, hogy pökhendi önbizalommal vonszoltam be a csajomat filmre, hiába erőlködött nekem valami flamand festészet kiállítással.
Különleges alapötlet mellé népszerű arcok társultak, biztos munkaháttér, tehát NEM HI-BÁZ-HA-TOK!
Nah, babám, mosfigyejjél!
Aztán elkezdődött…
Ahogy haladt az idő, úgy görnyedtem egyre kisebbre a székben. Sótlan és fárasztó jelenetek követték egymást olyan tapló humorral fűszerezve, hogy én kértem elnézést a körülöttem ülőktől. Minden sztereotípiát felvonultattak a Kádár-korszakból, amit aztán telegyömöszöltek unalmas vámpír-sémákkal és Nagy Ervin szellemtelen aktusaival. Csak ültem, mint varjú az énekórán.
Tisztességtelen lenne, ha nem értékelném a film erényeit is, mert magyarul beszélő volt és színes is.
Valamivel több, mint amit a flamand festőktől kaptunk volna...
10/10
kritikanti nov. 02. 13:10:18 10/10
(13/48)
Szerintem zseniális film. Nem szokványos magyar gatyaletolós vígjáték, sem nem szirupos takony. Látszik, hogy a színészek veszettül élvezik a játékot, lubickolnak a szerepeikben. Tetszik, hogy nincs benne nyílt szex, akik fanyalognak, azok még nem láttak szexjelenetet. Ma megnézem másodszor is, mert vannak benne olyan poénok, amik egymást fedik, az előzőn még röhögve nem lehet hallani a következőt. Magyar filmtől szokatlan színvonalú a kivitelezés, díszlet, berendezés, kellékek, jelmezek. Szépen van fényképezve, az egész úgy néz ki, mint egy hollywood-i mozi. Felhőtlen szórakozás, no!
9/10
G.Jakab nov. 02. 10:52:35 9/10
(12/48)
Vannak akik megrögzötten alul értékelik a magyar filmeket, van valamiféle fóbiájuk. Egyáltalán nem olyan rossz ez a film, hogy valaki 2-3 pontot adjon rá. Ha nem is tökéletes, de jó szórakozást nyújt arra az időre, míg a moziban ülünk. Idén láttam már ennél sokkal rosszabb hollywoodi filmeket.
10/10
amira_daa nov. 02. 10:27:14 10/10
(11/48)
Inkább társadalomrajz vagy szatira, mint komédia, Ezt nagyon fontos megjegyezni. Aki nem ismeri az akkori kort azoknak egy elég üres képet mutat. A korrajz az 10/10, a hangulat amit idéztek az is 10/10 a fényképezés a jelmezek és a szinészi játék is. T. Szabolcs énekel is, ami feldobta a filmet. Ezért kapott a film 10 pontot. Walter Lili is jol hozta a sotlan karaktert, a Nagy Fiuk Ervin és Zsolt jol hozták a tipikus 'szerelmi háromszög témáját'

Ajánlom az alkotoval valo cikkeket olvasni ott megmagyaráz egy csomo mindent és akinek nincsen korrajza ott tud adni tippeket hogy hol lehet picit beleásni a történelembe. hiszen nem egy hátrány tudni honnan jövünk , jöttünk, és mikről nem beszélnek a szüleink joggal.

Azoknak akinek a múltrol semmilyen fogalmuk nincsen, vagy nem tudnak a sorok között olvasni nem ajánlanám, illetve 16 év alatt a filmet. Tényleg aki csak a telefonja nyomkodja egész nap és sorozatokat néz nem fogja érteni a filmet. Van benne amugy elég sok mondanivaló, ehhez nyitottnak kell lenni és valamilyen szinten a történelemmel képben lenni.


például Nagy Ervin karaktere jol megmutatta hogy mi történik a nem megfelelő viselkedésű káder nőkkel. De manapság is, nem ez történik, pl sajtószabadsággal.?

De nem segitek a film megfejtésében, A film moziba kerülése sem véletlen, hogy miért pont most és akkor. Szerintem sokrétű film.

De nyilván megoszto is, mert aki nem akarja meglátni a szomszéd kertjét az nem is fog arra nézni.
3/10
Lili Lili nov. 02. 00:06:49 3/10
(10/48)
Egyrészt kellemetlenül feszengve ültem végig sok jelenete miatt ezt a filmet, másrészt meglepően tetszett. Azért nem értékeltem fel az egyébként létező pozitívumai ellenére, mert számomra egy amerikai stílusú koppintásnak tűnik, noha próbáltam ellenérveket felhozni, hogy mentsem (nem sikerült). Nagyon küzd azért, hogy modernnek, vagánynak hasson, és ettől egy tucatstílusú, amerikai szagú maszlaggá válik. A zene és a színészi játék számomra abszolút 10/10, ami viszont lehúzza, az a sok életidegenség, amit belevittek. A vagánykodás, úgy éreztem, hogy nagyon eltúlzott volt, ami egy szocialista országba őszintén szólva nem tudom, mennyire fért bele úgy, hogy az ember s*gglyukát is megfigyelték akkoriban, legalábbis a szüleim elmondása szerint. Tökmindegy, melyik kommunista blokkországban élt az ember, ez volt a standard. Szabályrendszer, besúgók úton-útfélen és akkor ebben a világban csak úgy megérkezik a "nyugati álom" főszereplő. Nekem ez így abszolút a korabeli Kelet-Európa színteréhez képest életidegennek hatott. Ha a készítők egy szatírát akartak vászonra vinni, akkor sokkal inkább kezdem megérteni a művet, de még így is úgy gondolom, hogy rigorózusan meg akarnak felelni egy bizonyos nyugati standardnak, mintha az egész film azt ordítaná, hogy mi is tudunk ebben a stílusban alkotni. Az már más kérdés, hogy számomra indokolatlanul sok volt benne az ágyjelenet, a történetet magát gyengének látom, sok helyen vontatottnak, nyögvenyelősnek, és üresnek. Talán ez rá a legjobb szó, és 90 percet kb három mondattal összegezni lehet.
Összességében én moziban való megnézésre nem ajánlom, de otthon, egy fárasztó nap után, ha az ember nem akar túl nagy agykapacitást befektetni néhány képkocka értelmezésébe, akkor abszolút tökéletes filmválasztás.
10/10
Slayer_HUN nov. 01. 20:48:48 10/10
(9/48)
Jó sztori, jó rendezés, fantasztikus színészi játék, ütős poénok. Az egyik legjobb magyar film, amit eddig láttam. 10/10
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje