kissmekate 2012 ápr. 03. - 19:24:08
(1/1)
A világ popzenei életére több, mint három évtizede hatással lévõ zenekar, a brit Duran Duran hosszú európai távolléte után visszatér, és 2012. június 28-án a Budapest Sportarénában ad koncertet.

A mostani showban a négy eredeti tag – John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes és Simon Le Bon – valamint Dom Brown gitáros, az utolsó album dalai mellett a 80-as és 90-es éveket is meghatározó slágereket játszák, mint amilyen a Girls On Film, Rio, Planet Earth, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone vagy az Ordinary World.

Az együttes statisztikája igen figyelemreméltó: 80 millió feletti eladott album, 18 amerikai slágerlistás kislemez, 30 élvonalbeli angol sláger és világsiker, amely a mai napig vonza a közönséget koncertjeikre. Azonban még jelentõsebb, ahogyan ezt elérték: a popzene, a mûvészet, a divat és a technika egybeolvasztásával.

Amikor a nyolcvanas évek elején berobbant, a Duran Duran pillanatok alatt átalakította a zenei videók arculatát az addigi ötletes marketing eszközbõl a zenei ipar egyik legértékesebb termékévé téve azt. Exotikus helyszíneken gyönyörû lányokkal és meghökkentõ látvány effektekkel teli klipjeikkel a zenekar a vizuális pop kultúrát egy új szintre emelte, létrehozva az MTV generációt és azt a lojális rajongói bázist, ami a mai napig mellettük áll.

Utolsó albumuk visszatérés a gyökerekhez. A kezdõ kislemez, a címadó All You Need Is Now és közelmúltban megjelent Girl Panic !, valamint a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell nemzedék tagjai - Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herizgova és Cindy Crawford – szerepelnek, ismét elõtérbe helyezte a csapatot.

Az elmúlt pár évben 6 tekintélyes életmû díjat is kapott a banda az MTV, a Brit Awards, a Ivor Novellos, a Spanish Ondas, a Q és a GQ Magazin részérõl, ami megerõsítette a Duran Duran pozícióját a maroknyi, nemzetközileg is elismert mûvészek között.

A turné az év elején már érintette Európát (januárban Bécsben, februárban Pozsonyban is játszottak), ahová Dél-Amerika érintésével júniusban fognak visszatérni, ennek része a budapesti koncert.

DURAN DURAN KONCERT BUDAPEST 2012 - Papp László Sportaréna
Duran Duran Koncert Budapesten Papp László Budapest Sportaréna, 2012. június 28. (csütörtök), 20 óra