7/10
User Friendly 2019 júl. 31. - 04:06:58 7/10
(176/196)

Teljesen sablon zaklatós-üldözős-menekülős sztori, a zsáner összes létező kliséjével. A víkendező párra rászáll a vidéki tahó ifjúság, először csak verbálisan, aztán egyre jobban bedurvul a történet.
Ami miatt kiemelkedik a többi száz hasonló film közül, az a vége, ahol a kiderül, csak látszólagos a menekülés, szembejön a felnőtt társadalom. Ez a társadalomkritikus befejezés emeli ki a tucat-zsánerből és teszi értékelhetővé a filmet.

Különben nem vágom itt a sok értetlenkedést, hogy lúzerek, meg ilyen nincs, ennyi véletlen nem történik. Ez az üldözős-menekülős sztori egy zsáner. Ha zsánerfilmet nézünk, nem kifogásolhatjuk, hogy az adott zsáner kliséiből építkezik. Ez ilyen. A démonos horroroknál sem hánytorgatjuk fel, hogy hát ez hülyeség, mert nincsenek is démonok és nem értetlenkedünk azon, hogy a család miért nem költözik ki a megszállt házból, mert ez a zsáner része. Ha kiköltöznek, nincs Amityville Horror, nincs Démonok közt és a többi. Akkor nincs film. A slasher horrorokban sem keresünk logikát és nem értetlenkedünk az egyébként tökéletesen ésszerűtlen cselekedetek tömegén, mert ezek a zsáner jellemzői.
Lehet, hogy újat mondok, de ezeknek a filmeknek nem a valóságábrázolás a céljuk. (Többnyire, mert azért akadnak kivételek.)
És annak persze örülünk, ha egy zsánerfilm ki tud lépni a saját kliséiből és valami újat, mást is tud mutatni. Mint például az Eden Lake befejezése.
1/10
Bodellger 2018 dec. 09. - 02:07:02 1/10
(175/196)
SPOILER!

Engem rettenetesen irritált a filmben, hogy minden egyes apró mozzanat rosszul, balul sült el a menekülő szemszögéből nézve. Pl a nő naná, hogy belelép egy hegyes szarba, hogy utána futni se tudjon. Van olyan horror/thriller, ahol ezt nem játsszák be? A kis England mezes gyerek, mint a besúgó? Ez most komoly?... Aztán meg a csaj azzal a szaros autóval sem tud meglógni...közben pont olyannak vágja el a torkát reflexből, aki kb. legkevésbé volt vadbarom ebben a bohóc társaságban. Az van, hogy túlságosan hatásvadász a film a hergelést illetően...köpedelem az egész.
5/10
Gerisson 2018 márc. 01. - 16:18:22 5/10
(174/196)
Nem tetszett, többet vártam. 5 pont. Nyers erõszakban akar nagyot dobni de pont ott vérzik el.
8/10
ResidentEvil 2017 nov. 27. - 15:26:21 8/10
(173/196)
10/7,5.
4/10
RTommy9 2017 febr. 07. - 18:43:16 4/10
(172/196)
Jót is ki lehetett volna hozni ebbõl, de ez nagy sz*r volt, még a vége is az! :@ pff, 10/4. max.
Aranyhernyo 2017 jan. 21. - 22:14:37
(171/196)
Ez egy kva szr film. Az elejetol a vegeig egyre idegesitobb.
zeberdee # 2016 júl. 10. - 15:00:18
(170/196)
nekem is hasonló érzéseim vannak a filmmel kapcsolatba de azt hozzá kell tennem hogy a fehér angyalkák nem angyalok hanem átpingált vörhenyes g*cik voltak amiket ugye arról ismersz fel hogy nincsen lelke én személy szerint a kis ***moderalva*** be sem tettem volna a filmbe ha normális rendezõ vagyok egy kicsit is mert tudom hogy a feketék hülyék a szerepléshez amikor a majmot mutatták nekem a national geographic ugrott be róla mivel nem elég hogy gyökér feje van erdõben is játszódik pont ahonnan való a fajtája ez megérdemelte a thriller kategóriát mert a fekália miatt hihetõ lett a történet
10/10
zpeller 2016 márc. 27. - 19:45:47 10/10
(169/196)
Nekem nagyon bejött. Az egyik kedvenc a kategóriában. Igaza van azoknak, akik azt írták, akár nálunk is játszódhatna. Nyilván kívülállóként könnyû mások döntései felett pálcát törni, de a film nem errõl szól, hanem a nyers és gyakran fékezhetetlen aggresszióról. Ezt viszont remekül tükrözi a film.
3/10
ammok001 2016 febr. 09. - 10:24:19 3/10
(168/196)
Én is végigszenvedtem,de csak a csaj miatt néztem meg kb.Rettenetesen rossz film,senkinek nem ajánlom megtekintését...
1/10
Ysera 2016 jan. 17. - 15:14:20 1/10
(167/196)
Egyik ismerõsöm ajánlotta, hogy milyen jó, de tévedett. Ritka sz.ar film:S
A banda, és fõleg annak vezére, az egész film alatt idegesített, gonoszok voltak, idióták, rondák, idegesítõ képûek, primitívek, erõszakosak. Mondjuk ehhez jó színészeket választottak, hiszen megvolt a hatásuk. Sajnos én nem bírom az ilyen filmeket, mert arra gondolok, hogy a valóságban is mennyi hül.ye ember van ... és az ok nélküli erõszak végképp zavaró.
Asszem a Véres hétvége is hasonlóan sz.ar film volt.
Ennél sokkal jobb film az Elhagyott szoba vagy a Hivatlanok. Mármint ilyesmi filmeken belül.

Spoiler

Ahogy már írták ... a nõ miért nem ment el jó messzire, amíg a benzin ki nem fogy? Attól, hogy nekiment valaminek, nem hiszem, hogy tönkre is ment az autó ... vagy gyalogolt volna tovább. Hogyha a tónál, a környéken ilyen vadbarom tinik élnek, sejthette volna, hogy a házuk a közelben van, de mindegy, a stressz blokkolja az agyat. Különben semmi bajom nem volt a karakterrel, küzdött, amíg tudott.

A tüzes jelenetnél azt vártam, hogy valaki lökje be a fõkolompost a tûzbe had égjen. Hülyegyerek ott ugrált, örült, de ha belöktél volna, nagyot nézett volna.

A csajt nem sajnáltam, õ is olyan volt, és komolyan, ki az, aki kiáll az útra, és bámulja egyenesen a szembe jövõ autót? És akkor csodálkozik, hogy el is üti. Vááá. Vki írta egy hozzászólásban, hogy meg se mukkant. De igen, a film elején mondta a hülyeségeit.

Durva, mennyire hasonlítottak külsõleg is a szülõk a hülyegyerekeikre:D

Mikor jött az indiai kiscsávó, én benne se bíztam volna, tuti irányított kis újonc.

Kár, hogy ez a 2 jó színész, fõszereplõk, ilyen gagyi filmhez adták a nevüket.
filoszemitabélus 2015 dec. 09. - 07:44:29
(166/196)
Tanulságos magyarázat! Ezt a filmet nálunk is elkészíthették volna, akár valóságos történetek alapján. Itt is létezik ez a fajta életforma és mentalitás, még jó anyagi háttérrel is. Elég vitába bonyolódni a nem megfelelõ személlyel és egy körtelefon segítségével pillanatok alatt ott teremhet egy 200 tagú kiscsálád baseball ütõkkel és szamurájkardokkal felszerelve.
6/10
apple tango 2015 dec. 09. - 01:26:00 6/10
(165/196)
- Bocsi ha volt már, nem olvastam végig mind a 180 kommentet -

A film igen is tartalmaz társadalom kritikát, bár nem olyan formában, ami Magyarországon egyértelmû lenne. A film ugynevezett 'hoodie horror' kategoriába tartozik, ami lényegében annyit takar, hogy pulcsis srácok ölnek közeposztálybeli briteket. Ezeket a pulcsis srácokat másnéven 'chav'-ként szokták emlegetni. Maga a szó - csak érdekességképpen - az Oxford Dictionary szerint a cigány csávó szobol ered, ami srácot jelent, bár ezt nem kell nekünk magyaroknak ugyebár tovább ragozni. A dolog pikantériája, hogyha megnézitek a chav definicióját, érdekes egyezést találhattok itthon is létezõ sztereotipiákkal. Egyébként az Egyesült Királyságban rengeteg formában foglalkozik a média a chavokkal. A tárgyra visszatérve, ez a film, mint sok más témabeli film egyfajta eszköz, amivel a középosztály (akinek a kezében a filmgyártás van) osztály-dominanciáját fejezi ki az alatta álló alsó osztálybeli chavokkal. Mint látható a filmben, a házuk nekik is nagy, igazábol nem feltétlenül van anyagi gondjaik, mégis izlésben sokkal alantasabbak, mint a házaspár, akikkel nyilván könyebben azonosul a nézõ. Isznak, verik a gyereket, a bárban lesz*rják a középosztálybeli férfit, csak a nõt szolgálják ki, a föszereplõ srác faterja iszákos, a ház belül koszos, rendezetlen, stb. A lezárás, és hogy a pár nem uszta meg, és a "minden marad a régiben, nem tudja meg senki" érzés a film után utalhat kicsit arra, hogy ebböl a létformábol nem is akarnak kijutni. Zárt közösséget alkotnak,( ez érzõdik az elején is, amikor a reggelinél a felszolgálotol kérdezik, hogy kik voltak azok a kölkök) a falkaszellem megvan ugyanugy a kicsiknél, mint a nagyoknál( film végi jelenet), ettöl az egésztöl az embernek az az érzése, hogy csunyaszavakkal élve, ezek a parasztok születésüktöl fogva parasztok, azok is maradnak, és a kölykeik is azok lesznek. Továbbá a film alatt többször is elhánnyák magukat, a srác kirakja a nemiszervét stb, ezzel fokozva az irántuk érzett undort. Az egész film mindamellett, hogy horrofilm klisékkel operál, egyfajta társadalmi megkülönböztetés célzattal is készült. (egyébként az elején a rádiómüsor is erre utal, de ez nekünk magyaroknak sokat nem mond)

UI: szorry, ha kicsit redundáns/hosszu lett, kicsit fáradtan irtam, de ugy gondoltam megér ennyit a tisztán látáshoz :D
10/10
zpeller 2015 szept. 27. - 12:21:02 10/10
(164/196)
Az egyik legjobb - kedvenc - horrorfilm, amit láttam, attól függetlenül, hogy klasszikusan inkább a thriller kategóriába tartozik. Az elejétõl a végéig nagyon izgalmas, a végkifejlet döbbenetes. 10/10.
10/10
Stella 2015 júl. 25. - 20:21:09 10/10
(163/196)
Ez az a film,ami a nézõt odaszögezi a fotelba, ágyba, vagy a klotyóra, mert minden perce izgalmas, pislogni is óvatosan kell,nehogy kihagyja az ember a legfontosabb momentumot. Ez Thriller kérem szépen, soha nem gondoltam volna a filmrõl,hogy angol gyártású,ha nem látom az autón,hogy jobb kormányos, az angolok mint tudjuk, borzalmasan igénytelenek,és hanyagok. Ez a film megmutatta az ellenkezõjét!! Még több ilyet a rendezõtõl!! 20 pont!!
calambrito 2015 júl. 12. - 02:23:45
(162/196)
Most néztem meg! Életszerûtlen a párocska (elsõsorban a férfi) cselekedetei! Már addig is, hogy odamegy a gyökerekhez, hogy halkítsák le a zenét! Onnantól kezdve meg pláne az! És ahogy már korábban írták mások is, idegesítõ (épp ezért)!
Annyit még megjegyeznék most már, mert a SOKADIK ESET(!!!!), hogy már az elsõ 17 hozzászólásban hárman lövik le a film végét, úgyhogy nekik a murva anyjukat (nem tudok mást mondani)!!!! Hogy a p...ba nem tudják felfogni emberek, hogy ha el akarják mondani a film végét, akkor figyelmeztessék az olvasókat?!?!?! A BÜDÖS FRANCBA MÁR!!! És ez már a SOKADIK(!!!!) eset, hogy belefutok ilyenbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves PORT.HU!
Tisztes fizetésért én elolvasok MINDEN EGYES hozzászólást, figyelve a spoilerezést!!!! Nincs rá pénz??? Nincs rá ember????
Killbox 2015 júl. 11. - 15:35:02
(161/196)
Gyerekek helyett inkább 16-18 évesekkel csinálták volna meg,akkor talán hihetõ lenne,így csak roppant idegesítõ volt...
8/10
Pantagruel59 2015 jún. 03. - 02:31:25 8/10
(160/196)
Ez miatt az istenno Kelly Reilly miatt vetemedtem ra,h belekukkantsak ebbe a filmbe,aztan rakattantam,pedig a haverom 10percenkent ramszolt,h kapcsoljam mar ki ezt a sz@rt,de vegul csak megneztem... SPOILER! Ugy remlik,h Michael Fassbender par filmjeben kajak csavo,de itt egy akkora p@csot jatszik,h parjat ritkitja! Ennyi omen utan tovabbra is csak naivan,szerelemtol elvakultan,rozsaszinu kodben uszva szemlelik az amugy valoban szep topartot,meg erdoseget... azon gondolkoztam kozben,h bizonyara tenyleg van mindenhol egy ilyen burokban szuletett es felnott reteg,aki nem vagja le a gesztusokbol,az arcokbol vagy mimikakbol,h gazos gyokerekkel akadt ossze es azt hiszi,h a szep es logikus beszed majd mindent megold,a rendorbacsik meg elkapjak a csunya gazfickokat es moresre tanitjak oket,de azt is csak ugy finoman,nehogy seruljon a szegeny hooligan erzekeny lelkecskeje. Mi mar csak azert lemeszaroltuk volna a kis b@zernyakokat,mert rotveller ebet tartanak,de az elso beszolasnal minimum kb. kiteptem volna a hangado szajat meg gigajat abbol a primko fejebol,a tobbinek egy behanyos gyomros es ekkepp' egesz mas iranytot venne innezsdo az egesz sztori... Persze vagom,h ez a film tobb akar lenni puszta trancsirozasnal es nemi tarsadalom-kritikajji elel vagdalkozik; a kilatastalansag es a rossz szuloi mintak altal mar kiskamaszon total degeneralt ifjusag nehezsegeire iranyitva a figyelmet,az oncelunak latszo eroszak es aggresszio valojaban segelykialtas, es a megnemertes frusztraltsaga,stb,stb.. de itt nem az ot szeretet-nyelvet beszelik,hanem farkastorvenyek uralkodnak es ezert sajna pipogya hoseink igen nagy arat fizetnek es felette kellemetlen veget ernek... 8/10,mert kihozza a nezobol az allatot es elegge felkavarja a lelkecskenk Eden Lake-jet.
Nezo_nezo 2015 máj. 27. - 23:54:05 Előzmény KlarkKent
(159/196)
Abszolút igazad van. Egyetértek.
1/10
KlarkKent 2015 máj. 21. - 01:13:33 1/10
(158/196)
Emberiség elleni bûntett ez a film. Pontosabban az, hogy elkészült. Így felbosszantani a nézõket nem igen lehet gyakran. Rég volt már ilyen film. Nem a befejezés miatt, nem amiatt, mert rossz film, mint thriller, hanem a tartalma. Nem ezzel kell bemutatni, hogy milyen problémák vannak a gyerekekkel és a szülõkkel a világban. Azt a sok ezer fontot amit a filmre szántak, inkább adták volna egy alapítványnak vagy bárhova, ahol jobb helyen van. Manapság elég sok ezer filmest nem értek. Olyan beteg filmeket tudnak leforgatni, hogy az ember szóhoz sem jut és azért tegyük hozzá egy filmen több száz fõs stáb dolgozik. Akik ezeket csinálják azok több millióan vannak. Szerintem a filmeseknek van szükségük lassan, SÕT! erõsen segítségre, nem a gyereknek, akik ilyenek lesznek a szüleik miatt. Felnõtt egy elég beteg filmkészítõ generáció, mely mint valami métely beette magát a filmiparba és azok is betegek akik engedik ezeket forgalmazni. Szóval itt nem is tudom, hogy mi a f@szt mondjak. Millióan szenvednek a filmiparban valamiféle absztraktperverz-skizofrén-mittudomén milyen elmebajban.
Baj van. Baj.
6/10
Nira1900 2015 máj. 20. - 22:32:34 6/10
(157/196)
SPOILER lehet benne***

Tudom, hogy vannak ilyen kis vadbarmok, mint ezek a tinik, de azért a fõszereplõ pasast se lehetett volna eladni túsztárgyalónak... :) Mindig azt tette vagy mondta, ami a frusztrált kölyköket a legjobban bosszanthatta. Ha már bánni nem tud velük, valóban az lett volna a legjobb, ha elmennek szépen. Ha egyszer is hallgatott volna a barátnõjére... de olybá tûnt, hogy a nagy szerelem ellenére a nõ véleménye nem sokat nyom a latban.

A bandavezér nekem egyáltalán nem tûnt olyan karizmatikusnak, mint akit mindenáron muszáj a társaknak követni, többek között ezért sem tudtam olyan komolyan venni a filmet.