gingery 2011 ápr. 13. - 11:04:44
(7/7)
Nagyon elgondolkotató, mély mondanivalójú darab volt a testvéri féltékenységrõl, a családi minták átörökítésérõl, a szeretet utáni vágyakozásról.
Nekem tetszett, hogy a színpad "minimalista" berendezése, így a szereplõkön, az õ érzelmeiken volt a hangsúly. A jelenteket összekötõ gospel részletek még különlegesebb hangulatot idéztek elõ.
7/10
surviver 2010 dec. 13. - 14:08:48 7/10 Előzmény Neyah
(6/7)
Tetszett, de 2x azért nem nézném meg. A sokszor csak imitált részek miatt mélységekig nem sikerült lemenni,ami miatt nem jött létre katarzis.
Engem az összekötõ áriák, skálázások sorozata zavart, a kevesebb több lenne.
Neyah 2010 ápr. 20. - 21:11:14
(5/7)
Nekem már a darab koncepciójával is problémám volt. Megpróbálták az elejétõl a végéig színpadra vinni a történetet, és minél több mindent belesûríteni, ami sajnos a mondanivaló rovására ment csak. A lényeges mondanivaló, a szereplõk érzései elsikkadtak, a katarzis így sajnálatos módon számomra el is maradt. A színészek mintha nem mindig találták volna meg a saját karakterük hangját. A díszlet furcsasága és minimalista volta talán nem lett volna zavaró, ha a nézõ nem érzi annak fájó hiányát. A színészeket fura helyzetbe hozta, hogy kénytelenek voltak sokszor az italt a földön kitölteni, állva inni, majd lehajolni, és visszatenni a poharat a földre, a gazdag madame szalonjában még egy asztalkára sem tellett.
A darab legnagyobb hátránya azonban az volt, hogy döcögött, mint egy -elnézést a kifejezésért, de ez jutott eszembe, ahogy néztem - "botladozó ló". Egyperces jelenetekbõl áll, amikor mindig belecsapnak a lecsóba, játszanak egy percet vagy kettõt, aztán egyszer csak elvágják, és kórus. Mire az ember elkezdené beleélni magát egy-egy jelenetbe, már véget is ér. Számomra a darab ettõl szétesett, a súlypontok nem megfelelõ irányba tolódtak, és egy idõ után unalmassá vált. Sok lábon áll ez az elõadás, de szinte mindegyik lába inogni látszott számomra, de az egyik leggyengébb lánccszemnek a rendezést éreztem. 5/10
dodike 2010 márc. 24. - 23:18:30
(4/7)
Egy elgondolkodtató, magával ragadó történet, melynek fõszerepét Gáspár Sándor zseniálisan játsza, azonban a darab orvosolhatatlan hibája, hogy Szikora János rendezte. Amit rendezõ elronthat, azt el is rontotta. A "színpad használatáról" megemlíteném, hogy a színpad felét egy hatalmas sóder domb foglalja el annak ellenére, hogy a darab szinte teljes egészében beltérben játszódik. A cselekmény szempontjából teljesen irreleváns, visszatetszõ megoldásokban sem volt hiány. Összefoglalva: egy mestermûvet sikerült csupán formabontóvá degradálnia. Gratulálok!
10/10
cabi 2010 márc. 23. - 20:09:09 10/10 Előzmény cabi
(3/7)
Nohh.
Elmentem, megnéztem, döbbentem, visszavágyom. Nagyon tetszett az elõadás, a dramaturgia, a színpad használata. Szóval nagyon kellemes emlékekkel gondolok vissza rá. Jahh, és az egész könyvet feldolgozza, nem "csak" a James Dean-es film utóérzete. Szóval nekem nagyon bejött.
10/10
cabi 2010 febr. 24. - 20:21:27 10/10 Előzmény opalesencia
(2/7)
:) a jegy már megvan, jövõ pénteken megnézem, aztán nyilatkozom. ;) Addig tûkön ülök :)
opalesencia 2010 jan. 29. - 16:19:18
(1/7)
Nagyon kíváncsi vagyok rá.