8/10
Tamas Kugyela 2019 nov. 01. - 16:52:32 8/10 Előzmény Tamas Kugyela
(6/6)
A Sergio filmeket, soha nem tudták visszahozni, utánozni, lemásolni, átalakítani, mert ha valaki megtette ezen a műfajon belül csinál egy új filmet, ugyanebben a műfajban lehet sokan találnak ebben a filmben túlzást és bár a Sergio társaság felülmúlhatatlan soha nem tudnék nem szeretett westernként tekinteni erre a filmre ilyen filmet már csináltak viszont itt 1 kis város történetét is elmeséli polgárháború után. Gulianno Gemma nálam kedvelt szinész a listán jól lehet nem vele zárul és nem is vele kezdődik a sáját meglátásom szerint 1 hosszú vadnyugati film lista, szintén rajta van.
8/10
Tamas Kugyela 2019 nov. 01. - 10:55:30 8/10 Előzmény Tamas Kugyela
(5/6)
Van 1 film 1 történet és ezt nekem legjobban sok műfajt tekintve ez hozza ki műfajilag. Megszületik 1 film és van amikr van tőle jobb, és nem az a kedvenc fő-fő film az osztályon sok film mikészült hasonló történetben, sok filmet át akartak írni utánozni, ettől jó 1 film ettől születik 1 teljesen eltérő story az '1950-es évektől induló filmek a kedvenceim ebben a műfajban nem is találhatnék jobbat. A Texas adios 5,5 pontos csak azért mert régi ha a kis város történetét nem számítom hanem az egészet amblokk igen volt 1 Sergio társaság, ami azért volt Sergio társaság mert soha nem tudták visszahozni amit ők befejtek 1 utolsó filmmel. Nekem sem ez az utolsó befejező filmem túl sok minden túl jól van beleírva.
8/10
Tamas Kugyela 2019 nov. 01. - 09:30:47 8/10 Előzmény feketevipera
(4/6)
Gulinno Gemma Nem sztár karakter nem értek egyet, nagyon sok filmet feldolgozott ami követte az ő vele megrendezet, általa játszott filmeket pl tetőnk a csillagos ég ahol Billy kölyköt alakítja. Talán ez mind benne van és nagyon sok western nem mondaj ki ezzel a filmmel ellentétben, nem csak a bosszú az igazság is ott van ebben a műfajban. Néha még erősebben, vadabbul mint ahogy kellene. Nem véletlenül a sokadik filmje, visszahoz egy korszakot és annak részletét, szerintem 1 osztályú 10 pontos. Ezt a filmet miután majdnem mindenki a korrupt városka banditája, ami messze nem álmos kis város és a főhadnagy, százados akik rokonok na és persze akitől vásárolja a birtokot, nem lehetett más fordulatot bele vinni. Ezt más történetben nem láttam örülök hogy megnéztem. ha megnézzük ezt a filmet, ne feljtsük el a zenéjét sem. A profilomba afacen fogok egy filmes-zenékkel kapcsolatos csoportot nyitni. Jó kis film ez.
7/10
doktormacko1 2016 máj. 14. - 17:05:05 7/10
(3/6)
7 / 10 makaróni vagy spagetti western ízlés szerint
black box 2016 febr. 16. - 11:41:36
(2/6)
...ráadásul az, hogy Giuliano Gemma egy színészóriás volna abban is van némi túlzás
feketevipera 2012 nov. 19. - 22:21:48
(1/6)
Hogy õszinte legyek, az ismertetõ utolsó mondatával nem igazán értek egyet ("a film a stílus egyik legjobbja"), ennél azért vannak sokkal jobb (italo)westernek is. Vannak ugyan jobb részei, de a sztori nem kimondottan egyedi, a cselekmény néhol lelassul, és elég sok sablonból építkezik. Van benne minden, ami kell: bosszú, korrupt seriff, bûnözõk, terrorizált polgárok, viszont valami mintha mégis hiányozna - talán a jellegzetesség. Ugyancsak "sablon" az, hogy a fõhõs valamilyen "jelet" hagy a bosszúhadjárata során: itt ilyen a hullák mellé dobott dollár, aminek megvan a maga jelentõsége (és persze jól mutat a vásznon). A film második fele már kicsit "bugyutább" és hihetetlenebb, de sok hasonló zsánerfilmben megfigyelhetõ az, hogy elkapják a fõhõst, megkínozzák, csodálatos módon mégis megszabadul. A színészi játék nagyjából megfelelõ, persze kimondottan sokat nem kell várni, nem egy Bergman-drámát nézünk. A fõhõst Giuliano Gemma játssza, hozza a tõle megszokott figurát, ellenfele pedig Pierre Cressoy, aki más westernekben is alakított már gonoszt (idõnként pont Gemmával is együtt játszott). Lényegében véve õk viszik el a filmet, illetve még talán a fényképezést lehet megemlíteni. Úgy összességében egy nézhetõ, de idõnként picit lelassuló alkotásról van szó, vannak ennél sokkal gyengébbek is, viszont talán ez is lehetne valamivel ismertebb. De gondolom, hogy a közeljövõben nem fogjuk tévében látni, valamikor réges-régen talán vetítette a királyi tévé (szinkron is készült hozzá, ezt is fel lehetne tüntetni a film adatlapján), manapság viszont nem porolják le, pedig szerintem egyszer meg lehet nézni, egy esti szórakozásnak pl. megteszi.