7/10
stephane júl. 10. 11:08:54 7/10
(1/1)
Einspruch für die Liebe - A szerelem közbeszól (2002)

A harmincas évei közepén járó, lendületes müncheni előkelő ügyvéd, Marc Bender tökéletes karrier előtt áll: Lisa, főnöke vonzó lánya arra vár, hogy feleségül vegye, Marc pedig „hozományként” részesedést kap gazdag apósa ügyvédi irodájában.

Az ifjú pár jó hangulatban összepakol, hogy átvegye a New York-i fiókágukat, amikor Marc segélyhívást kap nagyapjától, Justustól Mecklenburg Pomerániából. Az örökké civakodó öreg fogadós négy hétig kórházban van, míg Marcnak továbbra is a falusi vendéglőjét kell üzemeltetnie Plau am See-ben. A 14 éves korában Nyugatra menekült férfi először vonakodva tér vissza a volt NDK-s hazájába, majd kezdetben kulturálisan sokkolja a jelen valósága. A nagypapás étteremről kiderül, hogy egy sötét kocsmaszerű vendéglő, amelyet egy maroknyi hallgatag vidéki ember látogat. Mivel a vendégek általában csak felíratják a fogyasztásuk, és nemigen fizetnek, így az üzlet nem lehet semmiképp jövedelmező, a Sörfőzde konszern a vendéglőt bezárással fenyegeti.

Most felébred Marc üzleti ambíciója: posztmodern stílusban modernizálja a „Weltlanterné”-t - de mint modern házigazda, aki rántott csirke helyett latin különcségeket szolgál fel, Marc a legutolsó vendéget is elijeszti. A „Vad Kelet” nem várja a gőgös nyugatiakat bennszülöttet, münchenieket. Csak amikor Marc beleszeret a lelkes Carmenbe - egy egyedülálló anyába, aki időnként a vendéglőben besgít, takarít, mosogat -, akkor tanulja meg igazán értékelni a helyiek nyers báját. És hála egy meglehetősen lazán kidolgozott üzleti ötletének – egy kocsma & ügyvédi iroda! – váratlan népszerűségre tesz szert az étterem. Amikor Lisa váratlanul felbukkan, nehéz döntéseket kell Marcnak meghoznia.

További szereplő: Gesine Cukrowski is.