Lyanos1 2020 dec. 30. - 17:07:05 Előzmény Szabó Simon
(5/5)
Bujtor történetesen rendőr egy egészen másik filmben: https://port.hu/adatlap/film/tv/szep-leanyok-ne-sirjatok-szep-leanyok-ne-sirjatok/movie-158610
Most valaki átemelte arról a stáblistáról ide vagy mi történt?
Szabó Simon 2020 dec. 30. - 14:27:51
(4/5)
Nem a Bujtor István a rendőr, hanem Garics János!
Lyanos1 2018 szept. 11. - 16:12:49
(3/5)
Egy könnyed, keserédes történetet látunk, heppiend nélkül.
A galiba okozója és egyben a sztori nagyobb részében a helyszín a posta. Ugyan szerelmi történetről van szó, de azért a postát is ekézik benne rendesen. Lehet, hogy a forgatókönyvírónak volt valami kellemetlen esete a postával és mintegy bosszúból beleírta a céget egy forgatókönyvbe?
**** SPOILER ****
A Márkus László által alakított postai alkalmazott kifejezetten arrogáns és bürokratikus módon viselkedik, a szabályokhoz mereven ragaszkodva. Hozzáállása olykor már értelmetlenül szélsőséges: hivatali titokra hivatkozva nem adja meg a felettese címét, annak ellenére, hogy a név és cím ki van táblázva a hivatal közforgalomra megnyitott részén, bárki által láthatóan. Hogy az illetőt ne utáljuk meg végképp, azt is tapasztalhatjuk, hogy a levél visszaadása érdekében még munkaidőn túl is maradni hajlandó.
A sokoldalú Alfonzó egyetlen szerepe, hogy bemutassa: a postán található tollal-tintával képtelenség egy űrlapot kitölteni. A helyzetet az abszurditásig fokozandó, egy arra járó libából tép ki tollat, amivel írni tud.
A vitatott levél alig akar előkerülni. Szinte véletlenül találják meg, a levelek osztályozására szolgáló asztal résében. Ejnye-ejnye, hát milyen rend van itt?
A film egy helyen kibeszél önmagából: a férfi főszereplő által halgatott rádió bemondja, hogy Bán Róbert filmesztétikai tárgyú előadását hallhatják. A tv játék rendezője is Bán Róbert.
Egy rejtélyes látványelem: a női főszereplő a csalódása tárgyát képező férfi képét megmutatandó átnyújt valamit a férfi főszereplőnek. A valami egy tükör, amiben a férfi főszereplő - természetesen - saját magát látja. Miután a nő figyelmezteti, hogy a kép a hátoldalon van, megfordítja a tükröt és a képen megintcsak őt látjuk viszont, bár más frizurával. Ez kifejezése annak, hogy valahol minden férfi egyforma?
A film végén a férfi főszereplő afféle kognitív disszonanciaként kedvenc focicsapatának jó eredményével vigasztalja magát. Tanulság nincs.
**** SPOILER ****
tramonto 2014 aug. 09. - 23:21:23
(2/5)
CSATLAKOZOK AZ ELÕTTEM SZÓLÓHOZ!
MaxwellRobinson 2014 aug. 09. - 22:36:47
(1/5)
A szív útjai kifürkészhetetlenek, a posta útjai viszont biztosak és bürokratikusak, fõleg ha nem kézbesítésrõl, hanem egy levél visszaszerzésrõl van szó. Ezen elvek mentén egy szegény szerelmes lány mindenféle zûrzavarba keveredik a meggondolatlanul elküldött szakító levél miatt, a kétségbeesett visszaszerzõ hadjáratban társa is akad, aki miatt akár aktuális is lehet a levél tartalma...

magyar romantikus vígjáték, 54 perc, 1963 12 éven aluliak számára a megtekintés nagykorú felügyelete mellett ajánlott
rendezõ:
Bán Róbert
színész:
Szendrõ József
(név nélkül)
Alfonzó
(név nélkül)