Téma: Elkrtuk

wolfat dec. 03. 08:15:56 Előzmény Lizus-ka
(506/506)
Mellesleg, ha már megtisztelt azzal, hogy megnézte a hozzászólásom, észrevehette volna, hogy amit írtam, egytől-egyik reflexió volt egy másik fórumozó kritikai észrevételeire, úgy mint, hogy mi a helyzet a magyar filmek finanszírozásának a kérdésében, kire nézve nem volt előnyösnek mondható a magyar színésztársadalomból, hogy egy alkalommal "nem lépett egyszerre", amit ő / a fórumozó kétségbe vont, hogy volt ilyen, végül a többi része a hozzászólásomnak lényegében arról szólt, hogy is néz ki ez a bizonyos Stockholm-szindrómának nevezett valami különböző álláspontokból és közelítésekből. Erre írtam többek között, ha Stockholm szindrómás lennék, akkor nem háborított volna fel a Szájer-ügy újbóli felmelegítése egyes jobboldali újságírók részéről, valamint a kiragadott példával (karácsony helyett téli időszak megnevezés, Mária név helyett a jövőben Málika) azt próbáltam érzékeltetni, mi az amit számomra nehéz megérteni a más megközelítésből ítélők részéről. Az azt megelőző hozzászólásomban, ami miatt az egész véleménycsere beindult, egy másik, szerintem felettébb egyoldalú álláspontra reagáltam, tehát azért nem csak kizárólag én indukáltam ezeknek a kérdéseknek felvetését.
wolfat dec. 02. 23:13:32 Előzmény Lizus-ka
(505/506)
Jaj, bocsánat, tényleg nem kellett volna kizárólag csak nekem a filmhez nem szorosan kötődő témákkal foglalkozni...
Lizus-ka dec. 02. 19:57:42 Előzmény wolfat
(504/506)
Tessék mondani és ennek mi köze van ehhez a filmhez? Lehet, hogy az utolsó mondatoddal kellett volna kezdened és akkor valóban nálad a pont. Belegondolni is rossz, hogy ha még kedved is lett volna hozzá, mi sül ki belőle.
wolfat nov. 30. 15:39:00 Előzmény Edmond Dantes
(503/506)
A film készítői azt állítják, hogy nem állami támogatásból oldották meg a film finanszírozását, de tegyük fel, hogy nem mondanak igazat. Tudtommal „A feleségem története” c. film mintegy egymilliárd forint állami támogatást kapott -, ez az eset is azt mutatja, hogy nem csak kizárólag ún. kurzus-, vagy propaganadafilmek kapnak állami támogatást. „A feleségem története” megfilmesítését egyébként rendben lévőnek tartom, azt viszont kevésbé tudom elfogadni, hogy az alternatív társulatok finanszírozási kérdéseit egy szinten kezeljük a filmek állami támogatásával.
Jó pár szempont jutott még eszembe, de megvallom, semmi kedvem itt a port.hu-n közéleti témákkal foglalkozó parttalan vitákba sodródni. Az egyes tévécsatornákon követhető vitákban rendszeresen az jön ki, hogy azonos területen működő, elvileg azonos képzettségű szaktekintélyek sem tudnak közös nyelvet találni.
„Az új irányelvek karácsonyi időszak helyett a téli szünet használatát írják elő, és nevek említése esetén a Mária helyett a Malikát javasolja” -, ez csupán egy mondat az Európai Bizottság egy jövőre vonatkozó javaslatcsomagjából, amiről tegnap lehetett olvasni. Megvallom, rám ez elsőre úgy hatott, mintha nem csak engem, hanem minden Mária nevű ismerősömet leköpték volna. A Stockholm szindróma megnevezés helyett belső azonosulásról is beszélhetünk, ti. ezt, vagy ezt is éretettem alatta, és az adott, kiragadott eset kapcsán pl. nem értem, hogy tud valaki azonosulni azzal az ötlettel, hogy a jövőben minden Mária nevű ismerőse legyen egyszerűen csak Málika… Ahogy írtam is, ez csak egy kiragadott eset, de rengeteg ilyen van, kis túlzással minden napra jut egy-egy, és én ott tartok, ha nem is értem az ilyen belső azonosulásokat, kénytelen vagyok elfogadni, hogy vannak. (Amint vannak esetek, amikor egyenesen elámulok, hogy a baloldalon intelligens embereknél is milyen jól működnek ezek a mechanizmusok, amire Eszenyi Enikő esete is egy példa volt, még ha meglehet, sarkítva fogalmaztam is, hogy kinyírták, mert nem nyírták ki, „csak” háttérbe szorították, aminek ha egyéb okai is lehettek, de az ellene beindított kampány akkor kezdődött, amikor azon a bizonyos tüntetésen nem vett részt.)
Néhány jobboldali újságíró lényegében Szájer szerecsenmosdatásába kezdett az elmúlt napokban, ezzel sem tudtam a legkevésbé sem azonosulni, tehát egyetérteni sem, amint vannak még dolgok, amikkel a NER-oldalon nem értek egyet, mégis, ha össz-vissz készítek egy mérleget, jóval inkább el -tudom fogadni teszem azt Dömötör Csabát Jakab Péternél, vagy Nacsa Lőrincet Z. Kárpát Dánielnél, amint ha a konkrét gazdasági mutatókat nézzük az elmúlt 10-11 évből, meg az azt megelőző 8 éves periódusból, akkor azért van köztük némi különbség…
Lényegében azzal kezdtem a gondolatmenetem, hogy nem látom értelmét közéleti hitvitákba sodródni, és amint kicsit a konkrétumokba mentem, máris ellentmondtam önmagamnak. Ezért is inkább azzal zárom, hogy részemről itt a pont.
offtopic
Edmond Dantes nov. 30. 11:40:42 Előzmény wolfat
(502/506)
Aprócska különbség, hogy amíg ez az alkotás több százmillió Ft állami támogatásban részesült, addig az ún. alternatív társulatok az anyagi ellehetetlenülés közelében vannak (Pintér Béláék is) vagy már meg is szűntek, noha -ha ez egyeseket nem is érdekel- külföldi fesztiválokon, turnékon szereztek számos elismerést. Nem tudom továbbá, kit nyírtak ki azért, mert nem vett részt egy tüntetésen, de biztosan nincs az égvilágon semmi köze sem ehhez a filmhez, sem Pintér Bélá(ék)hoz: akkor hogy is kerül ide? A Stockholm-szindróma és a jó oldalon-állás pedig ugyebár a kultúrharc kormányoldali irányítóihoz történő szoros felzárkózást jelenti?
5/10
offtopic
ΒrierΙey nov. 30. 11:22:28 5/10 Előzmény wolfat
(501/506)
Ok.
wolfat nov. 30. 08:28:46 Előzmény ΒrierΙey
(500/506)
Annyira téves, hogy elsőre - amíg nem írtad le -, nem is jutott eszembe, hogy rám gondolsz. Én egy szimpla, naiv amatőr vagyok ebben a fórumozó világban, aki azt hiszi, tehet valami jót azzal, ha a pozitívumokra irányítja a figyelmet. Ez persze nem mindig sikerül, de igyekszem.
3/10
offtopic
Ordító egér nov. 30. 07:23:01 3/10
(499/506)
Közben utánanéztem Y-nak és találtam olyan filmet, amelyhez hozzászólt.
5/10
offtopic
ΒrierΙey nov. 30. 07:19:01 5/10 Előzmény Ordító egér
(498/506)
Rendben. Köszönöm a magyarázatot! :)
/Én wolfat-ot szólítom Yuliusz-nak, mert úgy tudom, hogy az a nick is az övé./
3/10
offtopic
Ordító egér nov. 29. 22:43:28 3/10 Előzmény ΒrierΙey
(497/506)
Egy volt kollégám szokott engem Juliusnak nevezni, aki Gyula vagyok. Ő egy valóban létezett és általa ismert Marczona nevű bányász családnevét használva fórumozik olykor. Ezzel a vájárral egy községben lakott egy darabig, és az öreg sok érdekeset mesélt neki.
5/10
offtopic
ΒrierΙey nov. 29. 19:30:29 5/10 Előzmény Ordító egér
(496/506)
Engem ezzel csak egy dologról győznek meg: nem látták. Mert okafogyott (lenne) a sivalkodás.
Én is egy néven írok.
A kérdést sajnos nem értem, de meg van bocsátva.
3/10
offtopic
Ordító egér nov. 29. 18:50:46 3/10 Előzmény ΒrierΙey
(495/506)
A legjobb esetben közepes film ellen nyilván ők tiltakoznak, méghozzá teli szájból. A sivalkodás azért ilyen erejű, mert úgy érzik, a film - szerintem általuk eltúlzott - hatását csakis így tudják ellensúlyozni. Jómagam csatlakoztam a jelen fórum legátfogóbb, tárgyilagos, kiegyensúlyozott kritikájához, amely október 27-e körül született. Én csak ezen a néven írok ide. Viszont megkérdezem: Te nem egy marczona vájár vagy? Ha igen, érted a kérdést, ha nem, bocs a kérdésért.
5/10
offtopic
ΒrierΙey nov. 29. 18:41:35 5/10 Előzmény Ordító egér
(494/506)
DK és Márky-Zay szimpatizánsok? /A kommentek végigolvasása alapján./ Semleges alig-alig.
Viszont, ha olyan biztos a bukta áprilisban, miért "sivalkodnak"?
Te vagy Yuliusz egyébként?
3/10
Ordító egér nov. 29. 17:32:25 3/10 Előzmény Sz. Péter
(493/506)
Nyugi: Lesz ez még így sem, viszont az említett jogi aktusnak örülni fognak az érintettek. NB: NEM tartozom közéjük.
offtopic
Sz. Péter nov. 29. 11:56:32 Előzmény Ordító egér
(492/506)
Az a jó, hogy a legnagyobb probléma itt az azonos neműek házassága.
Nem pedig az oktatás és egészségügy állapota, a közpénzek és támogatások faszságokra való felhasználása.
3/10
offtopic
Ordító egér nov. 29. 11:12:43 3/10 Előzmény varpeter
(491/506)
Tarts ki, májustól manna fog az égből hullni, kolbászból lesz a kerítés, a vakok látni fognak, a süketek énekelni, a bénák táncra perdülnek, sőt az azonos neműek is házasságot köthetnek egymással - későbbiekben akár a macskájukkal vagy állólámpájukkal is.
3/10
offtopic
Ordító egér nov. 29. 11:10:06 3/10 Előzmény ΒrierΙey
(490/506)
Akik teli torokból óbégatnak e fórum egyébként gyengécske tárgya ellen.
5/10
offtopic
ΒrierΙey nov. 29. 10:52:12 5/10 Előzmény wolfat
(489/506)
Ki sivalkodik, Yuliusz?
wolfat nov. 29. 09:45:40
(488/506)
Akiket irritál, hogy Orbánnak és bandájának a gaztetteiről nem készült valamilyen hasonló műalkotás, javaslom, amíg ez nem történik meg, addig vigasztalódjanak az utóbbi évek rengeteg színházi előadása (élen Pintér Béla remekművével), vagy valamelyik egyéb "műalkotás" valamelyikével, amelyik mindegyike ennek a rezsimnek a rettenetes szörnyűségeit próbálta és próbálja kifejezni. Hogy ezekkel kapcsolatban soha nem volt akkora sivalkodás, mint most az Elkrtuk kapcsán? Miért is lett volna egy olyan közegben, amikor egy színházi rendezőt kinyírnak csak azért, mert nem vett részt egy tüntetésen, amint az is sokat elmond, hogy a művészi élet kiválóságai közül jó páran a Stockholm-szindróma szintjén igyekeznek teljesíteni és bizonyítani, hogy ők a jó oldalon állnak.
10/10
LajtaJ nov. 29. 09:26:23 10/10 Előzmény janderka
(487/506)
Ezt tettem és a cenzor hamarosan törölte!