10/10
Nótárius 2022 szept. 28. - 23:30:56 10/10 Előzmény jani.ferenc3
(5/5)
"A vígjáték-dráma (dramedy) a drámai művek olyan műfaja, amely a vígjáték és a dráma elemeit ötvözi."
De például a tragikomédia: a tragikumot és a komikumot ötvöző drámai műfaj, melyben épp a két ellentétes pólus együttes hatása a cél és optimális esetben az eredmény is.
7/10
napraforgó 2022 júl. 20. - 04:07:37 7/10 Előzmény Judit Seregelyes
(4/5)
Rosszul nézed a dolgokat.
Ella aspergeres, emiatt elég fura. Nagyon racionális, az érzelmek nem játszanak szerepet az életében. A házassága is inkább csak a szexen alapult. A férje állandóan utazott és bár szerette és mindenhonnan küldött neki képeslapokat, igen ritkán találkoztak.
Christina, a férje élettársa ezzel szemben csupa érzelem. Pont azt nyújthatta az elhunyt férjnek, amit Ella nem tudott, az érzelmeket, a szeretetet (plusz a családot, a gyerekeket).

És nem csoda, hogy amikor a férje halála után Ella megjelent a szigeten, hogy eladja a férje házát, amelyben Christina élt a gyerekeivel, a sziget Christina mellé állt, hisz Ella idegen volt és pont azért jött, hogy kitegye Christináékat a házból, mig Ella idegen volt és ráadásul nagyon is fura, senkivel nem találta meg a hangot. Ahogy látjuk, ebből semmi sem lett, a 2 nő együtt kezdett lakni és meglehetősen összebarátkoztak.

Ellának őrült nagy szerencséje, hogy Christina megkedvelte, összebarátkozott vele, ahogy a gyerekei is. Rajta keresztül ismerték meg a sziget lakói is Ellát, akit a furcsaságai ellenére (!) megkedveltek és megbiztak benne. Rájöttek, hogy a nő ragyogó koponya, és bár nincs humorérzéke és kevéssé tudja kezelni az érzelmeket, de ugyanakkor nagyon jólelkű és mindig az igazság pártján áll. Igy nagyon sok szigetlakónak segitett megoldani és nem csak a jogi problémáikat, hanem ez ezekkel együttjáró egyéb élethelyzeteiket is.

Nagyon tetszett, hogy a minisorozat végére Ella a maga különcségeivel, furcsaságaival beilleszkedett a sziget lakóinak életébe, befogadták és ő maga is jól érezte magát köztük - már amennyire az aspergere engedte. De a szigetlakók tekintettel voltak a különcségeire és igy is elfogadták.

Életszerűnek és ugyanakkor meglehetősen szórakoztatónak is találtam a sorozatot.
Nincs halivúdi cukormáz, nincs mindent megrengető hepiend, de nagyon szerethető a hétköznapi emberekkel és a maguk hétköznapi gondjaival.
Nekem tetszett. Aki megnézi, nem fog unatkozni.
7/10
Judit Seregelyes 2022 júl. 19. - 21:52:31 7/10
(3/5)

Van egy nő, aki a férje halálakor megtudja, hogy az utóbbi években végig szeretője volt a férjnek, akivel két közös gyerekük is van. Mikor a főszereplő nő elmegy a SAJÁT házába, ahol a másik nő lakik a gyerekeivel, kiderül, hogy a szeretőnek áll feljebb: Ő fúrja meg a ház eladását (oké, gyerekei vannak, ezt még megértem), ő tiltja meg a feleségnek, hogy beszéljen a gyerekeivel, ő tiltja meg mindenkinek, hogy segítsen a feleségnek, és ez ott senkit sem zavar, ez ott mindenkinek oké. Csak én vagyok fordítva bekötve, hogy ezt furának találom? Teljesen megértem az espergeres főszereplőt. Még nagyon visszafogott ahhoz képest, ahogy én viselkednék egy ilyen helyzetben.


7/10
napraforgó 2021 okt. 20. - 05:23:04 7/10
(2/5)
Ez az egyik jó mostani német sorozat, a másik a Katharina megoldja.
Mindkettő egy-egy ügyvédnő kalandjai egy szigeten. És mindketten nagyon jó szolgálatot tesznek a közösség lakóinak. Az epizódok egy-egy jogi esetet dolgoznak fel és közben bemutatják a jogásznők jellemét is.
jani.ferenc3 2021 okt. 19. - 20:03:08
(1/5)
Lehet én vagyok lemaradva valamiről, de , hogy lehet egyszerre vígjáték és filmdráma.