5/10
sexykex 2023 febr. 10. - 13:16:27 5/10
(2/2)
Összejön egy középkorú csapat, akik már fiatalon is együtt kavartak. Isznak, ökörködnek és újra kavarnak, mint a régi szép időkben. Egymás orra alá dörgölik az egykori sérelmeket, miközben újakat gyűjtenek. Nem hatottak rám különösebben. Nem aludtam el a filmen, de talán csak azért, mert feliratos volt. Vagy azért, mert ettem is közben, nem csak olvastam és evés közben nem szoktam elaludni.
9/10
D Sim 2021 dec. 26. - 13:12:16 9/10
(1/2)
Nosztalgia, talán ez a cím jobb lett volna, még ha foglalt is már.

Csodaszép szőke hajakba kap bele a szél, idilli vízparton baráti társaság étkezik, az elhagyatott asztalon az erjedező körtében mászkál a bogár, akár egy reneszánsz festményen, lányok virágkoszorúban és nagy leplekben táncolnak, mint valami tavaszi rituálén ünneplik az életet a Naplemente nélküli állandó alkonyat félhomályában.
Mintha Ingmar Bergman szigetén játszódna és Lars von Trier melankóliája ülne Vinterberg Születésnapjára, ahol a szereplők kíméletlenül néznek szembe egymással és önmagukkal, tépnek fel minden létező sebet, miközben letűnt korok felett sír el Márai hangján ez a minden mozzanatában költői alkotás.

Kicsit szerelmes lettem a szerelembe ettől, még ha a második felében néha kissé sok is lesz a vekengésből, egyes helyeken pózzá válik, pl. :az író ábrázolása egy sállal a nyakában szörnyen erőltetettnek hat.
Ettől függetlenül olyan belső szépség sugárzik a filmből, ami a legnagyobb rendezők formanyelvének tökéletes megértéséről, elsajátításáról árulkodik. Ilyenért simán díjeső járna.