Téma: Etyek Pincefesztivál

brasil49 2011 máj. 22. - 11:25:17
(3/3)
Tavaly is és idén is kint voltunk a családdal. Teljes mértékben egyetértek az elõttem lévõ hozzá szólásokkal. Méreg drága minden, tiszta lehúzás az egész. Ha nem kajál kint az ember, akkor viszont nem rossz a rendezvény. De a színpadnál jó volt a mûsor, jó volt az idõ, és a gyerekek nagyokat játszottak.
Macika5 2011 máj. 22. - 07:31:56
(2/3)
Abszolút egyetértek! Felháborító, hogy milyen árakat mernek elkérni ezeken e helyeken! Egy párszor mi is voltunk már Etyeken, de azt hiszem mi sem megyünk többet. Egyrészt rengetegen vannak, egy korsó sör 5 vagy 6 száz forintba kerül, én sem akartam hinni a fülemnek, amikor mondták! Aztán rájöttünk, hogy ez csak az alkalmi árusoknál annyi, ha bemész a faluba egy kiskocsmába ott rendes áron adják és nincs is tömeg. Valóban vérlázító, hogy ilyen rablás megy ezeken a felkapott, szerintem túlreklámozott programokon! De ez a helyzet a Vajdahunyad várban és a budai várban is a kiemelt programokon. Vidékre még érdemes elmenni, ott még viszonylag tisztességes árak vannak!
AttiM 2011 máj. 19. - 12:00:08
(1/3)
Elmondom, hogy miért nem megyek soha többé az Etyeki Pincefesztiválra. Mert a fesztivál jeligéje az lehetne, hogy: "Hogyan húzzuk le minél jobban a látogatókat?".

Tavaly õsszel a hírverés hatására családommal kilátogattunk Etyekre. Azt még értettem, hogy miért kell a falutól távol, egy nagy mezõn parkolni, de azt már kevésbé, hogy miért kellett még külön fizetni a buszjáratért, ami bevitt minket a faluba?

Nem vagyok egy nagy ivós, bár a jó bort szeretem. De amikor megtudtam, hogy bármelyik pincészetben 3-400 forintnak megfelelõ jegyet kell otthagyni egyetlen deci borért, akkor már elgondolkoztam: valóban annyira kiváló minõségû bort termel mindegyik gazda, hogy abból egy üveg 2-3 ezer forint lenne??? Így aztán a bortúrát inkább kihagytam.

És végül a kaja: persze, megéheztünk, és a gyermekeim unszolására beálltunk a fõ étkezõtéren lévõ legnagyobb lacikonyha (sajnos a nevüket nem jegyeztem meg) hosszú sorába. Valóban nagyon látványosan, több hatalmas serpenyõben sültek a mindenféle finomságok: aprópecsenye, zöldséges csirkehús, stb. Futólag láttam az árakat is egy táblán: 700 Ft körüli összeg volt írva majd' mindegyik kajára - még gondoltam is, hogy ez teljesen rendben van. Két felnõtt + két gyerek: kértünk összesen 4 adag ételt + 4 üdítõt és talán még 3 szelet kenyeret. Majd azt hittem, rosszul hallok, amikor a pénztáros közölte a végeredményt: 11.000 (azaz Tizenegyezer) forint lesz összesen. Kissé kiszáradt torokkal kérdeztem, hogy akkor most ez hogy jött ki? Visszapakolták az egészet a mérlegre, és közben mutattak a táblára, hogy az ételek 10 DEKÁJA (!) kerül 700 Ft-ba, és hát fejenként egy tányér étel az olyan 30-35 dkg körüli, plusz a lónyálak, tehát jól számoltak: 11.000 Ft-ot tessék fizetni, vagy visszaöntik a serpenyõkbe. Mit tehettem volna: a gyermekeim éhesek voltak, hát kifizettem, és így ettünk fejenként kb. 2.500 Ft-ért egy tál ételt: kis húst, sok zöldséget/krumplit (az íze jó volt egyébként), mindezt mûanyag tányéron, mûanyag evõeszközökkel, összetákolt asztaloknál - ennyiért egy jobb étteremben, szépen terített asztal mellett, pincérek által kiszolgálva is ehettünk volna.

Programból sem volt túl sok, konkrétan egy színi elõadásra emlékszem gyerekeknek, de lehet, hogy más helyszíneken voltak programok, amikrõl nem tudtunk.

Szóval, ha valaki mégis menne, javaslom: vigyen magával néhány szendvicset, innivalót, vagy vegyen egy lángost, ami ugyan szintén kétszerese a máshol megszokott áraknak, de legalább jól eltelít, nem lesz éhes egy jó darabig.