southwind 2014 máj. 06. - 21:26:11
(24/244)
nem tudom, de olyan érzésem van, hogy ezeket a dalokat már húsz éve is hallgattam, mintha mind másolat lenne...
-greghouse- 2014 máj. 06. - 21:08:52
(23/244)
Elnézést mindenkitõl, az elõbbi hozzászólásomat privátban akartam küldeni, véletlen, hogy megjelent. Sokáig voltam külföldön, picit elszoktam a hozzászólásoktól. Egyébként mindent vállalok (már amit a feleségem enged).
-greghouse- 2014 máj. 06. - 20:36:18 Előzmény olahmiki1959
(22/244)
Szia Miki, bocs, hogy nem reagáltam, eddig (pár nappal ez elõttig) külföldön voltam, mindegy miért. Fogalmam nincs, mi zajlott itthon, illetve néhányszor elértem mûholdas magyar adásokat, de ritkán. Most úgy néz ki, megint itthon leszek egy ideig (nem tudom meddig), most kezdek nekilátni a magyar tévének, ha még érvényes a jelszavam, meg a nick-em.
.....Õszintén szólva e pár nap alatt, míg megint itthon vagyok, nagy változást nem láttam. Hétköznap ugyanazok, hétvégén tehetségkutatók, vetélkedõk, és most a hosszú hétvégén sikerfilmek dömpingje. Eddig is ez volt.
...Sajnos eddig nem tudtam hozzászólni, de nem is tudom, mi újat tudnék mondani.
Még jelentkezem, amint lesz idõm (adminisztráció).
Ölellek
Sanyi
offtopic
HáziSárki 2014 máj. 06. - 14:09:26 Előzmény Edmond Dantes
(21/244)
Kedves Edmond!

Mivel a rendszer szórakozik velem, és a három válaszom közül egyelõre egyiket sem küldte el neked, itt köszönöm meg a prividet. Mostanában nem sok idõm van fórumozni, fájó szívvel hanyagollak benneteket. :)
olahmiki1959 2014 máj. 05. - 14:49:31 Előzmény Edmond Dantes
(20/244)
Sziporkázol, élsz, reagálsz, véleményed van, és ez engem nagyon jól elszórakoztat.:DDD
Ráadásul általában jókat - és jól - írsz, a stílusod is tetszik, úgyhogy eddig megvagyunk...:)))
Azt hiszem, A Dal címû topikban alaposan körüljártuk - veled is és másokkal - az Eurovíziós dalfesztivál szinte minden lényeges szempontját, történelmét-történetét, trendjeit, szavazási szokásait, a különbözõ országok egymáshoz való - földrajzi, gazdasági, történelmi - viszonyát, amely a pontozások alkalmával is megmutatkozik, de persze a téma kimeríthetetlen, mindig felmerülhetnek újabb és újabb, kitárgyalásra alkalmas szempontok.
Az, hogy ez a verseny a dalokról szól elsõsorban, - mint írod - az nagyon jó lenne, ha így lenne, de hát a szubjektív szempontok, szimpátiák, emberi tényezõk soha nem hagyhatók ki.
Pontosan ezért vagyok magam is kíváncsi arra, hogy KSA személye képes lesz-e a szavazó országok hazánkkal szemben meglévõ esetleges elõítéleteit, a rossz szomszédságból fakadó, évszázados ellentéteket legyõzni, és valóban csak a dal minõsége, és mondanivalója lesz-e az egyetlen szempont, ami majd az ítélkezésnél számítani fog.
Félek, hogy nem, de mint az általad belinkelt fórumon is említettem, ha a történések rám cáfolnak, - ha a szomszéd országok bõkezûen fogják osztogatni nekünk a pontokat, aminek következtében KSA nagyon elõkelõ helyezést fog elérni, (így legyen!), - én leszek az elsõ, aki elnézést fog kérni mindenkitõl, azért, hogy szkeptikus voltam.

Végül a komoly(kodó) mondatok után, egy könnyed megjegyzés.

A "lipiti-klipiti" kifejezés a Rémusz bácsi meséi címû mesekönyvbõl származik, a szerzõ a fõszereplõ Nyúl lépteit kívánta így megjeleníteni a kis olvasók elõtt, - hogy miért, arra nem sikerült rájönnöm, talán valami hangutánzó kifejezésnek szánta, vagy a fordító találta ki, ezt nem tudom, - de gyerekkorom nagyon kedves, szívmelengetõen aranyos meséi voltak ezek, ma is jó érzéssel gondolok rájuk.
Na, én megyek - lipiti-klipiti...
Edmond Dantes 2014 máj. 03. - 19:30:05
(19/244)
Az az igazság h érdekes volt amit írtam. Úgy biza'. Csak fogalmad sem volt-sincs, miért írtam azt a pár sort (aligha a te "arcodba tolva") a Dalfesztiválról és a résztvevõkrõl. De máris javítok: már tudom, nagggyon is van fogalmad. Honnan gondolom? Mivel egyszemélyes felmentõ seregként másutt megjelentél a tieid között, lelkes tapssal, térdet csapkodó kaczagással, ahogy írod, "teljes egyetértéssel" kedvenc s örök témátokat illetõen.. Megnyugtatlak: jóóól értelmezted a kartársa(i)d sorait, naaagyon jól. Fel/lezárkózom a te magasságaidba, ahogy te írtad, lépek is: p i t i, p i t i...
jj13 2014 máj. 01. - 11:01:14 Előzmény Meklód fia
(18/244)
Szerintem meg nem igaz az, hogy nem jutunk döntõbe. A dal van olyan erõs hogy bejussunk ráadásul utolsónak fogunk fellépni. Olyan döntõsök leszünk mint a huzat! Nincs olyan fogadóiroda aki minket kiesõnek tippelne. Sõt! Sokak szerint jó helyezést fogunk elérni. Persze nem azt akarom mondani, hogy biztosan top10-be jutunk de a döntõ nem kétséges.
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 21:50:21
(17/244)
Hozzászólása korrekt. Amit ír, igaz: dalverseny + nem csak a dalok versenye. Ezt többé-kevésbé az alábbi oldalon is megállapították már a hozzászólók:

http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=46968

A szavazásnál klikkek, szekértáborok alakulnak ki. Mint az életben. De attól még izgalmas. Az abszolút igazság nem ebben a mûfajban és nem ezeken a versenyeken gyõzedelmeskedik. Meg másutt sem. De attól még sok embert leköt, sokakat pont a szavazás maga. Jópofa, ahogy bejelentkezik élõben egész Európa. E hasábokon=a fenti topikban "magvas" vita pl. a Magyarországot idén képviselõ énekes személye kapcsán-ürügyén tud kialakulni, nem mindig ízléses módon és stílusban. Ám mint tudjuk, ízlések és pofonok..
cellasto 2014 ápr. 30. - 20:44:05
(16/244)
õ az osztrák"versenyzõ" :D
abisztriczky 2014 ápr. 30. - 20:18:48
(15/244)
Szerintem ez az egész már réges régen nem csak a dalok versenye. Ahogy visszaemlékszem az utóbbi ED-okra, a különbözõ országok egymás iránti szimpátia/rokonság/jó viszony/rossz viszony/szomszédság/stb. szerint szavaznak, egyáltalán nem biztos, hogy a legjobb dal nyer. A legutóbbin már direkt figyeltem erre, pl.: a velünk szomszédos országok közül (Szlovákia nem vett részt) egytõl sem kaptunk még egyetlenegy kis pontocskát sem. Pl.: a spanyolok és a portugálok egymásnak adták oda-vissza a legtöbb pontot, de ez volt érvényes a skandináv országokra is, és lehetne még tovább sorolni.
Szerintem már önmagában az is bukta lenne a köbön, ha ez a Kállai gyerek még a döntõbe sem jutna be. Olvastam olyan cikket is, amiben nagyon elõl várják, akár gyõzelemre esélyesnek is tartják! Lehet, hogy csak az én véleményem, és nem sokan osztoznak benne velem, de szerintem a FullMoon-nak több esélye lehetne.
abisztriczky 2014 ápr. 30. - 20:02:26
(14/244)
Te úristen, ezt meg honnan szalasztották!??
offtopic
cellasto 2014 ápr. 30. - 19:12:31
(13/244)
elég hányingerül néz ki szerencsétlen :D
Meklód fia 2014 ápr. 30. - 19:03:39
(12/244)
az mindegy is, ez a vízió már úgyis csak a csinos hölgyekrõl szól. Az Osztrák barátunk viszont jó kis móka lesz :D
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 18:53:37
(11/244)
Deeeehogynincs! Ahol (és ahogy) te megvillansz, az már egy kész szórakozás :)
Javaslat: az itteni 4, 11 és 13 sz. hsz-t másold ki, hûtõmágnessel fridzsiderre, olvasgatni, ízlelgetni, barátkozni a tartalmukkal. Mûvelt, befogadó, toleráns urak, úrhölgyek számára ajánlott. (Nem kötelezõ!)
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 17:17:23
(10/244)
Jelentem, kb. 5 perc volt és még érdekes is. Ha te elolvastad, már megérte. Neked a válaszírás meddig tartott? :)
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 16:47:22
(9/244)
Egy kis eurovíziós és földrajzi ABC:

Az Eurovíziós Dalfesztivált az Európai Mûsorsugárzók Uniója (EBU) keretein belül szervezik. Az EBU-nak (a társult vagy megfigyelõi státuszú országokat ide nem számítva) 56 tagországa van, köztük a földrajzilag csak kisebb részben Európához tartozó Oroszország és Törökország valamint több, földrajzi értelemben Európán kívüli ország: Algéria, Azerbajdzsán, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Líbia, Marokkó és Tunézia + (természetesen) Grúzia és Örményország is. A szintén nem-európai Katar, Kazahsztán és Szíria is csatlakozna, felvételük lehetséges vagy már folyamatban van. A teljes jogú tagsággal rendelkezõ valamennyi ország jogosult az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételre.
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 15:16:01
(8/244)
Van egy hírem: ez a dalfesztivál egy dalfesztivál. Dalok versenye. Nem szépségverseny, nem nyelvvizsga vagy nyelvtudás-verseny és még sok más egyéb nem. Felõlem lehet bármilyen nemû, nevû, bõrszínû, vallású stb. énekes-énekesnõ vagy a kettõ bármilyen kombója. Baj, ha így látom? Legyen jó a szám(a). És ha nekünk, magyaroknak még külön örömet is szerez a jó szereplésével, annál jobb. Jó szurkolást mindenkinek, magamnak is.
OFF
DJN: szerb–horvát származású magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok. 19-szeres világbajnok és 19-szeres Európa-bajnok (forrás: Wikipédia). Doktora a magyar nyelvtudománynak? Aligha. Szép? Nekünk az volt, amikor a m a g y a r Himnuszt játszották a tiszteletére...de nem szépségversenyen, hanem a fenti alkalmakkor. (A londoni olimpia utáni pár hónapját most nyugodtan felejtsük el, az már végképp OFFOFF) Mint minden hasonlat, ez sem passzol 100%-ban, remélem, azért érthetõ.
Meklód fia 2014 ápr. 30. - 12:24:46
(7/244)
***moderálva***Nem hiszem, hogy bejut Kállay a döntõbe, de jó lenne. Általában valami jó nõ nyer a végén és az Izraelnél van most egy tetszetõs csaj, úgyhogy én ráfogok nyomni egy SMS-t, ha még marad pénz a kártyámon addigra.
abisztriczky 2014 ápr. 30. - 11:41:23
(6/244)
Ki szerint jut be a döntõbe a magyar versenyzõ (KSA)? (A nevét most nem tudnám helyesen leírni)
Edmond Dantes 2014 ápr. 30. - 10:48:37
(5/244)
Még egyszer, lassan mondom,írom: ez egy dalverseny. Dal-ver-seny. Értve? Ezek szt te viszont már kiestél a nemistudommilyenverseny nemistudommelyik szakágban. Látod, én próbálnék segíteni neked (is) és ez a hála érte :/
Remélem, még valami jó öblöset löttyintesz...dalverseny ürügyén. A moderátorok meg kimoderálnak...engem. De talán nem csak engem. Akkor már nem éltem s írtam hiába. Bye...de nem Alex :)