dll89 2014 máj. 09. - 23:24:28
(64/244)
Én néztem vele egy-két interjút. Nem tudom, ez mennyire hihetõ, de azt mondta, magánéletben átlagos férfiként él, csak a nyilvánosság elõtt jelenik meg így. Azért kreálta ezt az imidzset, hogy felhívja a figyelmet a toleranciára és megmutassa, hogy nem a származás/beállítottság stb határozza meg, hogy ki lehet sikeres, és hogy mindenki vállalja fel önmagát. Amúgy beismerem, elsõre én is megütköztem rajta pedig extrán toleráns vagyok, de nagyon szimpatikus lett késõbb mind a fent említett ideológiája mind a gyönyörû hangja miatt.
cellasto 2014 máj. 09. - 18:20:32
(63/244)
-is
cellasto 2014 máj. 09. - 18:19:44
(62/244)
én is"szegény"ukránokra tippelek az elsõ helyet illetõen…
Meklód fia 2014 máj. 09. - 16:58:31
(61/244)
ill. nem az izraeli dalra szavaztam, de az is jó volt, kicsit megkavarodtam, mert a mûsorban nem fordítják le az országok nevét magyarra
Meklód fia 2014 máj. 09. - 16:42:50
(60/244)
na igen, amikor ezt írtam még nem tudtam, hogy ennyire gyenge lesz a konkurencia. Most már látok rá esélyt, hogy a legjobb 10-ben végezzünk.
A szakállas nõ természetesen utolsóként jutott tovább valamilyen csalással, hogy színesítse már a mezõnyt õ is.
A kártyám pedig rendben van, küldtem is egy SMS-t az Izraeli dalra, de úgy tûnik, hogy többet kellett volna.
Cordelia 2014 máj. 09. - 12:55:19
(59/244)
a tiédhez hasonló hozzászólásokat szeretnék ebben a témában olvasni, kérlek kövesd a topikot és maradj itt. talán sikerül a trollokat kiebrudalni, ha már a moderátorok képtelenek rá. Végre valaki nem a származás és a bõrszínnel foglalkozik...
Edmond Dantes 2014 máj. 09. - 12:53:46 Előzmény Meklód fia
(58/244)
3 hírem van:
-izraeli dal kiesett = nem kell feltölteni a mobil kártyádat
-magyar dal bejutott (teljes joggal, mert jóóó!)=tévedtél
-osztrák dal: valóban jó móka lesz sõt máris az, mert bejutott. A többes szám (Osztrák barátunk) nem stimmel, mert én pl. nem ismerem, de ha te igen, lécci, mesélj má' róla! Ja és szavazhatsz is rá...úgyhogy lehet feltölteni és feltöltõdni.
Edmond Dantes 2014 máj. 09. - 12:43:49 Előzmény HáziSárki
(57/244)
Köszi, megkaptam, válaszoltam :o)
Edmond Dantes 2014 máj. 09. - 12:42:26 Előzmény olahmiki1959
(56/244)
Köszönöm, jólesik amit írsz :o)
Persze h egy "szimpla"(?) dalverseny sem érték-, politika- és egyéb mentes. Amikor azt írom h ez egy dalverseny, ezzel csak azokra a trollkodásokra reagálok, amik az ezért-azért nem tetszõ elõadókra fröccsennek+naná, h NEM az elõadásuk színvonaláról szólnak, hanem "egyebekrõl", amiket nem részleteznék: a "megszokottak", a meg-nem-szokhatók.. Szerencsére ezek egy része el lett távolítva pl. ápr.30. körül. Ám perpetuum mobile-k mindig is vannak. Mint látom, a (passzát)szelet most éppen Afrika felõl fúúújják. Hát ha fúújjják, akkor: fúújjj!
OFF
Lippiti: szintén köszönöm, irod.háttérnek utánanéztem. Kulcsot a dologhoz a 10-es hsz-omban leled, ahol az EBU-tagországokat stb. sorolom fel, nem ok/nem elõzmény nélkül: pár körülötte lévõ aznapi hsz-ban volt pár öblös-löttyös is, pl.az egyik résztvevõ országgal kapcsolatban (ugye kitalálod, melyikkel?)és bátorkodtam tárgyi infókkal reagálni rá(juk)=10-eske, mire jõ "lippiti", fensõbbségesen kioktat(13)+ öblösözött még egy kiadósat (törölték)...na ebbõl lett az én 22-eském a "pitizéssel". Amúgy nem pitizek se így se úgy :o) de "lippiti" ennyit érdemel(t)...v még ennyit se.
-csengõzoli-- 2014 máj. 09. - 12:37:20
(55/244)
Az lenne csak a kibszás,ha megnyernénk. Rendezhetnénk mi a következõt...
Edmond Dantes 2014 máj. 09. - 12:02:18
(54/244)
OFF pár napig nem voltam net- és TV-közelben, welcome back stb.
Témához: örülök h a magyar dal sokaknak-sokunknak tetszik. Nem volt ez mindig így (ld téli A Dal topik) És örülök h KSA-nak is sok drukkere van-lett. Khm... ez se volt mindig így. (ld téli A Dal topik) Végre a dalára figyelünk meg arra, hogyan adja elõ. Jó, h a nagy többség így van ezzel és a lényeghez szól hozzá=dal+elõadó színvonala. Ettól szép ez a kommentelõs világ...nekem...meg sok mindenki másnak.
filoszemitabélus 2014 máj. 09. - 09:41:40
(53/244)
Talán a legjobb produkció a mienk, de még sincsenek illúzióim. Wolf Kati dala is csak 25. lett, ha jól emlékszem.
Ez az egész vetélkedõ szimpátiaszavazáson múlik. Ránk kik szavaznak? A finnek és a chanti manysik, meg a vogulok?
Egy német nyelvterületrõl érkezõ versenyzõre szavaznak a németek, az osztrákok, a svájciak, a flamandok.
Az újlatin nyelvekrõl ne is beszéljünk.
Mondjuk ehhez képest röhej Pá Sanyika tavalyi jó helyezése! Ennyit az ízlésrõl.
breeder 2014 máj. 09. - 02:27:33
(52/244)
Hogy õszinte legyek rég nem hallottam ilyen színvonalas magyar dalt, mint amivel Kallay Saunders András kijutott az euróviziós dalfesztiválra! És ha azt is hozzáteszem, hogy ez a szám voltaképpen egy drum and bass-es alapokon futó, modern zene, akkor külön pacsi jár a szerzõknek! :)))
olahmiki1959 2014 máj. 08. - 23:54:45
(51/244)
Volt egy-két kellemes, hallgatható szám az indulók között, de a nagy részük abszolút felejthetõ, két akkordos, össze-vissza lopkodott motívumokból álló produkció volt, úgyhogy ilyenkor mindig nosztalgiával gondolok azokra a "régi, szép idõkre", amikor még az ABBA, a Matt Bianco, Tom Jones, vagy a Brotherhood of Man nevû elõadók fémjelezték az Eurovíziós dalfesztivált.
Tudom, tudom, azok az idõk régen elmúltak, ma már az extremitás, a különlegesség, a meghökkentés vette át a fõszerepet a zene helyett, de azért néha túlzásnak érzem, ami most folyik.
A lengyel lánycsapat - a katasztrofális zenéjük mellett, illetve helyett - a szépen kitett, mély dekoltázsoknak köszönhette a továbbjutását, másnak nem.
A görög srácok, akik egyetlen akkordra reppeltek és egy gumiasztalon ugráltak, továbbjutottak, pedig a színpadra sem kellett volna felengedni õket ezzel a sz...ral.
Az osztrák színekben induló, nõi ruhába öltözött, hosszúhajú, mûszempillás, szakállas "illetõ"-ben ezer százalékig biztos voltam, hogy továbbjut, így lenne ötösöm a lottón...
Egyébként jól énekel, szép, tiszta hangja van, nem tudom, mi szüksége van erre a polgárpukkasztó megjelenésre, de hát ezek azok a kérdések, amikre soha nem fogunk választ kapni, mi, egyszerû halandók.

Más.
Én személy szerint, nagyon kedvelem Gundel Takács Gábort.
Nagyon profi módon, szellemesen, - néha kicsit túljátszva a szerepét, de - szórakoztatóan vezeti a vetélkedõit.
Viszont.
Az Eurovíziós Dalfesztivál élõ közvetítéséhez - ahol sok angol nyelvû szöveg azonnali tolmácsolására lenne szükség, - azt kell mondjam, Gundel teljesen alkalmatlan.
Nekik elõre odaadják a hivatalos szövegek fordítását, a megnyitó, a kisfilmek szövegét, ezeket Gundel jól el is mondja, viszont azokban az esetekben, amikor váratlan helyzet adódik, a mûsorvezetõk odaülnek egy énekeshez, és viccelõdnek, szellemeskednek, poénkodnak velük, egyáltalán, beszélgetnek valakivel, ott Gundel lebénul, csõdöt mond, minden 10. mondatot tudja csak lefordítani, és általában úgy oldja meg a helyzetet, hogy a saját szövegeit mondja, próbál vicces lenni, vagy másról beszél, de mint fordító, mint tolmács, teljes katasztrófa.
Én sajnos nem tudok jól angolul, de még én is sokkal többet megértettem a szövegekbõl, mint amit Gundel lefordított belõlük.
A jövõben nem kellene esetleg olyan embert kiküldeni az EU-ba, vagy rábízni a közvetítést, aki TÉNYLEG JÓL BESZÉL ANGOLUL, és azonnal képes is lefordítani az elhangzó szövegeket?
Hogy a nézõk is élvezhessék az ottani poénokat, gyengécske kis vicceket, beszólásokat? - ami a humort illeti, persze senki és semmi nem jön közel a magyar humorhoz, de mégis...

Egyébként pedig:
Hajrá Kállay Saunders András!:DDD
Smonika 2014 máj. 08. - 23:34:52
(50/244)
Csak Magyarországról, vagy máshonnan sem? Nem mintha akartam volna szavazni, csak kíváncsi lettem, hogy hogy megy ez és nem találtam rá semmilyen utalást (egyenlõre).
olahmiki1959 2014 máj. 08. - 23:24:22
(49/244)
Azért nem láttál sehol semmit a szavazással kapcsolatban, mert ma nem lehetett Magyarországról szavazni.
Smonika 2014 máj. 08. - 23:17:51
(48/244)
Hogy megy (ment) a szavazás? Nem láttam telefonszámot sehol...Nem is találok rá semmit a neten, hogy hogy lehet szavazni. Tudja valaki esetleg? Köszi!
eberti 2014 máj. 08. - 15:08:32 Előzmény filoszemitabélus
(47/244)
ha így érzed biztos megvan az oka, de a hangjára lehetsz büszke! ritka tehetség volt!
offtopic
filoszemitabélus 2014 máj. 07. - 19:33:41
(46/244)
Ezek szerint megterem nálunk a banán.
offtopic
olahmiki1959 2014 máj. 07. - 19:10:28
(45/244)
- Tanár bácsi, tessék mondani, Magyarország Afrikában van?
- Nem, Béluskám. Afrikaiak vannak Magyarországon...