blacknet 2015 máj. 20. - 11:49:46
(40/220)
Szálazzuk szét a showbizniszt és a politikát. Miközben van ez a kétarcúság, hogy az eurovízió showbiznisz, és a politika felett áll, legalábbis deklaráltan, sõt, eredetileg dalverseny, de oké, torzult a korszellem miatt, akkor ezen ne akadjunk fenn. Azon már annál inkább, hogy a takaró alatt frankón ott van a politika is, a döntések politikai üzenetet hordoznak, de kifele persze az a kommüniké, hogy a nézõk szavazatai döntenek...szóval lehet-e szélhámosságnak, megtévesztésnek nevezni, amikor meghamisítják a végeredményt, mert a világbéke, a meleg szervezetek, meg a fene tudja még minek az oltárán feláldozzák az õszinteséget, és becsapják az erre fogékony, és szavazataival pénzt is áldozó nézõközönséget?
Tavaly egy iszonyúan gyenge dal, egy provokatív, politikai üzenettel megterhelt elõadás jött ki gyõztesnek. Elvonatkoztatva a nyertes személyiségétõl, mennyire fair eljárás ez a szervezõktõl, pláne a többi résztvevõ igazságos versenyfeltételeire tekintettel?

(Komolyan, visszasírom az abbát, pedig aztán utálom azt a mûanyag gagyit, amit a popzenében õk, és aztán általuk a mainstream jelent, de legalább nem volt manipuláció, elég volt a fülbemászó fos dallam, meg a rózsaszín férfi-nõ szimmetria ostoba idealizált cukra számukra. Ugyan akkoriban is az eurovízió a szánalomig butított zenék megmérettetése volt, de legalább tisztább körülmények között történt ez meg. Igényes ember soha nem innen táplálkozott, mindig csak szörnyülködött, viszont elég volt az elõadókat fikáznia. Majd kinõjük, majd kinevelõdik egyszercsak a minõségi zenét hallgatók és követelõk egy már figyelembeveendõ tábora, és az majd felhúzza...aztán persze nem így lett, mindegy, torrentnemzedék fogyasztási lehetõségei után már felesleges is ezzel foglalkozni, de a rendszerhibával, a társadalmi konzekvenciával annál inkább. Hazudj a népnek, ócska hülyék azok, mindent meg lehet velük etetni, ezt jelenti ma ez a brand azoknak, akik nem koncsitára, meg boogira szavazni, hanem gondolkodni születtek erre a világra).

Belefér-e a szakállas nõ a showbizniszbe? Minden további nélkül. Annak idején belefértek az utazó cirkuszban mutogatott szerencsétlen nyomorékok, elefántemberek, törpék és gumósorrúak, mindig is vevõk voltunk az aberrációkra, a kíváncsiságunk az undorra kielégíthetetlen.

Belefér-e a szakállas nõ a politikába? Máshol már ezt a vitát lefolytattuk, te ott sértõdtél meg, nyilván most sem válaszolsz, segáz, majd csatlakoznak mások, de az teljesen világos, hogy a provokációnak ez a fajtája pont nem elõrelendíti az ügyüket. Így néz ki, így viselkedik, és így akarja elfogadtatni magát egy átlagos meleg? Vagy transzszexuális? Nemhogy átmenne a társadalomnak az üzenet, még hülyének is fogják tartani az érintetteket. Egy egzotikus idiótának, aktuális szenzációnak, kigúnyolható szerencsétlennek, hát a toleranciafaktor biztos nem fog növekedni általa. Ki lehet dobni a kukába az ilyen politikai üzenetet, ami puszta provokatívságában nem több, mint a vásártéren összegyûlt emberek alantas kíváncsiságát, a meghökkentõ és ledöbbentõ jelenségek iránti fogékonyságát kielégítendõ húsdarab.
A szakállas nõ nem a melegek, transzszexuálisok, vagy önmaga elfogadásáért harcoló polgárjogi aktivista, csupán egy saját exhibicionizmusába becsavarodó provokatív deformáció, torzó.

(Milyen jó lenne, ha a két világháborút, meg az emberiség összes nyomorát le lehetne vezetni az õszinteség-hazugság szembenállásból. Így viszont egészen furcsa gondolatmenet, hogy a képmutatás levetkõzése után elfelejthetnénk a hasonló karambolokat. Rossz hír, sosem fog megtörténni, nem ezen múlik, az ember mindig marni fogja saját magát.)
pneklara 2015 máj. 20. - 11:14:11
(39/220)
Az oroszlánt hagyjuk, mert tegnap is megkaptuk, hogy egy ilyen tinglitangli mûsor kapcsán túl messzire merészkedtünk.
A Koncsita jelenséget pedig úgy fogom fel, hogy példát tudunk prezentálni gyerekeinknek a szóláshoz, miszerint "töke van a menyasszonynak" Hogy árt-e valakinek ez a hímnõ, meg az a cirkusz, álszent hódolat, ami õt körülveszi, azt mondom, hogy árt, például a gyermeknevelésnek, de ennek "hozadéka" esetleg évtized múlva mutatkozik meg. Egyetlen lehetõségünk marad, hogy helyén kezeljük a szakállas nõt, s megmutassuk az ocsúban a búzaszemeket.És ilyen felnõtteknek már bajuszosan is húzhat valaki nagyestélyit, oda teszik ahova való, legyintve rá egyet.

Bogiék meg énekeljenek szívükbõl-lelkükbõl! Kicsit egyszerû, kicsit szerény, visszafogott a produkció - pont hozzánk illõ.
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 10:34:04
(38/220)
Fején találtad a szöget. 1998-ban Dana akkori dizájnja elég volt PR-fogásnak, 2014-ig eltelt 16 év, divatok jöttek, mentek, hajviselet más lett, szakáll visszajött, igaz többnyire :-) a férfiaknál stbstb. Conchita azt találta ki, amit és bejött. Sokan kaphattak utána a fejükhöz: phú, ha ez nekem elõbb beugrott volna! Ez a dalverseny már csak ilyen. Csak kapásból egy másik elrettentõ (??) példa: pár éve udmurt öregasszonyok riszáltak magukat (orosz színekben) és majdnem gyõztek. Szted a dalukkal? Ugyan má'! Tegnap egy becslésem szt cca 250 kilós szerb "kislány" ordibált és illegte-billegte be magát a döntõbe. Szted a dalával? Ugyan má'! Ez egy show, jut eszembe Sandy Shaw :-) aki 50 éve még mezítlábas fellépésével keltett botrányt...és gyõzött; szóval ez egy show, ahol a dal a hús ugyan, de a körítés vele egyenértékû. Aki elfogadható "hús" mellé egyéni recepttel készült körítést tálal, az gyõz(het).
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 10:16:57
(37/220)
Senki nem kövez(het) meg, senki nem sz*r(hat) le, ez a véleményed, a te tulajdonod és senkit nem bántasz meg vele. Tegnap csak a magyar dalt hallottam (elõször még pár hete), szóval nincs összehasonlítási alapom, de egy tuti: ezzel a számmal 19-re húztunk lapot és bejött. Naná h az itthoni döntõben is volt pl táncosabb szám (pl a swinges) v tetõpontosabb, de ki tudja, azok továbbjutottak volna-e az itteni sok táncos és tetõpontos szám közül? Ríni végképp nem kell: ahogy egy neves sportolónk mondta, sírni csak a gyõztesnek szabad...na majd akkor ríjál! :-)

Ja és az h "fogadd el önmagad, milyen jó olyannak lenni, amilyen vagy,": az miért rossz?
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 10:06:18 Előzmény pneklara
(36/220)
on
Elõször is: gratula Boggie-nak, kb csak õt láttam és az eredményt is csak reggel tudtam meg. Be kellett jutnia ezzel.

off
Visszatérve tegnapra:
1) ki az "oroszlán"?
2) Conchita nem pap, hanem elõadómûvész és showman/girl. Igen, más: más szakma, más elvárások, más erkölcs-etika. Avagy: valaki lehet pl apáca és lehet pl qu...khm...anyáca :-) ...és az átfedés-átjárás lehetõsége is adva van, oda-vissza!
3) minta: az a helyzet h szüleink, nagyszüleink, dédszüleink lehet h szép "mintákat közvetítettek az éretlen fiatalság számára", illedelmes(ebb)ek voltak (nem mindenki), szépen ettek késsel-villával (nem mindenki), a fiú fiú volt, a lány meg lány volt (ami egyébként már akkor SEM volt így!)...oszt' lett is a szép mintá(k)ból két "szép" világégés, vértenger, hullahegyek, diktatúrák. Részemrõl inkább élek...ÉLNÉK békében, egy szabad, szabados(abb), õszinte(bb), magát fölvállaló, "levegõs", szidható-szerethetõ világban, MIKÖZBEN magam NEM éltem-nem élek sem szabados életet, nemet sem váltottam és bizony, vannak ún. konzervatív nézeteim számosak, "divatos"-kényes témákban is.
kevinspéci 2015 máj. 20. - 09:16:45 Előzmény szabodavid94
(35/220)
Az viszont nagy különbség, hogy Dana próbált nõnek kinézni, s egész csinosan is festett. Viszont egy férfi, aki nõnek öltözik, de sûrû szakálla van, nekem undorító látvány, bevallom. Láttam annak idején Dana International gyõzelmét, szurkoltam is neki, mert tetszett a dala, s õ is jól nézett ki. Nem éreztem ilyet, mint most, hogy fáj ránéznem erre a "nemistudommineknevezzemre".

Az elsõ elõdöntõben nálam az észt dal magasan verte a többit. Remélem, nyernek. Bár a 2. elõdöntõs dalokat még nem hallottam, nem valószínûsítem, hogy jobban fog tetszeni akármelyik. De lepjenek meg.
pneklara 2015 máj. 20. - 07:48:45
(34/220)
Gratulálok Bogiéknak! Bár voltak máskor már jobbak, az eredeti koreográfián is változtattak - de üde színfolt volt, hogy nem tettek mást, mint énekeltek.Szépen. A legtöbb elõadó harcolt, küzdött a láthatatlan sárkánnyal,mint akik most dobják le a rabigát. És ez egy estén legalább tízszer - túl sok.A görögök dalában a Koncsita szerzeményt véltem koppintani,a fehérorosz hegedûs nõ Vanessa Mae stílusában dolgozott meg a hangszerével,a szerb énekesnõ is duzzadt az erõtõl,az orosz elõadó is túlkiabálta a teret, pedig feltalálták már az erõsítõt, az albán, a grúz nõ is küzdött tisztességesen. Közben átértékelõdött az éneklés fogalma?Legfontosabb az erõfitogtatás?
És észre kell venni, hogy a világ közben átalakult: sokan nem ott élnek, amelyik országot képviselik. Az örmények öt kontinensrõl álltak össze, Macedoniát három feketebõrû táncos erõsítette.Valóban egy olvasztótégely már Európa is.
Annak viszont örültem, hogy a román elõadó mert anyanyelvén indítani, de így énekel majd a francia elõadó is.
Nagy öröm:), hogy Ausztráliát is Európához csapták, a srác - Kállay S. András stílusában - történelmet ír.
Szóval ebben a mezõnyben Bogiéknak nem kellett szégyenkezniük. Sõt.
mushi 2015 máj. 20. - 00:08:58
(33/220)
kaphatom a kövezést, lesz****om, de szerintem a felhozatalból, akárki akármilyen hamisan is énekelt, a magyarok voltak a legrosszabbak. ilyen unalmas dalt még nem hallottam eurovízión, egysíkú, 2 percen keresztül ugyanaz, semmi kitörés, semmi tetõpont. mindig szurkolok az országnak ezen a versenyen, de most inkább elfintorodtam, mikor továbbjutottunk.
a másik meg, utálom, hogy a fele dallista arról szólt, fogadd el önmagad, milyen jó olyannak lenni, amilyen vagy, blablabla, a másik fele meg valami világváltó maszlag "nagy mondanivalóval"... minek ide nagy mondanivaló? ez egy dalFESZTIVÁL, ahogy a nevében is benne van, jól kéne érezniük magukat az embereknek, nem ríni itt is, hogy desz*** a világ, tennünk kell valamit az éhezõ gyerekekért, a puskákat le kell tennünk, a háborút be kell szüntetnünk. ja, persze, de a tv elõtt nem akarok szenvedni.
ami pedig a többieket illeti, komolyan mondom, a legjobban tetszõ dal ami alapból bent van a döntõben, méghozzá nem is európai... ausztrália több mint szuper!!
rina10 2015 máj. 19. - 23:45:52
(32/220)
Nagyon jó volt az Eurovízió, Boggie fantasztikusan énekelt. Tudtam, hogy bejut a döntõbe, én a top5-be is eltudom képzelni, hogy beerül. Amúgy talán az észtek dala volt ami a legjobban megfogott. Idén mintha visszafogottabb produkciókkal próbálkoznának az országok, a legtöbb énekes egymagában lépett színpadra, alig voltak táncos, nagyszabásu giccses dolgok.
real_madrid 2015 máj. 19. - 23:12:41
(31/220)
ez nem jött be, nagyokos!
offtopic
-csengõzoli-- 2015 máj. 19. - 23:00:34
(30/220)
Ezért nem lottozom :D
offtopic
-csengõzoli-- 2015 máj. 19. - 22:39:40
(29/220)
Szerintem elsõ körben ki is esünk.
olahmiki1959 2015 máj. 19. - 22:36:05
(28/220)
Az észtek dala volt talán a legjobb, Boogié is rendben volt, a többi hajítófát sem ér.
A legtöbben iszonyatosan hamisan énekelnek - ja, nem lehet számítógéppel kiigazítani az élõ éneket? Hát, ez kellemetlen... - a dalok innen-onnan összeszedett motívumokból állnak, megjegyezhetetlenek, 5 perc múlva elfelejted õket.
Kíváncsi vagyok, bekerülünk-e a tízbe...
Az egész fesztivál úgy, ahogy van, egy nagy, látványos, és tökéletesen üres felhajtás.
robicsek2 2015 máj. 19. - 21:42:20
(27/220)
ÁÁÁÁÁ engem most valahogy nem érdekel ez az egész. Jó mûsort mindenkinek, én szerintem leléptem.
robicsek2 2015 máj. 19. - 21:40:58
(26/220)
5.
Ott van mögötte a csillagkapu :)

Elõbb mondta gundi bá hogy hogyan tudná lekötni a nézõk figyelmét :) Esetleg ha ruha nélkül énekel :)
Ha melegeket lehet mutogatni akkor Éva kosztümös nõket is :)
robicsek2 2015 máj. 19. - 21:37:33
(25/220)
Vagy Ausztriáról volt szó ? Csak félre hallottam ? :)
robicsek2 2015 máj. 19. - 21:35:32
(24/220)
4. Nem akarom megsérteni õket, de szerintem max azért kapnak majd plusz szavazatokat mert Down-kór-osak.

Ausztrália ? Legközelebb már Amcsik is lesznek. Át kéne már nevezni World dal fesztiválnak.

Na igen megint a melegek, megint miért errõl kel szólnia a mûsornak ?????
robicsek2 2015 máj. 19. - 21:29:25
(23/220)
Ez a szakálas nõcsávo a házigazda ? :(

1. Lemaradtam
2. tucat valami
3. Tiszta nõi hangja volt a csávónak.
3. Háát.

Nem tudom itt ebben a mûsorban nem igazán halok olyan zenéket amire azt mondanám, hogy kiemelkedõ. Bár ez a mûsor sajnos nem is arról szól :(
real_madrid 2015 máj. 19. - 20:39:07 Előzmény Edmond Dantes
(22/220)
gyáj ez a boggieka annyira tüneményes lány
pneklara 2015 máj. 19. - 17:38:09
(21/220)
Beszéld meg az oroszlánnal, hogy ha húzgálom a bajszod, rálépek a farkadra, az csak tréfa, vicc a részemrõl. S ezt a tréfát ráadásul bárki megengedheti magának szabadon, pedig az oroszlán nem biztos, hogy érti a tréfát, s nem modernül gondolkodik.Szerinted elfogadható lenne, ha egy papnak egyszer neccharisnyában lenne kedve a szolgálatát végezni? Ja, hogy az más. Az egyik szórakozás,nép /fel/izgatás, a másik szentségtörés.Pedig csak önmagának, vágyainak felvállalása lenne az extremitása.És a legnagyobb baj azzal van, hogy milyen mintát közvetítenek az éretlen fiatalság számára azok, akiknek a hangja messze hangzik.