Edmond Dantes 2015 máj. 25. - 11:21:22 Előzmény breeder
(180/220)
Ez azért van, mert még fiatal vagy :-) és mai szemmel-füllel a régi gyõztes v vmiért nem gyõztes "nagy" számok, akár ismeri õket a mai nemzedék, akár nem (sztem ismeri), gyengécskének tûnhetnek, de akkor világslágerek voltak. Csak találomra néhány, mikre gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=Utd9cHBPfRA /1964
https://www.youtube.com/watch?v=buhVUrGp8yU /1965
https://www.youtube.com/watch?v=Bec7AUwA9js /1966 (Udo Jürgens pár hónapja halt meg)
https://www.youtube.com/watch?v=qhLlXvkm65Y /1967 (S.Shaw mezitlábas fellépése felért a Conchita-skandalummal!)
https://www.youtube.com/watch?v=us3dQ0nnlHY /1968 (2. lett, de a kedvenc szám ez volt, elõadója sztár lett)
https://www.youtube.com/watch?v=pzmI3vAIhbE /1979 (csak 4. lett, de világsláger ez lett, ki ne ismerné?)
Most hirtelen ennyi, én sem követtem mindig. Aztán tényleg jött az "egyenzene" korszak, de NEM és NEM CSAK az Eurovíziós Dalfesztiválokon! Ahogy a pop-rock világa is a 80-as, különösen a 90-es évek óta (számomra) egyre uniformizáltabb, hogy ne mondjam "globalizáltabb" lett. De ez nem a Fesztivál "bûne"!
Texas Bill 2015 máj. 25. - 11:17:10
(179/220)
Véleményem szerint Magyarországon alig-alig telefonál valaki be egy ilyen jellegû mûsorba szavazni. Legalább ha lenne kilátásban valami nyeremény! Csak azért, hogy xy ország xy dala kapjon pontot? Esetleg ha van valakinek valami személyes kötõdése, pl. litván származású az ükapja, vagy montenegrói a barátnõje - talán töri magát, de amúgy, minek. A magyar pontok ezért szerintem inkább a zsûri véleményét tükrözik. Persze lehet, hogy tévedek...
teatea 2015 máj. 25. - 11:10:49
(178/220)
Az operastílus érték? Az olyan, mint boroskólàban a minõségi vörösbor, mint érték.
rina10 2015 máj. 25. - 10:22:21
(177/220)
Ezt már én is olvastam, én jobban örülnék, ha az olaszok nyertek volna. Ami meglepõ, mert nem angolul énekeltek és, mert ezzel az operastílussal értéket is tudtak képviselni az Eurovízión, ami manapság nem szokás sajnos.
Towner 2015 máj. 25. - 10:14:45
(176/220)
Ezt most találtam:
Nos, úgy tûnik a svédek csak harmadikok voltak a televote-ban az olaszok és az oroszok mögött, és csak két országban voltak elsõk. Sima olasz gyõzelem lett volna 100%-os telefonos szavazással.
Televote Results
Italy 366
Russia 286
Sweden 279

Jury Results
Sweden 363
Russia 247
Italy 184

Final Results
Sweden 365
Russia 303
Italy 292
Towner 2015 máj. 25. - 10:09:24
(175/220)
Az ausztrálok nagyon rajta vannak a zenei térképen. Top elõadót küldtek (3 toplista vezetõ száma volt már) szemben pl az angolokkal. Vér profi volt, nálam nyertek. Angol top elõadót nem hiszem hogy alaha látni fogunk. A másik hogy angolok ránk még nem szavaztak, még Kállay Saunders Andrásra sem...
Towner 2015 máj. 25. - 10:03:14
(174/220)
Mi biztos nem haveri alapon pontoztunk. Nekem az osztrákok és a németek a tízben voltak, mégsem adtunk a nekik egy fia pontot sem. (bocsi sógorok) Új baránknak az oroszoknak sem. (ha jól emlékszem)
sanderson 2015 máj. 24. - 22:08:05
(173/220)
Az a helyzet, hogy néhány kérdésre nem tudjuk a választ. Az elsõ fontos kérdés, hogy a benevezett dalok közül valóban a legjobb harmincat sikerült-e kiválasztani a versenyre? Tételezzük fel, hogy ebben az évben ezek a dalok voltak a legjobbak. Az új szabály szerint most minden dalra a közönség is adott pontszámot. Talán ez volt a baj. Én úgy érzem, a zsûri tagjait befolyásolta a közönség pontszámokban kifejezett értékelése. A végén a zsûri a négy közé beválasztotta azt a két dalt, amelyek 9 pontot kaptak a közönségtõl, valamint a vigaszágon kétszer is a nézõk által tovább juttatott együttest. A végén a közönség szavazata döntötte el, hogy ki képviseli Magyarországot Bécsben. Amennyiben valaki nem volt megelégedve a dal kiválasztásával, akkor ezért nem okolhatja kizárólag a zsûrit. Ami az Eurovíziós döntõn történteket illeti, én azt mondom nem dõl össze a világ attól, hogy negyven versenydalból a miénk a huszadik helyet szerezte meg. Egyébként sok külföldi hozzászólását olvastam, akiknek tetszett a magyar dal, és nem értették, hogy miért lett ennyire alulértékelve.
bigmajom 2015 máj. 24. - 20:50:40
(172/220)
Nem kell teóriákat gyártani, sajnos a dal nem volt jó, de mondhatjuk úgy is, hogy unalmas, lehangoló volt. Már a hazai megválasztásakor is nagyon megosztotta az embereket. Szerintem nem Eurovision-ra való, még akkor sem, ha az elõadónak jó hangja van, és a szándék is jó. Egy fesztiválra, laza, pörgõs, vidám, "fesztivál dalt" kell vinni, ami az összes többi országban is sikert érhet el, attól még a mondanivalója lehet komoly.
Ezt az ócska hazai zsûrit már igazán lecserélhetnék egy valóban szakértõi zsûrire.
pneklara 2015 máj. 24. - 20:06:36
(171/220)
Nem én kezdtem, hanem Gundi: õ magyarázta,hogy ennek a váratlanul magas pontnak a magyarázata az lehet, hogy az egyik srác barátnõje észt lány, többször adott Bogi interjút az észt rádióban. Tehát nem a dal kvalitásai miatt adhatták a 3. legjobb pontszámot. De persze a többi ország szavazásánál is kilátszott a lóláb. A miénknél egy kicsit jobban. Én nagyon sajnálom, hogy a mezõny végére kerültek Bogiék. Teóriákat meg lehet gyártani, hogy miért.
sanderson 2015 máj. 24. - 19:06:47
(170/220)
A többi ország is szerez a szavazás során úgynevezett baráti, rokoni, jószomszédi pontokat, így volt ez most is. Ezzel az észtektõl kapott, állítólag elfogult 8 pont emlegetésével nem kellene azt sugalmazni, hogy a magyar dal valójában még ezt a helyezést sem érdemelte meg.
hanguktaekwondooo 2015 máj. 24. - 19:01:11
(169/220)
:-)
pneklara 2015 máj. 24. - 17:59:31
(168/220)
Huszadik lett, de csak azért mert az észtek keblükre öleltek bennünket a baráti 8 pontjukkal.
Meghallgatva a 27 számot, voltak olyanok, akik számomra nagyon emészthetetlenek voltak:grúz, azeri, norvég, izraeli.De ezek csak számomra érdektelenek, hiszen mások ezeket is dicsérték.
Tehát ez a nekem tetszik, nekem meg nem, soha nem lesz igazságos, mindenkinek tetszõ.
Bogit pedig azért soroltam oda, mert az irántuk érzett szimpátia vezetett. Nekem továbbra is tetszik a szám, a szándék.
A magyar döntõhöz képest átírták a koreográfiát, sokat veszített így az összhatásból. De most nem húztam fel magam, mint máskor, mert nem volt kedvencem, teljesen hidegen hagyott, hogy ki, miért, milyen meggondolásból, mennyi pontot kapott.Az a veszély meg soha nem fenyeget, hogy nekünk kell rendezni a banzájt, csak ha ki akarnának velünk tolni.
Alicante 2015 máj. 24. - 15:58:21
(167/220)
Nem tudom feltûnt-e valakinek, hogy az albán lány hamisan énekelt!
teatea 2015 máj. 24. - 15:44:35
(166/220)
A kit kéne kizárni téma? Felesleges, nem is kell komolyan venni szerintem.
breeder 2015 máj. 24. - 15:43:39
(165/220)
Most néztem át az eddigi összes Eurovíziós Dalfesztivál gyõztes dalát, de az ABBA számon kívül szinte semmi maradandót nem találtam, pedig olyan nagy énekesek is szerepelnek a listán, mint Udo Jürgens, Riva, Toto Cutugno és Céline Dion. Az iménti elõadók viszont ritka rossz számokkal lettek gyõztesek. Lehet, hogy csak a hangjukat díjazták? Mert szinte kivétel nélkül jellegtelen, még csak slágerzenének sem nevezhetõ zenéket adtak elõ.
abisztriczky 2015 máj. 24. - 15:19:47
(164/220)
A magyar csajjal nagyon mellé trafáltál! Csak a 20-onvalahányadik lett!
teatea 2015 máj. 24. - 14:35:20
(163/220)
A vizuális erõszak is erõszak, és akkor csak szõrmentén nézem Kolbászt.
rina10 2015 máj. 24. - 12:22:43
(162/220)
Maga az Eurovízió nagyon tetszett, a döntõben sokkal jobban odatették magukat az énekesek, sokkal érettebbek lettek a produkciók, tisztabbak az énekhangok. Tulajdonképpen minden dal tetszett, még az is sokkal jobban szólt, ami az elõdöntõben nem fogott meg annyira. Idén igen erõs volt a mezõny, szerintem ByeAlex és Kállay idején sokkal gyengébb mezõnybõl tudtak kitünni. Boggie 20. helye nem is olyan rossz, hiszen 5 éve mindig ott vagyunk a döntõben és már kétszer a top10-ben végeztünk. Mit mondjanak akkor azok az országok, akik meg csak döntõbe se jutottak? Nem lehet mindig top 10-ben végezni. Azt gondolom a magyar indulók mindig kitünnek a mezõnybõl egyediségükkel, még akkoris ha ez nem mindig látszik meg pontokban. Gratulálok Boggiéknak és majd jövõre meglatjuk milyen mezõnyben, milyen dallal, milyen helyezést érünk el.
mushi 2015 máj. 24. - 11:55:00
(161/220)
ennyire még nem értettem egyet senkivel, fõleg a magadtól idézés minden szavával!!