Edmond Dantes 2015 máj. 24. - 11:28:52
(160/220)
A magyar szám beválogatásával, szereplésével kapcsolatos fejtegetéseddel maximálisan egyetértek, ld uitt 178.
"A fesztivál nívója évrõl-évre egyre mélyebbre csúszik,.." nos ezt vitatom, noha -vagy tán éppen azért mert- ezt mantrázzák már hosszú évek, évtizedek óta. Mihez képest csúszik? Gyerekkorom "nagy gyõztes" számai is zömmel bugyutácska és/vagy érzelgõs, késõbbi divatok idején táncolható-diszkós nóták voltak. Legyünk õszinték: még a versenysorozat "zászlóshajója" = Waterloo is réges-rég eltûnt volna a feledés homályában, ha az ABBA tündökletes karrierje elmarad! Jómagam ezen a téren, de egyebekben is óvakodom a "bezzeg a mi idõnkben más volt, jobb volt"-szerû nosztalgiázástól.
Régi nóta ez is: http://www.aphorismen.de/zitat/57133 :-) ...de akkor miért lenne másként pont ezen a terepen?
pneklara 2015 máj. 24. - 11:21:16
(159/220)
Köszönöm:) 3:2 nem ismerem, ki kicsoda, de pótolom.
BBali06 2015 máj. 24. - 11:19:38
(158/220)
Ha jövõre is Rúzsa Magdi, meg Pierot lesz a ,,A Dal" címû Eurovízió-selejtezõ mûsorban , kihagyhatunk egy évet. Vagy indítsuk el Korda Gyurit és Balázs Klárit, a háttérben meg mehetne póker, meg lenne oldva a gyõzelem.
Edmond Dantes 2015 máj. 24. - 11:07:05
(157/220)
Többnyire más sorrend alakul ki az enyémhez képest, de idén -meglepõdtem- elég közel jártam a végeredményhez, kivétel a francia szám, ami az elején megfogott...de ezek szt csak engem :/ és nálam a spanyol is elõrébb végzett mint "ott". A többi nagyjából rendben volt, svéd+orosz szám kiemelkedett és örvendetes h a klasszikus zenére hajazó, "operás"-olaszok is dobogón. Nálam lett szám "lett" 4. de 6. hely se rossz, belga fiú is jól és neki (meg a fiataloknak) valót dalolt a 19 évével.

Last but not least: Boggie-projekt sajnos nem jött be. Anno tetszett a száma, de akkor is azt írtam és fogom írni: NEM nekünk kell tetsszen egy Eurovízióra menõ szám, hanem 40 ország szavazói szeressék! Boggie szép, halk szavú, "stréberes-jótanulós" dala elbújt a csillogó, harsogó, elektromos-akusztikus csodák és egyéb "extrák" mögött. Még egyszer: lehet ezt a fesztivált nem-szeretni, ízlését, szavazási preferenciáit ignorálni,rossz szereplés esetén (jó szokás szt) leszólni mindenkit: bírót (vagy azt sportmeccseken szoktuk?), versenyt, szavazókat + a..khm.."globális háttérhatalmat" hibáztatni, helyezés nem változik.

Még egyszer, sosem késõ: ha nem csak a "részvétel a fontos" (copyright: Coubertin az olimpiákról), ERRE a versenyre olyan dalt ajánlatos (kell?) vinni,ami ENNEK a versenynek és szavazóinak az ízlését szolgálja ki. Mások is ezt teszik, kinek jobban sikerül, kinek kevésbé. Jövõre javíthatunk.
BBali06 2015 máj. 24. - 11:06:06
(156/220)
Annyir sztárolták lett dalt, de hogy abban egy darab zene vol, az biztos. Mire elkezdett volna énekelni, megállt a hangja, mintha fojtogatnák. És az lett a 6.? (vagy 5. mindegy)
BBali06 2015 máj. 24. - 11:04:42
(155/220)
Szerinte e legjobbb dal nyert, megérdemelten nyert Svédország. A látvány is jó volt, meg a szám is!

De hogy hogyan sikerült Belgiumot elsõ helyre kihoznunk, mikor a srác úgy énekel, mintha kiherélték volna, ehhez gratulálok. Különben nem is csodálkozok igazából, mert az az ország, aki 1-1 kivételtõl eltekintve olyan dalokat küld ki, melyeknek a helyezési száma 2-essel kezdõdik, annak nem lehet érzéke a zenéhez. Pierot ott volt a szakmai zsûriben... Vicc...
sanderson 2015 máj. 24. - 10:32:55
(154/220)
Nekem is az a véleményem, hogy az utóbbi évek legerõsebb mezõnye kelt versenyre tegnap este Bécsben. A dalok többsége tetszett, alig volt olyan elõadó, akinek a dalát gyengének találtam. Nem bántam meg a késõ éjszakába nyúló tévénézést, mert jól szórakoztam. Magyarország szereplését, az elért helyezést (20)nem tartom égésnek, hiszen összesen 40 ország indult a versenyen. Sok információ található a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál-Wikipédia oldalon.
sanderson 2015 máj. 24. - 09:54:17
(153/220)
A szakmai zsûri tagjai: Pierrot, Milkovics Mátyás, Polgár Odett, Hrutka Róbert, Fábián Juli
Vinnie731 2015 máj. 24. - 09:30:01
(152/220)
-
teatea 2015 máj. 24. - 09:29:43
(151/220)
Na, akkor legalább a hazai szavazással nem égtünk nagyot.
teatea 2015 máj. 24. - 09:27:59
(150/220)
Bocs, ausztráliát belgiumnak olvastam. Ideje pihenni :D
teatea 2015 máj. 24. - 09:26:13
(149/220)
Nahát. Ezek szerint felhoztam magamban a belgákat. Üdítõ volt végre a fehér háttérszínük, nekem sok volt a színorgia. És úgy rémlik a dal sem volt nyálas. Gundel úgy nyomta, mint egy focimeccset. Rendesen beszólogatott a pontozóknak. Megyei kettõ :D
pneklara 2015 máj. 24. - 09:14:14
(148/220)
Ausztráliának adtunk 8 pontot, a svédnek 10-et. A kevesebbekre nem emlékszem.
Nálunk is volt egy szakmai zsûri, az övékhez csapták a közönségszavazatokat, Gundi fel is sorolta, hogy kik tartoztak ebbe a szakértõi csapatba, de éppen akkor nem koncentráltam. Viszont sehol nem akadok rá.
teatea 2015 máj. 24. - 09:02:19
(147/220)
Mi volt a másik két pont? Nem emlékszem. Azt hittem a hazai szavazás is így ment. De akkor itt miért nincs szakmai zsûri? À, magas ez nekem. Mint az össznépi bùjócska.
tompika74 2015 máj. 24. - 08:56:45
(146/220)
Egy csúnyácska lány egy vacak dallal.
pneklara 2015 máj. 24. - 08:55:06
(145/220)
Látod, erre fel sem figyeltem, hogy képesek voltunk a paparapa fiúra 12 pontot adni.
Ez bizonyítvány kiállítás a javából.Megnézem, valahol leírják, hogy kik alkották a szakmai zsûrinket?
A másik két magasabb pontunk megmagyarázható: jobb, ha besimulunk a trendbe.
teatea 2015 máj. 24. - 08:46:15
(144/220)
Dingdong nemzet lennénk? Jól emlékszem a belgák csak tõlünk kaptak 12 pontot. Ausztráliára kötelék és gesztus nélkül lehetett szavazni, be is kerültek az élbojba. Bogi dala megkapta, ami járt, kár érte, sokkal jobb dalai is vannak. Ezt nem a dingdongok szavazták be?
pneklara 2015 máj. 24. - 08:03:09
(143/220)
Így szoktam a lottószámokat is tippelni, közelében sincs a végeredménynek.
Ausztráliára azért tippeltem, mert tudtam, hogy motoszkál az emberekben, ha befogadtunk benneteket, legalább vigyétek el az 5. helyet. Izrael 8. helyére nincs magyarázatom, mert nagyon gyenge a szám.
Az orosz hölgy, a Monroe dekoltázsával bejött volna, de a végén az önmagától meghatottsága, és a tükör elõtt begyakorolt picsogása miatt hiteltelen volt. Gondolhattam volna, hogy a sznob Európa egy ilyen hacacáré versenyen a képzett hangú olasz tenorokra ad sok voksot. A svédeket meg elfogadja az Eurovízió szellemi gurujának.A belgák 19 éves elõadója dingdong, akarom mondani rapapa szívedobogását biztos a tiniszavazók hozták be az élbolyba. A lettek félvér elõadója engem nagyon idegesített, de a különlegességre vevõk voltak Európában.Norvégiára nem is emlékszem.
Viszont a franciák képzett énekesnõje nem kellett a kutyának sem, 46 évesen, a béke iránti vágy nem nyerõ. Az észt duó is túl tiszta volt ide. Cyprus kimond ilyet, hogy tegnap szép volt a világ? Nem trendi. A görög tanárnõ hasonlót énekelt, mint Koncsita, de szakáll nélkül erre sem voltak vevõk.A románok is politizáltak, az emigránsok ne hagyják otthon szomorúszemû, szüleik után sóvárgó gyermekeiket! Ráadásul anyanyelvén énekelt a janicsáros elõadó. Mit izgatta fel a nehezen megszerzett lelki békénket?
Boginak a vetített háttérkép az 1984 filmet idézte fel nekem, a vissza a természethez!, azzal a zöldellõ fájával. Elvégre ez mennyivel jobb koncepció, mint a wars itt körülöttünk, a szomszédban.
Még egy adalék a szavazáshoz: ha a csapat egyik srácának nem észt a barátnõje, akkor még itt sem végzünk.
De Wolf Kati még hátrébb végzett, pedig õ is trendit énekelt, Magdi meg a busztáblánál, póló-farmerban 9. lett.
Itt nem lehet tudni, hogyan jön össze, mire lesznek vevõk. Legjobb volna nem elindulni, vagy lottógömbökre bízni a képviselõnket. Volt olyan ország, ahol nem is versenyeztettek, a rádió megbízott, felkért egyetlen elõadót. Nem kellene ebbõlnagyobb ügyet csinálni, mint amit megérdemel.
De Bogiék szerintem jól helytálltak, a daluk tetszik, a többi nem rajtuk múlt.
Vinnie731 2015 máj. 24. - 05:41:23
(142/220)
egyáltalán mi a francért hagyták Rákay Philipék, hogy Bogi az Eurovízión égesse a magyarságot az unalmas dalával?! Kidobott pénz volt a nevezés. Abból a pénzbõl inkább jótékonykodtak volna!
olahmiki1959 2015 máj. 24. - 05:05:28
(141/220)
Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy Bogi sikertelensége - mert ne szemérmeskedjünk, a 20. hely az sikertelenség, kudarc, égés - többek között annak köszönhetõ, hogy Izrael kifogásolta az eredeti színpadképet, a háttérképet, amelyen különbözõ országok szenvedõ gyerekei voltak láthatóak, konkrét földrajzi nevekkel alátámasztva, mi ezt a kifogást figyelembe vettük, megijedtünk, és eltávolítottuk a hátteret a produkció mögül.
Anélkül pedig ez a szép, de nagyon egyszerû kis dal egyszerre érdektelen és hatástalan lett.
Meg lehet hallgatni, amikor Bogi elkezdett énekelni, a háttérbõl innen is, onnan is, füttyök, rikoltozások, gúnyos hangok hallatszottak, a közönség türelmetlen volt, és egyszerûen unta a dalt.
A végén Bogi kapott egy gyér tapsot, és nagyjából ennyi volt.

Az összevissza történõ, mindenféle szakmai szempontot nélkülözõ szavazásra ezúttal nem térek ki, mert már nagyon unalmas a téma. Sokan, és sokat beszéltünk róla régebben is.:D