gladiolus okt. 12. 18:22:59 Előzmény Ráday úr
(28/28)
Fábry Sándor : Társbérlet
"A balra lévő konyhában, ami hideg volt és huzatos, Mária néni lakott, aki büdös volt, szőrös és részeg. Idős hölgyben egy ilyen komoly alkoholista, az egy gyereknek egy csodálatos nagy felfedezés. Mária néni, amíg csak mesélt, addig a ph értékének aurájába bekerülve már én is teljesen vidám állapotba kerültem. Mária nénit Locskay Máriának hívták, de átjavította a személyijét Bocskayra, és a szerencsétlen, középosztálybeli anyám hasra esett, hogy ez egy grófnő, és jesszus, és itt van nálunk, és meg kell menteni a volt népnyúzót, a hét százát, mondta Apám...Mária néni egy összecsukható, úgynevezett schöberl ágyon foglalt helyet a zergebaszóan hideg konyhában, ahol ő a sparhelt gázsütő részével fűtött, és ettől időnként fölgyulladt, és kvázi a szállásért cserébe ő a szőnyegeinket javította, azt kell, hogy mondjam, hogy művészi színvonalon.Apám szerint ezt a foglalkozást ő valamelyik bv intézetben, Kalocsán, vagy Márianosztrán vihette ily tökélyre. Isteni szilvesztereket töltöttem Mária nénivel, ugye azért az nem minden gyereknek adódik, hogy Apámék elmentek mulatságba, gondolván, hogy a gyermek jó kezekben van Mária nénivel. Mária néni otthon is fogyasztott rendkívül folyamatosan, de mi útnak indultunk éjfél után is. Ez azt jelenti, hogy azért egy hat-hét éves gyerek, három egymás utáni évben végigjárja Terézváros összes talponállóját hajnali ötig, azért ez gyerek szempontjából nem volt csekélység.
Öt óra felé hazajöttek szüleim, én éberen ülök Mária néni mellett, mint a csík, és Mária néni mesél. És atyám előadása szerint, mikor rányitottak, akkor a következő részlet hangzott a meséből: És akkor jött a boszorkány, pinaszőr sapkában. "
offtopic
Ráday úr okt. 12. 09:57:56 Előzmény gladiolus
(27/28)
"- Sorolja fel a hét vezért!"
"- Álmos, Előd, Ond, Kond, Hapci, Vidor, Kuka..." :-)
Rojita jún. 09. 21:57:01
(26/28)
Nekem azok a kis dolgozatai tetszenek, amiket a gyerekkoráról, a szüleiről, majd saját fiatalkori utazásairól mesél. (Vasárnapi utazás Leányfalura, gyerekkori utazása szüleivel Bécsbe, mamája nagytakarítása, apja fenyőfa állítása gyerekkorában, egy diákkori út Zakopánéba, az első Trabantja, Látogatás Kelet-Berlinben,...)
Jó stílusú, kiemelkedő előadó-képességű, nagyon művelt, - de rossz modorú, rosszul nevelt ember. Beszélgetős műsoraiban csak Ő akar beszélni, vendégei szavába belebeszél, kóros szájmenése van.
Ehhez járult, h a 2000-es években ortopéd módon elkezdett politizálni a humoros műsoraiban. Nem úgy, h kikarikírozott volna egy neki nem szimpatikus politikus vmi tulajdonságát, hanem elborult aggyal, köpködve, taposva hozta az ország tudtára, h sértve érzi magát mert vannak emberek, pártok, akik más véleményen vannak, mint Ő. Nem tudom, h ma is politizál-e műsoraiban? Ma olykor meghallgatom a Rádiókabaréban, és eddig mindig a régi, gyerekkori emlékét hallom újra, vagy vmi más fiatalkori élményét. Pedig, ma is lehetne humorosan politizálni a sok stadion-építésről a sok falábú, de milliomos fizetésű magyar focistáról, a mai vadászó őskeresztényről, meg a keleti és nyugati barátkeresésről.
1/10
554:554 jún. 09. 19:24:12 1/10
(25/28)
Unalmas, bunkó, beképzelt paraszt. Sosem szerettem. El kéne már húznia nyugdíjba véleményem szerint.

Az Esti Showdert néha-néha néztem anno, de nem volt a szívem csücske. Voltak benne jó pillanatok, de nem Fábry miatt. A Showder Klub és a Dizájn Center volt jó benne. Meg anno újdonságnak számított, mert ez honosította meg az amerikai talk-show formátumot. Fábry már akkor is egy balf*sz volt, mert sokszor belepofázott a vendégei beszédébe. A hangja pedig már akkor is idegesítő volt. Érdekes módon ennek ellenére itt még úgy-ahogy el tudtam viselni.

Az Esti Showder megszűnése után következett a magáról elnevezett műsora a királyi tévén. Azt sosem néztem. Belenéztem egy-két adásba... de szar volt. Nem is érdemes rá több szót vesztegetni.

Fábryt én akkor utáltam és untam meg igazán, amikor minden egyes istenverte Rádiókabaré adásban ő pofázik 15-17 perceket. Ezért ilyen fos a Rádiókabaré 2015 óta, mert minden kicseszett epizódban ő és Bach Szilvia vannak. Egyikük sem vicces, inkább baromi idegesítőek. De valamiért mégis őket nyomatják. Franc sem tudja, miért...

Szóval, szerény véleményem szerint ez a fazon borzalmas. Nem kéne már ennyire erőltetni. De hát ez csak az én véleményem. Mindenki mást szeret, így tiszteletben tartom mindenki véleményét.
vino-et-veritas 2015 jan. 12. - 13:46:43
(24/28)
Fábry legjobb idõszaka talán a rendszerváltozás környéki, majd az azt követõ "rádiókabarés" szakasz és a Kabarészeparé sorozata volt (némileg megtámogatva Boncz és mások által). S talán késõbb még a Cadillac Drive filmsorozat.

Utána már elkezdte bedarálni a média a Fábry-show miatt. Mivel alkatilag az "egyszemélyes showman" megtesítõje (talán az elsõ "modernkori" stand-up-os itthon), ez rányomja a bélyegét a "beszélgetéseire" is. Látszólag nem is érdekli, hogy a vendég mit akar mondani, csak az õ megszólalása érdekes. A Fábry-show két erõsebb része is klasszikusan erre épült mindig: a bevezetõ monológ, illetve a design-center.

Most pedig - ahogyan már máshol írtam - egyfajta kiválasztott "udvaribolond" lett belõle...sajnos.
gladiolus 2015 jan. 12. - 10:12:01
(23/28)
Nem ismerem a jelenkori elõadások tartalmát, vagy az esetleges színvonal romlást. Egy ember volt, van és lesz, és a teljes életmûve alapján ítélhetõ meg teljeskörûen.Fábry Sándor általános kvalitásait alapul véve, valamint azokat a hosszabb lélegzetvételû sztorikat, mint Lejtõ ördöge, Amerikai álom, Oh Tannenbaum és még sorolhatnám, számomra a ma élõ legnagyobb képviselõje a tökéletes humornak. Ezt azért mondom, mert nála nem kell gombóccal a torkomban várni, hogy belesül e a poénba, erõlködik e, hogy az jó is legyen, mint sokan mások.
Ezzel lehet vitatkozni, én így gondolom. Pl. van olyan, hogy éjszaka felébredek, és akkor gondolkodom, vagy netán feszült vagyok, és eszembe jut, hogy na akkor hallgatok egy kis kabarét mp3-al a vaksötétben. Nos ezek között a kabarék között szép számmal találhatóak meg a Fábry kabarék-és aztán megnyugszom, és éjszaka lévén visszaalszom, de nem azért, mert az elõadás nem élvezetes, hanem azért, mert elvonja a figyelmet a hülyeségekrõl és feltölt.

Pl egy idézet:
"Az volt a projekt, hogy vegyek inget. Hát kinézek ahogy kinézek, de azért én próbálok így is teljes életet élni, és nem gondolom, hogy engem az ing eladásból ki kellene zárni pusztán azért, mert létezem, és pusztán azért, mert egy olyan testezetben létezem, amelyben létezem.." :-)
olahmiki1959 2014 ápr. 12. - 06:35:33
(22/28)
Jó régi az utolsó hozzászólás.
Mindegy, azért a véleményemet elmondom, - ha már a "Fábry" címû mûsor topicja le van zárva.
A mai adás egyszerûen élvezhetetlen volt, Fábry annyira rátelepedett a mûsorra, a vendégeinek minden mondatába beleszólt, belepoénkodott, - rosszul, - megtörte az illetõ mondanivalóját, a vendég egy mondatot nem tudott nyugodtan végigmondani.
Elképesztõ, felháborító, szórakozás helyett idegességet, rossz szájízt okozó mûsorvezetés volt, és ezt azért mondom nagyon csalódottan és szomorúan, mert Fábry annak idején, - jó sok évvel ezelõtt - még a kedvenceim közé tartozott.
Rég volt, azt hiszem, azok az idõk már nem fognak visszajönni.
mulao 2010 ápr. 30. - 15:14:47
(21/28)
Szerintem vannak jó poénjai, sokszor nézzük a Fábry Show-ban. A Hasutasokban alig ismertem fel, annyira beöltöztették német turistának. Néha belõle is sok, de amúgy nincs bajom vele, persze nem a kedvencem.
Timek84 2010 ápr. 30. - 15:05:09
(20/28)
Megosztja az embereket,sokszor túllõ a célon,bár nekem tetszik,amit csinál,valakinek ki kell mondania a dolgokat.Azt mondjuk nem szeretem,ha nagyképû,akkor sem,ha elért valamit.Tízen-akárhány éve csinál valamit,ezek szerint jól,mert megy neki a szekér.Persze ez nem csak róla szól,hanem az egész stábjáról,gratula nekik,ügyesek és biztos nem fognak éhen halni sem...
tinodialfred 2010 márc. 20. - 23:53:56
(19/28)
Fábry egy nagyon tehetséges, nagyon mûvelt ellaposodott bunkó.
Humpy 2008 aug. 12. - 09:32:13 Előzmény say
(18/28)
Egy olyan országban élünk, ahol a jól fizetett politikusok tömény hülyeségekkel traktálják az embereket, miközben egy jópofi bohóc ki mer mondani mindent. Helyettük is.
Akik ezt nem értik, azok csak szapulják nyugodtan Fábry-t. Politikusaink többségének teljesítménye annyit sem ér, h az értékeléssel bepiszkoljunk egy darab üres papírt v megnyomjunk néhány karaktert a billentyûzeten.
Humpy 2008 aug. 12. - 09:06:17 Előzmény Miki1900
(17/28)
Na, ezt is jól mondod. A lényeglátás képességével rendelkezel!
"nem hagyja magát, amikor az olcsó jánosok hülyeséggel traktálják..."
Nekem anno volt szerencsém angol politikusokat hallgatni élõben a BBC-n. Szinte mindegyikük rendelkezett azzal a riposztozó képességgel, amivel Fábry lesöpri az ócsó jani-kat nálunk. Pártállami múlttal megterhelve, a mi politikai palimadaraink csak makognak. Pl. ahogy OV brusztol Sváby-val, belekényszerítve egy olyan testtartásba ami jól mutatja, h ki az úr a házban. Szánalmas.
És vajon, h reagálnak a mi (ál)politikusaink, amikor bizonyos elemek megközelítik öket egy tömött pénzes zsákkal?? Még egy pojáca riporterrel sem tudnak úgy elbánni, ahogy illik. Sokat tanulhatnának Fábry-tól.
offtopic
Miki1900 2008 aug. 11. - 22:10:08 Előzmény Humpy
(16/28)
elvárnak tölük egyesek.
Humpy 2008 aug. 11. - 20:22:13 Előzmény Miki1900
(15/28)
Fábry ritka jelenség. Bohóc jelmezben és eszméletlenül tiszta logikával, elsöprõ szófordulatokkal ecseteli nekünk azt, amire sokan még gondolni se mernek.
"Én azt remélem, hogy ezzel a tulajdonképpen hihetelenül primitív struktúrával szemben, amit semmi más nem mozgat csak a pénz, a szellem szembe tud feszülni. Még akkor is, ha egyébként a XX.sz. történelme úgyis interpretálható, mint az értelmiségiek súlyosabbnál súlyosabb vereségeinek története."
"A forradalom nem értelmiségi mûfaj...
de a forradalomtól ne tessék félni."

Mondja ezt Fábry, aki "a TV-ben pofákat vág és letolja nadrágját." És mennyivel jobb õt hallgatni, mint a hivatásos politikusokat, akik csak azt modják amit elvárnak tõlük.
Miki1900 2008 aug. 11. - 14:57:29
(14/28)
és nekem is tetszett a dunai evezés az m1-en.
ritka ellentétes ember Fábry. egyszerre káromkodó, közönséges (a sóban), de ellenben meg kalandvágyó, intelligens, és nem hagyja magát, amikor az olcsó jánosok hülyeséggel traktálják...
Demolition Man 2008 aug. 11. - 12:57:39
(13/28)
Fábry díjai amt az idõk sorn elnyert:

Karinthy-gyûrû (1996)
Bon-bon díj (1997)
Déri János-díj
Bonbon díj (2001, 2006, 2007)
Érdemes Mûvész (2002)
Eötvös József Sajtódíj (2007)
Miki1900 2008 jún. 09. - 21:28:56
(11/28)
Az Esti Showder valóban tartalmaz ízléstelen, közönséges elemeket. (azon csodálkoztam, mikor Tereskova a mûsorban káromkodott, és pár nézõ kivezette a gyerekét. vajon milyen felelõsségteljes szülõ viszi a gyerekét a Showderbe? semmilyen.)

de én személyszerint Fábryt a són kívüli személyiségéért, megnyilvánulásaiért szeretem. nagyon jó a gondolkodásmódja, és ráadásul nemzeti érzelmû, szellemû is. emellett a Cadillac Drive címû mûsora mindent vert nálam.

Fábry a demokráciáról, politikáról
http://www.youtube.com/watch?v=ZF7aK1eH7No
Fábry a Nap-keltében:
http://www.youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc
http://www.youtube.com/watch?v=dBhgqSlqUSM
http://www.youtube.com/watch?v=1dxJigFjMbY
amiben Farkasházyról is beszél

ha vki tud több komoly témát, szóljon
say 2008 jan. 22. - 13:43:30 Előzmény wulfgar
(10/28)
Tökéletesen egyet értek... Fábry bácsi szociálisan túlérzékeny.Egyébként én is az vagyok, de nem keverem össze a tehetséget a jópofasággal... és szerintem neki sem kellene.
wulfgar 2008 jan. 15. - 10:29:21 Előzmény say
(9/28)
Ott a pont! Nemtommiért, de Fábry nagyon vonzódik a népi gyökerekhez: ld. az általa felfuttatott Berecz András.. és most meg ez az erõszakosan megszavazott tenyerestalpas Utasi gyerek. De sajnos a valódi gyökerekhez is vonzódik: pl. a szintén általa "sztárrá" tett szõkekapitányhoz és a hasonlóan "színvonalas" doktorbadárhoz, hogy a hihhetetlenül - intellektuálisan és mûvészileg is - fejlett Vahorn Andrásról már ne is beszéljek.. Amúgy én is szerettem régen Fábry-t, de szerintem már rég kifújt - évek óta nincs egy új poénja.. Dióhéjban ennyi.. :)
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás