Téma: Fábry

1/10
ondok 2019 dec. 30. - 22:32:15 1/10 Előzmény olahmiki1959
(356/376)
Én is hasonló jókat kívánok neked az új évben,de hogy még magasabb szintre tudj lépni egy két tévedésed eloszlatom,Nem kellett öt évig gondolkodnom a válaszon,erre elég volt kb 3 perc amíg beleolvastam hosszú fejtegetésedbe,Hogy eltelt öt év annak az volt az oka hogy nemigen jártam a Port Fórumán,ugyanis annak színvonala óriásit zuhant gyakorlatilag alig maradt értelmes hozzászólást produkáló nick,talán a sajátos akkori moderáció okán is vagy a facebook elszívó hatása miatt de elég érdektelenné vált.Ami ellen hadakoztak hogy a filmeken kívül érintőleges témák se legyenek porondon (még ki is írták) azt sikerült megvalósítani úgy tűnik ,de ezzel sokaknak érdektelenné vált.A filmek értékelése is megérne egy misét azáltal hogy az értelmesek kisebbségbe kerültek,ezt tapasztalom ha belenézek a filmek minősítésébe néha néha.
Ami a mindenkit lenézést illeti kevered az egyértelmű fogalmazást a mellébeszéléssel,és egy ugrással általánosítasz alaptalanul.Azt tudnám erre példának felhozni hogy Hofitól távol állt az öreg nénik lenézése de mégis beöltözött egy öreg néninek annak tettét kigúnyolván ,amikor csókolgatta a diktátor kezét anno.
Mint írtam nagyon könnyű belátni hogy a HH műsor humora nem ellenzék ellenes volt,ahogy fejtegetted,már csak azért sem mert az hogy valakik ellenzékben vannak nem ad felmentést a néphülyítésük leleplezése ellen. Egyértelmű hogy a humoruk néphülyítés ellenes és visszaélés ellenes volt ,mert egy humoristának ez adhat csak muníciót ,politikai szimpátiából humorizálni eleve halálra van ítélve ,próbálta ezt Szuhay és kezdetben Fábry is ezzel nyalta be magát amikor Gyurcsány képét köpködte intelligensen,ma már ebből egy kicsit visszavett a nyilvánosság előtt ,ma már csak szimplán szar szegény,mert soha nem volt tehetsége igazán a lehengerlő ripacskodáson kívül.Farkasházy nagy hibája hogy ő hozta be a rádiókabaréba ezt a már kezdetben antipatikus figurát.
Na egy kicsit bővebben elmagyaráztam amit előzőleg tömören leírtam,biztos volt aki megértette és egyetértett vele.
2/10
olahmiki1959 2019 dec. 28. - 23:06:29 2/10 Előzmény ondok
(355/376)
Gratulálok!
Úgy látom, öt év alatt sikerült összeszedned a gondolataidat ahhoz, hogy válaszolj a kommentemre.
Szép teljesítmény...
Reméltem, hogy ennyi idő elég volt neked arra, hogy változzon a személyeskedő, mindenkit lenéző stílusod, sajnálom, hogy nem ez történt.
Ezen a szinten én már rég túlléptem, tehát mindenféle érdemi válasz helyett, kívánok neked sikerekben gazdag, egészségben teljes, boldog új évet!...)
1/10
ondok 2019 dec. 28. - 22:04:40 1/10 Előzmény olahmiki1959
(354/376)
Azé nem tudod eldönteni mert mindent korlátplt ember módjára politikai szemszögből osztályozol ,miközben az a HH műsor a butaságot és az önkényt a néphülyítést tűzte a céltáblájára,ja hogy ebből a bizonyos pártban jóval több volt mint a másikban függetlenül attól hogy éppen ki volt hatalmon? Hát erről nem tehettek és pedig szerencsétlenek még erölködtek is hogy ne tűnjenek egyoldalúnak,ezért szurkáltak pl Zuschlagnak is ,ami pont emiatt izzadságszagú volt,mert ki tudott röhögni rajta mikor ott volt pl a Simicska meg a többi azóta legálisan országrabló tolvaj?
Na ez van, örülök hogy segíthettem.
1/10
ondok 2019 dec. 28. - 21:55:32 1/10
(353/376)
A Heti hetest bezzeg megfúrták mert azok kimondták az igazat ráadásul szellemesen,aminek itt nyoma nincs.
1/10
ondok 2019 dec. 28. - 21:53:31 1/10
(352/376)
Meddig tartják még életben és fizetik közpénzből ezt a ripacs műsort? Értjük hogy a seggnyalást meg szokták fizetni diktátorék,na de Aczél et legalább valami színvonalat is akart nyújtani,ma már ez is mellékes
Alkonyharcos 2018 nov. 11. - 10:33:29
(351/376)
Ez a pali ripacs volt,mai is az,és ripacs marad élete végéig.
Semmitmondó,más szavába folyton belevágó senki.
1/10
andok09 2018 aug. 30. - 20:22:31 1/10
(350/376)
Ez a szir még mindig megy? Az OK hogy honorálni kell a seggnyalást de ennyire?
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 07. - 12:25:44 2/10
(349/376)
Azt hiszem, ebben nagyjából ennyi volt.
Ez azon kevés témák közé tartozik, amikor nem tudjuk meggyõzni egymást, - talán nem is kell...:)
Szerintem itt két markáns - egymástól jócskán eltérõ - vélemény találkozott egymással, és mindkettõben vannak igazságok.
Egy dologban viszont igazat kell adnom neked, - ahogy visszagondolok a levélváltásainkra, ez a megjegyzésed beugrott, - mégpedig abban, hogy nem tudnék összeállítani egy humoristákból álló, jobboldalhoz köthetõ csapatot, amely színvonalban, ötletességben, szellemességben, sziporkázásban, frappánsságban fel tudná venni a versenyt a "HH" nevû társasággal.
Ez nagyon szomorú, - és sok mindenre választ ad, ha jobban belegondolunk, - viszont tény...
Hogy ez "történelmileg" hogyan alakult ki, - ugyanis mindig így volt! - annak kiderítése neves kultúrtörténészek feladata lenne, én nem vállalom fel ennek a kétségkívül sok érdekességgel bíró tanulmánynak az elkészítését.:D

Viszont, hogy némileg hatásosan menjek ki a Fórum "színpadáról", kitaláltam egy kifejezést, ami szerintem nagyon találó, és szellemes. (Ha csak szerintem, akkor nagy baj van...:)
Rájöttem, hogy az "elmútnyócév" alatt a "HH" nevû társaság milyen humort mûvelt.
Nem ellenzéki humort - annál több eszük volt, - és igazából nem is kormánypárti humort, - mert az meg nagyon egyértelmû lett volna.

ELLENZÉK-ELLENES HUMORT!

Ez egy speciálisan magyar, csak kis hazánkra jellemzõ dolog, ilyen ugyanis az egész Föld nevû bolygón sehol máshol nincs!
Bejárhatod az összes földrészt, Alaszkától az Egyenlítõig, és onnan tovább lefelé a Tûzföld legalsó csücskéig, caplathatsz gyalog a Szahara süppedõ homokjában, és vághatod magad elõtt a bozótot az Amazonas menti esõerdõk áthatolhatatlan sûrûjében, megmászhatod a Himalája hófödte csúcsait, és leereszkedhetsz az óceánok sötét mélységeibe, ezt a páratlan kincset csak e "lángoktól ölelt kis ország" határain belül fogod megtalálni...:)

Hogy erre büszkének kellene-e lennünk, vagy mélységesen el kellene-e szégyellnünk magunkat miatta, azt egyelõre még nem tudtam eldönteni...:)
Üdv!
Edmond Dantes 2014 okt. 07. - 09:31:17
(348/376)
(356)-ban már (túl tömören?) megírtam h "szívesen olvasd": nem értek egyet azzal h megszûnt volna a humor ellenzékiségének motívuma...v ha megszûnt is (errõl írsz elõzõdben), csak egy idõre szûnt meg: lehet h ismét van motívum..."komoly oka van" mint írod, csak NEM a megszûnésnek, hanem ellenkezõleg..
"...mindig egy nagy politikai erõ volt az, amelyik...az emberek hétköznapjait döntõ módon befolyásolta...az életünket, sorsunkat..."
és most? "Szerintem a rendszerváltás óta ez teljesen megváltozott..." mondod - 2010-ig, mondom én. NINCS "két ellentétes, nagyjából azonos jelentõségû és súlyú... oldal", ebbõl levezetett következtetés tehát valszeg téves. És ezért NEM "veszítette érvényét" sztem az, ami szted igen. És a Zemberek valszeg a m i n d e n k o r i hatalommal szembe menõ humoron röhögnek nagyobbat.
HH: nem tudom, mikor voltak jobbak, "ellenzéki" v "kormánypárti" években. Éppen csak belenéztem anno, sok éve=nem tudok többet róla...ahogy Fábryról sem uezért. Úgy tudom, Fábry (is?) a saját "ellenzéki" (RTL) évei alatt volt jobb. Szted?
De ami ultima ratio-m: HH anno magánvállalkozásban=pü.kockázatokkal (bukta esetén), Fábry MA közpénzbõl=pü.kockázatok nélkül (bukta esetén is) ment-megy. Lehet h utóbbinak p o n t ez tesz "rosszat"? Üdv.
2/10
offtopic
olahmiki1959 2014 okt. 06. - 18:55:01 2/10
(347/376)
"Még egyszer az ellenzéki humorról, illetve, a humor ellenzékiségérõl" - ez akár egy komoly tanulmány címe is lehetne, félek, hogy nem lesz az.:D
Már csak a terjedelmi korlátok miatt sem, na, meg az emberi tényezõ miatt sem.
Egy nagyon hosszú, száraz(nak tûnõ) szöveget senki nem olvas el szívesen.

Az, hogy azt írtam - "a humor mindig ellenzéki. Ez valamikor...igaz volt, ma már azonban teljességgel érvényét veszítette" - komoly oka van.
Teljesen szubjektív leszek, és csak saját kútfõbõl próbálok magyarázatot találni erre a jelenségre, illetve, alátámasztani a leírt mondatot.
Szerintem a mögöttünk hagyott évtizedek folyamán általában mindig egy nagy politikai erõ volt az, amelyik befolyásolta az életünket, sorsunkat, - Horty korszak, Rákosi korszak, Kádár korszak, fasizmus, szocializmus - tehát nagyon pontosan meg lehetett határozni azt a hatalmi tömböt, amely az emberek hétköznapjait döntõ módon befolyásolta.
Ebbõl következõen pedig az elégedetlenségbõl, netán félelembõl, indulatból születõ viccek, pamfletek, virágnyelven megfogalmazott kabaréjelenetekbe bújtatott kritikák mindig azonos irányba mutattak, az uralkodó hatalom irányába.
Szerintem a rendszerváltás óta ez teljesen megváltozott, a rengeteg kisebb-nagyobb politikai erõ, a két ellentétes, nagyjából azonos jelentõségû és súlyú, a hétköznapjainkat és hangulatunkat meghatározó politikai és kulturális oldal olyan színes palettáját, olyan választékát nyújtja az "átlagembernek" - ha van ilyen kategória, - hogy az indulat, az elégedetlenség iránya szétforgácsolódik, a politikai szimpátia a kormányváltások alkalmával nem változik meg döntõ mértékben.
Világosabban fogalmazva:
Ha az általam preferált oldal kerül kormányra, pusztán azért nem kezdem el utálni és kritizálni õket, mert õk vannak hatalmon, sõt, örülök, hogy végre "mi gyõztünk" és az indulataimat - ha vannak ilyenek - továbbra is a másik oldalra zúdítom.
És ez persze fordítva is ugyanígy mûködik.
(Megpróbálok kínosan ügyelni arra, hogy a fórum szabályzatának megfelelõ módon fogalmazzak, - ahogyan te is elmondtad az ide vonatkozó gondolataidat - ezért kerülöm a napi politizálást, nem írok konkrét pártokat, személyeket, politikusokat, inkább általánosabban fogalmazok, amúgy is a jelenség a fontos - legalábbis szerintem...)

Ezért veszítette érvényét - hangsúlyozom, SZERINTEM, tehát abszolút személyes és szubjektív a véleményem - az ominózus, ellenzéki humorra vonatkozó mondat, ugyanis az embereket nem az érdekli, - még vicces formában sem - hogy éppen ki van hatalmon, hanem az, hogy az általa nem kedvelt politikai oldal "jól megkapja a magáét".
Hogy gúnyolódni, röhögni, élcelõdni lehessen "azokon", akik nem hozzánk tartoznak, akikkel nem szimpatizálunk.

Pontosan ezért volt nagyon igaz, amit az általad csak "HH" betûkkel jelzett társaságról írtam, és amit persze - valószínûleg annak megcáfolhatatlan igazságtartalma miatt - voltál szíves elengedni a füled mellett...
Erre mondta annak idején az ismert viccben Kohn bácsi, hogy "- Ügyes!"
Üdv.
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 06. - 10:53:37 2/10
(346/376)
Igen, ez néha elõfordul az emberrel...:)
De olyan is van, hogy - talán akaratunkon kívül - félreértünk valamit, és olyanokat is megbántunk, akik nem szolgáltak rá.:D
offtopic
sofi 72 2014 okt. 06. - 06:21:25
(345/376)
Rendben! Mindent értek. Szóval én olvastalak úgy, ahogy én akartam érteni, és aminek köze nem volt a te véleményedhez.
Van ez így. :DDD
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 06. - 02:33:42 2/10
(344/376)
Igen, meg tudom válaszolni...:D
Edmond Dantes 2014 okt. 05. - 21:47:32
(343/376)
Aha. :)
Edmond Dantes 2014 okt. 05. - 21:46:47
(342/376)
Csak ismételni tudom du-i (349) magamat:
Az "ökumenikus" :) = minden (pol.) oldalról képviselt humor elvileg jó ötlet, vhol ki kellene próbálni, lehet h beválna.

"Ez = <a humor mindig ellenzéki> valamikor - teljesen jogosan és történelmileg is megtapasztalt módon (ahogy te is utaltál rá, háború elõtti korszak, 50-es évek, stb.) - igaz volt, ma már azonban teljességgel érvényét veszítette."

Ebben viszont nem értünk egyet.
offtopic
sofi 72 2014 okt. 05. - 19:51:41
(341/376)
Na jó, hogy itt vagy. Így megtudod válaszolni, hogy félreértettelek, vagy sem?
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 05. - 19:49:54 2/10
(340/376)
Ezt én is sajnálom.:D
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 05. - 19:49:02 2/10
(339/376)
Ez nagyon hangzatos volt, csak - kivételesen - nem adott választ az általam felvetett kérdésre-ötletre.
Azt próbáltam - talán nem elég világosan - kifejteni elõzõleg, hogy én megpróbálnék NEM EGY BIZONYOS SZEMSZÖGBÕL látni és megítélni dolgokat, jelenségeket, politikusokat, buta, meggondolatlan mondatokat, hibákat, vétkeket, melléfogásokat, és - fõleg! - nem azt nézném, hogy melyik politikai oldal képviselõje mondta, amit mondott, vagy tette, amit tett, hanem magát a jelenséget venném górcsõ alá - hogy ilyen hivatalosan fejezzem ki magam.
Hülyeségek, rossz döntések, melléfogások, bunkó megnyilvánulások tekintetében - sajnos - nem sok különbséget látok a két politikai oldal között, - alapelvekben, nagy ideákban, eszmékben igen, - de konkrét személyekre lebontva, ami az emberi gyengeségeket, mûveltségbeli hiányosságokat, viselkedésbeli, szánalmas, nevetséges megnyilvánulásokat illeti, ott komoly bajok vannak, teljesen mindegy, hogy valaki éppen melyik világnézetet vallja.

Ha valaki az ostoba mondataival szénné égeti magát egy sajtótájékoztatón, ha valaki közröhej tárgyává válik egy lakossági fórumon, ha valaki megszavaz egy teljesen kártékony, átgondolatlan törvényt, vagy jogszabályt - csak azért, mert a javaslat a saját oldaláról jön - az az én szememben teljesen mindegy, hogy hová tartozik, azt ki kell gúnyolni, pellengérre kell állítani, nevetségessé kell tenni.

Számomra egyáltalán nem elképzelhetetlen egy ilyesfajta szatirikus mûsor, sõt, szerintem nagyban elõsegíthetné a két oldal közeledését, - akár a civil lakosság körében, sõt, elsõsorban abban, - mert a nézõk örömmel ülnének oda egy ilyen mûsort megnézni, mert azt látnák, hogy ebben "mindenki megkapja a magáét".
Mi is, de õk is.
És ez borzasztóan jól esne mindenkinek (emberi tényezõ), ha a másik is pórul jár, nem csak én, rögtön nem olyan nagy a baj, ismerjük a klasszikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektust...:)

Ebbõl az egész - akár a közöttünk is zajló, és szerintem elõrevivõ - diskurzusból én egy tanulságot vontam le - a sok közül.
Azt hiszem, most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amikor egyszer és mindenkorra el kell felejtenünk azokat a szépen hangzó, mára már érvényüket vesztett elveket, mondatokat, miszerint " a humor mindig ellenzéki".
Ez valamikor - teljesen jogosan és történelmileg is megtapasztalt módon (ahogy te is utaltál rá, háború elõtti korszak, 50-es évek, stb.) - igaz volt, ma már azonban teljességgel érvényét veszítette.

Nem véletlen, hogy az általad csak HH-ként aposztrofált társaság az ominózus "elmútnyócév" alatt ezt a mondatot EGYETLEN EGYSZER SEM MONDTA KI.
Õk is érezték, sõt, tudták, - alapvetõen intelligens emberekrõl lévén szó - hogy saját magukat tennék teljesen nevetségessé...:)
offtopic
sofi 72 2014 okt. 05. - 19:48:50
(338/376)
Lehet, hogy félreértettem, de az is lehet, hogy így akartam érteni. :)
Edmond Dantes 2014 okt. 05. - 19:41:11
(337/376)
Bocs h közbeszólok Miki elõtt, de sztem félreértetted õt.
Miki NEM a pol.mentes humort valósítaná meg, hanem a minden oldal által képviselt-megjelenített pol. és nempol humort ld a "Ha én lennék..." kezdetû bekezdését. Ezt a "minden oldalt" neveztem el elõzõmben "ökumenikus" humornak s hogy elvileg jó ötlet, vhol ki kellene próbálni, lehet h beválna. A pol humor Mo.-i kialakulásáról szintén írtam, volt rá mindig jó ok. És talán van is, lesz is.