Téma: Felhõatlasz

10/10
Walaki1234sdfsd jún. 02. 09:49:41 10/10
(574/574)
Tökéletes. Sok ilyen film kellene még!
10/10
Révész István máj. 31. 20:31:52 10/10
(573/574)
Ez egy alapfilm. A lélekvándorlás titokzatos világát mutatja be, Isten teremtett világának bonyolultságát. Többször láttam már és még meg fogom nézni. Csak úgy lehet megérteni, ha az ember párszor megnézi, hiszen több időszálon fut a film. :)
Zsomika máj. 27. 08:39:40 Előzmény Csillag Zoltán
(572/574)
A film felejthető élmény volt számomra. A hozzászólásod viszont igazán tartalmas. Köszönöm, hogy ideillesztetted.
offtopic
Midnight67 márc. 01. 16:51:33
(571/574)
Ha esetleg tévében néznéd, ma is lesz, de inkább nem ajánlom, mert a Viasaton több a reklám, mint a film...
Csillag Zoltán márc. 01. 00:53:13
(570/574)
Elhangzik egy tanítás a szeretet törvényéről.

00:53:50-től

54:05 A szeretet törvénye, mai szóval a karma lényegét mondják el. Karma - cselekedettükör, nyersen lefordítva.
Az első ferdítés a filmben, ami a film velejének mond ellent.
A szigetlakók istene a régiek makacs gondolataiba halt bele. Az igazat közlik, de nem a valót, kisiklatva ezzel az újraszületés és a szeretet törvényének igazságát.

01:44:25
A főszereplő az átlag embert képviseli, és annak reakcióját, amikor elmondják neki azt, hogy amit addig hazugságnak gondolt, az az igazság.
A hölgy pedig az igazat ismerőt testesíti meg.

01:49:37
Elismétlik az élet törvényét. Amely 00:53:50-töl hangzott el, csak más szavakkal.

01:49:50
Itt elmondják, hogy az igazsághoz vezető út, a hazugság avagy a hitrendszer határainak az átlépésével kezdődik.

Itt is egy tanítás jön az élet törvényéről. Egyek vagyunk, és az elkülönültség csak látszat.

02:00:00
A következő információ elferdíti az előzőek igazságát.
Önmagadat csak mások által ismerheted meg.
Ha hétmilliárd embert megkérdeznél, hogy milyennek látnak, hétmilliárd-féle választ kapnál.
Sose ismernek meg igazán, egyedül Te ismered önmagad.

02:25:38


Más.
Az elején látható első negatív karakter, az örök kételkedés mestereit, Lucifert és az elmét ábrázolja. Lucifer az ösztönben való rabságot biztosítja, az elme pedig a hitrendszert. Igazából Lucifer és az elme ugyanaz.

Más.
Az igazság minden esetben egy nő szájából hangzik el. A női minőség a bölcsesség jelképe is.

Más.
Tom Hanks karaktere rengetegszer elveszi mások életét. Az kellene, hogy visszaérkezzen a számára, amit másoknak ad. Azonban másképp ért véget az élete. A valóságban ez elkerülhetetlen.

Más.
Szinte minden vágás után másik idősíkon játszódik a történet. Ha sikerül a neveket megjegyezni a társított arcokhoz, akkor teljes mértékben követhető.
De célszerűbb rápillantani a karaktereket játszó színészek listájára, még mielőtt elkezdődik a film. Az angol nyelvű IMDb-n pontosabb a felsorolás.
Lélektérkép a filmhez: http://homemadelemoncake.blogspot.com/2013/07/cloud-atlas-2012.html

A film lényege.
A film az igazat mondja el. Jórészt. A test meghal, a tudat aki érzékeli önmagát és tudja, hogy van, és lát, hall és érez. A tudat amit léleknek is neveznek, az nem hal meg soha. Minden cselekedet visszatér hozzánk, legyen az jó vagy rossz. Így tanít minket az univerzum, ez a szeretet törvénye.
Ha jól szeretsz, azt visszakapod. Ha félig önzetlenségből és félig számításból, az tér vissza. Ha rombolsz, megtapasztalod a saját bőrödön ugyanazt. Így fejlődik mindenki.
Hiába nem emlékszel rá, a tudatalattidban ott van. Mint amikor nem érted gyerekként, hogy miért elítélendő egy cselekedet. Elköveted, és rájössz, hogy rossz, és abbahagyod. Elfelejtheted, de ha egyszer átálltál a másik oldalra, többnyire ott is maradsz. Ha régen sokat öltél, és egy csirke nyakát se bírnád elmetszeni, kikerülöd a lábaddal még a pókot is, az azt jelenti, hogy megtanultad, hogy nem jó ölni.


Összefoglalva a film által, Sonmi-451 szájából.

eIemes hozzászólása 2013 márc. 04. - 14:40:31 a port.hu-n
https://port.hu/forum/felhoatlasz/48604?sort=-date&per-page=100&page=3

„Létezni annyi, mint érzékelhetőnek lenni. Így hát önmagad megismerése csakis mások szemén keresztül lehetséges. Halhatatlan életünk alakulása a szavainknak és tetteinknek a következménye, melyek egymást erősítve vezérelnek keresztül minden időn. A létünk nem csupán a miénk. A méhtől a sírig kötődünk másokhoz. A múltban és a jelenben, s minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá"

Az általam ismert igazság alapján ez így hangzana.
A létezés annyi, mint önmagunk megtapasztalása önmagunk által. Az élet célja önmaga megtapasztalása önmagán keresztül, minél teljesebb mértékben. Az élet célja az öröm megtapasztalása és a fájdalom elkerülése.
>> A legcsupaszabb és legkönnyebb módon ezt a nemi együttlét során lehet elérni. Aki átéli a tetőpontot, minél lassúbb és gyengébb ingerekkel, és nem erőlteti és nem fékezi, hanem csak hagyja, hogy átmenjen rajta, mint a tésztaszűrőn a víz. Megszűnik az ego, megszűnik a világ. Érzékelünk mindent, a test és az érzelmek erős örömével együtt, és tudomásul vesszük őket, de egyedül csak a valódi önmagunkra figyelünk, önmagunkat éljük meg. A lélek lebeg egy időtlen létezésben és megtapasztalja saját magát. A három napos példában hasonlót érez az ember, miután véget ér a három nap, csak jóval enyhébb formában. <<
Önmagunk megismerése önmagunk megfigyelésével, a bennünk zajló lelki folyamatok mintegy kívülről történő szemlélődésével lehetséges. Az állandóan ismétlődő és ártó hatású érzelmek és kényszerek felismerésével és azok elhagyásával, és az önmagunk emberi minőségének a felemelésével fejlődünk. Ezáltal növekszik a tudatosságunk az érzelmeink, és az embertársainkkal való cselekedeteink során. Minden amit teszünk legyen az jó vagy rossz, visszatér hozzánk. Mi vagyunk a saját magunk tanítómestere. Minden cselekedeted visszahat, felelősségre sarkalva téged. Ha boldog akarsz lenni, tégy boldoggá másokat, úgy, hogy az mások legjavát és boldogságát szolgálja.

Ha meg akarod ismerni magad, ezt kell tenned.
Figyeld a gondolataidat, a késztetéseidet és az érzelmeidet. Tégy úgy mint a fülbemászó dallal, ami nem szűnik meg szólni a fejedben. Ne kapaszkodj bele, ne rögzüljön rajta a figyelmed, ne elemezd. Csak szemléld. Hogyan kell szemlélni? Képzelj el egy papír zsebkendőt amivel este letöröltek egy étkezőasztalt. Reggelre a vadászgépekre jellemző, tökéletes és formás félszárny alakját veszi fel, még a pilótafülke felét is bele lehet látni. Te pedig tűnődve szemléled pár percig. Nem vált ki belőled sem örömöt, sem szomorúságot, hiszen az csak egy zsebkendő, de az érdeklődésedet kiváltja.
Következő lépés.
Nézz a gondolataid, a késztetéseid és az érzelmeid mögé. A negatív érzésekre sarkalló benyomásokból lépj ki, ha kell több ezerszer. Mint amikor a fülbemászó dal sehogy nem megy ki a fejedből, zeng tovább, de te nem foglalkozol vele, elveszed tőle figyelmed, és igyekszel neki nem engedelmeskedni. Néhány hónap után automatikusan kilépkedsz mindenből amivel sokszor megtetted ezt.
Három nap után látni fogod milyen vagy valójában. Egy gyönyörű lény, aki attól egyéni, hogy egy kicsit más formában nyilvánul meg mint a többiek. Amikor ez sikerül, a tudatodat érzékelheted. Ekképpen. Melegséget és örömöt tapasztalsz a szívedben. Ahhoz hasonlót mint amit a gyermekek éreznek négyéves korukig.

Mindaddig amíg le nem telik a három nap. Így tudom leírni a legegyszerűbben, hogy ki vagy. Nézz a gondolataid mögé. Ki az aki figyel? Ki az aki mindent érez? Ki az aki mindezt olvassa és elemzi? Az aki mindezt végzi, az vagy Te. A tudatosság, amelyként megnyilvánulsz és létezel, ahogyan tapasztalod önmagad, az vagy Te, az egóval és a hitrendszereddel keveredve. Nem mondtam ujjat, igaz?
Figyelj. Amikor boldog vagy, azt ki éli meg? Te. A szomorúságot ki éli meg? Te. A lélek alapvetően mindig boldog, pont mint a kisgyermek. Neki gyönyörű a pillangó, a fűszál, a másik ember.
Ha nincs okod a szomorúságra, és mégis az vagy, az azt jelenti, hogy az elméd irányít, és nem Te önmagadat. Ha tudni akarod mikor vagy Te, gyere a jelenbe, a pillanatba.Éld meg a pillanatot. Az elme nem képes a jelenben létezni. Az elme a múltban él. Az elme nem más mint rutinok és kényszerek összessége, amely a múltbéli fájdalmak fiókjaiból olvassa ki, mi a teendő az aktuális fájdalom elkerülésére. Az elme egy gép, egy robotpilóta. Az ego pedig olyan, mint egy koszos prizmán átszűrődő képnek, a Te lényednek a halovány és torz utánzata, nem egy élő, létező lény. Az ego és az elme ugyanaz. Mindkettő önmagát védi a fájdalomtól, nem Téged. Az elme az ami elemez, az ego pedig az ami helyetted kommunikál, az ego az elme megnyilvánulása. Nem képes a jelenben lenni, nem képes a felhőtlen és tiszta, szabad és határ nélküli boldogságra. Ha megtapasztalod önmagad, az olyankor történik meg igazán, amikor beáll a vágynélküliség. És csak Te vagy.
Ébredtél már úgy, hogy hirtelen nem tudod ki vagy, mintha elfelejtetted volna a magadról alkotott jellemzőidet? Mintha egy üres valami nézne ki belőled, és nem tudod meghatározni, hogy ez Te vagy, vagy csak nem töltődött még be a tudatod kellőképpen. Ez az üresség vagy Te. Ha vársz egy picit ilyenkor, és nem ijedsz meg, és rántod be a kéziféket, hanem engeded történni a folyamatot, a létezés ezen formáját, hatalmas szívmelegséget és örömöt érzel. Először picit, sejtésszerűen, és elkezd csiklandozni egyre nagyobb mértékben, végül olyan mintha ezer pillangó szállna fel a szívedben és a gyomrodban. Ez az ego- és a vágynélküliség állapota.Visszatérve a film által ábrázolt karmára.
Hollywood a maga szokásos kifordult módján beszélte el. A valóságot mesébe csomagolva, és olyan propagandát árasztva, amely az általuk kívánatos társadalmi formát elénk tárva, a dekadencia és az ösztönlény szintjére süllyedő emberek képén keresztül mutatta be mindezt. Sonmi, aki a leginkább emelte az emberi minőségét az életei során, az ő erőfeszítései lettek a leghiábavalóbbként bemutatva. Sonmi nem kapott semmi pozitív megerősítést, biorobotként kezdte, a társa ügyvédként. Dr. Henry Goose pedig, aki kevésbé fejlődött, hajóorvosként mérgezte az ügyvédet. A következő megtestesülésében lehajított egy kritikust az erkélyről.

A film végének a bemutatása következik!
Az utolsó leszületésében mint Zachry (zeköri), átvágta a helyi hadúr torkát, be kellett volna, hogy végezze sorsát amikor a kés a torkának feszült. Ehelyett Meronym lövése megmentette, és mindent túlélt és boldogan fejezte be az életét valahol a Földön túl.


Volt egy csavar. A múltban játszódik egy jelenet (00:03:55-től), amely a homokból előkerült fogak által utal valamire. Kik köphették ki vélhetően a filmben a fogakat, és ugyanazon a helyszínen? Uroborosz, vagy a 13. Alfa és ómega. Ezek az utalás jelképei. De a film megnézése után kiderül.


Miért következett be a törzsi lét?
Ahol az erkölcs és az etika, az emberiesség és a jó felcserélődik az egymással minden módon összekötött, és mindent gombnyomásra elérő, közönyös, és semmi iránt nem érdeklődő emberekre, az a társadalom elbukik. Ha felfelé tartok, emelkedek, ha zuhanórepülésbe megyek át és nem vagyok hajlandó emelkedni, belecsapódok a földbe. Mégis azt gondolják, hogy sikerül vízszintben végigcsinálni a zuhanórepülést. És ez a repülő egy idő után függőleges szöget fog felvenni. Ez lenne az új világrend? Vagy ahogy a filmben hívják, az Egy vélemény.
„És lőn, az ölelő jégfal körös-körül, elolvad. Eljöve az új paradicsom, az ártatlanság kora. Midőn az áradás visszahúzódik, beköszönt ismét az aranykor.
A fásult, az üres, halálos spirálban tűnik el iránytűje nélkül, fékeveszetten. A hajnal hasad, könnyeket gyújt, a friss, a szelíd, a galamblelkűek szívében. Ajkaik az éj ajkaival szövetségben összeforrnak, és új reményt szülnek."
A kultúra soha nem a szórakoztatásról szól. A kultúra olyan, a társadalommérnökök által kidolgozott propaganda, amely a megrendelője ( az állam, magánszervezet) számára a kívánt irányba tereli a társadalmat. Így lesz a bűnözői lét kívánatos. Az értékes ember pedig egyszerű mint egy pohár víz. Unalmas, tiszta és átlátható, elhajlástól mentes, vagyis nincs benne semmi érdekes. Akit nem lehet manipulálni, és nem manipulál másokat, nem lehet előtte titkolózni és a játszmákat játszani. Aki tiszta és engedi, hogy átlássanak rajta, magától értetődő és egyértelmű.

Aki nem képes a valódi, bensőséges és meghitt, bizalommal és mély megértéssel teli szeretetre. Aki nem érti mi az az érzelemcsere, és nem fontos neki, hogy érezze a másik kisugárzását, melegségét és kedvességét, az nem tudja mi az, hogy valódi emberi kapcsolat. Virtuális kerítésekre kiszögelt családi fotók tanúskodnak arról, hogy Aki nem él, hanem a látszatnak él, arra nem vár más, mint az amit megteremt. Egy szürke, homok fútta érzelmi sivatag.
Ha úgy nő fel egy generáció, hogy a szociális médiát érzelmi hulladéktárolónak használva érzelmet próbál kukázni, betűk és érzelmi jelek segítségével, a valódi emberi kapcsolatok megélése helyett, annak az utódai számára milyen alternatíva marad?
Egy ilyen emberrel egy sötét tudású politikus, vállalatvezető azt csinál amit akar. A törzsi lét a kegyelem az emberiség számára, az új világrend helyett. Az emberi minőségben keresendő a törzsi lét oka.
A megoldás nem az internet lezárásban van, hanem a felhasználót kell olyan emberré nevelni, aki megfelelően tudja azt használni, akár a gyermek az úttestet. Ha valaki nem tud írni, azért nem az íróeszköz a hibás.
Aki valódi kapcsolatban él, annak soha nincs szüksége arra, hogy bármit is megosszon idegenekkel, csakis azokkal, akikhez az ő szeretete és mondanivalója kötődik és szól. Nekik mindenük megvan ami kell, és nem éreznek hiányt arra, hogy bárki is belelásson az ő intim szférájukba.


Lezárásképpen, a nyomasztó befejezés helyett.

2016. október végétől nyers növényi ételeket eszek, és kitisztult a szervezetem. Erre tudom fogni, másra nem, azt ami történt. 18 évesen már meditáltam három hónapon át. Tavaly februárban ismét nekiálltam a meditációnak. A harmadik vagy negyedik alkalommal átéltem ahogy megszületek. Nem fogadtak el. Nem kaptam pozitív érzelmi impulzust senkitől az első kontaktusok alkalmával. Az érzelmeim lezáródtak. Ez azt jelenti, hogy nem tudtam az érzelmeimet átélni, kényszeresen visszatartottam őket. Mire egy-egy érzelmemet megfejtettem és lereagáltam volna, az fél perc volt. A legerősebb érzelmeimet is csak lágy fuvallatként éltem meg. Ez a fájdalomcsomag megszűnt. Addig képtelen voltam egész életemben mosolyogni, csak széthúztam a számat, ahogy láttam másoktól, de nem éltem át igazi örömöt. Még aznap, ahogy feloldódott ez a trauma, képes voltam a tükörbe nézve, igazi mosolyra, méghozzá ok nélkül. Ezután a következő meditációk alkalmával előző életbeli emlékek jöttek elő.

Karma működése a gyakorlatban.
Vegyük az én példámat. Nagyothalló vagyok. Fél centivel rövidebb volt az alsó fogsorom mint a felső. Az állkapocsizület nyújtó műtéthez előkészített szájzárat alkotó drótok az alsó fogínyben, az állcsontból indultak és a felső fogakon elhelyezett fogszabályozóhoz csatlakoztak. Nem engedték elmozdulni az alsó állkapcsomat, és a fogaimat szorosan összezárták fél évre. Amikor a drótokat behelyezték, az alsó fogínyt teljesen lekaparták szikével a műtét előtt, lidokainnal érzéstelenítettek időnként. Semmit nem ért. Amikor letelt a fél év, ugyanígy lekaparták a fogak előtti alsó fogínyt. Ekkor lidokaint sem adtak. Érzéstelenítőt kaptam, amikor már majdnem végeztek, az asszisztens hölgy kitartó kérésére. Mindez 1992-ben volt. 14 éves voltam.
A lényeg. A két alkalombéli kínzás és a nagyothallás, az előző életekbéli cselekedeteim következménye. Ötszáz évvel ezelőtt sokat háborúztam, és sokakat megsebesítettem és megöltem. Torz az arcom. Pszichopataként születtem százhúsz évvel ezelőtt. 1978-ban születtem újra. A hölgy akivel éltem, borzalmas dolgokat élt át általam. Egy hamis tanúzásom miatt börtönben is volt néhány hónapot. Azt három év kollégiummal kaptam vissza.
A helyi iskolában három éven át, havonta egyszer, hárman-négyen körbe álltak, egy velem szemben lévő pedig lekötötte a figyelmemet, a többiek hátulról rúgtak és ütöttek. A vesém kapta a legtöbbet. Sose tudtam addig, hogy a vese is tud korogni, és milyen nehezen gyógyul. Mindezt azért kaptam mert a pszichopátiás megnyilvánulásom alatt ezt nyújtottam a velem élő hölgynek.
A szüleim úgy voltak vele, hogy fiú vagyok, megoldom valahogy. Nagyon kedves vagyok és figyelmes. De olyan emberek vettek körül akiknek nem ez volt a fontos. Nem bántak velem az értékemnek megfelelően, hiába csináltam akármit. Ezt is a hölgy miatt kaptam. Ő egy nagyon értékes lélek, és mindent odaadott magából amit csak ember adhat, én pedig emiatt, és a belső tisztasága és lelki mélysége miatt nem tiszteltem és lenéztem őt. Megaláztam nőiségében és mint embert. Ezt is visszakaptam. Ovisként végig simogattam a felhőujjaimmal szinte az összes kislányt, és a második osztály végéig a lányokat. Egyetlen lányka kivételével mindegyik közömbös maradt. Nem tiltakoztak sohasem, de nem is érdekelte őket, úgy tettek mintha nem vennék észre.
Rendszeresen megvédtem másokat a verbális vagy fizikai tettlegességtől. Emiatt is megvertek néhányszor büntetésből. Soha nem kaptam ezeket vissza, pedig voltak körülöttem akik könnyen megálljt parancsolhattak volna a sorsom eme alakulásának. Megtanultam, milyen, ha a védelmező jutalma az, hogy az áldozattal helyet cserél, ezt is elkövettem valamikor. Örülök, hogy megismertem és értem az ösztönök ezen megnyilvánulását. Az önjáróságomhoz és a forma bontáshoz erre volt szükségem. Hála és köszönet jár mindazoknak akik a maguk módján a mestereim voltak.
Ha a közlekedésben udvarias vagyok, azt hamar visszakapom, és nem vág elém senki. Ha előzgetek és tolakodok, azt is visszakapom. Így a legkönnyebb lemérni a karmát.
Ha olyan emberi igényt képviselsz, hogy az a környezeted igényeitől jelentősen különbözik, a pozitív karmádat addig nem tudod visszakapni, amíg nem kerülsz kapcsolatba egy hozzád hasonló emberrel.
Édesapám önszántán kívül komoly anyagi kárt okozott. Később ugyanannyi vagyont halmozott fel, mint amennyit elveszített banki hiteltörlesztés fejében.
Annak bemutatása volt a célom, hogy a karma nem pontosan úgy tükröződik vissza, ahogy tőlem elindult.
Ha valaki öl, az mindaddig vissza kapja amíg meg nem unja, és ösztönösen tartózkodik attól, hogy öljön.
Ha egy vadászbombázó pilótája megöl egy apát és a gyerekét, meg kell tapasztalnia, hogy felrobbantják férfiként, gyerekként, és feleségként azt, hogy milyen elveszíteni a családot.
Ha egy katona megöl száz embert, nem kell százszor meghalnia, csak annyiszor amíg el nem kezd ódzkodni az öléstől, és többet nem követi el ezt a cselekedetet.

A jellemfejlődésem érdekesen alakult. Ötszáz éve rendkívül művelt és tájékozott ember voltam. Vezető alkat. Szociálisan és érzelmileg magasan fejlett, ma ez a két képességem sérült. Kiválóan tudom az ismereteimet egyesíteni, jó szervező vagyok. De hét évesen, érzelmileg blokkolva, csupa értelmileg sérült gyermek vett körül két éven át, ezután a nagyothallók között voltam egy évet. Az értelmileg sérült társaim viselkedés mintáját másoltam le. Ugyanaz a mimika, mozdulatok, és viselkedés rutin. Le fogom dolgozni, látom az eredmény lehetőségét a nagyon messzi távolban. Vezetőként sok olyan parancsot kiadtam aminek a következményét viselnem kell. Ha egy hóhér megnyomorította egy ember állát és ólmot öntött a fülébe, annak a következményét a parancsnoki lánc is elszenvedte. Ezért születtem nagyothallóként és rövid alsó állkapoccsal. Az államat soha nem ütötték meg. A hóhér a sérülést is el kellett, hogy szenvedje.
A régi, fejlett énem fokozatosan épül vissza. Az érzelmi képességeim majd a következő életemben állnak helyre. Most nem. Ahhoz gyakorolnom kellene egy olyan emberrel aki nagyon magas szinten van, és átlátja miként kell egy ilyen emberrel bánni. Hiszen a többi képességem közéjük sorol. Ilyen ember viszont a kontinensen se nagyon van, nemhogy a közelben.
Összefoglalva, az emberekre nem tudok hatni, és nem tudok érvényesülni a hasonló hullámhosszú emberek között. A viselkedésem megfelelő fejlettsége nélkül ők sem fogadnak el.
Ez az élet úgy telik el, hogy gyakorlok megállás nélkül, olyanokkal akik alkalmasak rá. Ez nem tölt el szomorúsággal. Ha tudom, hogy számtalan élet vár rám, ez az egy élet nem sokat számít. Látom milyen leszek a jövőben, és milyen lesz a lélekfelem, és ez nagy elégedettséggel tölt el.

A lélekfelemet kivéve minden feleségemtől elvártam, hogy egyenrangú félként vegye ki a részét mindenből, és legyen tájékozott és művelt. Sok mindenbe beavatták őket.
Aki a legfontosabb volt, annak adtam át a legkevesebb tudást. Tökéletesen tudott szeretni. Megkíméltem, mivel nagyon lágy és finom természete van, és azért is hogy megmaradjon ilyennek. Az ő életeimen átható szeretete a mai napig táplál és erőt ad.
Ma ez a hölgy a legboldogabb ember lehetne, és tudná a fenti dolgokat.


A Bibliában is szó esik az újra születésről.
Máté 11.
11. 14. 15.
Illés próféta született le újra, mint Keresztelő János.
János evangéliuma 3.
3. 5. A víz itt az anyagot jelképezi, 8. Az újraszületés egy örök körforgás akár a természet a Földön, sose ér véget. 13. Csak az születik meg, aki a mennyből száll alá. Tehát a Földön csak a testünk keletkezik.
Aki nem ismeri a szimbólumok jelentését, mint például a víz az élet és a halál jelképe ( ha árad elvesz, ha visszahúzódik sarjaszt), és az újraszületésé, annak az utolsó, 13. verssort ajánlom a figyelmébe.

A szeret törvénye a Bibliában.
Máté 7.
12.
„A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták is ezt követték."
Vagyis azt tedd felebarátoddal amit magaddal is tennél, hisz minden visszatér hozzád, erre utal a törvény szó.


Hogyan kell kiérlelni egy nőt?
A nejednek vannak érzelmi igényei.
Kedvességet és figyelmet adj.
Néha érintsd meg, akárcsak a kézfejeddel, vagy simítsd végig. Amikor például főz, menj oda hozzá, és cirógasd meg az arcát.
Öleld át a hasát, csókold meg a nyakát, és cirógasd a vállát, és súgd a fülébe, hogy köszönöm, hogy vagy nekem.
A nevét mond ki minél többször.
Gyönyörködj abban ahogy létezik, ahogy megnyilvánul, és köszönd meg neki, hogy van neked.
Nem a nemi együttlétről írok, hanem az érzelmi szükségletről.
A nőknek ez a lételeme.
A legnagyobb különbség nő és férfi közt az, hogy ők számunkra sejtelmesen, a tekintetükkel vagy az arcukkal kommunikálják az érzelmeiket és várják ugyanezt viszont. Mi nem mindig vesszük ezt észre.
Az érintéseinkkel és a szavainkkal, minél konkrétabban szeretjük kifejezni az érzéseinket.
Ne légy kemény, ne légy hős, legyél ember, csak ember.
Ne káromkodj. Megöli a finom érzelmeket. A lágyságot, a kecsességet, a bájt, mindazt ami a Nő.
Varázsold el, de ne manipuláld, csak azt add ami szívből jön, legyen az kevés vagy bőséges. Szeresd értéke szerint, és olyan szeretet kapsz amiről nem is álmodtál.
Ne légy tartózkodó. Kedvességet és figyelmet adj, semmi más nem kell.
Egy nő sugárzó és boldog akkor lesz, ha szívből jövő szeretet kap, és mindenhol felvállalják, kikérik a véleményét és egyenrangú félként kezelik.
A nők azt a dicséretet szeretik, ha azzal elsősorban az emberi tulajdonságaikat emelik ki, és nem a külsejüket. A kedvességét, a szeretetét, a melegségét megdicsérve és az iránta érzett örömnek örül a legjobban a nő.
Lehet dicsérni a szelídségét, a gyengédségét, a kecsességét, a szellemiségét, az érintését. A puszta megnyilvánulását, azt ahogyan él, ahogy lélegzik.
Ha közösen tervezünk egy házat, vagy bármit, azt kívül-belül közösen kell megtervezni. Mindkettőnk véleménye ugyanannyit ér.
Mindenből közösen vesszük ki a részünket, mivel egyikünk sem a másik rabszolgája. Kivéve azt amihez csak az egyikünk ért. Főzés, szerelés, ott csak segédei lehetünk egymásnak.
A nőt amikor szükséges és lehet, meg kell kérdezni, hogy mit szeretne, és mi a véleménye a közös teendőinkkel és választásainkkal kapcsolatban. Legyen akármilyen szerény, ki kell belőle húzni, rá kell venni, hogy a kapcsolatban egyenjogú tag legyen. Nagyon szelíden és finoman kell csinálni, és többször neki kell futni. Nem baj ha néha elege lesz, vagy azt mondja nem ért hozzá.
Így lesz egy nőből építész, szerelő, vagy bármi más, úgyis, hogy előtte nem értett hozzá. Rá kell venni arra, hogy az életének az irányításában egyenlő részt vállaljon.
Egeret azért nem kell vele fogni.
A kapcsolat alapja a kölcsönös szeretettel teli minél mélyebb megértés. És a gyakori párbeszéd. Véleménycsere. Nézések, érintések, simítások, biztatások és dicséretek.
A társadalom a nőket nem kezeli egyenrangú félként. A nőt neked kell magad mellé emelni. Érzelmileg minél nyitottabb legyél, és viselkedj egyszerűen emberként. Add meg ugyanazt a tiszteletet, ami egy férfinak is járna.
Sose gyötrődj, hanem mindig keresd a megoldást.
Társ keresés.
Olyan társat keress aki ugyanolyan mint Te. Ugyanaz a kisugárzás, karakter, és értékrend.
Az első kölcsönös szimpátiának az ereje akkora legyen, hogy mindkettőtök álcáját lebontsa, és a csupasz önvalótokat mutassátok egymásnak.
A két tudat számára a hasonlóságuk folytán ugyanazon kölcsönös megértés és szeretet világa tárul fel.
Delhusa Gjontól származik ez az idézet a Párosan szép című adásból. „Minden kapcsolat olyan mint egy kosár, annyit tudsz belőle kivenni, amennyit beleteszel."

Hogyan kell kiérlelni egy férfit?
Olyan társat válassz aki az első másodperctől erős örömöt, és szeretetet vált ki belőled, és a szimpátia kölcsönös. Vigyázz, ilyen az életben csak egyszer van.
Ha társa van, vagy neked, ne lépj tovább. Mert vissza fog térni, mint minden cselekedeted.
Hagyd az erotikát és a szenvedélyt. Ezek kísérő jelenségek, maguktól létrejönnek, nem igényelnek külön energia befektetést. A szeretetteljes érintések sokkal többet adnak.
Minél többet mosolyogj. De csak ha szívből jön. Legyen bármilyen fejlett a férjed érzelmileg, a tudatalattija előtt semmi nem marad rejtve. A WC-n, vagy az ágy nyugalmában ezeket visszajátssza, és az őszinte mosolyodat sokszor visszaidézi, és gondolatban megsimogat érte.
Érintsd meg időnként, ha elmész mellette.
Ha csinál valamit, például szerel, biztosítsd, hogy sikerülni fog.
Ha felvállalod magad, az értékednek megfelelően fognak tudni szeretni.
Légy az aki vagy, vállald önmagad. Nem veszítesz semmit, ő azt szereti aki vagy. A külsőt leszámítva, a nőiességedre nem kell külön figyelmet fordítanod, ez is csak kísérőjelenség.
Ha jól szeretnek, virágozol. A virágot sem húzza senki a földből, mégis, ha mindent megkap, gyönyörű.
A férjed olyanná válik melletted, aki mindent megtesz, hogy boldog legyél, teljes és valódi önmagad. Ehhez az kell, hogy lássa mi zajlik benned, hogy tudja mire van szükséged.
Nincs szebb a világon és nagyobb öröm annál, mint amikor a szemedben az önvalód látszik.

A gyermeknevelésről.
Önállótlanságra ne nevelj. Szeretet nélkül a tudás sötét, ki anyagra váltja képességeit, és a következményekkel nem törődik.
A szeretet és a tudás, a bölcsesség. A szeretet és a tudás csak együtt növelhető.
A következőt figyeltem meg. Ha valaki tud szeretni, és szellemileg magasan fejlett, de nem szerez tudást, az olyan szintű társat kap, aki az ő tudásának a szintjén tartózkodik.
A társunkat a saját és a másik tudása alapján, a közös érdeklődési körök szerint választjuk.
Legyen bárki bármilyen fejlett szellemileg, ha nem gyarapítja a tudását, semmit nem változik az évszázadok alatt, de akár az évezredek alatt sem. Se szeretni nem fog tudni jobban, sem más módon nem fejlődik.
Az iskola a tudatipar része. Egy helyen nevelik a lélek csemetéket az idős lelkekkel. A matrózt a filozófussal. Nem lehet a sast és a gepárdot egy légtérben, ugyanazzal a módszerrel tanítani.
Ma ritka a szeretetben született mű. A zene az őserőt és a szenvedélyt hirdeti, az ösztönökre hat. A TV sorozatokban összemossák a jót a rosszal. Nincs olyan műsor, amelyik az emberiességről és a szeretetről szólna, akárcsak egy röpke másodperc erejéig is. Csemer Boglárka például egy üdítő kivétel. Tanít és utat mutat.
A versek között találsz olyat, amit szeretettel és szívvel alkottak.
A szeretet és a tudás iránytű a gyermek számára. A rendre és a fegyelemre oktatás önmagában egy jó munkaerőt hoz létre. De emberré csak Te tudod nevelni.
Az olvasást és a számolást otthon lehet csak megszerettetni vele. Az aranyszívű, példaértékkel bíró tanár Te vagy. Senkinek nem olyan fontos a gyermeked, mint neked.

Légy fáklya, és mutasd az utat.
Építkezz, munkálkodj magadon.
Éld a pillanatot. Varázslat vagy.
Az örvény nyílik, és elsodorna, bensőd igazsága óv és megtart.
Tudat, éld meg magad. Ne hagyd, hogy elbódítson a tested és az ösztöneid.
Oltsd a lelkek szomját és fogd azoknak a kezét akik elfogadják.
Hagyd, hogy utánad iramodjanak, időnként és tétován.

Érintésed repít, tekinteted felemel, távolságod inspirál
Simogató természeted megszelídít, szíved melegsége feltölt
Szelíd, csivitelő hangod megtáncoltatja szívemet s lelkemet
Ha nem szólsz, a csend időtlen
Tekintetem a szemedben, bejárom a világod,
ismerem lelked minden gyönyörű szegletét.

Ki másnak egyszerű, jellegtelen és unalmas,
nekem a teljesség, az ősforrás, az Otthonom vagy.
Lelkedben báj, Szívedben szeretetfolyó
Melegség és Kedvesség
Az éden gyermeke vagy,
Nyisd ki szíved, s tisztaságod és romlatlanságod élheted.

Őrizd aki vagy,
erőd van, hisz önmagad maradtál.
Ne játszd a játszmákat
Lélekféltestvérem.
Ragyogd be átlátszó kék sátrát
szeretteidnek,
Nevedben az, aki vagy.

Gyönyörűséges csodalény.
Szívem bejáratát nem lelik.
Tünékeny lény, átlibbensz szívem ajtaján,
zárral nem törődve.
Vájár lelked lelkembe hatol, felhozza,
s kezembe adja kincseimet.

Keblem büszkeségtől dagad, Hogy a Lélek fele Te vagy.
Szülőm, gyermekem, testvérem, pajtásom, hitvesem
voltál.
Mosolyodban öröm,
Szemedben értékem fénye tükröződik.
A jót többszörösen visszakapod, ugye tudod?

Gyermekeidet szereteted körében, Otthon
Szüld és Tartsd. Kék Sátorral megosztva.
Öt perces újszülött mosolyog.
Szavadban a mágia. Állapotos vagy és Várandós. Áldott állapot ez, nem teher.
Kórházban az Anya haszonállat.
metszik, repesztik, s préselik
Szülész ráver, és sorsából kibillent
csecsemőd arca piros, és ordít.
offtopic
Midnight67 febr. 29. 23:57:39
(569/574)
Talán épp a lélekvándorlás a probléma, az ilyen témák elég messze állnak az én földhözragadt, realista gondolkodásmódomtól. Ezért nem lelkesedem a sci-fi és misztikus műfajért sem. Persze, egy-kettőbe bele szoktam nézni kíváncsiságból, de vagy végig sem sikerül néznem, vagy csak ingatom a fejem.
(Az esemény, Cloverfield Lane 10, Jelek, Gattaca és még sorolhatnám.)
Kivételek vannak, mint mindenben. Pl. A szem tükrében c. film kimondottan tetszett, pedig az épp ebbe a témába vág.
Mivel a Felhőatlasznak már négyszer futottam neki (és ezzel eddig saját rekordot döntöttem :) ) nem hiszem, hogy ötödszörre másképp hatna.
Jut eszembe, én mos a Gyilkos lövést /Shoot to kill /néztem, régi kedvencem, de tévében nagyon ritkán adják. Láttad? Jó kis retro krimi, ami igen szép tájakon is játszódik, sőt, még maci is van benne.:):)
9/10
ildacor febr. 29. 22:03:54 9/10
(568/574)
Nem tudom melyik volt a több, a mellette vagy az ellene vélemény?! Nem bántam meg, hogy megnéztem. Nagyon jó film. Írták, h ide-oda ugrálnak az időben, követhetetlen. Szerintem teljesen jó követhető!!!! Azért be kell készíteni bőven kukit meg kólát... mégiscsak 2,5 órás film:)
8/10
gyereamozibabe febr. 01. 04:15:33 8/10 Előzmény sexykex
(567/574)
"...Talán nem is akarom érteni, csak jól esik nézni..." -Így kell hozzáállni ehhez a filmhez. Élvezni kell az adott történetszál tökéletességét, és közben NEM SZABAD AGYALNI, hogy mi az összefüggés. Persze vannak részek ahol elég nyilvánvaló a párhuzam. Példul 1 :19-től, ahol megmentik egymás életét a különböző történetszálakban.

A kedvenc részem 0:53-nál van. A lényeg itt hangzik el a javasasszony szájából. "Az életünk nem csupán a miénk. Az anyaméhtől a sírig kötődünk másokhoz - a múltban és a jelenben. És minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá." Libabőrös vagyok, amikor ehhez a részhez ér a film.

1:27-nél is van egy hasonló magyarázás.
Itt van még egy tucat jó idézet a filmből: citatum(pont)hu/szerzo/Felhoatlasz

Ez a film igazából hat film egyben. És alig van gyenge történetszál. Csak a jövőben játszódóból tudnék kivágni pár perc fölösleges harci jelenetet.
10/10
Lilly-Rose jan. 01. 17:14:59 10/10 Előzmény Lilly-Rose
(566/574)
*adjatok
10/10
Lilly-Rose jan. 01. 16:48:43 10/10
(565/574)
39 leszek, másodjára láttam a filmet és szerintem elképesztő. Nem elég egyszer megnézni, az igaz, de követhető a történet, ha csak erre összpontosít az ember. Érdekes, ahogy különböző korokon át ível a történet és a szereplők több ember bőrébe is belebújnak. Szóval adjátok neki még egy esélyt!
Midnight67 2019 nov. 14. - 18:49:03 Előzmény szingularitás
(564/574)
Én is elmúltam 50, de ennek a filmnek negyedszerre futok neki, és egyszerűen nem tetszik. Feladom, több próbálkozásom valószínűleg nem lesz.
10/10
szingularitás 2019 okt. 16. - 19:59:31 10/10
(563/574)
Így ötven felett, számomra a mű elsőre "érthető" (lásd alant), helyenként megrázó. Gyakran érzem én is úgy, hogy itt kellene hagyni a Földet a gonoszoknak, butáknak, és elmenni innen messzire. Nagy általánosságban, a filmet 25 éven aluliaknak nem ajánlom, vagy, ha mégis, csak azért, hátha felébrednek álmukból...
-duke- 2019 szept. 14. - 16:33:11
(562/574)
Tipikus egyszer se nezheto zagyvasag. Oke ertheto a mondanivalo, de a film baromi unalmas. Az egeszbol eleg lett volna, egy negyed oras rovid filmet kesziteni, annal tobb nincs a tortenetben.
1/10
pihes 2019 szept. 13. - 14:41:09 1/10
(561/574)
Soha újra atlasz! Többet bele ne fussak újra!

1/10
1/10
GalliLea 2019 máj. 10. - 20:28:41 1/10
(560/574)
Kb 20 percet néztem belőle, még előre is tekertem, hátha később rájövök, hogy egyáltalán miről is szól a film. De borzalmas, és összefüggéstelen események váltakoznak. Lehet, hogy ha valakinek van gyomra és türelme ehhez, akkor a végére összeáll a történet, de én nem bírtam tovább.
10/10
csillagvizsgáló 2019 jan. 29. - 12:36:44 10/10
(559/574)
Érdekes ez a film. Vannak, akik lepattannak róla. Ők általában - talán mert érzik, hogy a hiba az ő készülékükben van - nekimennek. Vannak, akik azért szeretik, mert elvont, és az "cool". Sokan elsőre nem értik, de érzik, hogy van benne valami elrejtve. Én is így jártam.

A legtöbb kritika copy-paste karmáról, reinkarnációról, meg a cselekedetek összefonódásáról, de úgy éreztem, ezek a magyarázatok kényszeresek, és van benne egy sokkal egyszerűbb, és alapvetőbb kérdés.

Végül egy másik film, az "Into the Wild" láttán ugrott be, hogy a Felhőatlasz is a szabadságról szól. Milyen értékes, és mi minden korlátozhatja: egy rabszolgatartó, a kötelességtudat, szeretet, szerelem, fenyegetés, falak, vagy a közösségért érzett felelősség,

...szerintem...
offtopic
elemes 2019 jan. 27. - 20:49:28 Előzmény bekukkancs
(558/574)
a sznobizmussal szembeni kritika hitelesebb, ha kicsit több tájékozottság van mögötte :)
elemes 2019 jan. 27. - 20:47:22 Előzmény kriszta.g
(557/574)
egyszer már olvastad a könyvet...?

én előbb a filmet néztem meg párszor, angolul és magyarul (ebből kétszer moziban), utána nekivágtam a könyvnek angolul de beletörött a bicskám és elolvastam inkább magyarul, utána visszatértem az angolhoz.

nade a film és a könyv nem csak a történetmesélés módjában különbözik, hanem elég sok részletében a film szinte teljesen kifordítja a könyv hangsúlyait.
perry 2019 jan. 27. - 15:07:49 Előzmény fosszilia
(556/574)
Itt van pl. Urquidez akinek csak egy katyvasz, vagy olyan műelemzők akik kritikájukban fontosnak tartják kiemelni a rendezők nemi identitását, ezzel csak annyit akarok mondani senki véleményével nem kell azonosulni. Midig lesznek darabolók és koncolók, vagy olyanok akik a képi megfogalmazásba bele látják a maguk által is dédelgethető mondanivalót. Nekem is mint sznob gyökérnek számtalan filozófiai, vallási és szociális kérdést idézett meg. Kedves barátom mondta egyszer : ".. mindenkinek igaza van és senkinek sem, legfőbb képen nekem aki "énségem" folytán én vagyok".
kriszta.g 2019 jan. 27. - 14:56:05
(555/574)
Sokáig nem akartam ezt a filmet megnézni mert az hittem róla hogy egy baromi hosszú elvont művészfilm, de nem az. Baromi hosszú és elvontnak is lehet mondani de nem művészfilm. Van benne mindenféle műfaj a drámától a sci-fi-n át a romantikáig, de mégis valahogy egy egészet alkot. Az egyetlen negatívum hogy a film nem ragaszkodott a könyv lineáris elbeszélésmódjához mert ez a sok ugrálás nehezítette a beleélést annak ellenére hogy a vágások és a zene jól átíveltek a történetek között. Egyedül Halle Berry kapcsán volt hiányérzetem az ő néhány karakterét nem tudom felidézni. A többiek nagyjából megvannak. Ebben sokat segített a lélek térkép. :) A film mondanivalóját már sokan leírták. Szép film érdekes képi világ és a reklámok nélkül még a hosszúsága is emészthető lenne. Biztos hogy reklám nélkül még egyszer megnézem vagy elolvasom a könyvet.