Téma: Feriha

5/10
Máriácska 2. 2018 márc. 22. - 16:26:39 5/10 Előzmény s1u2x3e4l
(64/224)
Az esküvőig mindenképpen érdemes nézni. Szerintem utána már nem. Törökül, magyar felirattal is nézhető!
5/10
Máriácska 2. 2018 márc. 22. - 16:23:41 5/10 Előzmény malvinkicska
(63/224)
Kedves Malvinicska!
Próbáltam a You toube-on belemenni az első részébe a Fekete-fehér szerelem c. új török sorozatnak.
Sem ott, sem a FB-on nem találtam teljes részeket, csak előzeteseket. Az Indavideon mutatja, de nem adja. A Sorozatbaráton elviekben rajta van, de ott az utóbbi időben csak pornót adnak, filmet már ritkábban, mert elterelik a film után kutakodó nézőt, és csak a reklámok és pornó reklámok maradnak, ezért utálom.
Mit kell pontosan a youtoube-on beírni BETŰZVE!!!! hogy nézni tudjam az első részt? Tudod-e, vagy tudja-e valaki? Előre is köszönöm az infót!
s1u2x3e4l 2018 márc. 22. - 16:14:07 Előzmény napraforgó
(62/224)
120 perces reszek, ne dobjunk hozza rogton 80at ;)
69 bolum 200 perccel kozel 350 resz lenne, annyi meg a Vegtelen szerelem sincs - na azt is jol felbehagytam a masodik evad elso harmadaban, lemaradtam es nem folytattam - valamikor azert lehet kellene : D
5/10
Máriácska 2. 2018 márc. 22. - 12:03:20 5/10 Előzmény malvinkicska
(61/224)
Köszönöm az ötletet a Fekete-fehér szerelemmel kapcsolatban. Most, hogy végignéztük teljesen a Szulejmánt a You toube-on - melyet magyar szinkronnal még legalább fél év mire leadnak - már csak a Feriha maradt, és hetente az Ask ve ceza (Szerelem és büntetés). Ezért belenézünk, mert eddig nem tudtam mit érdemes. Még az Asi c. filmen is gondolkodunk. Mi még nézzük (kétnaponta kettesével) a Feriha sorozatot (reklámokat tekergetve). Azt nem értem, hogy miért ez a hazudozás a lány részéről? Látható, hogy a fiú igaz szerelemmel szereti. Előbb, vagy utóbb mindenképpen ki fog derülni hogy ő szegény családból származik, de a hazugság lehet, hogy sok gondot fog még okozni. Bizarr látni Hürremet a Szulejmánból Feriha sorozatban gondnoknőként, seprűvel a kezében!
napraforgó 2018 márc. 22. - 08:47:52
(60/224)
Jajj ,egy szót elrontottam, és a törlés gomb törölte nem csak a kijelölt rész, hanem mindent! Na ez sem annyira jó, ha már fejlesztünk...
Azt kérdeztem volna, hogy ha nem az elkényeztetett gazdag fiatalok életéről fog szólni, akkor miről? Feriha családjának nyomoráról? Vagy arról, hogy próbáűlja a lány mindezt eltagadni? Nekem mindegy, hogy 160, vagy 180 rész, vagy akár 200 (amúgy a 69 bőlüm, egyenként 200 perccel inkább 200 magyar epizód, na de mindegy....)
------
Azt nehezményezem, hogy egy-egy sorozat bevezetésénél olyan kevés infót adnak meg, hogy miről is fog szólni, hogy nehéz eldöntenem, érdemes-e belevágni. Mert az, hogy leírják az indítást, a legelső epizód tartalmát, hát ebből még nemigen lehet következményeire, vagyis, hogy érdemes-e belefogni.
szboszi 2018 márc. 22. - 07:50:14 Előzmény napraforgó
(59/224)
Nem végig a gazdag, elkényeztetett fiatalok életéről fog szólni. Egy idő után már az egyetemet se nagyon mutatják. Szerintem az eleje azért ilyen, hogy jobban kiéleződjenek a különbségek a két világ között. Feriha se fog végig hazudni, az első évad végén (a magyar szerint kb. 60. rész a kb. 166-180 részből) vagy a második évad elején lelepleződik.
Nekem nagyon tetszik a sorozat. Pedig még egy török sorozatot se néztem. Számra nagyon érdekes, ahogy Ferihával bánnak otthon, az apja meg a bátyja, annyira más világ.
s1u2x3e4l 2018 márc. 22. - 06:44:45 Előzmény napraforgó
(58/224)
Nem lesz ez ketszaz akarhány resz, inkabb 160-180, mert mint kiderult csak az elso ket evad az, ami szervesen kapcsolodik hozza, a harmadik egy kesobb keszult folytatas, spinoff jellegu tortenet, csak par szereplo marad meg az eredetibol, en sem látom már annak sok értelmét. A sorozatwiki értesülései szerint is 67 török részt vettek meg, ami hosszu, de a történet szempontjábol kb értelmes lezárást kap.
napraforgó 2018 márc. 22. - 03:36:31 Előzmény s1u2x3e4l
(57/224)
Sajnos nem tudom, hogy mi a jó abban a diszkóban, valóban fejfádítóan bömböl a zene, a fiatalok isznak, mint a gödény, és csak ordítozva értik egymás szavát. És úgy kiöltöznek, mintha valami ünnepélyes alkalom lenne. Cansu fehér ruhája, meg a lila koktéruha, amit Ferihának adott, inkább bálba vagy valami előkelő fogadásra lett volna alkalmas. Egy diszkó, ahol csak rázzák magukat...

Nem tudom, hogy kicsoda, micsoda ez a Hande, mármint kik a szülei, hogy mindent megengedhet magának, hogy mindenki neki gazsulál. Már a múltkor is, amikor Koray és Günce ész nélkül kiszolgálták Emír és Hande gonosz ötletét, hogy kettesben maradjon Emírrel. Hande tetézte ezt meg azzal, hogy bezárta őket. Most az a barna hajú lány Hande szemvillanására gondolkodás nélkül beadja Ferihának a drogot.

Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy én ezt a sztorit végignézem, mint a 200 valahány részét. Ezekkela fiatalokkal semmi közös nincs bennünk, a gazdag majmok élete nem vonz, nem érdekel, Feriháé meg annyira nyomorgós...
Ráadásul ez a lány ha kell, ha nem, állandóan hazudik, mindig, mindenhol, mindenkinek, hogy az már taszít. Itt azért a családja, akármennyire szegény is, de szeretik egymást, segítik egymást, a szülők az erejükhöz mérten gondoskodnak a gyerekeikről (most Mehmet adósságát próbálják mindanáron kifizetni, Ferihát meg taníttatni).
Nincs egyetlen ember sem, akivel Feriha őszinte lenne, sem az anyja, sem a kistestvére, sem a barátnője. Senki. Mindenkinek, a hozzá legközelebb állóknak is hazudik.
És nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy Emír megéri azt a sok hazugságot. Sajnálom Ferihát, mert nehéz lehet neki érvényesülni a gazdagok világában, bár én biztos nem akarnék beilleszkedni ebbe a felszínes, romlott világba. És ha egyszer lebukik, hát ez a sok hiéna mind ráveti majd magát.
Valahogy nem hiszem, hogy az egész egyetemi évfolyam ilyen romlott lenne, biztos találna különb embereket is köztük.
s1u2x3e4l 2018 márc. 21. - 18:31:42 Előzmény napraforgó
(56/224)
Ennek a Rümeysa asszony hazavitelének nem láttam értelmét, se füle, se farka nem volt a meglátásom szerint.

Feriha és Hande verekedéséről a videó terjed a közösségi médiában, mint a vírus. Ez várható volt. Kíváncsi vagyok, mikor jut el Zehrához. Nem csodálkoznék ha majd ő is megtudná Cansutól vagy Larától, bár még az előbbi sem tud róla. Cansunak szerintem mindenképpen szakemberi segítségre lenne szüksége, én sem azt mondom, hogy bogyókra, mert nem vagyok bogyópárti, de annak a lánynak nem sikerült túllépnie az anyja halálán, a környezete pedig láthatóan nem segítette benne. Nekem ijesztő volt, ahogy elvitette magár Emir diszkójába, hogy láthassa pár méterről a fiút, majd nagy zokogásban tört ki, hogy ő milyen csúnya, nem szeretik blabla. Bár Sanem csak nem akarja a nyakán tudni, azért akarná Amerikába küldeni, lehet jót tenne a környezetváltozás neki. Az apja úgy látszik feladta a harcot, hogy a depressziós időszakokkal küzdő lányát megértsék, helyrehozzák lelkileg, Sanem csak meg akar tőle szabadulni, és a féltestvérével Pelinnel sem jó a viszonya igazán.

Az viszont számomra annyira gusztustalan volt, ahogy Sanem és Cansu azon nyerítettek, hogyan is lehetne jóban egymással Emir és Feriha, hogy alacsonyodna le a fiú hozzá.

Hande most már nagyon messzire ment azzal, hogy drogot adatott Ferihának, tényleg egy veszélyes kígyó a kiscsaj. Na ennek a lánynak sem lesznek jó élményei az első diszkózásáról. Nagyon jó egyébként Pekár Adrienn hangja a lánynak, ő szinkronizálta Hazalt a Megtört szívekben. Hasonló korú, hasonló alkatú, kinézetű színészek, és hasonló karakterek is.
napraforgó 2018 márc. 21. - 08:10:54 Előzmény s1u2x3e4l
(55/224)
Rümsaya asszony hazavitelét én sem értem, hisz el sem tudják normálisan helyezni. Az ő gazdagon berendezett, szép lakása után nézheti a málladozó falakat. És hová fektetik? Feriha ágyába, vagy Mehmetébe? Elég lett volna, ha azt a rokonát értesítik, vagy hazahívják, addig meg nyilván maradhatott volna a kórházban.
Ez a Lara Cansuval is mindig undok, ki tudja miért, Feriha ha nem is különösebben szebb nála, de biztos okosabb, és arra is irígykedhet.
Azt a hülye Handét meg már valaki helyretehetné a saját osztályából is, de Emír sem nagyon szól rája, csak otthagyja, ha nem tetszik, amit mond, vagy csinál. Igazából nem értem, miért nyalja mindegyikük Emír s... talpát.
s1u2x3e4l 2018 márc. 20. - 20:25:42 Előzmény napraforgó
(54/224)
Zehra már azt is tudja, hogy Ferihának hamarosan lesz egy új ruhája. Sanem választott egyet Cansunak, de a mostohaanya hosszú évek alatt sem vette észre, hogy Cansu ki nem állhatja a lilát. Sanem egyelőre nem akar hinni Zehrának, hogy nem fog tetszeni Cansunak a ruha, de majd rá kell jönnie. Az nem értem, hogy annak mi funkciója lesz, hogy most Zehra Rümsaya asszonyt hazaviszi, miután az rosszul lett, hogy ne legyen egyedül. Miért nem maradt kórházban vagy valami egyéb? Miért volt ez most ilyen fontos?

Láthatóan nem egészséges az a légkör, amiben Feriháék élnek otthon, hisz már a kis Ömer is amiatt sír, hogy otthon mindenki sír. Érdekes volt, hogy pont Lara vigasztalta meg a kisfiút. Fennhéjázó az a lány, de szerintem, amit ő igazán gyűlölhet Ferihában az, hogy szebbnek találja magánál.

Emirnek nem tetszett a viselkedése az egyetemen, úgy éreztem, hogy ő érzi magát sértve Feriha miatt, holott szerintem tényleg Ferihának volt joga úgy érezni, hogy megszégyenült Hande művel következtében. Hande megint megszívta, amikor úgy loholt Korayjal Can meccsére, de már Feriha ott volt Emirrel, ráadásul fogták egymás kezét, és még a kisfiú is, ahogy szokott a sorozatokban lenni természetesen Ferihát kedvelte meg a két lány közül. Ismét elhangzott kétszer is, hogy a kisfiú 10 éves, annak ellenére, hogy tényleg nem tűnik annyinak. Koray egyre utálatosabb nekem, ahogy ott lohol Hande nyomában, mint egy rossz csatlós.

A magyar szinkronban egy valamit nem értek. Miért kell minden mellékszereplőnek Törtei Tünde hangját adni. Volt már Lara cselédje, az ajánlóban az egyetemi dékán talán, akkor most Emir anyja, és ezen kívül még kétszer biztosan felbukkant. Ez az egy zavar a szinkronban csak, számomra ez eddig nem ismert jelenség.
napraforgó 2018 márc. 20. - 04:16:24 Előzmény s1u2x3e4l
(53/224)
Köszi, lehet, hogy megkeresem. Bár úgy láttam, hogy most szombat-vasárnap kora délután megkezdték az ismétléseket is.
OFF
Egy kicsit elszomorít ez a film, számomra a fél évszázaddal ezelőtti időket idézi. Az én apám is szigorú volt és ellenőrizgetett, ha nem is volt ennyire vad és bunkó, mit Riza . Ő tanult, művelt ember volt, de a 3 lánya erkölcseire nagyon vigyázott ő is, még akkor is, amikor már nagykorúakká váltunk, de még otthon laktunk.
Ó, de hányszor hallottam azt a híres mondatot, hogy "amíg az én fedelem alatt laksz, amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok". Most így megöregedve, ezzel még nagyvonalakban egyet is tudok érteni - ha én tartalak el, alkalmazkodnod kell a szabályaimhoz. De persze ez nem ok és nem indok arra, hogy egy fiatalt megalázzunk, földbe döngöljünk.... Tanulságként én erre mindig igyekeztem ügyelni.
s1u2x3e4l 2018 márc. 19. - 20:16:19 Előzmény napraforgó
(52/224)
napraforgó 2018 márc. 19. - 20:12:08 Előzmény s1u2x3e4l
(51/224)
Akkor tehát nem voltak bezárva egy egész éjszakára (valami ilyesmit írtak pedig), talán csak egy órára, vagy alig többre.
Tetszenek Zehra beszólásai, ahogy Sanem asszonyt cikizi - a sok krém, amivel kenegeti magát, állítólag hatástalan...
A múltkor mondták, hogy csak 70000 lírát kell fizetniük a javításért kártérítésként. Szomorú, hogy ez romba dönti egy család életét, miközben Emírnek nem okoz gondot egy másik kocsi megvásárlása. Igaz, bankhitellel vette meg, el is gondolkodtam, miből fogja törleszteni? Nyilván a szülők pénzéből, hisz neki nem lehet saját jövedelme, ha hitelt kellett fölvegyen.
Sajnos épp azt a részt nem láttam, amikor Feriha Emírnek mesélt a családjáról, mert épp jött valaki.
s1u2x3e4l 2018 márc. 19. - 18:54:22
(50/224)
Feriha otthon könnyedén megúszta annyival, hogy az apja annyit mondott neki, ha legközelebb lekési a buszt, akkor szóljon neki, és érte megy. Riza most mással van elfoglalva, neki most az adósság törlesztése az első. Mennek a fiával vidékre, hogy eladják a föld ráeső részét, és már Zehra is zálogba tette az értékes ékszereit, miközben azt kell látnia, hogy mások, mint Sanem asszony hogyan dúskálnak a vagyonban, hogyan válogat a méregdrága ruhacuccok között.

Cansu annyira örült, hogy hazajött az apja, Haldun úr nem igazán foglalkozott a lányával, inkább csak a feleségével perlekedett. Cansu pedig majd számon akarja kérni Ferihát, hogy miért nem szólt neki Emirről. Én ilyen környezetben megbolondulnék, ha bezárva kellene lennem, tuti keresnék valami értelmes elfoglaltságot magamnak.

Tetszett az a jelenet, amikor Feriha beszélt Emirnek a családjáról, egy kissé virágnyelven, helyenként kiszínezve, de azért voltak benne igaz dolgok is. Emirnek szerintem már csak a lány mobiltelefonjából is le kellene esnie, meg abból is, hogy ösztöndíjas, és nem lóg az órákról önhibáján kívül, valamiért meg akarja tartani azt az ösztöndíjat, hogy nem egy gazdag fruska az, akivel csacsog. Hande természetesen jól lenézi a szegényeket, mit is lehetett volna tőle várni, értem itt Güncére. Mi lesz ha megtudja, hogy Feriha meg tőle is jóval szegényebb? Amúgy nem fog a sorozat végeig Feriha hazudozni, a második évadban kiderül a titka, úgy sejtem a sorozat fele környékén.
Hande megérdemelte, hogy Feriha megtépte, és megkarmolta az arcán, mégha nem is ez volt a legjobb módja. Ennek a szerencsétlen Ferihának ha így haladunk egy igazi barátnője sem lesz, most Günce mutatta meg, hogy milyen, ahogy Cansu is távolodik tőle a hülye "plátói szerelme" miatt, mert kb úgy viselkedik, mint aki bele lenne zúgva Emirbe, holott nem is ismeri milyen.

Feriha és Emir között jó a kémia, nekem nagyon tetszik a párosuk. Hazal Kaya és Cagatay Ulusoy is nagyon jó színészek szerintem.
malvinkicska 2018 márc. 18. - 13:53:28
(49/224)
A Török sorozat az Ezel, és a Seherezádéval kezdődött, utána jöttek a többiek arról mi nézők nem tehetünk a sok csatorna semmi érdemlegeset nem ad, és ezért nézik nézzük a török sorozatokat, miért nem vesznek másat, mert a Mexikói nyálasokból már nem kérünk de van olasz német, más és ezek tarolnak, de amit a tv meg vesz z nem a legjobbak között van, én azt látom, mert a Feriha is nagyon gyenge, én 3 rész után feladtam, van hazugság elég a világban nem még amikor szórakozok is azt halljam.
napraforgó 2018 márc. 18. - 13:18:29 Előzmény Hande
(48/224)
Lehet, hogy élethű az első 10 rész alapján, de majd ha a 200. részt fogjuk nézni Feriha újabb és újabb hazugságaival, már biztos nem fog ennyire tetszeni.
Marcus88 2018 márc. 18. - 11:39:49
(47/224)
Sajnos ahogy látom még egy török sorozat.
Az egész a szulejmánnal kezdődött és sorba jön a többi,sajnos.
Elég szégyen az,hogy Magyarországon ilyeneket vetítenek!
És az még nagyobb,hogy van rá igény és még nézik is az emberek!
Nem elég,hogy hány száz évig sanyargattak minket,most már még a tv adókat is beveszik.
Hande 2018 márc. 17. - 20:35:11
(46/224)
Nagyon jó film a Feriha teljesen élethű, mindig tőrténik valami izgalmas, csak gratulálni tudok a filmhez!!
malvinkicska 2018 márc. 17. - 12:44:47 Előzmény Máriácska 2.
(45/224)
Az csak gondolod Fekete- Fehér szerelem a Youtube fent van most fordítják 19 rész már le van, igaz nem tudni hány részes mert törökben , is most megy. Abban olyan színészi játékkal fogsz találkozni, én is csak lestem, egyszerűen csodás A témát a Szépség és szörnyeteg adja.