tesz-vesz júl. 11. 00:52:52 Előzmény artangyal
(19/19)
nem lehet csak érzelmileg deficites embereknek filmeket forgatni. normális embereket is meg kell szólaltatni.
tesz-vesz júl. 11. 00:51:09
(18/19)
a Méhhez írtam, de szerintem Fligauf mindegyik filmjére áll: miért nézzek egy olyan filmet, amiben tudom hogy mi fog történni? ott van pl a Vérző olaj, az is nagyon lassú, mégse lehet átpörgetni, mert hiteles. mert jó színészi játékok vannak benne, és mert nem tudom hogy mi fog történni, ez a film két órás, mégis átpörgettem 10-15 pec alatt, és nem érzem azt hogy bármiből kimaradtam volna.

a dealernél van egy jó komment:
"Tipikus álmûvész, kultúrsznob f***verés. Olyan, mint a legtöbb mostani fiatal "tehetségünk" filmjei (Fliegauf, Pálfi, Mundruczó, Pater Sparrow <- LOL): sz*r. Nagyon-nagyon mély, nagyon-nagyon mûvészi, mert minden jelenetben nagyon-nagyon körbe megy a kamera, mert minden nagyon-nagyon lassan történik, mert nagyon-nagyon vontatottan beszél mindenki, mert nagyon-nagyon érzelemmentes a "színészi" "játék", hogy nagyon-nagyon megmutassa az érzelmi kiüresedést, ami arra sarkall minket, hogy ilyen szemétgödör aljára való sz*rokat csináljunk. Sz*r még akkor is, ha minden fesztiválon kapott öt díjat, sz*r akkor is, ha minden okos filmkritikus lila ködben ajnározta, és sz*r akkor is, ha az átb*sz*tt közönség azt, hiszi, hogy van valami köze a zseniálishoz!"

AZ ÉLET NEM ILYEN! az életben pl van humor is! pont azok a legjobb beleélős drámák, amikben van humor, mert egy érzelmi hullámvasút lehet a film. de itt mindenki szürkén néz a kamerába vagy kamera mellé szótlanul és busong.
ezeket mind el kéne zavarni a csába, nem érdekel kinek a haverjaik (amíg el nem tudom számoltatni őket), és el kéne kezdeni normális filmeket forgatni, amit ÉRTELMES EMBEREK néznek, nem maroknyi divatsznobok. nem, nem csupán ízlés kérdése ez, hanem intelligenciáé.
nincs idegzetem magukat művésznek gondoló, belterjes korrupt, öncélú magyar rendezők filmjeit nézegetni, bocsi. az Élősködök című alkotás az egy film. ilyeneket ezek a nagy "művészek" képtelenek összehozni. vagy egy Születésnapot, egy Vadászatot, egy Ötödik pecsétet, semmi érdemlegeset nem produkálnak mégis kapják a súlyos pénzeket a semmire. és a belterjes nemzetközi szakmai díjakat.

ezek azt hiszik, hogy Tarr Béla módszere olyan k jó? hát rohadt nagyot tévednek. nem élem bele jobban emiatt, mert nemcsak a vágás nélküli amatőr bohóckodás baromi idegesítő és unalmas, hanem a valódi cselekénynélküliség, és a valódi dialogusok hiánya. nekem ne nézzen valaki 10 percig a kamerába, akkor se ha utána felakasztják, stb. mert semmit nem ad hozzá a történethet, sem a filmhez! ez csak lehúzza a színvonalat. értelm én, hogy ezek azt hiszik, hogy ez az életük, meg ez a szakmájuk, de mi NEM kapunk pénzt azért hogy az ő filmjeiket nézzük. csak akkor nézem meg a további filmjeiket a fenti rendezőknek, ha fizetnek érte.
pedig hát nekem kéne fizetni érte. a mi jó magyar nepotista filmjeink ebben sem követik a kultúrtrendeket. valakinek a jó haverjaik mind. ennyire nem lehet ízléstelen az állami támogatások osztogatója.
tesz-vesz júl. 10. 23:23:46
(17/19)
hát ha odafigyelsz, akkor láthatod hogy a jelentései eléggé eltérő szavalból állnak össze. te melyikre gondoltál?
1/10
Segítõ Béka 2012 aug. 03. - 18:52:25 1/10
(16/19)
pozõr=mesterkélt, hatásvadász, színészkedõ, nagyképû

vagy jobb ha felcseréljük a szórendet hogy leessen?
pozõr= hatásvadász, színészkedõ, nagyképû, mesterkélt,

talán azért is írta, mert ezek a szavak a pozõr magyar jelentése, amik nem fedik egymást, a jelentések között különbség van.
ha nem teszel ilyen határozottan egyenlõségjelet a mesterkélt és a pozõr közé, akkor minek használsz olyan szavakat, amiknek nem tudod a jelentését?
artangyal 2012 ápr. 02. - 01:37:13
(15/19)
Hát, sajnálom, hogy csak elvétve olvastam olyan kritikát/hozzászólást, amit magáról a rendezõ munkájáról szól, és nem politikai jellegû vagy esztelen fikázás. Kicsit jobbra számítottam ezen a fórumon... offtopic vége.

Szerintem Fliegauf zseniális.
Én a Womb-ot láttam tõle meg a Tejútat; a Womb keményen a falhoz nyomott és még mindig levegõ után kapkodok a falhoz nyomva, és csak nézek és várom, hogy történjen még valami, ami azért egy kicsit lenyugtat. Mindenkinek ajánlom aki nyitott az elrugaszkodott science-fictionre!
A történet kifogástalan, a képek, snittek fantasztikusak; Eva Green és Matt Smith kitûnõ választás voltak a fõszerepekre; nem is tudom, mit mondhatnék még... Nem hittem volna, hogy vannak még tehetséges filmesek Magyarországon. Örülök, hogy tévedtem.
madib 2012 febr. 26. - 00:07:30
(14/19)
Ady8 kedves, ki terrorizálja a melegeket ? Honnan tudom hogy az az ember meleg? Miért kell tudnom egyáltalán hogy meleg? Miért kell kivinni az utcára, a nagyközönség elé a nemi hovatartozását?
Ha nem tolnák a "melegek" állandóan a heterók képébe a nemi identitásukat, biztos hogy normálisan tudnának õk is élni .
1/10
Segítõ Béka 2012 febr. 24. - 22:35:16 1/10
(13/19)
Mr. Szájfel. menjen csak Berlinbe vagy ahová akar, csak minket hagyjon békén. nem kell a kedves "segítsége".
nem is tudom hirtelen, ez ilyen naiv, degenerált farizeus, vagy szándékos rosszakaró
1/10
vondermonarchie 2012 febr. 21. - 04:19:55 1/10
(12/19)
Pár vélemény a díjátadó után az egyik internetes portálról :


"Igazán hálás téma ez, nem csodálom a díjat. A gonosz emberevõ rászista magyarok, akik szegény romákra vadásznak.

Azért próbából megérné megcsinálni ennek a filmnek a párját, ahol száz meg száz egyedülálló magyar öreget vernek agyon a "romák", némi kézpénz reményében, értelmetlenül brutálisan, értelmetlenül szétverve még a lakásukat is. Aztán meg jót röhögnek egymás közt, hogy csak egy büdös paraszt volt, miközben belebasszák a játékgépbe a zsákmányolt két-háromezer forintot. "


"Pedig lenne filmtéma elég - persze nagydíjat ne várjuk értük. Például. Egy cigány banda meglincsel egy magyar fiút aztán - balliberális segédlettel - elhúznak Strasbourgba, ahol nagy csinnadrattával fogadják õket, mint a magyar rasszizmus áldozatait. Azóta csendben a franciák is lecsukták õket, mert bûnözõ nem tud mást mint bûnözni. Nem jó téma? Akkor másik. Egy köztiszteletben álló tanár személygépkocsijával átvág Olaszliszkán .... folytassam? Filmre kívánkozik de nagyon. Csak persze ezért nem jár biléta!"


"Remélem, a film rávilágít arra, hogy a kozmopolita titkosszolgálat állt a háttérben, ha valóban büszke magyar a rendezõ és az igazság érdekelte. Mert erre egy gyerek is rájön."


"„érzek némi politikai felhangot a díjazásban”

Na nem mondod... :) Ez egy olyan dolog a „liberális demokráciákban”, hogy legyen bármilyen középszerû, szürke, értéktelen, de rásszizmussal és holokauszttal foglalkozó mûvel bármilyen díjat meg lehet szerezni. Lásd ugye Emmerich Gärtner... :)

Minden hatalom azokat az alattvalóit díjazza akik kiszolgálják érdekeiket."


"Elvégre qurva nehéz filmet csinálni amikor a cigók rátörnek az egyedölélõ magatehetetlen nénire.Megerõszakolják,széttrancsírozzák majd pár száz forintjával lelépnek.Igaz ez már nem filmvilág hanem a valóság.Az meg unalmas mert ismétlõdik.Szeginy cigányaink jáj de sájnálom.Jáj de sájnálom üket!"
1/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 febr. 20. - 15:19:27 1/10
(11/19)
gondolom azért írta le, mert nem lehet valaki jogosan mesterkélt.
1/10
Segítõ Béka 2012 febr. 20. - 15:17:46 1/10
(10/19)
na, berlinale-díjas lett a cigánykazár.
vénasszonyoknyara 2011 okt. 25. - 08:23:48
(9/19)
Nem éppen a szívem csücske a Fidesz, de, ha pont ezeknek nem tetszik a rendszer, felmerül bennem a gyanú, hogy valamit jól csinálnak.
mulao 2010 szept. 15. - 14:16:00
(7/19)
Állítólag nem a színmûvészetirõl jött hanem valami panelbõl, amit sokan zakon is vettek, mivel nem egyszer nyert a Filmszemlén is. Ezért is szimpatikus nekem. A Rengeteg nem fogott meg annyira, mint a Dealer, igaz, hogy a D. után kb félóra múlva néztem meg, ha jól emlékszem. Szerintem az a film (mármint a Dealer) sikerült annyira jól, hogy az utóbbi évek tényleg legjobb magyar filmjei közé felírjam egy listára. Kíváncsian várom még mennyi és milyen filemt fog forgatni.
sk98 2010 júl. 01. - 20:48:58
(6/19)
Épp mostanában mutattak be egy hasonló témájú filmet: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=691229
10/10
Bolond Pierrot 2010 jún. 22. - 14:38:26 10/10
(4/19)
Új filmje a Womb állítólag októberben kerül a budapesti mozikba...
1/10
kukacfej 2009 dec. 20. - 21:26:01 1/10
(3/19)
A Rengeteg nagyon rossz film volt. A felplánozás meg a dialógok voltak csak elcseszve... "bemutatja a magyar fiatalokat" hol él ez a tag? Nem magyar.
smaragd8 2008 aug. 02. - 17:46:19
(2/19)
szerintem azért, mert Miki szereti a magyar nyelvet
Miki1900 2008 júl. 18. - 15:49:26
(1/19)
pozõr=mesterkélt, hatásvadász, színészkedõ, nagyképû