10/10
dave555 2020 szept. 08. - 21:47:07 10/10
(17/37)
Meglepően jó volt ahhoz képest, hogy magyar film.
8/10
funfun 2020 szept. 04. - 06:45:21 8/10
(16/37)
Hogy mennyire tipikusan mutatja be a mai végzős gimnazisták bulizós életét, az iskolák mai világát, nem tudom, teljesen más korosztály vagyok, de elég erős filmnek tartom.
SPOILER
Kissé nehezen értettem meg a tanár (János bácsi) reakcióját lánya eltűnése és megkerülése kapcsán is. Érzéketlenség, hidegség? Nem tudom, mi lehetett a szándék, de nem hinném, hogy az. Ha valakinek eltűnik a lánya, és van fő gyanúsítottja is, ki miatt, nem hinném, hogy a tárgyalóasztalnál nem fakad ki jobban. És ha betoppan a lánya, csak van valami érzelmi reakciója, kérdése, nem pedig rántottát tálal, amit szó nélkül kezdenek enni.
8 pontot adtam a filmre.
1/10
Aktiduj 2020 aug. 16. - 23:54:08 1/10 Előzmény ligetiz51
(15/37)
Így van!
EffyStonem 2020 aug. 16. - 21:51:50 Előzmény Aktiduj
(14/37)
Pedig bizony ilyen...
1/10
Aktiduj 2020 júl. 04. - 19:31:33 1/10
(13/37)
Ha a világ olyan lenne, mint ez a film, akkor húzzuk le a rolót!
9/10
senkise_ 2020 ápr. 22. - 20:20:54 9/10
(12/37)
Egy kicsit sokkos állapotban érzem magam, és szégyellem is nem kicsit magam. 18 éves lány vagyok és mivel ez a film elég realisztikusan ábrázolta az egész generációmat, akaratlanul is magamra vettem a tetteket, cselekményeket. Engem nagyon beszívott az egész. Viszont a vége, amikor az áldozat felülkerekedik az elkövetőn, egy kicsit túl gyorsnak tűnt, de összességében egy jó filmről beszélünk: nagyon jó operatőri munkáról, zenéről, ami passzolt a jelenetekhez, forgatókönyvről, dramaturgiáról.
7/10
Benedek Csomor 2020 ápr. 17. - 00:06:06 7/10
(11/37)
Jó film volt. Ilyen a mi világ is. Valóság alapja is van. Vége egész jó lett.. Szinkron néha nagyon halk néha pedig hallható. De ilyenek a magyar filmek.
7/10
nzogbia 2020 ápr. 15. - 18:47:06 7/10
(10/37)
Sztem nem reménytelen a film. Néhol bántóan közhelyes ugyan, de fontos kérdéseket feszeget. A zenéje pedig hibátlan
1/10
ligetiz51 2020 febr. 23. - 00:33:29 1/10
(9/37)
Valaki írta "abszulút realisztikus" no igen lehet egy belbudapesti bulinegyedes zombi világban. A "filmben" bemutatott Z generációs fiatalok, tanár, szülők jellemeivel, tetteivel ellentétben elsöprő többségben vannak a normális fiatalok - akik persze keményen buliznak, mint minden hasonló korú generáció abban a korban-
tisztességes tanárok és felelősen nevelő szülők. Ilyen "filmet" finanszírozni, sőt díjazni kulturális bűncselekmény.
7/10
vandorbab 2020 febr. 22. - 21:52:32 7/10 Előzmény pihes
(8/37)
Igazad van.
Hányunk a szereplőktől, ahogy néha hányunk magunktól is, de ilyen világot csináltunk.
Őszinte kordokumentum, jól összerakták. A hangmérnököt durván megdobálnám nehéz tárgyakkal.
Ott tartunk, hogy a jólét melletti céltalan jaszkarizást egy taxisofőrnek kell leoltania?
Azoktól talán ne hányjak?
artad 2020 febr. 19. - 22:42:09
(7/37)
Tök jó lett volna, ha úgy kezdődik a film, hogy ez a 4 p*cs karakter vicces filmezés közben belebotlik valami gyúrós/MMA-s társaságba, akiknek nem tetszik, hogy le akarják filmezni őket és ezért 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoznak nekik és arra ébrednek, hogy egy kórházban parizeres zsemle turmixot isznak fog nélkül egy szívószállal. És ott kiírják, hogy vége a filmnek. És a DVD extrák között ugyanez a sztori megvan, csak a rendező és az író és a producer botlik ugyanebbe a gyúrós/MMA-s társaságba.
5/10
pihes 2020 febr. 19. - 14:31:01 5/10
(6/37)
A nyomorultság érzete teljesen átjön, azt egész jól eltalálták.
Én nem bírom ezeket!

5/10
1/10
kinguci18k 2020 febr. 19. - 05:51:11 1/10
(5/37)
Hol járunk mi a filmgyártásban?Na kb itt,amit ez a nulla produkció is mutat.És persze a magukat színészeknek nevező siralmas emberek.stb,stb
Nem mintha az amerikai filmgyártással nem lenne nagy gond.Na de amik itt nálunk mennek.
Nevetséges és szánalmas.
:( :(
0/10
8/10
arajacic 2019 nov. 16. - 14:08:19 8/10
(4/37)
MeTooSegítő (MTS) csoport részéről itt olvashatjátok a kritikát a filmről http://metoosegito.hu/…/11/12/nemi-eroszak-a-fomo-c-filmben/

Mi a filmet a benne elkövetett nemi erőszak eseményének szempontjából néztük, és azt kell mondjuk, hogy a film tetszett. Tetszett, mert plasztikusan, nagyon részletesen mutatta be azokat a stációkat, amin keresztül egy este alatt átmennek a szereplők, amíg, az ártatlan flörtölés nemi erőszakká fajul. Mindez pár óra leforgása alatt történik, és ha valaki csak az első kockákat nézné meg a kamaszok iskolapartijából, nos, akkor el sem hinné, hogy ez mivé lett.

De ha végignézzük a tömérdek kevert ital eltüntetését, az egyre durvuló társas játékokat, amik a baltás és uborkás jelenetekig még nem is öltenek szexuális jelleget, akkor nagyon szépen láthatjuk a leépülést a fiúk elméjében. Érdekes választás, hogy végül éppen a legszimpatikusabb fiú, Gergő követi el az erőszakot, és nem például a legnagyobb szájú.

A magát Falka-nal nevező csoport olyan, mint a Grund: kemény szabályok vannak, és teljesítendő challeng-ek tartják össze a fiúkat. Az internetes feltöltések izgalma, a fogadások mind igazolják és támogatják azt a pszichológiai folyamatot, amin a főszereplő átmegy. Az a tény, hogy az áldozat a tanár lánya, aki részegen és eszméletlenül fekszik egy sötét szobában, az ágyon a nap végén, tehát elkövetői szempontból különösen kiszolgáltatott és egyben értékes is, szintén jól bemutatja az erőszak pszichológiáját, nem beszélve annak a jelenetnek a plasztikusságáról, amikor az erőszakot csak az elkövető lencséjén keresztül, kameraszerűen láthatja a néző.

A fiatalok világa: egy kamera.

Tetszett az a kettősség, ahogy Gergő a tette után kissé elborzad, majd a feltámadó szégyenérzetét – ami a film hátralevő részén majd nem hagyja nyugodni – támogatást és jutalmat keresve hencegi el a többieknek a nagy tettet. Megcselekedte a „legnagyobbat”.

A film nagy érzékkel nyúl hozzá a környezet azonnali reakcióihoz is, és ez valóságszerű: a fiúk azt bizonygatják, az idő előrehaladtával egyre erősebben, hogy Lilla “megérdemelte” az erőszakot, hiszen nagyon sokat ivott, és “belement a játékba”. Az áldozathibáztatás klasszikus esete.

Valószerű ábrázolást kap az is, ahogy a szülők kezelik az esetet: az apa első reakciója az, hogy egy ilyen ügy milyen hatással lenne az ő állására. Mindenki igyekszik elkerülni a legsúlyosabb tény kimondását, azt, hogy itt egy eszméletlen fiatal lány teljes megerőszakolásáról, kihasználásáról van szó. Az iskolatársak, fiúk és a lányok is bűnt követtek el, azzal, hogy a védelem helyett fizikailag és lelkileg is magára hagyták egy társukat.

Így csak a néző tudja a teljes igazságot, és ezzel ő is egyedül marad. Hiszen még a lány sem emlékszik a tettes kilétére.

A rendező jó valóság érzékkel, csak egy vicc formájában mondatja ki, egy taxisofőrrel, hogy itt valójában egy bűntettről van szó (nemi erőszak, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, Btk 197. §). Ez a megjelenítés mutatja a társadalmi cinkosságot, ami sajnos ilyen esetekben, az elkövető oldalán kialakul.

Igen, egyetértünk a Port.hu kritikával, hogy nem jó ötlet valakit rokonszenvesnek ábrázolni azután, hogy ilyen komolyságú tettet követett el, de a való világban sem csak a bűnözők követnem el nemi erőszakot. Sőt!

Megkockáztatjuk azt is, hogy egy hasonló ügyben, ilyen magas státuszú szülőkkel szemben ülve, az iskolaigazgató nem biztos, hogy eltanácsolta volna a diákot. Feljelentést viszont senki sem tett.

A fiúk (Patrik, Bandi, Ábris) eldurvulása a kegyetlenség és megalázás extrém formái felé igazolják a csoport addigi visszafejlődését is, melyből a főszereplő végül épp az elkövetett tettének a lelkiismereti hozadéka miatt maradozik ki. A szülők luxuspartiján kiömlő pezsgő, a lukak a házfalon, jó helyen, jó időben jelenítik meg az elkövető lelki állapotát. Azt, hogy Gergő fiatal korához mérten, éppen az áldozatnál fogja a feloldozást keresni.

A végső jelenet, az elkövető és az áldozat találkozásától egészen a Szabadság hidas kálváriáig viszont talán túl gyors volt Lilla lelki állapotának szempontjából. Számunkra hihetetlennek tűnt, hogy egy poszt traumás sokk állapotában lévő, láthatóan szorongó lány (a szorongást is nagyon szépen jelenik meg a kéztördelésében), körülbelül egy óra leforgása alatt olyan lelki fölénybe tudjon kerülni az elkövetőjével szemben, hogy felcsalogassa, majd a tériszonyát kihasználva, lenyomja a fejét a hídról. Mi úgy tapasztaltuk, hogy az áldozatok nagyon sokáig tétova, szégyenteljes állapotban vannak, és ilyen szintű lélekjelenlétet megkívánó hőstettekre és gyors leszámolásra nemigen képesek. De lehet, hogy változnak az idők?
8/10
arajacic 2019 nov. 16. - 14:03:35 8/10
(3/37)
Mi a filmet a benne elkövetett nemi erőszak eseményének szempontjából néztük, és azt kell mondjuk, hogy a film tetszett. Tetszett, mert plasztikusan, nagyon részletesen mutatta be azokat a stációkat, amin keresztül egy este alatt átmennek a szereplők, amíg, az ártatlan flörtölés nemi erőszakká fajul. Mindez pár óra leforgása alatt történik, és ha valaki csak az első kockákat nézné meg a kamaszok iskolapartijából, nos, akkor el sem hinné, hogy ez mivé lett.

De ha végignézzük a tömérdek kevert ital eltüntetését, az egyre durvuló társas játékokat, amik a baltás és uborkás jelenetekig még nem is öltenek szexuális jelleget, akkor nagyon szépen láthatjuk a leépülést a fiúk elméjében. Érdekes választás, hogy végül éppen a legszimpatikusabb fiú, Gergő követi el az erőszakot, és nem például a legnagyobb szájú.

A magát Falka-nal nevező csoport olyan, mint a Grund: kemény szabályok vannak, és teljesítendő challeng-ek tartják össze a fiúkat. Az internetes feltöltések izgalma, a fogadások mind igazolják és támogatják azt a pszichológiai folyamatot, amin a főszereplő átmegy. Az a tény, hogy az áldozat a tanár lánya, aki részegen és eszméletlenül fekszik egy sötét szobában, az ágyon a nap végén, tehát elkövetői szempontból különösen kiszolgáltatott és egyben értékes is, szintén jól bemutatja az erőszak pszichológiáját, nem beszélve annak a jelenetnek a plasztikusságáról, amikor az erőszakot csak az elkövető lencséjén keresztül, kameraszerűen láthatja a néző.

A fiatalok világa: egy kamera.

Tetszett az a kettősség, ahogy Gergő a tette után kissé elborzad, majd a feltámadó szégyenérzetét – ami a film hátralevő részén majd nem hagyja nyugodni – támogatást és jutalmat keresve hencegi el a többieknek a nagy tettet. Megcselekedte a „legnagyobbat”.

A film nagy érzékkel nyúl hozzá a környezet azonnali reakcióihoz is, és ez valóságszerű: a fiúk azt bizonygatják, az idő előrehaladtával egyre erősebben, hogy Lilla “megérdemelte” az erőszakot, hiszen nagyon sokat ivott, és “belement a játékba”. Az áldozathibáztatás klasszikus esete.

Valószerű ábrázolást kap az is, ahogy a szülők kezelik az esetet: az apa első reakciója az, hogy egy ilyen ügy milyen hatással lenne az ő állására. Mindenki igyekszik elkerülni a legsúlyosabb tény kimondását, azt, hogy itt egy eszméletlen fiatal lány teljes megerőszakolásáról, kihasználásáról van szó. Az iskolatársak, fiúk és a lányok is bűnt követtek el, azzal, hogy a védelem helyett fizikailag és lelkileg is magára hagyták egy társukat.

Így csak a néző tudja a teljes igazságot, és ezzel ő is egyedül marad. Hiszen még a lány sem emlékszik a tettes kilétére.

A rendező jó valóság érzékkel, csak egy vicc formájában mondatja ki, egy taxisofőrrel, hogy itt valójában egy bűntettről van szó (nemi erőszak, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, Btk 197. §). Ez a megjelenítés mutatja a társadalmi cinkosságot, ami sajnos ilyen esetekben, az elkövető oldalán kialakul.

Igen, egyetértünk a Port.hu kritikával, hogy nem jó ötlet valakit rokonszenvesnek ábrázolni azután, hogy ilyen komolyságú tettet követett el, de a való világban sem csak a bűnözők követnem el nemi erőszakot. Sőt!

Megkockáztatjuk azt is, hogy egy hasonló ügyben, ilyen magas státuszú szülőkkel szemben ülve, az iskolaigazgató nem biztos, hogy eltanácsolta volna a diákot. Feljelentést viszont senki sem tett.

A fiúk (Patrik, Bandi, Ábris) eldurvulása a kegyetlenség és megalázás extrém formái felé igazolják a csoport addigi visszafejlődését is, melyből a főszereplő végül épp az elkövetett tettének a lelkiismereti hozadéka miatt maradozik ki. A szülők luxuspartiján kiömlő pezsgő, a lukak a házfalon, jó helyen, jó időben jelenítik meg az elkövető lelki állapotát. Azt, hogy Gergő fiatal korához mérten, éppen az áldozatnál fogja a feloldozást keresni.

A végső jelenet, az elkövető és az áldozat találkozásától egészen a Szabadság hidas kálváriáig viszont talán túl gyors volt Lilla lelki állapotának szempontjából. Számunkra hihetetlennek tűnt, hogy egy poszt traumás sokk állapotában lévő, láthatóan szorongó lány (a szorongást is nagyon szépen jelenik meg a kéztördelésében), körülbelül egy óra leforgása alatt olyan lelki fölénybe tudjon kerülni az elkövetőjével szemben, hogy felcsalogassa, majd a tériszonyát kihasználva, lenyomja a fejét a hídról. Mi úgy tapasztaltuk, hogy az áldozatok nagyon sokáig tétova, szégyenteljes állapotban vannak, és ilyen szintű lélekjelenlétet megkívánó hőstettekre és gyors leszámolásra nemigen képesek. De lehet, hogy változnak az idők?

http://metoosegito.hu/…/11/12/nemi-eroszak-a-fomo-c-filmben/
10/10
hannazz 2019 okt. 15. - 20:55:09 10/10
(2/37)
Abszolút realisztikus, nagyon szép látvány és élethű karakterek. Az alacsony költségvetésesből teljesen kihozták a maximumot.
Az, hogy a történetet az elkövetőn keresztül mutatja be, egyedi és merész.
A mondanivalója számomra száz százalékosan átjött, az utolsó mondatban tettek pontot az i-re, ami után már érthető volt az egész lényege.
A megoldások, a dialógusok, a történet nagyon mai és magyar. Pont, ahogy lennie kell
2/10
jn 2019 okt. 13. - 23:12:12 2/10
(1/37)
Ezt a vackot! :( Lenne valami kis mondanivaló, van egy olyan max. 20-25 percnyi lélektani drámás rész, ami értékes és hatásos, akár látványos is, a többi gagyi, amatőr és elnyújtott, főleg az elején a buli bemutatása. A telefonos felvételek ill. az azt imitáló erős kameramozgások és közeliek pár percig adnak egy hangulatot, utána viszont csak állati gyomorforgatóak, és sajnos a film nagy részében ez megy...voltak részek, ahol már félre-félrenéztem a vászonról, meg fejfájással jöttem ki, és a kevésbé érzékeny párom is így járt. A kicsit hasonló témájú Remélem legközelebb sikerül meghalnod... c. film, vagy akár az Idegpálya bejött, ez nagyon nem :(