TOP10 BRAND
1
BLIKK 992 120 RU
2
24 963 968 RU
3
INDEX 867 068 RU
4
ORIGO 755 344 RU
5
IDOKEP 706 248 RU
6
TELEX 580 652 RU
7
NLC 449 004 RU
8
FEMINA 428 400 RU
9
PORTFOLIO 406 504 RU
10
BORSONLINE 391 612 RU
1
BLIKK 992 120 RU
2
24 963 968 RU
3
INDEX 867 068 RU
4
ORIGO 755 344 RU
5
IDOKEP 706 248 RU
6
TELEX 580 652 RU
7
NLC 449 004 RU
8
FEMINA 428 400 RU
9
PORTFOLIO 406 504 RU
10
BORSONLINE 391 612 RU
5/10
The Cortez szept. 22. 02:01:51 5/10
(112/112)
Erősen felemás alkotás, ami egy duplán bűnügyi film, mivel az újszerűnek mondható szélhámos fővonal mellé, idővel becsatlakozik a klasszikus orosz maffiózós szál. A sztori első fele az egészségügyi ellátórendszer, illetve a kiszolgáltatott helyzetben lévő – itt öreg – embereket kizsákmányoló gyámság kíméletlen kritikája, míg a második egy hullámzó színvonalú, szar, agyonhasznált zenével turbózott thriller.
A főszereplő egy amúgy leszbikus, szociopata, manipulatív, aljadék nőszemély, Rosamund Pike nagyszerű alakításában. Az ő életfilozófiája (melynek egyes részeivel egyet lehet érteni) már a nyitányban elhangzik. A röhejes maffiafőnököt játszó Peter Dinklage összes jelenete gengsztermoziparódiába hajlik, épp ezért mindegyik végigröhöghető. A finálé felé közeledve egyre inkább úgy tűnik, hogy egy minden férfit balfasznak néző, az antihősnőből elpusztíthatatlan, vérprofi zsenit kreáló feminista agymenéssel van dolgunk, ám a lezárás már a céges pszichopátia, valamint annak gátlástalan képviselőinek bemutatására enged következtetni. A befejezés egyébként jogos és indokolt.
A cselekmény terén sok mindent átgondoltak, viszont több dolog kidolgozatlan, mint ahogy a végén Dinklage karakterének motivációi is teljesen hiteltelenek. Ez tipikusan az a fajta film, amelyben jobb esetben a ”főhős” vesztéért drukkolsz.
8/10
Ocsisonka máj. 23. 09:10:12 8/10
(111/112)
Véleményem szerint jó film volt. Egy manapság igen fontos társadalmi kérdést helyezett előtérbe, rámutatva arra, hogy megfelelő jogi szabályozás nélkül, vagy nem megfelelő jogi szabályozással milyen iszonyatos kiszolgáltatott helyzetbe lehet hozni az időseket. Feszült, izgalmas film volt. Az, hogy sok nézőt irritált a főhősnő, pont emiatt volt, amiatt, hogy olyan hitelesen játszotta szerepét, hogy hatni tud a nézőkre. Kétségtelen abszurd volt, hogy két "mezei" hölgy elkapja a maffia főnököt, akiknek emberei még megölni sem tudják rendesen a nőket, de ez legyen a legkevesebb. Már-már azt hittem, hogy mindent túl él, hiszen valóban egy oroszlán volt (ezért is volt a leszbi vonal), de azért a végén elérte sorsa, amit teljesen meg is érdemelt.
1/10
ligetiz51 máj. 06. 18:56:52 1/10
(110/112)
Csak a szokásos Netflix-es leszbis logikátlan katyvasz.
1/10
offtopic
capt.nemo ápr. 02. 18:50:07 1/10
(109/112)
"A leszbi vonal tök felesleges és erőltetett volt. Így is pont elég indokolatlanul negatív asszociáció társul a homoszexualitáshoz."

ójajj, szegény homók már megint... még szerencse hogy az összes többi filmben és sorozatban amibe a ferdehajlamokat propagálják, kicsit sem felesleges és erőltetett ez a kötelező elem. de beláthatnád h egy ilyen progresszív öntudatos törtető hősnőnek aki lenézi a férfiakat, és oroszlán nem birka akar lenni, az nem lehetett nem homo. ez az egyetlen következetes dolog ebben az egész kifordított koncepcióban. és innen is tudni hogy az alkotók sokkal inkább pozitív példának szánták az egészet.
EdwardTheBug márc. 30. 23:09:15 Előzmény Tudom
(108/112)
Az "ostobázás" és az "átlag alacsony értelmi képessége" általában olyan önmagukat felsőbbrendűnek tartó emberek szájából hangzanak el, akik maguk sincsenek a helyzet magaslatán, mert ostobának tartani valakit a preferenciái miatt meglehetősen ostoba dolog. Az "átlag" pedig, mint tudjuk, nem létezik, csak egy fiktív összesítése a gyakoribb előfordulású elemeknek, amely főleg az olyan összetett lények esetében, mint az emberek, értelmezhetetlen.

Abban igazad van, hogy szólhatott volna ez a film a pénzéhségről, a kiszolgáltatottak kihasználásáról, a társadalom lealacsonyodásáról, de nem arról szólt. Hiteltelen karakterek hiteltelen története olyan abszurd elemekkel megfűszerezve amelyek minden értelmes embert kilöknek a film sodrásából. Ha erről szólt volna, nincsenek az agresszív leszbi lányok, a béna hisztériás törpe orosz maffiózó, idióta bíró, hiteltelen fordulatok és a végén *SPOILER* nem ölik meg a csajt, hanem boldogan él, netalán még szenátor is lesz belőle.
A film teljes mértékben inkonzisztens volt az emberi motivációkat illetően is. Lehet valaki pénzéhes gyilkos, de pont a pénzéhsége miatt nem fog mindent kockáztatni csak azért, hogy ő lehessen a kemény csaj, főleg ha addig fegyelmezetten és szisztematikusan dolgozott, hogy a karrierjét felépítse. Az orosz maffiózó meg nem fog vele szövetkezni, nem a sztereotípia miatt, hanem a potenciális veszély miatt.

Egy film pedig még sosem lett jó attól, hogy az "átlag értelmű" embereknek nem tetszett. Vannak olyan filmek amelyek nem felelnek meg a (pontosabban fogalmazva) közízlésnek, de attól még értékesek. Ez a film nem az.
Ettől függetlenül tetszhet bárkinek, de ezt lehetőleg ne kössük az "átlagon felüli értelemhez".
EdwardTheBug márc. 30. 22:26:45 Előzmény Vestergaard XXL
(107/112)
*SPOILER ALERT*
Ma néztem meg. Bárcsak inkább hangyát szedtem vagy aludtam volna. Tökre egyet értek, mindennel amit írtál.
1. Az ügyvédjük lószart sem ért. Még akár legális módon is sokkal több bizonyítékot lehetett volna szerezni. Ha meg nem, akkor biztosan "meg tudtak volna győzni" elég tanút, vagy a tökéletesen idióta bírót.
2. Az orosz maffiával való találkozást nem úszta volna meg egy kivert foggal, akkor sem, ha utána kinyírják. A meggyőzés nem úgy működik, hogy kap egy zacsit a fejére, aztán egy taslit és ha ennek ellenére sem működik együtt, akkor lezárjuk a vitát, mert ennél azért vannak erősebb eszközök is arra, hogy meggondolja magát. Ilyen béna maffiózókat még igazi vígjátékban sem lehet látni, ez a film meg egyáltalán nem vicces. Nem értem miért irják fekete komédiának, értékelhető humort még nyomokban sem tartalmaz.
3. Az orvost tök felesleges volt megölni, őt könnyen rá lehetett volna venni, hogy javítsa a leleteit és pont ő lehetett volna a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldása a problémának.
4. A fő motiváció, hogy a férfiak ne nyomják el a nőket, pont azzal siklik félre, hogy egy nő teszi pokollá a nőtársai életét, mert az idősek között sokkal több a nő, mivel szegény férfiak hamarabb meghalnak.
5. Ugyanilyen hülyeség, hogy a nő a saját anyját szociopatának nevezi. Honnan tudhatná, ha ő maga is az.
6. A leszbi vonal tök felesleges és erőltetett volt. Így is pont elég indokolatlanul negatív asszociáció társul a homoszexualitáshoz. Az külön irritáló volt, hogy a másik csaj is milyen kis szociopata szarzsák.
7. Ha az anyádat valaki fenyegeti, kirabolja és fizikailag bántalmazza, nem fogsz vele öribarizni, minimum azután kinyírod (hosszan és fájdalmasan), miután kiszabadultál a szorongatott helyzetből. Ha maffiózó vagy, akkor meg pláne.
8. A vége nem elégtétel. Az, hogy meghal valaki, nem büntetés, mert odáig élte vígan az életét. A megaláztatás, a presztízs, vagyon, hatalom és szabadság elvesztése, az elégtétel. Én úgy fejeztem volna be a filmet, hogy az orosz maffiózó elkapja, zöldséget csinál belőle (persze csak annyira, hogy mindent érezzen és érzékeljen) és gondnokság alá veteti, mondjuk ugyanabban az intézményben, ahova ő dugta be az öregeket.

A filmnek nincs semmilyen mondanivalója. Valaki írta itt hogy a film az csak film, de én meg azért nézek filmet, hogy legyen valami értelme. Vagy az hogy jól szórakozzak, kikapcsolódjak a hétköznapokból, vagy az hogy valós társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, vagy hogy megélhessem, hogy az igazság győz, mert ennek ellentétét pont elégszer tapasztalja az ember a saját életében. Azért nem fogok filmet nézni, hogy utána még szarabbul érezzem magam, mint előtte.

A színészek jók, Rosamund Pike-ot szokás szerint rettenetesen lehet utálni, de ez a maximum, amit erről a filmről el lehet mondani.
Biztor márc. 25. 09:49:12
(106/112)
Remek az ötlet, de borzalmasan hihetetlen a kivitelezés. A leszbikus dolog teljesen felesleges volt, bár tudom, hogy manapság buzinak lenni dicsőség. Ettől függetlenül Rosamund Pike remekül játszik. Azért nem 1/10, mint sokak így látták, mert az alapsztori nem volt rossz, sőt nem az a szokásos történet. Egyszer nézhető. Nálam 5/10
3/10
Cron febr. 12. 23:48:05 3/10
(105/112)
Ezt még Rosamund Pike és Dianne Wiest sem tudja megmenteni, pedig ők még a pocsék filmekben is parádézni szoktak. Kínosan gügye történet, ovis párbeszédek, papírmasé karakterek. Csupán attól nem lesz jó, hogy beletesznek egy femináci leszbikus párt főszereplőnek. Ha csak az lenne a mérce, hogy hány nem cisz hetero karakter van a filmben, akkor a Netflix szinte összes jelenlegi filmje kiváló. (Ami nagyon nem igaz.)
2/10
Hajdina77 febr. 08. 19:33:07 2/10
(104/112)
Végig olvasva a kommenteket, köszönöm szépen, hogy nem kellett végig néznem. Végtelenül irritált a főszereplő, és alig vártam az igazságtételt, a kommenteken olvasva azonban nem ez lesz, így feladtam a felénél.
A filmek elődje a színjátszás volt, ami azon az ősi íven és célon alapszik, hogy a néző a konfliktus után katarzist éljen át. Akkor is ha meghal a főszereplő, legyen erkölcsi győzelem. Ha ez az ív nincs meg a filmben, akkor nem nézem meg. Az igazságtalanságok eltűrésére, végig kísérésére ott a saját életem, az eldugott parkolni tilos tábla után érkező büntetés, az igazságtalanul ítélő bíróságok, munkahelyi pitiáner viták, elfogult bírók egy mérkőzésen, vége nincs a sornak. Még egy rossz romkomnak is van tanulsága, mondanivalója, ami hozzáad valamit az élethez.
Film esztétikailag lehet, hogy érdekes a cselekmény, jók a szereplők, izgalmas a történetszál, elfogadom, ha valakinek ez kell egy jó filmhez, számomra ha a film alapíve hiányzik, akkor nézhetetlen.

Osztanám több, előttem szóló véleményét, hogy nem valóságos a történet alapja, de - tekintve, hogy Magyarországon élünk - itthon ez teljesen hihető történet lenne, legfeljebb nem ennyire lenne naív néhány szereplő, helyette több kenőpénzt kellene beleírni a történetbe, és nagyon is valóságos.
5/10
Ivy00 jan. 23. 02:13:09 5/10
(103/112)
Kíváncsian ültem le megnézni ezt a filmet, a nem szokványos sztori keltette fel a figyelmemet. Vegyes érzésekkel álltam fel a végén.
Egyfelől vannak benne jó ötletek, és a színészek is jók. Utálom Rosamund Pike-ot, annyira jól alakítja az ilyen szemét karaktereket, ezúttal is lubickol. :)
Másfelől sajnos elrontják az ellenfél súlytalanságával (bár Peter Dinklage megtette, amit tudott, illetve amit engedett a forgatókönyv), ami hiteltelenné teszi az eseményeket. Leszbik lenyomják a maffiát, na ne már! Bár ha úgy vesszük, a leszbik is egyfajta maffiaként működtek, ahogy segítették egymást, mindenfelé voltak kapcsolataik, míg az igazi maffiózók rendkívül bénák.
Azt csak remélni tudom, hogy nem így működik Amerikában a gyámság, hogy ilyen könnyen vissza lehet élni vele, az nagyon gáz lenne, inkább gondolok arra, hogy a filmesek túloztak a mese kedvéért.
Fekete komédiának sajnos nem elég vicces, ahhoz túl komoly az alaptéma. A végére mást vártam, így meglepő volt, de azért adtak a nézők igazságérzetének is valamit.
5/10
Timy38 jan. 15. 13:17:02 5/10
(102/112)
Én meg a kommentekből azt nem értem, hogy miért keresi mindig mindenki azt, hogy mi a filmnek a célja? Hogy miért íródott meg a film? Miért kell ezt kérdezni? Egy film, az egy film. Vannak benne lehetetlen dolgok, vannak benne lehetetlen fordulatok, vannak benne valóságtól teljesen elrugaszkodott dolgok, de a filmek már csak ilyenek. Sose értettem, hogy valaki miért keresi egy film alkotásban mindig a célt, meg a szándékot, meg a nevelő célzatot, meg miért kukacoskodnak azon, hogy apró dolgok nem a valóságnak megfelelnek. Hát azért, mert ez csak egy film. Nem nevelő célzattal készült, meg példamutató szándéknak, meg nem az a lényeg, hogy bemutassa, hogy milyen szuper, vagy félelmetes az orosz maffia. Egyszerűen csak egy szórakoztatási lehetőség, amit megpróbálnak fordulatokkal, csavarokkal, izgalmakkal, vagy megbotránkoztatással elérni. Nem mondom, hogy túl jó film volt, de azért láttam már ennél sokkal rosszabbat is...
lenard8 jan. 13. 19:51:08 Előzmény Vestergaard XXL
(101/112)
Szívemből szóltál!
10/10
Tudom 2021 nov. 28. - 15:10:41 10/10
(100/112)
Ez egy szuper film. Mindig meglepodok a negativ ertekeleseken, de miutan elolvasom a kommenteket, rajovok hogy azok akik irtak teljesen felreertelmeztek a film mondanivalojat. Nyilvan az a gond hogy a film nem ragja az emberek szajaba mi is a mondanivaloja, sot arra torekszik hogy minel jobban elrejtse azt elolunk. A legtobb ember a jol megszokott semakat keresi, es keptelenek ertelmezni a szokatlant es ami nem egyertelmu…Az alacsony ertekeles csak az atlag nepesseg alacsony ertelmi kepesseget jelzi. (Es minden ostobanak uzenem: a film nem a gonoszsagot es igazsagtalansagot elteti, hanem a valodi vilagot mutatja be, amiben a legnagyobb szarhaziak masok karan gazdagodnak, ugy hogy a rendszer oket tamogatja a karosultakkal szemben.)
10/10
Tudom 2021 nov. 28. - 15:06:50 10/10
(99/112)
Max pontot erdemel
10/10
Tudom 2021 nov. 28. - 15:06:20 10/10 Előzmény Vestergaard XXL
(98/112)
Ostoba vagy. Semmit nem ertettel meg a filmbol ezek szerint.
10/10
Tudom 2021 nov. 28. - 15:05:42 10/10 Előzmény Sharxxx
(97/112)
Felreertelmezted a film uzenetet. Ne aggodj nem te vagy az egyetlen…
1/10
Sharxxx 2021 nov. 01. - 11:58:36 1/10 Előzmény Vestergaard XXL
(96/112)
Köszönöm, számból vetted ki a szót! Kiegészíteném még annyival, hogy mégis mi a film üzenete??? Hogy ha pénzt akarunk csinálni, sikeresek akarunk lenni, akkor szipolyozzuk ki az időseket, a támogatásra szorulókat?! Milyen bíróság fogad el bemondásra bármit, úgy hogy egyszer sem látja a pácienst, védelmet nem enged neki, és figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az úgynevezett gondozó azonnal ráteszi a kezét páciense összes tulajdonára, ráadásul mindezt rendszeresen, üzletszerűen?! Úgy álltam fel a film elől, hogy ne haragudjon már meg a világ, de ez faszság! Főleg így előadva! És a legnagyobb problémám továbbra is, hogy rettenetesen káros az üzenete!
1/10
BalintMarton 2021 okt. 07. - 00:13:04 1/10 Előzmény Vestergaard XXL
(95/112)
Köszönöm, hogy megírtad helyettem!
10/10
Zsebibob 2021 szept. 25. - 23:22:00 10/10
(94/112)
Izgalmas, szórakoztató film, remek színészi alakításokkal.
1/10
Vestergaard XXL 2021 aug. 18. - 23:43:14 1/10
(93/112)

Borzalmas film...
Az még hagyján, hogy a szokásos ciz-hetero-fehér férfiakat mélységesen lenéző, lmbtqwertz "főhősei" vannak, ahogy azt a korszellem megkívánja, de az igazi probléma, hogy én, a mezei kisember sokkal okosabb vagyok egy közepes hasmenéssel járó másnaposság mellett is, mint bármelyik filmbeli szereplő.
Ezerszer összesezdettebb, elhivatottabb és precízebb vagyok ezeknél.
0. Nem ajánlok fel pénzt első blinkre, mert abból csak tudni fogja, hogy az áru igen értékes.
1. Ki akarom nyírni R.Pike-ot. Ha mindképp balesetnek álcázom, lehetőleg egy szakadékba irányítom és nem tóba. Akárhogy is, megváratom az embereimmel a biztos végeredményt...
2. Ki se nyírták a leszbikus szeretőjét? Enynire nem voltak képesek? Mire számítottak, hogy majd felébred és új életet kezd?
Én lánvágóval daraboltattam volna fel kis, 10 centis részekre, amíg el nem árulja a gyémántok helyét.
3. összesen 3 db, alig felfegyverzett idiótát küldök az anyám kimentésére? Hülye lennék! Alsó hangon 6 ember kell csak a bejárat biztosítására, éleslövedékes autómatafegyveresből pedig különböző csoportokban, álzázva bejuttatnék legalább másik hatot. Más csapat szedné össze a tartózkodási helyét, mint aki érte menne. Az áramellátást és a telefonkapcsolatot elvágnám a könnyebb kijutás érdekében és elterelésnek egy helyi tüzet csinálnék. Nem batár maffiakocsikkal mennék oda, hanem lenyomozghatatlan, ócska polgári kocsikkal, amik nem keltenek gyanút és könnyen eltűntethetőek utána.
R.Pikeot több emberrel követném a telefonja cellainformációja alapján, minden egyes ismerősét nyilvántartanám, akivle csak összefutott, majd becserkészném és lassan aprítanám fel őket, amíg valamelyik el nem köpi a gyémántok helyét(terészetesen oltottmészbe kerülne mind, akár beszélnek, akár nem).

Tényleg van olyan, aki elhiszi, hogymindössze a filmben látott képességei vannak egy jól szervezett maffiának? Néhány dühös leszbi is átbaxxa őket a palánkon, feminism rulez?
Gyűlölöm, ha idiótának néznek. Nagyon, nagyon feldühít!