vino-et-veritas 2021 szept. 15. - 18:00:41
(3/3)
Ennek a sprintes-kavarós dolognak van értelme? Akkor inkább Formula E...
1/10
Kit Fisto 2021 szept. 12. - 16:17:05 1/10
(2/3)
Az elején az első kanyarban Verstappen leszorította Hamiltont a pályáról. Ezért 5 mp büntetést érdemelt volna. De Verstappent valamiért sosem büntetik. Ha ugyanez történik fordítva, Hamiltont büntették volna. Ocont büntetteék ugyanezért, csak egyenesben. Szerintem a leterelés szabálytalan, mindegy, hogy kannyarban, vagy egyenesben csinálják.

Verstappen nem engedte el Hamiltont, amikor az elé jött ki a boxutcából. Hamilton volt előrébb, Verstappennek el kellett volna engednie. De inkább nekiment már megint. Egyre jobban utálom ezt a f4ßkalapot. A kommentátorok is mondták, hogy Hamilton már nem tud Norris elé odaérni, de Verstappen elé még igen. Így is volt, Hamilton még helyet is hagyott Verstappennek a kanyarban, pedig ő is szemétkedhetett volna, ahogy Verstappen szokott, de az a barom nem ismeri a féket, berongyolt a kanyarba, hogy utólérje Hamiltont, és így túl gyors volt ahhoz, hogy sikerüljön a kanyar, jött a kerékvető, a Redbull hátsókereke nekiment a Mercedesének, és már repült is a levegőbe, rá a Mercedes tetejére.
Ez a barom inkább mindketőjüket kiejtette, mint hogy egyszer belenyugodjon, hogy Hamilton le tudja őt előzni.

Az csak nekem furcsa, hogy idén az eddig mindig erőfölényben lévő Mercedes hirtelen gyengébb, mint TÖBB autó is a mezőnyben? Hogy a légellenállása a rosszabbak közé tartozik idén? A gumikezeléséről már nem is beszélve? Hamilton idei gyenge szerepléséért elsősorban a mérnökök a felelősek és rossz stratégiai döntések. Mintha idén Bottas autója jobb lenne. Sajnos már biztosnak látszik, hogy idén nem Hamilton lesz a bajnok. Egy gyenge autóval, egy olyan vadbarommal ellenfélként, mint Verstappen, akinek mindent elnéznek a bírák, mert ők is őt akarják bajnoknak, nem sok esélye van, szinte semmi.
1/10
Kit Fisto 2021 jún. 20. - 19:23:02 1/10
(1/3)
Amikor az elején Hamilton az élre tört, tudtam, hogy tőle már csak ezek vehetik el a győzelmet:
Műszaki hiba
Elrontott gumistratégia
Rossz gumikezelés
Valaki ütközik vele
Nos, ezúttal az elrontott stratégia miat lett csak a második. Ő és Bottas is jelezték a csapatnak még a verseny előtt, hogy nem lesz jó az egy kiállás, de a csapat ragaszkodott hozzá. Mint kiderült, a két kiállás lett volna jó, ahogy a két versenyző szerette volna.

Nem értek egyet azzal, hogy Verstappen lett a futam kiemelkedő versenyzője. Szerintem most Ricciardo érdemelte volna. Jövő héten (jún 27) újra lesz futam, a Stájer Nagydíj!