Kit Fisto 2022 márc. 27. - 17:18:24
(6/6)
Különben érdekes, hogy tavaly a Mercedes a két legjobb autó egyike volt, a Ferrari nem volt jó, erre az új évadra módosítanak ezt, azt, és mi a fene, a Redbull marad ugyanolyan jó, A Ferrari feljavult vele egy szintre, és a Mercedes leromlott a bányászbéka hátsója alá. Nahát!
Valakik nagyon nem akarják, hogy Hamilton megszerezze a nyolcadik VB címét. Nagyon komoly kémkedés és számítások lehettek emögött, hogy ez így alakulhatott. De én nem véletlenül szurkolok
Hamiltonnak, és a Mercedesnek, a reményt nem adom fel, hogy idén akkor is ő nyeri a VB-t. Addig is hajrá Leclerk, amíg Hamilton alatt nem javul meg az autó!
Kit Fisto 2022 márc. 27. - 17:05:30 Előzmény Magenta99
(5/6)
Persze, hogy ott nem akarta Hamilton megelőzni, hiszen Verstappen DRS-sel azonnal visszaelőzte volna. Hamilton nem hülye. De egyet mondjunk ki: Nem az előzendő autós dönti el, mikor előzzék le. Ebben Hamilton dönthetett, és ő pont azért döntött így, mert így volt a legkisebb esélye Verstappennek visszaszerezni a helyet. De attól még bosszúból nem kellett volna Verstappennek befékezni előtte. Az teljesen egyértelmű, hogy nem Hamilton ment neki, a 7x világbajnok a 0x zöldfülűnek, hanem nagyarcú kopasz agár nyomott satut előtte. A kommentátorok.. na hiszen, ha a Hamilton gyűlölet fájna, egyfolytában ordítanának. Még csak nem is titkolják. Ők gyakorta nem azt látják, ami van, hanem amit szeretnének, hogy lenne.
gezafater 2021 dec. 31. - 20:41:58 Előzmény Magenta99
(4/6)
"Masi és az egész versenyirányítás a Mercedes zsebében van." Az utolsó futam utolsó köre alapján biztosan ez a véleményed?
Magenta99 2021 dec. 07. - 10:27:11 Előzmény Kit Fisto
(3/6)
Hát persze. Aki Hamilton-fan, annak nyilván ez a véleménye, aki meg nem neki drukkol, annak más.
Nem tudom, te ki vagy, de úgy gondolom, a kommentátorok egy pöttyet talán jobban értenek a forma 1 szabályrendszeréhez és adott szituációk megítéléséhez, mint te.
"Hamilton NEM AKARTA visszavenni a helyet." - ez konkrétan be is bizonyosodott, mert Verstappen közvetlenül a DRS zónánál akarta elengedni a rasztást és rögtön vissza tudott volna támadni - ezt konkrétan Toto Wolffék is elismerték, miután először azt hazudták, hogy Hamilton nem is tudott az elengedésről, aztán meg hirtelen már tudott róla, csak nem ott akart előzni.
.Amúgy meg, az egész évadot nézve számtalan olyan eset történt, ami miatt Masiék Hamiltont nem büntették - maximum figyelmeztették, míg másokat pont ugyanazért büntettek.
Masi és az egész versenyirányítás a Mercedes zsebében van.
vino-et-veritas 2021 dec. 06. - 18:42:25 Előzmény Kit Fisto
(2/6)
Talán nem "roncsderbiknek" (+DRS, +gumiszállító) kellene eldönteni, hogy ki legyen VB.
A "városi" meg betonfalas pályák ezt hozzák. Hasonló, mint a Formula E esetében...
A kommunikáció - gyorsaság ide vagy oda - nem volt a FIA erőssége.
Bár nem volt teljesen egyértelmű, de érett már valami büntetés a hollandnak.
Érezték ők is, azért szórakoztak maguk is a pozíció visszaadásával...
Kit Fisto 2021 dec. 05. - 21:20:18
(1/6)
Annál a biznyos második rajtnál Hamilton nem szorította le Verstappent. Ő már teljesen megelőzte a Redbullt, és ebben a hitben ment be a kanyarba. Biztos vagyok benne, hogy nem látta Verstappent, ahogy jobbról újra utólérte és elkezdett bemenni mellé. De az már a kanyar kezdetén volt. Különben el sem tudom képzelni, Verstappen mit babrált az autón, mert nagyon gyorsan, szinte utánaugrott. Hamilton akkor sem tehetett volna semmit, ha látja. Vestappen szokás szerint semmiképpen nem akart engedni, és lement a pályáról, és ott a kanyart levágva előzte vissza Hamiltont. Ekkor még a kommentátorok is azt kérdezték, vajon mit kap ezért Verstappen. Aztán később elkezdték Hamiltonra fogni, hogy ő szorította le, és őt kell büntetni.

Amikor Verstappennek vissza kellet adnia a pozíciót, ott is ő volt hunyó. Nem húzódott le egyértelműen egyik oldalra, hogy a másik autó biztonságban visszaelőzhesse, hanem középen ment, és lelassított. Hamilton utólérte, és nem tudta, most mi a manó van, merre kéne megelőznie. Egyszer csak Verstappen egy kicsit kijjebb ment jobbra, de alig ment el középről. ekkor Hamilton látta, hogy balra lehet előzni, és el is kapta a kormányt balr. De ekkor Verstappen hirtelen a fékre lépett, és így a kanyarodó Mercedes jobb első szárnya nekiütközött a Redullnak. Persze a kommentátorok itt is Hamiltont hibáztatták, olyan hülyeséget mondtak állítólag profi létükre, hogy Hamilton NEM AKARTA visszavenni a helyet. Hogy lehet ilyen hülyeséget állítnai? Miért ne akarná visszavenni? Egyértelműen elkapta balra a kormányt, hogy előzze, és akkor ütközött a másik hátsó részével. Azért azt ne higyjük már, hohy egy héteszeres világbajnok nem tud megelőzni egy másik autót és nekimegy.. Ha csak az hirtelen nem fékez, és így már nem fér ki a szárny mögüle. Vertappen még a pozícióó visszaadást is el akarta csalni., mert olyan nincs, hogy amint elment mellette az előző autó, és mondjuk kanyar jön, kihasználja a lassúbb sebességet, hiszen lassított, hogy visszaadja a pozíciót, és azonnal belső íven véve a kanyart , már vissza is előzi. Ezen még Wolff is csak nevetett. Mégegyszer vissza kellett adnia a pozíciót, és végre kapott egy másik esetért 5mp büntetést, amit persze a kommentátorok nem érettek, hogy lehet. Hamilton kétszer is azt rádiózta, hogy Verstappen őrült. De a lényeg, hogy Hamilton nyert, és ő érdemelte meg!