Kit Fisto 2022 máj. 27. - 17:07:27 Előzmény Kádárné Tóth Brigitta
(5/5)
Hát ez még nem biztos, de én is úgy gondolom, van rá esély, érdemes vele számolni. Az időjárás még befolyásolhatja és ugye ott van a gumi stratégia is.
Kit Fisto 2021 máj. 23. - 12:29:56
(4/5)
Én Toto Wolffal értek egyet abban, hogy ha egy pilóta az időmérőn piros zászlót okoz, vegyék el az utolsó mért körét. Ez így van az Indicarban, de a Forma 1-ben nincs. És ott nem véletlenül van így. Ha a pilóta a vége felé az első helyen van, és szándékosan balesetet csinál, akkkor a többieknek már nincs lehetősége megelőzni őt. És miért ne csinálhatná meg ezt egy jó pilóta? Úgy, hogy ne tűnjön szándékosnak? És pláne Monacoban, ahol a rajtelsőség szinte biztos győzelmet is jelent? Amikor láttam Leclerc ráhúzását a belső íven a korlátra, az első gondolatom ez volt, nagyon tisztán ez jött le, hogy ez szándékos volt! Kedvelem Leclercet, de az a véleményem, hogy ezt most nagyon ügyesen, szándékosan csinálta. Ahogy az már előfordult Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel is! Akkor Schumachert büntették is érte, Rosberg természetesen azt is megúszta, ahogy a későbbi, Hamilton elleni szándékosan elvétett kanyarvételét is. És volt ott még pár furcsa dolog, nem véletlenül hagyta el a Forma 1-et, miután még csalással, és a csapat egyértelmű mögötte állásával sem sikerült legyőznie Hamiltont. (mindig Hamilton autójával volt valami baj..) Ha létezne ez a szabály, akkor meg lehetne akadályozni az ilyen szándékos eseteket. És ha mégsem lenne szándékos, a sportot nézők akkor is gondolhatnák úgy, hogy az volt. De a szabállyal megelőzhetőek lennének ez ilyen találgatások, elméletek. Ha nem nyerne vele semmit, miért csinálná. De még ha nem is szándékosan csinál ilyet egy pilóta, a balesetével, ami tegyük fel nem műszaki hiba következtében volt, elveszi a lehetőséget másoktól, hogy a végén még javítsanak a körükön, és akár megelőzzék őt, ahogy most is megvolt rá az esélye Verstappennek és Bottasnak. De így ettől már elestek, maradt az addigi eredményük, és Leclerc noha a falba csapódott, mégis megszerezte a polet.
Hamiltonnak nem volt jó a tapadása, így csak a hetedik helyről rajtolhat, Vettel mellől, aki a nyolcadikról indul. Miatta is aggódom, de lesznek még előtte is problémát okozó versenyzők. Ő maga sem sok jóra számít, az esőben reménykedik. Én úgy gondolom, hogy minimum a harmadik helyre azért odaér!
gorza.g 2021 máj. 20. - 12:17:58
(3/5)
Mióta úsznak a Forma 1-ben
Blindmouse 2019 máj. 26. - 23:12:30 Előzmény Kádárné Tóth Brigitta
(2/5)
Mélyenszántó hozzászólás volt, köszönjük. :D
Kádárné Tóth Brigitta 2019 máj. 26. - 21:11:05
(1/5)
Forma1