sisteryes 2015 febr. 03. - 20:30:22
(9/9)
Hát az elsõ felvonás,bár sokan kacarásztak,nekem eléggé csalódás volt.Túlzott ordibáló kissé hisztérikus színészi játék, a poénok meg olyan régi bohózat szerû poénok...mint a Szeszélyes évszakok anno. A második felvonás azért kárpótolt,bár a poénok a már említett sémán mozogtak,( ágy alá bújtatott szeretõ,aki közben hall mindent...) a pikantéria,amire alapozzák a beharangozót extrában annyi,hogy itt nem csak huncutul utalgatnak,hanem kimondják (pl így:Leszoptad?) Ez így valóban nem gyakori, és annyi mindenképp a darab javára mondható,hogy nemcsak öncélúan botránkoztatni akar,hanem megfelelõ helyen megfelelõ mennyiségben adagolja a káromkodós vicceket. Mégis kettõs érzéssel jöttünk ki (négyen voltunk barátnõk) mert bár nevetsz,és tényleg már-már jókat,de valahogy marad az emberben egy olyan érzés,hogy min is röhögök...Titkárnõ aki a fõnök szeretõje mondja: Itt szopok este fél8-ig! Utalva arra,hogy érted,így is úgy is....Hát ilyesmire kell számítani.Nem mondom ,voltam mostanában sokkal rosszabb elõadáson,elaludni,unatkozni senki nem fog.Aki amúgy is az ilyen pajzán,érted?? összekacsintós vicceket kedveli annak ajánlom.
10/10
surviver 2013 máj. 11. - 20:12:53 10/10 Előzmény kocka70
(8/9)
Kiváló, szórakoztató darab, P. András játéka tetszett a legjobban.
kocka70 2013 márc. 13. - 18:40:37
(7/9)
Mi nagyon jól szórakoztunk.Fel voltunk készítve, hogy pikáns lesz, ezért nem tûnt annyira annak. Csak ahol meg volt a helye. Végig éberen tartott, nem éreztem holtpontot. Csak ajánlani tudom!
8/10
Mandzsi 2012 szept. 10. - 21:55:53 8/10
(6/9)
szerintem jó kis darab. én a Városmajori szabadtérin láttam pár héttel ezelõtt a nyáron
az igaz, hogy ne szûz füllel üljön be senki, mert ilyen szöveget még nem hallottam színházban
VISZONT! 10/8 nekem, ami azért nem rossz :)
2/10
offtopic
lantaij 2012 ápr. 30. - 23:22:43 2/10 Előzmény zizke
(5/9)
olcsó, bóvli, felületes, rettentõen alacsony színészi teljesítménnyel!
2/10
lantaij 2012 ápr. 30. - 23:20:44 2/10
(4/9)
olcsó, bóvli, felületes, rettentõen rossz színészi teljesítmény
közönségbarát 2011 nov. 18. - 13:30:29
(3/9)
Már csak egy pár eladó jegyem van a november 23-ai elõadásra!
Érdeklõdni:
kozonsegbarat@gmail.com
70/4092851
10/10
FElepHánt 2011 nov. 12. - 14:31:18 10/10
(2/9)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu
FRANCIA RÚDUGRÁS Mohácsi István MANNA-Orlai Centrál Színház

Ilyen színház is van: milliméterre kiporciózott események, hat-elemes kombinatorika, szituációmátrix, dramaturgiai Káma Szutra. Négybetûs beszólások, szellemes dialógusok, hálás szerepek. Dõlünk a katzagástól, vijjog a röhögés, néha még idézni is fogjuk a legvaskosabb poénokat. Egyetlen szereplõvel sem tudunk azonosulni, csak fürkésszük a lombikban fortyogó indulatokat, katarzis hiányában a megvalósítás értékeit csodáljuk: - ilyen
színház is kell, ilyen is van, - és micsoda színészek!!!
Figyeljünk hát a magasszintû szakmaiságra, a rendezés és a színészek fantasztikus teljesítményére. Mohácsi István darabja a Tandori-krimik abszurd zsenialitásával valósítja meg a kapcsolati hálók, a cselekmény-bonyolítás, a karakterrajzok és az egyéni fogalmazás egységét. Mestermunkája minden bizonnyal óriási sikert aratna a nagyvilág bármelyik színpadán, már ha eszméletlen csavarintásokkal ékes textusát valaki képes lenne lefordítani, -
mert nála az "Igen", az "Nem", illetve "igen?!?", avagy "nem?!?" és így tovább...
Rendezésének összefogott szerkezete, pontos ritmusa, szerepértelmezése és a eleven tempója míves kidolgozottságú, elsöprõ lendületû produkciót eredményez. A színészek példás összhangban, egytõl-egyig teljes erõbedobással alkotják a nagyszerû együttest.
Súlyozás nélkül, maradjunk hát a szigorú betûrendnél: Felfõfi-Kiss László, "közösülésben gyenge", okoskodásban annál erõsebb pszichológusa szofisztikált gesztusaival, alkalmazkodó modorával abszolút telitalálat, annyira tudatvezérlésû, még a hátával is gondolkodik. Herczeg Adrienn már a pécsi verzióban megalkotta az ösztönlény domina karcos figuráját, az erotikus kiégettség és a tobzódó vágy szélsõségeit a nagy tragédiák drámai erejével ellenpontozza. Szöges ellentéte a cinikusan kiábrándult, férjgyalázó Kovács Patrícia, kinek racionális ésszerûsége csupán.a mélyben rejtõzõ, taktikusan szégyellt, kifinomult nõiesség védelmet nyújtó csigahéja Szenvedélyes és megalkuvó, fürge is és tétovázó Pál András vezérigazgatója, ellentmondásos egyéniségét szuggesztív mimika, ragyogó poéntírozás erõsíti. Az alternatív vizeken is otthonos Szabó Vera, érett nyugalommal tájékozódik az /al/testtájakon is, könnyedén illeszkedik be a nagymúltú csapatba, sugárzó energiával válik az elõadás csábos középpontjává. Urbán Tibor a bizonytalankodó kisember sze-
mélyiségét jeleníti meg a végtelen egyszerûség átütõ hitelességével, õ az, aki még az áhitott gyõzelem kapujából is beijedve somfordál vissza.
Francia rúdugrás: nem szeretlek, de csodállak! Valószínûleg igen sokan lesznek, akik fordítva gondolják majd és sokáig melengetik magukban egy igen mulatságos este emlékét.
zizke 2011 okt. 27. - 14:02:52
(1/9)
végre! az egyik kedvenc szerzõm és csupa kedvenc színészem garantálja a röhögést, a szenvedélyt és végre megtudom, mi az a francia rúdugrááááás!!!