1/10
issti1 2008 febr. 04. - 20:18:10 1/10
(981/2021)
Hú, basszus, nem vettem észre, hogy ki írta nekem a hozzászólást és elolvastam!

..persze aztán a végére már rájöttem, hogy valami nem stimmel: kár volt!

Hiába, no, nem volt alaptalan és hibás gondolat részemrõl az "ondok-bojkott" - másszóval úgy is mondhatnám: mennyire utálni tudom néha, hogy már megint igazam volt!

Milyen klassz lenne néha tévedni egy nagyot: valaki, akit elfogultnak, "gyagyagondolkodónak" hiszünk, egyszer csak írna egy értékes, elfogulatlan hozzászólást...

Most tényleg? Milyen gondolkodása van annak, aki egy ilyen hozzászólásból (az õszödi beszéd hatása alapján egy fiatal a hétköznapi szabályok felrúgását, mint egyfajta pozitív virtsaftot éli meg..) - ebbõl levonja a következtetést: "nyilvánvalóan ez is egy csak egy bõsz fidesznyik lehetett" ...
Azért ez elkeserítõ!

...de még ha az is lenne(mondjuk kevésbé valószínû, de nem rohadt mindegy?!) -egy ilyen tettenért morális problémát is erre élezni ki!

Könyörgöm!!

Biztos Hitler is "fidesznyik" volt! ..amúgy semmi baj nincs a holokauszttal, csak ennyi..

Na jó, forget about it! ...felejts el engem! ..plíz!
10/10
ondok 2008 febr. 04. - 20:04:02 10/10 Előzmény hungaricum
(980/2021)
Hát igen az köztudott,hogy vidéken van a politikával alaposan foglalkozó,azt mély figyelemmel kísérõ,intelligencia túlnyomó többsége.:))
10/10
ondok 2008 febr. 04. - 20:00:00 10/10 Előzmény issti1
(979/2021)
Az egyirányú utcás példa jó,és lenne rá egy fogadásom,hogy a fiatal ,jó adaptációs képességû krapek bõsz fidesznyik szavazó.
10/10
ondok 2008 febr. 04. - 19:55:05 10/10 Előzmény alex4427
(978/2021)
""89 elõtt leninista voltál, valami Kiszes gennyláda, mert az volt a kötelezõ, azzal lehetett karriert csinálni. Ma neolib, mert most az a trendi. Holnap mi leszel? Mit hagysz magad után, amikor elpatkolsz, és elkaparnak? Ráírhatják a sírkövdre: Itt nyugszik, minden rendszer kiszolgálója, a mindenkori hatalom mindenkori dumáinak visszamondója."
"Szerintetek sok ilyen puha gerincû élhet Magyarországon? "
Szerintem elég sok,a kelleténél jóval több,ezek 90%-a,most nagy magyar jobboldali.Ugyanúgy,ahogy a nyilasok zöme,akit nem kötöttek fel mind komcsi párttag lett a háború után.Korábban a munkásõrségben masíroztak ,ma meg a Magyar Gárdában,no persze van köztük olyan is akit nem vettek fel munkásõrnek,mert ismert volt nyilas múltja v. köztörvényes bûncselekményt követett el.
10/10
ondok 2008 febr. 04. - 19:45:27 10/10 Előzmény hungaricum
(977/2021)
A végén már magad sem érted saját zavaros fejtegetéseidet.Hadd idézzek egy gyöngyszemet:"ha egy pl. cigány üt, akkor õ nem etnikai aqlapon követ el bûncselekményt, "-ezt nehezményezed,pedig hát egy cigány valóban nem követheti el a kissebbség diszkriminációját. Nem úgy mint a minap Szigetváron 4 szellemi toprongy kurucinfo olvasó,akik egy nõt kizárólag azért rugdostak meg ,mert cigány.Meg még olyasmit is makogtak,hogy a cigányok nem dolgoznak.Apró szépséghiba,hogy a szomszédok szerint a négy primkó srác életében nem dolgozott,nem csinált semmit.
Attól meg kifejezetten hánynom kell,ahogy bizonygatod,hogy az csak természetes ,hogy a történelemben a zsidókat mindíg is diszkriminálták.
Azt javaslom,ne nagyon bonyolódj bele a védekezésbe,mert egyre siralmasabb képet festesz magadról.
1/10
issti1 2008 febr. 02. - 15:29:59 1/10
(976/2021)
Hát igen, azt hiszem Demszky-pajtás a legkiválóbb példája a pesti emberek kvalitásainak: az õ sorozatos megválasztása jól mutatja milyen emberek élnek itt.
Én azt sem tartanám elképzelhetetlennek, hogy tegyük fel valamely viselt ügyéért bebörtönzik, s ennek ellenére újólag megválasztják - azért ezek bájos dolgok!! :o)

Az emberek annyira buták, hogy még azt is megkajálják, aminek az ellenkezõjét nap, mint nap a bõrükön tapasztalnak...

Lásd: magyar életszínvonal alakulása(kontra ondo fórumtársunk..és sok-sok hittársa), budapesti közlekedési-közrendi kaotikus állapotok(kontra az ezt naponta elszenvedõ, nyáron Kombínóban aszalódó, de Demszkyt azért újraválasztó pesti nép), stb,stb ...
1/10
alex4427 2008 febr. 02. - 14:54:20 1/10
(975/2021)
hungaricum, issti! nagyon hasonlóak az én tapasztalataim is!
vidéken még van tartás az emberekben! legalábbis Bp.-hez képest!
hogy egy ilyen nagy nullát "produkáló" (fõ)polgármestert, mint Demszky, sorozatban megválasztanak - az, szerintem, vidéken (ma még!?) elképzelhetetlen!
1/10
issti1 2008 febr. 02. - 13:40:03 1/10
(974/2021)
Alex, azon túl, hogy sok igazság lehet Hung. Pest kontra vidék ezirányú statisztikájában, azt is hozzátenném(konkrét és sokszoros tapasztalás alapján), hogy ez az embertípus még erényt is kovácsol mindenkori jó helyezkedésébõl: hovatovább egyedüli szempont az érvényesülés, elõbbrejutás(meggazdagodás), s ez tényleg minden eszközt szentesít!

Lásd Ferenc testvér és (tettes)társai -széles körben! -õk a hõs,sikeresek, az új követendõ példa...

Páréve még talán legalább ciki volt csalni, nyilvánosan hazudni - mára már hovatovább kezd erénnyé válni, ha valaki ezeket ügyesen csinálja!

Csak a poén kedvéért egy példa: az "õszödi affér" után pár hónappal, jóbarátom közlekedik az egyirányú utcában(nemrég lett egyirányúsítva, de azért nem pár hete, s a táblák egyértelmûek) szabályosan, menetirány sz. Szembõl jön a fiatal srác(az új irányzatokra fogékony, s azokat könnyen adaptáló korosztályból). Persze elférni nem nagyon lehet, mire Alex barátom lehúzza az ablakot, s közli: "Bocs, barátom, ez egyirányú, rossz irányban mégy" ..mire a gúnyos(majdhogynem fölényes) válasz: "Tényleg? Hát bizony ezt elk**tam, nem is kicsit!!" - majd tántorítatlanul folytatta az utat, szemben a forgalommal!

...no comment!!
hungaricum 2008 febr. 02. - 12:41:28
(973/2021)
alex, kérdésedre szerintem az a válasz hogy vidéken kis hányadban, Budapesten túlnyomó többségben vannak az ilyenek vagy a hozzájuk igazodó sötétek.
1/10
alex4427 2008 febr. 02. - 11:25:30 1/10 Előzmény issti1
(972/2021)
"A lényeg:
ennek a rétegnek mindig csak az a lényeg, hogy legyen hova igazodni(hogy az most nyilas eszmerendszer, vagy komcsi, vagy bármi más, az tökmindegy)..." (issti1)

Írta a fentieket issti nagyon pontosan és kulturáltan! Az alábbiakat más írta, valakinek (már nem olyan visszafogottan, de szintén, nagyon pontosan):
"89 elõtt leninista voltál, valami Kiszes gennyláda, mert az volt a kötelezõ, azzal lehetett karriert csinálni. Ma neolib, mert most az a trendi. Holnap mi leszel? Mit hagysz magad után, amikor elpatkolsz, és elkaparnak? Ráírhatják a sírkövdre: Itt nyugszik, minden rendszer kiszolgálója, a mindenkori hatalom mindenkori dumáinak visszamondója."


Ezt a típust, akit a rendszerváltás kapcsán volt "szerencsénk" megismerni – attól tartok, hogy a magyar lakosság egy nem elhanyagolható hányadát alkotják. Az pedig egészen bizonyos, hogy a hatalomban (szeretett min. elnök urunkkal az élen!) átlagon felül reprezentáltak!
Csak erõs gyomor, puha gerinc és vastag bõr az orcán - "mindössze" ennyi szükségeltetik az ilyen embereknek! (Akik vszleg nem is szégyellik magukat. Talán még büszkék is, hogy milyen ügyesek. Undorító!)

Szerintetek sok ilyen puha gerincû élhet Magyarországon?
hungaricum 2008 febr. 02. - 11:19:40 Előzmény ondok
(971/2021)
még valami: ez a pozitív diszkrimináció (amit akár tagadsz akár nem, attól még igaz marad, bárki számára megtapasztalható. Találós kérdés: menj ki a Kossuth térre, és kiabálja felváltva: szemét magyarok, szemét lengyelek, szemét ruszinok, szemét németek, szemét cigányok, szemét zsidók. Vajon melyik lesz az a pont, ahol legtöbb ember fölkapja a fejét és rendõrt hív?) önmagában a legnagyobb uszítás. Hogy tudatos-e, vagy nem szándékos, azt nem tudom de akkor is a legnagyobb, önmûködõ uszítás. Egyébként érdekes, hogy mindig a harmadik birodalomra vagy Magyarországra hivatkozol pedig pl. a zsidókat nagyon sok helyen nem kezelték egyenjogúan a társadalom ntöbbi rétegével. Akárhogyan is hagyták ezt ki a törikönyvekbõl, akárhogyan is iktatták ezt ki a köztudatból, a zsidókat pl. majdnem mindenhol diszkriminálták még 100-150 éve is. Nem hinném egyébként hogy ebben a tömeges diszkriminációban éppen ezek a tömegek lettek volna a hibásak, mert még nem létezhetett szervezett fajüldözés (ugye még bõven a holokauszt és a hitleri fajelmélet megszületése elõtt járunk) így egymástól nem tudták azt eltanulni, egyszerûen csak egyformán reagáltak a zsidók betelepedésére. De volt egy másik nép is, amely nem tudott, mert nem is akart beilleszkedni vagy letelepedni sehol, soha nem volt saját országa, vándorolt, szabad életet élt, saját törvényei alapján. A cigányságról beszélek. És nem akarom elfogadni azt (egyébként ez további bizonyíték a potitív diszkriminációra), hogy ti (szélsõségesen neoliberális felfogású banda) pejoratív értelmet adtatok a zsidó és cigány szónak. Fehér ember ezeket ki sem ejtheti a száján (ahogy ezt más szemszögbõl már leírtam itt), mert az valami tabu, valami rossz és csúnya!!! Az illetõrõl "természetesen" azonnal hörögve, felháborodástól elfúló hangon kimomndható, hogy rasszista-antiszemita és egyebek. Na ez az a helyzet, ez az a fegyver, ami kétélû, mert egyrészt rövid távon védi a "szerencsétlen, üldözött, elnyomott" kissebbség érdekeit ugyanakkor azokban a szerencsétlenek lelkében akiket emiatt meghurcolnak és persze a közvéleményében is csak egyre több lapát olajat önt a tûzre!!!
hungaricum 2008 febr. 02. - 10:48:29 Előzmény ondok
(970/2021)
kedves ondóka, amit idéztél tõlem, az nem hazugság, hanem egyszerûen hiányos fogalmazásomból eredõ hibás értelmezésed. A mondanivalóm lényege ugyanis az volt (lett volna), hogy ha egy zsidó vagy cigány (és hiába van ezeken kívül több bejegyzett kissebbség Magyarországon, mindig csak ez a kettõ van megkülönböztetve pozitívan diszkriminálva, vajon miért?) bûncselekményt övet el fehér emberrel szemben, akkor nincs elnyomott kissebbségként kezelve, hanem elméletileg normális elbírálás alá esik, tehát szimpla csalásról, lopásról van szó, de mivel az illetõ zsidó esetleg cigány, így emiatt kesztyûs kézzel bánnak vele, nehogy az eljárás során ürügyet szolgáltassanak a vádlott vagy a mögötte álló szervezetek (zsidó hitközösségek, holokauszt-szervezetek, cigány kissebbségi önkormányzatok, álliberális "jogvédõ" szervek) részére, hogy etnikai alapon kifogásolhassák az eljárást, rasszista vádakkal elmeszeljék az ítélethozókat. Jó példa egyrészt a Weiszenberger (ha már felhoztad), mert mint mondtam igaz, hogy megfilmesítették a mutyizását, mégis él mint marci hevesen, mert "nem bizonyító erejû" a film (mondjuk ebben benne van a politikai hátszél is, ami viszont a cúslágnak nem segített érdekes módon)!!!! Tehát, ha egy pl. cigány üt, akkor õ nem etnikai aqlapon követ el bûncselekményt, de ha a helyzet fordított és egy magyar megüt egy cigót, hát az mindjárt rasszista cselekedet, fasiszta megnyilvánulás. Még akkor is fennál ez a különbség, ha mindkét esetben a tettek indítéka ugyanaz, mondjuk egy "qrva anyád..." disco-ban, mert a másik rálépett a cipõjére az egyiknek. Jó bizonyíték erre a Mortimer ügy is, a rasszista ajvékolás és elhatárolósdi az eset másnapján, de a tárgyalóteremben lefolytatott tárgyalás során tapasztalt hihetetlen bírói elfogultság. Errõl heteken át lehetne egyfolytában írni de isstinek valszleg igaza van, és te egy annyira begyepesedett agyú, programozott droid vagy, hogy még a nyílt vita a tények befogadása és elemzése is absztrakt fogalom a számodra. Betáplálták az agyadba (melynek szellemi tápláléka a Balázs show és a Megasztár mellett a Friderikusz féle hecckampány mûsor is), hogy ha meghallod, hogy zsidó vagy cigány, akkor azonnal becsukódnak a ortok, és csak egy marad nyitva, amelyiken folyamatosan a FASISZTA és ANTISZEMITA jelzõk özönlenek korlátlan mennyiségben. Tudom hogy kényelmes dolog egy ilyen MÁTRIX-ban élni de a világ sajnos nem olyan, mint amit ott beléd táplálnak. Ébredj, szerencsétlen!!!
10/10
ondok 2008 febr. 01. - 22:16:20 10/10
(969/2021)
Akármilyen hosszan magyarázod nincs igazad.És most kiemelem a legnagyobb hazugságot az idezetedbõl ,ami nyilvánvalóan nem igaz csak arra jó ,hogy tudatlan emberekben indulatokat keltsen, és gyûlölje a zsidókat ,cigányokat .Íme: "Ha egy zsidó vagy egy cigány bántalmaz vagy átvág egy átlagos magyar embert, akkor az normális, de ha ez a magyar ember védekezni mer, vagy eleve fordítva történik, akkor az antiszemitizmus vagy rasszizmus? "
Kinek a számára normális ,te szerencsétlen! Próbálom moderálni magam,de az uszítás kihoz a sodromból.Van ilyen jogszabály? Felmentettek valakit csak azért mert megállapították ,hogy cigány v. zsidó? Arról nem is beszélve,ha fordítva történik,azaz hogy átlagmagyar ver át valakit azt már el se kell ítélni?
Igen ,sok a bûnözõ a cigányok között,ha bûnösök lakoljanak,ha rendesek akarnak lenni lehessenek,és ebben segíteni is kell õket.A zsidókra még ez sem igaz.Persze lehet jönni a Göbbelsi propagandával,hogy a zsidók élõsködnek az árjákon,és te is ezt pedzegeted az olyan csúsztatásokkal ,hogy az állam a te és fiaid zsebébõl fizet a zsidóknak.Nahát ez az antiszemitizmus,mert az élõsködés nem faji kérdés.És tudod hova vezetett ez,mert nem Auschvitzzal kezdõdött anno ,hanem ilyen buta nézetekkel ,amiket pl zsidó törvényeknek hívtak a Teleki kormány idejében.
Nahát ezt gondolom én ,és a hozzám hasonló "korlátolt emberek" (az intelligens isti megfogalmazása)a ti uszító,hazug v.részigaz nézeteitekrõl.
1/10
issti1 2008 febr. 01. - 20:01:19 1/10
(968/2021)
Érdekes, és ezt most akár Hungaricumnak is írhatnám, hogy mit hallottam mostanában 2 független forrásból is, ami kísértetiesen idecseng:

Egy ismerõsöm most jött meg D-Afrikából, ahol nincstelen, nyomorgó feketék úgy kirabolták a szép, kivilágított lakásában, hogy csak véletlen szerencse volt, hogy nem nyírták ki...de amit mondanék ennek kapcsán:õ mesélte, hogy a D-afrikai köztársaságban olyan tömegben nyomorognak a lepusztult fekete rétegek, és olyan erkölcsi-morális fertõben, ami probléma segélyekkel és az általunk korábban felvetett-megvitatott, majd többé kevésbe zárójelbe tett módszerekkel orvosolni nulla eséllyel lehet.
Erre csak drasztikus és gyökeres megoldást lehet érdemben alkalmazni -ami nagyjából a "másság és pozitív diszkrimináció" c. nyálas szlogenek helyett, a problémával való kõkemény szembenézés és drasztikus szankcionálás melletti felzárkóztatás lehet.

Ugyanezen téma, ugyanígy és ugyanezen végkövetkeztetésekkel merült fel Washington kapcsán(de szinte akármelyik USA nagyváros behelyettesíthetõ), ahol van egy szép, de szûk, gazdag városmag, szigorú biztosítással, rendõrök minden sarkon, stb. és a város nagy részén nyomor, gettó, drog -totál életveszély!... mondanom sem kell, a nyomornegyedben nem a fehérek leknak! ..a megoldás csak u.ez lehetne!
1/10
issti1 2008 febr. 01. - 19:32:49 1/10
(967/2021)
Hungi, azt kellene megértened(és most itt nem csak kifejezeten ehhez a témakörhöz szólok), hogy korlátolt emberek mindig is voltak, s õk azok akik válogatás nélkül bekajálják az aktuális buta, agymosó propagandát: Kádár apánk alatt az volt a duma, hogy azért mégis jó ez így nekünk, mert nyugaton meg milyen nagy a munkanélküliség és milyen sztrájkok vannak(szemben az itteni teljes foglalkoztatottsággal és nyugalommal, stb.
most meg azt szajkózzák, hogy a reformok jók, az ország menetel elõre,stb.(említhetném itt az általad tárgyalt vallási-etnikai témakört is, mindegy mirõl beszélünk)

A lényeg:
ennek a rétegnek mindig csak az a lényeg, hogy legyen hova igazodni(hogy az most nyilas eszmerendszer, vagy komcsi, vagy bármi más, az tökmindegy) - egy biztos: az ilyenekkel való vitának, vagy meggyõzési szándéknak az ég világon semmi értelme!!
Egy dolgot érhetsz el az ilyesmivel: jól felmegy a vércukrod és síkideg leszel!
Persze néha erre is szüksége lehet az emberfiának, de azért nagy mennyiségben inkább kerülendõ...
hungaricum 2008 febr. 01. - 12:11:36
(966/2021)
ondok kartárs: amit tõlem idézel, az nem anitszemitizmus, hanem tény. Tehát én nem antiszemita nézeteimet "vetettem papírra", hanem tényt közöltem. Attól, hogy én megnevezek egy tényt, amit te tagadsz, nem leszek jobban antiszemita nálad. Ha azt mondanám, hogy minden zsidót ki kellene írtani, amit persze nem mondok, mert minden bajnak õk a forrásai és egy degenerált nép, amit szintén nem mondok, akkor lehetne esetleg antiszemitizmussal vádolni, bár ez még mindig magánvélemény lenne. Ezzel szemben leírom, hogy mi a helyzet, mert ha magadba nézel, akkor ezt valahol te is tudod. Ezért normális helyen normális ember maximum realizmussal vádolhatna meg, ami remélem még nem bûncselekmény. Ebbõl is egyenesen következik (persze nem számodra, mert te sugallni akarsz), hogy nem ezért neveztem meg Weiszenbergert, hanem azért, mert rossz kisfiú volt, amirõl soha nem tudnánk, ha nem lenne a célpont c. mûsor, aminek kapcsán a nevét leírtam. De ha számításba veszem, hogy erre te hogyan reagáltál, máris több felvetésemet igazoltad be akaratodon kívül is, ugyanis reakciódból is látható, mennyire vezélyes vizekre evez ma Magyarországon, aki ki meri ejteni a száján, hogy zsidó, vagy hogy rossz fényben tüntet fel egy olyan nevet, ami egyértelmûen zsidó származásról tesz tanúbizonyságot. Tehát ma Magyarországon zsidókról csak jót, vagy semmit (mintahogyan egyébként a cigányokról is), mert a zsidó (vagy cigány) abban a percben válik elnyomott kissebbséggé, amint rosszat mondanak rá, így bármikor kijátszhatja a szerencsétlen, fasiszták által üldözött kissebbségi szerepkört. Ezért zsidókkal és cigányokkal mindenki kesztyûs kézzel bánik Magyarországon (és ez pozitív diszkrimináció). Arról nem is beszélve, hogy habár videófelvétel van róla, valahogyan ezt a Weiszenberger gyereket mégsem meszelték el. Ez szerinted éppen az ellenkezõjét bizonyítja annak, amit leírtam és amit te beidéztél? Ondok, légy kedves gondolkodni legközelebb, hogy legalább önmagadat ne cáfold meg.
androcles 2008 jan. 31. - 21:41:21
(965/2021)
Nem tetszik Hungaricum stílusa, de sajnos a cigány kérdésben igaza van. Ez nálunk legalább akkora probléma, mint a németeknél a török, a franciáknál az arab kérdés. Aki nem látja, hogy ennyi ingyenélõt nem tud eltartani az ország, az homokba dugja a fejét, vagy olyan "ál-liberális "nézeteket vall, amelyek csak súlyosbítják ezt a dolgot.
10/10
ondok 2008 jan. 31. - 19:49:07 10/10 Előzmény hungaricum
(964/2021)
Sajna ezt írod a 943-ban:"én azért vagyok antiszemita, szerinted, mert kijelentettem, hogy egy réteg pozitívan diszkrimináltatja magát, és ehez a holokauszt ad nekik mandátumot? Ez talán nem igaz? Nem igaz az, hogy bizonyos kissebbségeknek több joguk van, mint a többségi társadalomnak? Nem igaz az, hogy mindenki fél bármi olyat tenni, amire ráhúzható, hogy sérti azokat a bizonyos kissebbségeket, mert akkor az illetõt meghurcolják? Ha egy zsidó vagy egy cigány bántalmaz vagy átvág egy átlagos magyar embert, akkor az normális, de ha ez a magyar ember védekezni mer, vagy eleve fordítva történik, akkor az antiszemitizmus vagy rasszizmus? "
De még jócskán idézhetnék nemesveretû nézeteidbõl,úgyhogynem kell azt beállítani ,aki beállítja saját magát.
hungaricum 2008 jan. 30. - 12:57:05
(963/2021)
az a baj veled, ondok koma, hogy te éppenséggel sosem érted mit és miért írok. Viszont mindig úgy kommunikálsz, hogy engem hamis fényben vess fel, hátha van még valaki, aki vevõ a hülyeségedre.
10/10
ondok 2008 jan. 29. - 22:50:44 10/10
(962/2021)
Még annyit ,hogy pontosan tudom ,hogy ki az a Weiszenberger és azt is ,hogy te miért pont õt említetted,lapozz vissza saját irományaidban.