9/10
Movie-Man 2011 nov. 08. - 21:59:09 9/10
(2/2)
A sorozat nagyon tetszett, de a filmbõl többet ki lehetett volna hozni.
De ettõl függetlenül nekem tetszetõs volt.
norton15 2010 ápr. 09. - 20:12:01
(1/2)
Ez volna az elsõ Fullmetal Alchemist valódi lezárása (az új FMA a mangát viszi végig).

Sajna azonban közepesnél épphogy jobbra sikeredett, iszonyat rámentek a látványra, és nagyon hiányzott belõle a sorozatra jellemzõ cseles történetszövés, amikor sosem tudjuk, hogy mi következik legközelebb, és állandóan meglepõdik az ember. Az viszont tagadhatatlan, hogy szépen összekötötték a történetet Hitler puccsával, és a nácik állítólagos okkultizmus-kutatásával.

Az viszont nem volt rossz, hogy a mi világunkban is megvoltak a sorozatból ismerõs szereplõk alteregói - de hogy Maes Hughes-ból miért csináltak nácit, azt fel nem foghatom. Illetve néhány történés fura, pl hogy a Kapun átmegy a plutóniumbomba, de az emberke meg nem? Roy tulajdonképp mitõl is csömörlött meg így, hogy abban a 10 perces feltûnésében 5 percig szánalmasan bénázott? Harag mitõl lett hirtelen normális, és Falánk mitõl változott ekkora döggé, meg tulajdonképp hogy nem vették eddig észre? Ha valaki bezuhan egy épületbe iszonyat magasból, akkor hogy ússza meg sérülés nélkül?

Még a vége is érdekesen összecsapták, csapot-papot otthagyva jól elvannak az Elric-fivérek, de a családdal mi lesz, azt nem tudjuk meg. És azt sem, hogy a Kaput miért nem lehet csak az egyik oldalról bezárni. Egyedül Sebzett és Buja párosa tetszett, de az nagyon.:)

Rajongóknak kötelezõ megnézni, másnak nem annyira, mert semmit sem fog mondani neki a mozi. Elõtte a sorozatot erõsen ajánlott megtekinteni. Egyébként nem kellett volna megcsinálni ezt a mozit.