Téma: Fűrész X.

6/10
Istvan010 nov. 24. 09:12:33 6/10
(15/15)
Viselhető, a legutóbbi Fűrész filmhez képest ez egy kisebb felüdülés volt.
5/10
Gaddemon nov. 20. 14:54:14 5/10
(14/15)
Azt nem mondanám, hogy csalódtam, mivel túl sokat nem vártam. Az előző jópár rész hatalmas csalódás volt, az eredeti történethez egyáltalán nem kapcsolódó, csak a gusztustalanabbnál gusztustalanabb jeleneteket felsorakoztató borzadály. Az első 3 részt imádtam, az elsőt többször is végignéztem, de a harmadik után lejtmenet.
Ez a rész remekül indult, végre volt kapcsolat Jigsawhoz, de aztán amikor a "játékra" került sor, valahogy irtó esetlenné vált az egész, végig akadozott. Azt már hagyjuk is, hogy némelyik feladatnál tuti, hogy az alany simán elájult volna a fájdalomtól, ergo teljesíthetetlen, de a nagy csavar is csomó helyen simán megdőlhetett volna. Azt már megszokhattuk, hogy a főszereplő kb. jövőbelátó, és minden eshetőségre IS gondol.
Volt benne pár érzelgős jelenet, ami szerintem stílusidegen, a vége meg kb. "kézenfogva elsétálunk a naplementébe", ami egész karikaturisztikus.
Összességében egynek elmegy, gyenge 5*.
manhunt2000 nov. 19. 02:49:47
(13/15)
Jobb mint az előző kettő, de sajnos ez sem olyan mint az első 3. Azért egyszer megérte megnézni.

Lehet már leírta valaki, de engem itt is bosszant hogy már jó pár előző résszel együtt mindig az a csapdák vége, hogy megcsinálja a feladatot, mégis meghal. Csaj levágta a lábát, a szerkezet lassan pumpálta a vért és ezért lett game over. Srácnál szintén, időben megcsinálta amit kellett, mégis ott maradt. Talán belemagyarázható, hogy Amanda csinált valamit, mert ugye a harmadik rész szerint az "áldozatai" nem maradnak életben sosem


k11zoltan nov. 18. 22:41:41
(12/15)
A történet alapjában nem rossz, tipikus bosszú film.
De a halálok nagyon logikátlanok voltak (kb kiszabadulhattak volna egy kicsit több ésszel), meg az egész nagyon szájbarágós, tipikusan amcsi. (visszaismétlik a pár percel korábbi jelenetet 'mer a néző már biztos elfelejtette)
Egyszer meg lehetett nézni, de ez a rész is csak igazolta, hogy nem kell bepótolnom a korábbiakat.
10/10
KriszXD56 nov. 11. 13:52:06 10/10
(11/15)
Tetszett. Most Kramer igazán főszerepben volt.
Azt kaptuk amit egy fűrész filmtől várni kell. Szépen föl lettek vezetve a játékosok. A csabdák hozzák a kellő brutalitást a Spirál spin offot simán veri.
6/10
danek87 nov. 09. 07:06:17 6/10
(10/15)
Fura mód nekem ez a karakterközpontú stílusváltás bejött, talán az első olyan fűrész film, amiben tényleg látjuk a megbüntetendő karakterek részletes előtörténetét. Ami furcsa, hogy itt a totális ellenszenv kiváltása volt vele a cél, ami maradéktalanul sikerült, ilyen undorító féreg bandát amelyik komolyan rászolgált a csapdákra, idáig nem prezentált a széria. Viszont ezzel kilövik a szimpatizálható karaktereket, mert azzal, hogy a nyúzott haldokló Jigsaw ezúttal tényleg gonoszokat szadiz még nem teszi a karakterét sajnálhatóvá és a korábbi/későbbi tetteit igazolhatóvá…Az ellentmondásosnak tartott bepalizása nekem belefért, egy jó emberismerőben is az élni akarás elhomályosíthatja a józan észt. A gondok szerintem a csapdás résszel kezdődnek. Valahogy nem érződik rajtuk a folytonosság, egy két csapda közt simán van idő percekig moralizálni+ leegyszerűsítettebbek mint a korai részekben, bár valóigaz némelyik iszonyat véres és akadnak jó ötletek is de az ilyen

'kanalazd ki az agyad' és vágd le tőből a lábad' féle feladatoknál összetettebb megoldások voltak anno.Vicces, hogy utóbbit egy huszadrangú segítő kapja míg a terv szülőanyjának meg csak egy elgázosított szobára futja, amit megúszik néhány keléssel …Nyilván egy esetleges folytatás megágyazására kellett túlélnie a karakternek de azért, hogy pont a legg*cibbnek jut a leglightosabb.. A Kissrác Vs. Jigsaw a csapdában jó ötlet volt, talán ott éreztem valami feszültséget, bár a gyermekbarátnak beállított Jigsaw szintén érdekes annak fényében , hogy Matthews fiát mindenféle erkölcsi aggályok nélkül tartotta fogva.. de oké, ott a cél szentesítette az eszközt, az itteni körülmények mások voltak..

Az utóbbi pár etapot szerintem simán veri, már csak az ambiciózusabb első fele miatt is, viszont maga a lényegi rész még a tényleg véres volta ellenére is erőtlen, feszültségmentes… De jah, a Spirállal ellentétben ez legalább fűrész film, meg a színészi alakítások is azért helyükön voltak. 6/10
2/10
sawyerx okt. 28. 14:20:29 2/10
(9/15)
Én nem tudom, mit néztek azok a magasztaló kritikusok, azon kívül, hogy persze jó volt látni pár régi arcot, semmit nem adott hozzá a történethez + minőségileg is a béka segge alatt van. Johnra rá lehet fogni, hogy a betegség miatt néz ki úgy, ahogy, de a szétbotoxolt Amanda és a meglepetésszereplő nagyon megvénült, bár messze nem ez a film hibája. Mindketten csak halovány másolatai egykori karaktereiknek, Kirakóst megtenni empatikus főhősnek meg... :D
A mellékszereplők is rémesen egysíkúak, nagyrészt egyik sem fehér bőrű, vagy ha fehér bőrű is, az nagyon nagyon gonosz természetesen. Manapság divat a folytatásokat Mexikóba átvinni, lásd: Terminátor vagy Bad Boys, de értelmét nem látom.
A készítők azt mondták, hogy az alapsztori csak a kezdet és azon kívül sokkal többről fog szólni a film. Hát nagyon nem. Amit az előzetesben láttunk, tökre az megy végig, rétestésztaként elnyújtva, meghintve egy kis gyengén kidolgozott drámával. A fordulatok a 10 rész leggagyibb fordulatai, a végén röhögtem, hogy ezt egy Fűrész filmben ebben a formában komolyan gondolták. És a vége egy szép disney mese, a másik szál meg be sincs fejezve. A stáblista utáni jelenetnél kellett volna egy hatalmas nosztalgia-gyomrost éreznem, ez is elmaradt, köszönhetően az inkompetens stábnak.
Gyenge és felesleges erőlködés, mondom ezt úgy, hogy az eredeti 7 résznek viszonylag nagy rajongója vagyok és párévente újranézem.

2/10
rechel okt. 25. 14:33:41
(8/15)
Saw X is really amazing! The graphics are so mind-blowing, and it's evident that a lot of hard work and creativity went into making this film. I was so excited about it that I even took off early from my workplace, https://resumewritercanada.com/, just to catch this movie. Having watched all the previous parts of Saw, this one did not disappoint. It's a thrilling cinematic experience!
6/10
danek87 okt. 25. 14:09:40 6/10
(7/15)
Ha az utsó pár résznél jobb már nem leszek csalódott
6/10
danek87 okt. 25. 10:38:49 6/10 Előzmény Butters3
(6/15)
Még az elsőnél is? :o
10/10
Butters3 okt. 25. 09:46:45 10/10
(5/15)
Az eddigi legjobb része a Fűrész filmeknek.
2/10
joey l okt. 21. 00:08:31 2/10 Előzmény frenchbullie
(4/15)
gagyi, nem vagyok rajongó!!!!
2/10
joey l okt. 21. 00:07:48 2/10
(3/15)
Nekem az elsőrés, nem tetszett. De valahogy néztem a többit is, akkor ált össze, hogy beteg, és bosszút ál. DE MEG IS HAL valamelyik részben, akkor most hogy van áéletben?????
9/10
Rizsfelfujt okt. 15. 00:39:35 9/10
(2/15)
Jó volt, de nem volt olyan durva mint az elsô paár rész!
frenchbullie okt. 11. 08:56:19
(1/15)
Üdv! Különös, hogy még nem született hozzászólás ehhez a részhez... Talán a rajongók csalódtak?
Bevallom, csak a franchise első részét láttam végig. Igaz, az misztikus volt:-)), mert árva hang nélkül, feliratosan futott le a film, a hibás DVD lemez miatt. A második részt abbahagytam, mikor az egyik szereplő injekciós tűk közé nyúlt, vagy esett...

Off A család többi tagja sem vált Fűrész rajongóvá, viszont a Pániqszoba Fűrész escape room-ja mindannyiunk számára izgalmas kikapcsolódás volt!