Téma: Góliát

1/10
3,14159 máj. 08. 14:54:33 1/10
(2/2)
Sajnos csak 1 pontot tudtam adni arra a 8 perc 34 másodpercre, amit végig bírtam nézni ebből a kritikán aluli kamera ráncigálásból.
6/10
Trap 416 jan. 30. 11:11:06 6/10
(1/2)
Igazából nem lenne ez rossz film, és így sem az, de a legfőbb probléma vele, hogy egyszerűen nem érdekes, és nem tudott érzelmileg bevonni. És nem azért, mert nem azonosulhatóak a karakterek, mert ez nem feltétlenül szükséges ebben a műfajban, hanem egyszerűen nem izgalmasak (kivéve a fatert), és nekem nagyjából mindegy volt, hogy mi történik. Illetve hiányoznak a csúcspontok, a katarzis. Maga a történet elképesztő lassúsággal gördül előre, és végig azt vártam, hogy mikor indul be, de nem igazán váltott sebességet a teljes játékidő alatt. Amikor negyven percnél jártunk, márt azt éreztem, hogy hetven telt el, maga a film 1óra20perces csak, de bőven többnek érződik.
Tudom, hogy nem erre ment rá a direktor, és hogy ez szándékosan van így felépítve, de ettől még nem lesz jobb. Ha gengszterfilmek közé soroljuk, nagyon messze elmarad az élmezőnytől, de még a szimplán "csak" jó maffia filmek is leiskolázzák. Szociológiai tanulmánynak talán rendben van, de teljes értékű, élvezhető filmként kevésnek tartom.