olahmiki1959 2014 júl. 24. - 20:18:23
(11/11)
A legjobbat még nem is említettem a nagy igyekezetben.
Amikor a lány megmutatta azt a családi fényképet, amin a kislány vér szerinti apja is szerepelt, - katonaruhában - akkor tettem le a kistáskát.
A katonai egyenruhákhoz nem nagyon értek - hogy miért, annak kifejtése meghaladná a fórum kereteit - de azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy ilyen egyenruhája magyar katonának soha nem volt, - vagy ha igen, akkor évtizedekkel ezelõtt, - ez a ruha, (fõleg a sapka) leginkább az orosz hadsereg, vagy a Szovjetunió valamelyik utódállama hadseregének az egyenruhájára hasonlított.
Ennyi gyerekes bakit, egetverõ baromságot, röhejes tévedést nem is tudom, mikor láttam egyszerre egy filmben...:)
olahmiki1959 2014 júl. 24. - 19:59:11
(10/11)
Önmagában a film nem lett volna rossz, - az, hogy gyermektelen házaspárok minden követ megmozgatnak azért, hogy gyermekük lehessen, és emiatt kétes alakokkal lépnek kapcsolatba, sokszor kalandokba bocsátkoznak, irdatlan pénzösszegeket is hajlandóak rááldozni az ügyre, ismert filmes alapanyag, láttunk már néhány alkotást ebben a témában.
Vannak nagyon jó, felkavaró, súlyos filmek, amik ezzel a történettel foglalkoznak, és vannak középszerû, "B" kategóriás alkotások is, a "Gyermeket vegyenek" - szerintem - ebbe az utóbbi körbe tartozik.
De - legalábbis nekem - nem ezzel van a legnagyobb problémám.
Hanem az apró részletekkel, illetve - talán természetes módon - a film magyar vonatkozásaival.
És ott rengeteg eltúlzott marhaság, megmosolyogtató melléfogás, az amerikai stáb tudatlanságából fakadó tévedés fedezhetõ fel.
A kislány, az eladásra váró - egyébként nagyon aranyos - bébi neve Magyar Gitta. (Ezzel eddig még nem lenne semmi baj...:)
Viszont.
Mutatják a születési anyakönyvi kivonatát, és ott a gyermek neve MADYAR Gitta.
Tehát nem MAGYAR, hanem MADYAR.
A stábban ezek szerint senki nem tudta, - és a segítõk, akik talán tanácsokat adtak a magyar dolgok vonatkozásában, sem tudták, - hogy hogyan kell ezt a nevet helyesen leírni. (Közröhej, ha már magyar témához nyúltak...:)
Aztán.
Budapesti kép.
Egy kávéház teraszán beszélik meg a további teendõket a magyar banda tagjai, közben mutatják a kávéház homlokzatát, amelyen a "Lazlo Cafe" felirat díszeleg.
Amerikában bevett szokás, hogy a tulajdonos neve szerepel egy kávézó, egy büfé, vagy egy étkezde homlokzatán, Magyarországon viszont - úgy tudom - nincs egyetlen olyan hely sem, amin ilyen felirat szerepelne!
Ráadásul, - talán természetesen - ez a felirat is hibás, hiszen nem László, hanem Lazlo van kiírva a homlokzatra, ami akkora baki, hogy az egész ország ezen röhögne, és újságcikkek tucatjai születnének, ha ez valóban elõfordulna Budapesten.
A negatív fõszereplõt - Szabó Gábort - alakító jóképû színész arcberendezése szerint lehetne egy latin nyomornegyedbõl kikapaszkodott kábítószerárus, vagy egy hátulról az emberre támadó bicskás verekedõ, de gondolom, nem találtak erre a szerepre megfelelõbb embert.
De nekem az tetszett talán a legjobban, amikor a rendõrségen azt mondja a szegény magyar lány, aki egy állandóan komoran nézõ, az egész világra haragudó, a nyomorát, a világfájdalmát az arcára kiültetõ, életveszélyes negyedben lakó pária, - a vele lakó barátnõje pedig egy pillanatokon belül kábítószer fogyasztóvá züllõ prosti-fruska, - hogy "Tudja, milyen nehéz az élet Budapesten, ha az ember szegény?"
Ekkor dobtam egy hátast.
Ugyanis - te kedves, buta, a züllés útján már elindult, az amerikai elképzelések szerint viselkedõ szegény magyar lány - Torontóban, Marseilles-ben, Kuala Lumpurban, Bilbaóban, vagy Lajosmizsén is kurva nehéz az élet, - ha az ember szegény!...:)))
A magyar nagykövet meg úgy nézett ki, mint egy elegáns öltönybe préselt, kihízott disznókereskedõ.:D

De hogy egy komoly gondolatot is mondjak.
Ha valaki Amerikában 16 gyermeket el tudott adni, anélkül, hogy elkapták volna, akkor az az ottani igazságszolgáltatás szégyene.
Igaz, hogy a film végén kiírták, hogy közben változtattak a törvényeken, és ma már az emberkereskedelem bûncselekménynek számít.
Innen is gratulálok!...:)))
2/10
pneklara 2014 júl. 23. - 23:36:16 2/10
(9/11)
Aki rászánja magát, hogy megnézi ezt a filmnek csúfolt alkotást, az készítse be a felmosó vödröt, hogy felfoghassa a meghatódástól kicsurranó könnypatakját.
A fõszereplõ férfi egy bájgúnár,a nõ egy hiteltelen színésznõ, a karaktere is, meg dilettáns a játékmodora.
Megadták nekünk, magyaroknak! A bûnözõ, lelketlen magyar ügyvéd, nyilván lopott diplomával, a nyomor elõl menekülõ magyar anya, aki kénytelen eladni gyermekét, a férje az ötvenes évekbeli katonai uniformisban a családi fotón, amelyrõl süt a szegénység, a nyomor.
A pancser rendõr meg úgy tünteti fel a helyzetet, mint ha a valami veszedelmes bérgyilkos elfogását szervezné meg.
A legjobb a bírónõ szerepe: mindannyian látják, hány sebbõl vérzik az igazságszolgáltatásuk, így érzelmi alapon hoz ítéletet, kb olyan szinten: így ítélek, mert csak, mert azért, mert punktum. És a magyar követ is csak bólogatni tud ilyen karakán, és igazságos döntést tapasztalva.
Egy dolgot hiányoltam: az orvos pár átadott volna 50 ezer dollárt a magyar kismamának fájdalomdíjul.És ez részvétajándék lett volna, nem csecsemõvásárlás, s ez mennyire más, az igazságügy szempontjából.
Remélem a genetikusunk tiltakozott, hogy ilyen szinten dolgozták fel a a humánus elgondolását, hogy emberbaráti szeretetbõl összehoznak szegény magyar nõket, és gazdag, gyermekre váró amerikai családokat, kizárólag érzelmi alapon.
maullaci 2008 márc. 07. - 13:17:18
(8/11)
:) "A magyar kormány" Besza**s. Még nincs vége a filmnek de már hányok tõle. Amikor én kint voltam az amiknál csak a sz*rt láttam. Nyoma sem volt a nagy nemzetnek. Szörnyû.

:) Hehe. Épp most oktatta ki egy birónõ a magyar konzult. (persze a szerepet egy bugris játszotta)

Na mindegy. Nem rontom tovább itt a levegõt.

Bocs mindenkitöl a véleményemért.


ÓÓÓÓÓÓ. Most lett vége. Folyik a nyál a tv-bõl. Fujjjjjjjj.
maullaci 2008 márc. 07. - 13:11:53 Előzmény georgia57
(7/11)
Vacak egy film. Tipikus amcsi szemét. Ha háborús film lenne akkor a szülõk, a rendör meg néhány nyálas szereplõ elintézne 5 hadosztály teljesen felszerelt orosz kommandóst, egy szál késsel. Úgy állítják be magukat mint a JÓK. Gebedjenek meg. Az ilyen filmeket be kellene tiltani. Szörnyû.
georgia57 2008 jan. 25. - 03:39:20 Előzmény Lulu46
(6/11)
ez egy megtörtént eseményen alapul,ebbe keveredett bele a genetikusunk is ,amiért majdnem börtönt is kapott -mindenhol vannak ilyenek most mi kerültünk rossz hirbe de a film lélektani drámának jó
Lulu46 2007 szept. 08. - 06:41:19
(5/11)
HA CSINÁLNAK IS ÍGY ÍRJÁK: ilyet
Na pussz...kicsit vigyázzatok a színvonalra.
andy_balog 2007 szept. 07. - 22:07:26
(4/11)
miert?azt hiszed magyarorszagon nem csinalnak ijet?
andy_balog 2007 szept. 07. - 22:06:14
(3/11)
szerintem nagyon jo h gyermek eladasrol szolt a film ... ijen teleg van ... sajnos :( ... nem szamit hogy kinek adjak oda az arva gyereket csak az alam ne keljen fizessen...
robinh 2007 szept. 06. - 13:46:22
(2/11)
aranyköpés:
a "magyar kormány" vissza akarja kapni a gyereket (állam helyett)
robinh 2007 szept. 06. - 13:45:10
(1/11)
az hogy lehet hogy amerikábam 2004 van, magyarországon meg kb 1956?
(legalábbis a film alapján)
... nagyon felhúztam magam ezen a magyar szálon.