k11zoltan 2013 aug. 23. - 22:57:50
(13/33)
Furcsa volt, de nem több, mint közepes.
korostorok 2013 aug. 06. - 13:29:17
(12/33)
Semmi gond fiúk és lányok
Magyarországi SZINKRONOS DVD megjelenés
2013 Szeptember 5.

Köszönet érte az

ADS Service Kft-nek
10/10
Attila G. 2013 júl. 22. - 23:07:52 10/10
(11/33)
Hozzászólásom SPOILER-t és OFF-ot tartalmazhat.

OFF.
Csoda történt. Sikerült megnézni érte a filmet.
Köszönet érte a Puskin mozinak és a Mephisto teremnek; aminek köszönhetõen egy teljesen új élményben volt részem.
15 fõs moziterem. Hmmm. Majdnem családias hangulat volt, mindössze 4-en voltunk; közülük az egyik egy mozigépész, akinek elvileg el kellett volna indítania a filmet. Ehelyett beült, végignézte; egyik széket megfordítva kényelembe helyezte magát; szinte végig tornázott, és legyezte magát. Már elnézést, de ekkora... Inkább nem fejezem be a mondatot. Még egy kissé zavaró egyén volt, aki késett vagy 10-15 percet, de nem elsõsorban emiatt volt zavaró. Mindegy.
ON.

Az imént leírt zavaró tényezõk sem akadályoztak/nak meg abban, hogy 10/10-et adjak a filmre.
Itt leszögezném, hogy nem a film miatt ültem be a filmre; hanem Noomi Rapace miatt.
S valahogy meg is tudom érteni azokat, akik RM miatt tették ugyanezt; hogy lehúzták a filmet.
Ugyanis el kell keserítsem õket. Rachel McAdams nem volt más ebben a filmben, mint egy egyszerû statiszta ebben a filmben Noomi mellett - hiába kapott egy statisztánál több szerepet -; egy amolyan másodlovas. Kellett egy kavaró ribanc ebbe a filmbe, erre a szerepre õt találták a legalkalmasabbnak. Szerepét be is töltötte, úgy ahogy. Ennyi.
Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy RM rajongóinak tényleg nem érdemes megnézni a filmet; nekik tényleg nem.

Egyébként RM neve bár ismerõs volt; ez idáig nem jelentett túl sokat számomra; s valószínûleg ez után sem fog. Hisz ha már a filmográfiáját kellett elõvennem ahhoz, hogy megnézzem, milyen filmekben láttam eddig...
No comment. Számomra Õ igazán semmi különös, semmi extra. Leginkább agyatlan paródiákban tudom elképzelni, vagy hasonló stílusú filmekben. Illetve persze még a kavarógép szerep illik rá. Talán azért is gondolom ezt, mert eddig a Tökös csaj és a Bajos csajok címû filmekben láttam; s eme filmeket sem elsõsorban miatt néztem meg. Tudom, hogy 2 szerepébõl nem lehet általánosítani, így nem szeretném ezt a hibát elkövetni. De... Nem keltette fel az érdeklõdésem.

Ez a film egyszerûen Noomi Rapace-ra volt szabva. Erre még visszatérek.

Egyébként érdekes volt ez a film.
Valahogy nem azt hozta, amire számítottam; viszont azt hozta, amit vártam. (Pont ezért lett jó.)
Azt hittem, hogy 2 csaj céges rivalizálásáról fog szólni a film - nem túl sok jelentõséget tulajdonítottam a cím elsõ szavának -; s kíváncsi voltam, hogy mit fog hozni Noomi ebben a szerepben. Aztán kiderült, hogy mégsem teljesen arról szólt.

Annyira kiszámítható volt ez a film számomra... hogy szinte sosem teljesen az történt, amire számítottam, hanem mindig volt egy apró csavar.

Azoknak tényleg nem szól semmirõl a film, s azoknak valószínûleg tényleg nem tetszik; akik nem értik.
S még mielõtt valaki megsértõdne; ezzel nem az iménti személyek intelligenciájára akartam utalni, hanem...
Inkább úgy fogalmaznék; hogy azoknak valószínûleg nem jön be a film; akik nem tudnak ráhangolódni Noomi Rapace-ra és a filmjeire. S aki látta a Babycall címû filmet; s bele tudta élni magát, s talán még tetszett is neki; az érti, hogy mirõl beszélek. Ugyanis az is egy hasonló alkotás volt. S ezért írtam azt, hogy kb. azt kaptam, amit vártam.

Egyébként nemrég többen azt mondták egy filmre, hogy Hitchcockot idézi; bár nekem nem jutott Hitchcock eszembe róla. (Elég nehezen jutott eszembe a címe - ahogy a fõszereplõnõ neve is, rá kellett keresnem. -> Mellékhatások, Rooney Mara ... Szóval nem voltam tõle elragadtatva. Nagyon nem.)
Na most nem olyan rég láttam egy filmet; aminek majdnem ugyanaz volt a vége - szóval nem teljesen -, mint a Gyilkos vágyaknak. Akkor ezek szerint ez a film is Hitchcockot idézi?

Egy közös momentum mégis van a korábban említett filmben; s a Gyilkos vágyakban.
Mind a két filmben megfelelõ "alibit" biztosítanak a nyugtató pirulák. Csak... Amíg a Mellékhatásoknál szinte az egész film a gyógyszerekre voltak kihegyezve; a Gyilkos vágyakban nem volt akkora szerepük.

Még egy közös pont van a 2 filmben. Mind a 2 filmet egy-egy "tetovált lány" próbálta eladni; illetve Velük próbálták eladatni.
A bökkenõ csak az, hogy a Gyilkos vágyak elvileg elõbb készült. Tehát lehet, hogy a Mellékhatásokban egy ötletlopásnak lehettünk szemtanúi? Ki tudja.
Viszont ez már csak azért is lenne érdekes, mert a Gyilkos vágyak eleve egy remake. - Most leltem rá erre az információra; s az eredeti a kissé furcsa Szerelmi bûnök címet viseli. - Azon kevés 'nem vígjáték'-remake-kek egyike, ami tényleg jól sikerült. Kíváncsi is lettem az eredetire; már csak azért is, mert abban is számomra szimpatikus színésznõ, Ludivine Sagnier játssza Isabelle szerepét.

Mindenesetre nálam Noomi kontra Rooney -> 2:0

S részben ebbõl kiindulva már csak ezért sem értem; miért nem Noomi kapta a Rémálom az Elm utcában-remakeben Nancy szerepét; hisz Õ lassacskán az ilyen álmodozós, képzelgõs filmekre lett specializálva. Unikum lett volna az a film vele; s valószínûleg már meg is néztem volna.
Maximum az szólhatott Rooney mellett, hogy 6 évvel fiatalabb; s még ez sem szól feltétlenül mellette.

Visszatérve a Gyilkos vágyakra.
Nekem nem volt különösebb gondom a színészi alakításokkal. S volt egy kedvenc momentumom a filmben.
Amikor egy céges parti; egyes vezetõk és alkalmazottak úgymond 'kihágásaira', õrjöngéseire lett kihegyezve; de elsõsorban Isabelle megalázására. (Hopp itt találtam még egy közös momentumot a Gyilkos vágyakban és a Mellékhatásokban, minõ meglepetés.) S ebben a helyzetben kénytelen volt egy kényszeredett nevetést az arcára varázsolni; de volt ebben a nevetésben valami más is. Ilyen ronda nevetést szerintem még nem láttam; mégis valahogy ez volt az egyik legjobb momentum a filmben; hisz itt fordult meg valami. Egyébként arra döbbentem rá, hogy Noomit szerintem ezelõtt még nem igazán láttam nevetni.

Kaptam még egy bónuszt ettõl a filmtõl. Karoline Herfurth-ot. Valamiért nem figyeltem fel a nevére a port-os listában; vagy ha mégis, kiment a fejembõl. Viszont a film kezdetekor egybõl feltûnt a neve. Az elsõ pillanatban még nem tudtam beazonosítani, de hamar sikerült. A Csajok a csúcson 2 részében láttam elõször és mostanáig utoljára. Olyan rút kiskacsának tûnt, mégis hamar elnyerte a szimpátiám. Ezért is döbbentem meg azon, hogy legalább egy tucat filmben játszott. Lesz mit bepótolni.
Jól játszotta a kis szürke titkárnõt, Danit; én sokáig azt hittem, hogy Isabelle-lel mondhatni barátnõk is egyben. Hmmm.

Még egy dologra döbbentem rá, hogy Noomi Rapace és Rachel McAdams nem most játszottak elõször együtt egy filmben. Ez már megtörtént a Sherlock Holmes 2. részében, az Árnyjátékban is. Csak abban 2 olyan színészt választottak Sherlock és Watson szerepére, akiket kifejezetten gyûlölök. Viszont most már kíváncsi lettem rá; s talán megnézem az elsõt is.

Nem tudom, mit írhatnék összegzésképp azon túl, hogy talán kiderült, nálam Noomi Rapace a number 1.

Nem nevezném ezt a filmet kifejezetten közönségkedvenc filmnek. Nem lepõdnék meg, ha keveseknek nyerné el a tetszését.
Ez inkább ínyenceknek való. Aki nem tucatfilmeken, blockbustereken nevelkedett. Aki képes befogadni valami mást. Valami elvontat.

S amint már írtam. Akinek bejött ez a film, az valószínûleg élvezni fogja a Babycallt is; illetve fordítva.
Ha viszont valakinek nem jött be e 2 közül az egyik film; annak nem ajánlom a másikat sem; hisz teljesen fölösleges megnéznie; csak bosszankodás lenne a vége.

Egyébként lehet, hogy ha pár évvel ezelõtt láttam volna ezt a filmet; s valaki más tálalásában; akkor lehet, hogy én is azt mondtam volna rá; hogy húúú de gáz, enyhén szólva. Már csak ezért is vagyok kíváncsi az eredetire.
5/10
isobel88 2013 júl. 09. - 21:19:47 5/10
(10/33)
A bemutató alapján számomra is ígéretesnek tûnt. Én is nagyon szeretem Rachel McAdamst, akit jó volt végre gonosz szerepben látni - amit szerintem nagyon jól játszott. De sajnos õt nem láthatjuk olyan sokat a filmben, hogy csupán megérje emiatt végig ülni a 90-100 percet. Szerintem a többi szereplõ színészi játéka nagyon rossz, a történet zavaros (fõleg a vége), a zene pedig idegesítõ. Szóval én is úgy gondolom, hogy nem érdemes megnézni, mert tényleg semmi mondanivalója nincs, egy ponton sem izgalmas/elgondolkodtató/rejtélyes.
6/10
oedipa 2013 jún. 20. - 15:47:02 6/10
(9/33)
én is nagyon vártam már, most néztem meg, hát... kb.a felétõl kusza, és bár elég kiszámítható plusz maga a sztori jó lenne, mégsem volt teljesen kerek... egy 6/10.
lipstick 2013 jún. 16. - 16:15:18
(8/33)
Magyar felirat híján, megnéztem angolul. Hetek óta vártam a filmet, mire végre felkerült a netre. Az egyik kedvenc színésznõm Rachel McAdams, aki kétségkívül gyönyörû volt a filmben is, de ez minden.

Megvan az erotikus vonal a filmben, de kb. két szexjelenet van benne. Aki egy forró leszbikus kalandra számít, az rossz helyen jár. Pár csókon kívül más nem történik. Rachel miatt adok 10/5-öt, egyébként nem érdemes megnézni.
5/10
niccy8 2013 máj. 19. - 12:53:50 5/10
(7/33)
Nos, a film kb. kétharmad részéig nézhetõ volt számomra, onnan viszont csak egy nagy katyvasz. Bevallom, hogy a végét nem is értettem teljesen. Ritkán mondok ilyet, de a végén sajnáltam a rááldozott idõt.
10/10
Attila G. 2013 máj. 15. - 00:17:49 10/10
(6/33)
Azért örülnék, ha nem tûnne el 3 hétnyi vetítési idõ után a budapesti mozikból. Ha idõben értesültem volna róla; s idõm engedte volna; tuti megnézem. Vidékre nem áll módomban lemenni megnézni, neten meg nem szeretek "mozizni".
8/10
wintermoots 2013 máj. 12. - 17:40:13 8/10
(5/33)
látta egyáltalán valaki ezt a filmet?:)
8/10
wintermoots 2013 máj. 02. - 13:04:31 8/10
(4/33)
----hiteles mint egy brazil szappanopera…és oly röhejes mint bobby ewing feltámadása
----semmi sem stimmel…semmilyen korosztálynak nem ajánljuk megtekintésre
----érdektelen és lapos…kár vele még egy esõs vasárnap délutánt is elrontani


újabb remek idézetek remek kritikákból.
sebaj, a film azért 7/10-es, rajongóknak talán 8/10 is megvan:)
8/10
wintermoots 2013 ápr. 30. - 21:58:32 8/10
(3/33)
---A kreatív munka nagyjából annyiban kimerül, hogy De Palma Columbóból Agatha Christie-t csinált.

---Fura ez az új De Palma-mû. …a színészi játékok minõségére elméletileg nincs magyarázat,

----fokozatosan elveszti komolyságát a tét. …a thriller mestere olyan képtelen mesét önt a szemünk elé, amin már csak nevetni lehet. Nem a vidámság, hanem a nevetséges erõlködés miatt.

---érdemes-e egy végig reális film utolsó öt percét pusztán a csattanó kedvéért, a logikai gikszerekkel mit sem törõdve homályosan és hatásvadász módon befejezni.

---A Gyilkos vágyak-ról nehéz eldönteni, hogy micsoda: egy félresikerült thriller vagy egy Brian de Palma-paródia.

----nemes egyszerûséggel a bosszúról szól, bár egy-két jelenet kivételével igazából annak is elég vérszegény,… film végére továbbra is rejtély marad

----zsibbasztóan bárgyú és unalmas erotikus thriller…legjóindulatúbb olvasata, hogy valójában itt egy felszabadult önparódiáról van szó

úgy tûnik, a szatirikus-parodisztikus jelleg nem mindenkinek nyilvánvaló, ahogy a film erényei sem:)
8/10
wintermoots 2013 ápr. 27. - 12:57:20 8/10
(2/33)
szatíra, thriller-paródia és kis elmélkedés a kép-valóság viszonyról a digitális korban. szép képek, vicces színésznõk, nem remekmû, de jó kis film, érdemes megnézni. (viszont ez nem hagyományos thriller, ha valaki olyasmire vágyik, kerülje)
3/10
bittermoon1992 2013 ápr. 25. - 21:41:52 3/10
(1/33)
Nekem a 2010-es Szerelmi bûnök jobban tetszett. Persze az is lehet, hogy én elfogult vagyok Ludivine Sagnier és Kristin Scott Thomas játékát illetõen, mert a "kedvencszínésznõlista" élén állnak nálam mindketten.