Téma: Hadak útján

9/10
deadbody 2012 máj. 30. - 00:20:23 9/10
(91/171)
Kicsit kétkedve álltam neki a filmnek,annyira kapott hideget-meleget a fórumon. Az elsõ fél órában majdnem abbahagytam,fõleg a szántós jelenetnél. Aztán rájöttem,hogy nem kell ezt olyan komolyan venni,mint egy "Ellenség a kapnál"-t,inkább egy kalandos mesének fogtam fel,ahol a vas felhasítja a sziklát,az õsellenségek pedig összefognak egy közös jóért.Ahol végül minden jóra fordul és kiderül,hogy az igaz barátságnak a háború sem szabhat gátat.Aki ilyen szemmel nézi meg a filmet és ott hagyja a realitás kényelmes világát,az biztos élvezni fogja a filmet.
8/10
Viktor6665 2012 máj. 28. - 19:31:17 8/10
(90/171)
Engem a szilajra emlékeztet, amit még gyerekkoromban láttam. Amúgy nagyon jó film, érdemes megnézni.
10/10
Lex86 2012 máj. 27. - 13:34:17 10/10
(89/171)
Mondjon ki mit akar, ez egy nagyon szép film, nálam 10/10.Spielberghez illõ rendezés.
8/10
offtopic
_Freddy_ 2012 máj. 27. - 10:13:03 8/10
(88/171)
hát a 101 éves korodhoz képest tényleg csecsemõ vagyok...
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 27. - 10:04:53 3/10 Előzmény _Freddy_
(87/171)
a kiscsaj lovaglása poén volt, ha nem tûnt volna fel. erre ki válaszol érdemben?

"Az hogy neked irritálóak a szereplõk, az nekem vagy bárki másnak teljesen mind1. Egyáltalán nem voltak irritálóak,"

de azok voltak, fõleg a csaj, és nekem meg az teljesen mindegy, hogy mit állít egy 15 éves.

"A parasztfiú is miért ne sírhatott volna amikor megvolt az oka rá?"

azért mert nem szokás 1914-ben sírni a férfiaknak. azért, akkoriban emberek éltek, mondtam már és nem butították le az emberi viselkedést a szentimentális önsajnáló filmekkel.

"Miért lenne szánalmas amikor otthagyja a közlegény a lovat? Nem otthagyja, hanem elcipelik, nem akarja otthagyni, csak pont jött a támadás."

ahogy már mondtam, a FUSSFUSS kiabálások a szánalmasak, szintén a rendezõtõl, aki nem veszi észre, milyen komikus és primitív tõle, hogy ilyet ábrázol és így egy filmben

"A ló csak nézte hova viszik a közlegényt,lehet nem értette mit akart azzal hogy fusson"

biztos, hogy nem értette, még nem beszélik a lovak az emberi nyelvet.

"melyik állat ne futna el akkor?"
és én felróttam azt hogy elfutott a tank elõl?

"ennyi rosszindulatúságot egy hozzászólásban még nem láttam."

ez nem rosszindulatiság, egyszerûen nem tetszik amit látok ebben a félig profi, félig amatõr filmben, nyilván a rendezõje elmebeteg.

"de ez csak egy film, és az egyik legjobb jelenet volt benne."
te vagy a film célközönsége, csecsemõnek minden új, nekem ez elcsépelt, sablonos

"Spielberg pedig most is remek rendezõ"
régen volt jó rendezõ és õ a legfõbb felelõs e filmért, nem érdekes mennyien csinálják, õ a rangidõs
9/10
KittuS_ 2012 máj. 26. - 13:57:59 9/10
(86/171)
Tõlem csak azért kapott 10/9, mert néhol kicsit összecsapták, felgyorsították az eseményeket, persze nyilván muszáj, az idõ miatt, de akkor máshogy is meg lehetett volna oldani. Mindenesetre engem nagyon lekötött, szép képi világa volt, igazán megható történet.
Segítõ békának meg csak annyit, hogy szerintem nézd meg még egyszer a filmet, ahogy látom sok mindent nem értettél vagy csak nem maradt meg az emlékeidben, ha újra el kell magyarázni minden részletet. A fiú sírás pedig pont megfelelõ mennyiségû volt benne, a háború mindenkit megtört, de kíváncsi lennék, ebben a helyzetben Te melyik sarokban sírnál :D
8/10
_Freddy_ 2012 máj. 26. - 13:35:12 8/10 Előzmény Segítõ Béka
(85/171)
Gondolkodj egy kicsit Spielberg fejével. Jó inkább ne...

Igen, meg lett mondva a csajnak, hogy a dombig lovagoljon. De a fiatalok általában nem tartják be azt amit mondanak nekik, és miért is ne mehessen tovább? Elõzõ nap voltak ott a németek náluk élelemért, én se gondoltam volna, hogy egy cseppet sem haladtak elõre a németek 1 nap elteltével, hanem ott vártak a tanya mellett. És az se biztos, hogy a kiscsaj olyan nagyon jól tudott lovagolni, lehet, hogy a ló hibája, vagy csak elragadta a hév a csajt.
Az hogy neked irritálóak a szereplõk, az nekem vagy bárki másnak teljesen mind1. Egyáltalán nem voltak irritálóak, és amit mondtak azoknak biztosan megvolt az alapjuk. Lehet, hogy nem figyeltél oda eléggé.
A parasztfiú is miért ne sírhatott volna amikor megvolt az oka rá? Hatalmas stressz alatt volt, félt, hogy meg fog halni, félt, hogy nem láthatja többé a szeretteit. Más nem igazán sírt, õ igen. És akkor mi van?
Miért lenne szánalmas amikor otthagyja a közlegény a lovat? Nem otthagyja, hanem elcipelik, nem akarja otthagyni, csak pont jött a támadás. És a barna lótól meg úgy te mit vártál hogy mégis mit csináljon? Sz*rjon oda vagy mi?? :D
Sajnálta a "társát", ottmaradt vele addig akarta "védeni" amíg csak tudta. És tisztán el lett mondva, hogy a zajoktól nem ilyed meg, és te is írtad, hogy ezek csak lovag, nem értik mit mond nekik az ember...csak akkor ha egy szót nagyon sokszor hallanak...de most kivétel volt a FUSS!!!FUSS!!!FUSS!!! A ló csak nézte hova viszik a közlegényt,lehet nem értette mit akart azzal hogy fusson, mégis csak egy ló. De amikor már meglátta, hogy egy több tonnás tank tart felé, elfutott, melyik állat ne futna el akkor? Csak szerencsétlen nem tudott merre futni.
Komolyan mondom, nekem fáj már amiket itt összeírtál, ennyi rosszindulatúságot egy hozzászólásban még nem láttam.

A ló beleakadt a szögesdrótba, nem látták még tisztán, próbálták odahívni hozzájuk, mert nem tudták, hogy akadt be. Hátha nem kell majd odamenni hozzájuk. Egy ember bátor lett és odament mert biztos nem tûri el, hogy egy szerencsétlen állat ott szenved és senki sem segít neki. Fehér zászló, jó rálõnek, de késõbb nem. Odamegy segítneki, a német is. Megbeszélik, folytatódik a harc, és kész. Jó, igazából lehet hogy agyonlõtték volna a csávót, de ez csak egy film, és az egyik legjobb jelenet volt benne.

Spielberg pedig most is remek rendezõ, de nem õ egyedül csinálja az egész filmet, hanem sokan beleszólnak a történésekbe. Régen jó filmeket csinált, az tény. Többet nem is írok. Ez már így is sok volt. Remélem majd visszavágsz valami hasonlóan színvonalas hozzászólással.
3/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 máj. 26. - 09:38:56 3/10
(84/171)
minek olvassam el, mikor tudom mi áll benne, én írtam.
te viszont nagyon meggyõzõ vagy.
10/10
cutewheniscream 2012 máj. 26. - 02:50:08 10/10 Előzmény Segítõ Béka
(83/171)
te nevezed Spielberget elmebetegnek? olvasd már el, amit írtál...
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 14:16:14 3/10 Előzmény Meridol
(82/171)
most is rámjött a sírás mikor Joeyt elválasztották az anyjától"

dehát ez a film eleje volt ! még a címét se írták ki és te már sírsz?:)
3/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 14:14:43 3/10 Előzmény mormota_13
(81/171)
tényleg honnan volt pénze? szerintem kárpótolta a császár
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 13:59:20 3/10 Előzmény ad mala
(80/171)
teljesen egyetértek. szinte minden betûvel
3/10
offtopic
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 13:56:59 3/10 Előzmény dantonb
(79/171)
ez a tehenes eléggé béna disney
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 13:54:49 3/10 Előzmény Meridol
(78/171)
lehetett volna a történetet úgy rendezni, hogy ne legyen giccses cukorszemét, de spilbergnek nem sikerült.
kis apró dolgok, és kevésbé populáris mûanyagféle zenével. kevesebb fiúsírással, odafigyelve a részletekbe, jól válogatva a szereplõket
a film mondanivalója eléggé ostobán van adagolva
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 25. - 13:43:59 3/10
(77/171)
spoilerveszély, de ennek a filmnek az is mindegy
meg lett mondva a kisk*rvának, hogy csak a dombig lovagoljon, az õ oka, hogy elvitték, minek ment tovább?
spílberg amúgy részeg? honnam kasztingolta ezeket? nem veszi észre, hogy modorosak a szereplõ színészek? hogy legyávázza a saját nagyapját a riherongy, de miért gyáva? nem derült ki a történetbõl
az észak-ír parasztgyerek kifejezetten irritáló, a kisunoka rüfke, nagypapa meg túl laza, a német tiszt aki lelövi a lovat inkább orosznak menne el. lelövi a lovat, aztán hárman arrébbhúzzák a földön, mindenki húz 130 kilót. 300-400 kg-ot hárman se tudnának ilyen könnyedén arrébbhúzni
a parasztfiú sírvafakad a lövészárokban, spilberg nem tudja, de régen emberek éltek ám, akik nem voltak kislányok

maga a tiszta lovasjelenetek, pl mikor a fekete helyett jelentkezik az ágyúhúzásra a barna ló, egy családi filmbe elmennének, de a ringyó kislány, meg a lányos parasztfiú megkérdõjelezik spilberg tehetségét. kiégett, papucs lett az öreg.
szánalmas az a jelenet, mikor otthagyja a közlegény a lovat, a fekete már megdöglött, a barna meg csak áll, elcipelik a bajtársai a közlegényt, de közben ordítja a lónak, hogy FUUUUSS! FUUUUUSS! ez hülye? eddig azt hittem ez a szakállast közlegény normális, de ez a FUUUSFUUUS! megkérdõjelezi az épelméjûségét. és közben romantikus nyúlos zene szól, persze akkor lesz groteszk és mérhetetlenül ízléstelen csúcsponton a jelenet, mikor a 8db fussfuuus után mutatják a lovat, aki egyhelyben áll. kiderül: ez csak egy ló, aki nem érti az emberek nyelvét, de akkor spilberg miért mutat elmebetegeket a filmjében? mert neki ez a normális? akkor õ is elmebeteg.
hívják a katonák a lovat a szögesdrótnál, biztos éhesek. aztán a ló miatt találkoztak a fronton lévõ szembenálló felek karácsonykor és koccintottak, a ló hozta össze õket, még csak most nézem a hívásokat, de tudom hogy ez lesz belõle, akkora gigantikus sablon a film.
megy kiszabadítani és annyira fél a katona, hogy imádkozik, ha ennyire félsz, akkor minek mész oda? annyire nincs helye itt az imának, semmi értelme, de a köcsög nézõnek jó lesz, zabálja csak, nem kap mást.
KÉNE MÉG DRÓTVÁGÓ! és kidobnak neki még 7-et egyszerre... mi ez? burleszk? most nevessünk, vagy legyen feszültség? lehet a kettõt összehozni, máshol, mert itt most nem sikerült.
viszi a lovat, mindehol felállnak a tiszteletére, ez is jellemzõ az emberiségre, az elsõ vh-ban olyan volt a ló, mint a tehén indiában, szent állat, akár lehetne erre a masírozásra egy zenés videóklippet csinálni
a legvége amúgy tetszik, a lógyógyítás, az árverés, összedobják a pénzt, me ahogy visszahozza a zászlót apjának, ezt jól összehozták, de a film elejét és közepét is összekellett volna hozni. emily amúgy nem egy angol név? miért kap ilyen evet egy francia, holland lány?
ha nem lenne a vége azt mondanám, a filmet egy elmebeteg rendezte
spilberg kiégett, régen még jó filmeket csinált. ma már elzsidósodott
nekem amúgy irritáló volt emily watson jelenléte, a Vörös sárkányban jó volt
8/10
_Freddy_ 2012 máj. 24. - 13:42:41 8/10
(76/171)
valóban nem egy hiteles film, és kijavítom az elöttem szólókat, a filmet nem a ló szemszögébõl néztük, mert úgy kicsit idegesítõ lett volna, inkább mindig azoknak a szemszögébõl néztük akiknél a ló volt :DDD nem??

a háborús rész nekem tetszett, meg úgy maga a film is :D de nem volt az a húdejó

10/8
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 23. - 16:36:33 3/10
(75/171)
a holland (?) kiscsaj nagyon k*rvásra sikeredett, a nagyapja meg túl laza
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 23. - 16:29:15 3/10
(74/171)
a katonák, tisztesek csak nézik, hogy elemelik az egyik katonát, ellopják, és nem lõnek utánuk, hiteles
3/10
Segítõ Béka 2012 máj. 23. - 16:28:18 3/10
(73/171)
mi ez a zsidóskodás, hogy dezertálnak a német kölykök? mi ez a kilógás a kötelesség alól?

" harctéren küzdõ magyarság hamarosan rádöbben arra, hogy a frontkatonák soraiban igen gyéren találkozik, zsidókkal, viszont annál bõségesebben a hadtápterületen, a biztonságos beosztásokban és a felmentettek között.” De nemcsak a jobboldali antiszemita radikálisok, hanem a baloldali gondolkodók között is ez volt az általános nézet. Ágoston Péter a kéziratban megmaradt naplójában a következõ feljegyzést tette: „A nagyközösségnek az a véleménye, hogy a zsidók minden módon kibújnak a harctéri szolgálat alól, a tényeknek megfelel." "

http://kkbk.blog.hu/2011/01/14/a_magyarorszagi_zsidok_tortenete
10/10
idõjós1010 2012 máj. 23. - 09:02:19 10/10
(72/171)
Volt ebben a filmben minden.: Háború,dráma,és komédia :-) Könnyed, laza, és nem egy összecsapott kis költségvetésû Filom+ os akármi. Nekem tetszett.