9/10
pussfacedolls 2023 nov. 23. - 02:38:22 9/10
(40/40)
Tisztelettel, egy-egy szavazattal, szívből és szívből kérek mindenkit, aki osztja meggyőződésem, hogy valóban megérdemli ezt a megtiszteltetést, hogy támogassa őt. Leggyakrabban az előadók alulmaradtak a lehetőségeikhez képest, egy-kettőt leszámítva. Bár a mese jól megírt, le lehetne rövidíteni, mégis érdemes egyszer megnézni. Ez a kor nem megfelelő a nőies blues zenéhez, a szexi tánchoz az elején, és ahhoz, ahogy a karakterek kezdetben beszélgetnek egymással https://soccerrandom.io
Petrapetrus 2023 nov. 10. - 09:46:35
(39/40)
Már lehet szavazni Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színművészre, aki ezzel párhuzamosan hazánk egyik legszebb orgánuma (szinkronhangja, hangoskönyv-felolvasója) is. Többek között Ő Kenneth Branagh (Poirot) magyar hangja is. Idén immár harmadjára [!] Kaszás Attila-díj jelölt lett – ám ezidáig sajnos még mindig nem sikerült megkapnia. Nagyon szépen és nagy szeretettel kérek mindenkit, hogy aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy most már tényleg nagyon-nagyon megérdemelné ezt az elismerést, az segítse Őt hozzá egy-egy szavazattal. Ha valaki, akkor Ő nagyon megérdemelné!...

Köszönöm szépen, ha segítenek / segítetek ebben a szép célban!

Hivatalosan itt lehet szavazni Facebook és/vagy Google fiók segítségével: https://kaszasattiladij.hu - egészen 2023. november 30-a éjfélig!
petimbo 2023 nov. 03. - 10:13:16
(38/40)
Nem láttam a filmet, de szerintem nem a színészekkel van a fő gond, hanem a rendezéssel.
Olvastam a hozzászólásokat, és már meg sem lepődőm azon, hogy majdnem minden Nyugaton készült filmben, TV sorozatban buzikat kell bámulni, ahogy seggbe rakják egymást, már bocsánat a nyers fogalmazásért. Inkább megnézek százszor egy bollywood musical vagy akció filmet, amelyben nem buzik smárolnak minden 10. percben.
6/10
Vik 2023 szept. 23. - 11:24:41 6/10
(37/40)
Gyenge eresztés, kínlódtam majdnem végig. Unalmas rendezés.
6/10
Atis88 2023 jún. 18. - 16:49:30 6/10
(36/40)
Az alapanyag jó, de a film már nem annyira. Fontos dolgokat változtattak meg, bár ezt úgy is csak az tudja, aki ismeri az alap művet. Nekem személy szerint nem volt ez zavaró. Viszont az már inkább, hogy a színészek nem voltak a toppon, 1-2 kivételével. Egyszer szért érdemes megnézni, mert a sztori jól össze van rakva, de lehetne rövidebb is. Pl az elején a háborús rész totál felesleges és lényegtelen.
2/10
ChatNoir* 2022 okt. 31. - 07:31:56 2/10
(35/40)
Agatha Christie forog a sírjában… miért kellett ezt? Ha új sztorit akar Branagh, írjon egyet! Jackie-n kívül az összes szereplő szánalmas, Gal Gadot-nak semmi köze Linnethez, Simon Doyle nevetséges, Anette Benning jó, de minek, az ő karaktere nem is fontos, csak el lett pocsékolva ebben a filmben. Az erőltetett szexualitás helyett meg lehetett volna hagyni az eredeti szerelmi szálat. A könyvben mindennek van jelentősége, ez nem így megy, hogy megváltoztatok karaktereket, meg hogy ki hal meg és ki marad életben. Összességében: rosszul megragadott hangulat, rosszul választott színészek, rossz játék, rossz karakterek - egy jó alapanyag tökéletes elbarmolása.
Luna34 2022 okt. 03. - 12:59:45
(34/40)
Véleményem szerint meg sem közelíti sz eredetit, sem a színészi játék, sem pedig Poirot karaktere. Számomra ez volt a legnagyobb csalódás.Ha ez fedte volna a valóságot, sokkal jobb lett volna az egész.Ez a tutyimutyi, pityergő, kissé bizonytalan alak, nyomokban sem tartalmazza Poirot.Az a pamacs bajusz és a sebhelyes sztori katasztrófa.Nem is tudom hogy ez hogyan jutott eszükbe. A színészi játék sem fogott meg, egyedül Jaquline játéke volt számomra tűrhető.A női blues zene és az elején a szexuálisan túlfűtött tánc, meg eleve az ahogyan a szereplők beszélnek egymással, nem való ahhoz a korhoz.kifejezetten zavaró volt ez a túl modernizálás.Nekem nagyon hiányzott Ferguson megformálója, ami a Suchet féle verzióban megfogott.Ott más volt az egész.Az egy nagyon jól sikerült feldolgozás volt.A képvilág sz tetszett, de ezen kívül nem nagyon fogott meg semmi. Nem valószínű hogy újra megnézem.Linettre is egy jóval szebb és jobb színésznőt képzeltem el.A leszbikus szál abszolút felesleges volt. Lehetne még sorolni…
Luna34 2022 okt. 03. - 12:45:27 Előzmény KatnissEverdeen
(33/40)
Teljesen egyetértek.nekem is hasonló a véleményem.Poirot karakterét hiába magasztalják az egekbe,egy tutyimutyi mindenen pityergő, a volt szerelméért síró emberke köszön vissza a filmből. ez nagyon irritáló, mivel a szerző nem így alkotta meg.a blues zene és az elején az a szexuálisan túlfűtött tánc pláne nem illet abba a korba és a történetbe, ahogy a leszbikus szálat sem kellett volna erőltetni.
6/10
Alfred von Caine 2022 aug. 17. - 23:53:11 6/10
(32/40)
Az elején a háborús rész tetszett. Egyiptom is. A fényképezés is szép. Még Kenneth Branagh is szimpi. A színészek játékától nem voltam elájulva, viszont a miliő az megfogott.
1/10
Kaliff 2022 júl. 09. - 14:14:56 1/10 Előzmény anouk22
(31/40)
Javaslom megtekintésre a 78'-ban elkészült filmet Peter Ustinovval és magyar szinkronnal. (akkoriban még jó volt a magyar szinkron)
9/10
anouk22 2022 jún. 22. - 11:03:55 9/10
(30/40)
Nekem nagyon tetszett, végig lekötött, izgultam, és meglepett a végkifejlet. A túlkapások ellenére tetszett a színészi játék, szép volt a vágás és a fényképezés, az egész látványvilág. Sem a könyvet nem olvastam, sem korábbi verziókat nem láttam, tehát viszonyítási alap nélkül ezt egy nagyon jó filmnek találtam.
2/10
Démétér456 2022 jún. 20. - 10:16:26 2/10
(29/40)
Mi a halált akart ezzel Brannagh? Az - számomra - még oké, hogy kicsit átírja az eredeti sztorit, hiszen azt már jó sokan, jó sokszor megfilmesítették. Akart valami mást és újat. Rendben. De mit, a Jóisten áldja meg?! A karakterek üresek, sikerül több mint két órában egy komplex krimit megvalósítani úgy, hogy alig tudunk meg valakiről valamit, a fontos párbeszédek hiányoznak, szinte senki sem válik fontossá a néző számára. Képtelenség azonosulni, mert nincsenek olyan személyiségjegyek, amelyekkel lehetne. A kis tökéletes könyvelő-zonogorista leányzat (aki nyilván nem szerepelt az eredeti történetben) olyan lapos Mary-Sue, amilyet Christie egész életében nem írt soha, pedig aztán nem az árnyalt karaktereiről volt híres ő sem. De hogy valakinek egyetlen árva személyiségjegye ne legyen, az hihetetlen. A táncjelenet az elején fájdalmas. Poirot hatalmas, később eltűnő sebhelye fölösleges és fájdalmas. Az elektromos gitár a harmincas években fájdalmas. Az abszolút fölösleges leszbikus pár fájdalmas. (Megjegyzem: abszolút LMBTQ támogató vagyok, épp ezért bosszant, amikor azt hiszik: a szexuális irányultság karakterképző elem. Nem az. Ez nem egy személyiségjegy, ha csak ennyit tudsz valakiről mondani, akkor nem mondtál semmit. Kvótának belerakják a filmbe, aztán nem is dolgoznak tovább az egyéniségen.) A látvány nevetséges, különösen annak fényében, hogy az Ustinov féle feldolgozás az eredeti helyszínen játszódott. Igaz színekkel, díszlettel, tapintható atmoszférával. A színészek jó része csapnivaló a szerepben, még az egyébként remek színészek is. Bening itt is jó (ezen nem lepődünk meg), de bőven kevés a film megmentéséhez.
capt.nemo 2022 máj. 22. - 20:47:36 Előzmény P.Bajusz
(28/40)
talán a gyarmatokról. a franciáknál is voltak.

engem legjobban a harsányul ordenáré repedtsarkú női blues kornyikálás irritált.
a lényeg előre kitalálható volt (pedig korábban nem láttam/olvastam a sztorit)

a gyilkosságokért Poirot a hibás: a hihetetlen képességű detektív szándékosan hagyta magát elkábíttatni, csakhogy kedvére villogjon és nyomozhasson végre. a jóbarátját (csak mert az hazudott neki) alávaló módon odakínálta a gyilkosnak, amikor direkt olyan körülmények között hallgatta ki hogy könnyedén megölhessék.


2/10
P.Bajusz 2022 máj. 22. - 17:23:52 2/10
(27/40)
Hogy kerülnek néger katonák az első viágháború belga hadseregébe?

A látvány rendben, a történet, a szinészi játék gyenge. A buzikat sem kellett volna belekeverni.
2/10
sorozatneked.hu 2022 máj. 17. - 19:09:25 2/10
(26/40)
2/10

Most az van, hogy vagy Agatha Christie művei öregszenek rosszul vagy ez a film volt szörnyen rossz. Lehet mindkettő benne van a kettes pontszámban, de elképzelhető, hogy a rendezés tehet inkább erről. Az Orient Express még csak-csak elment. Nézhető volt...de ez? 2 óra tömény unalom, már nagyon vártam a végét.
4/10
SplinterHun 2022 máj. 01. - 22:52:14 4/10
(25/40)
A legnagyobb gond az hogy tényleges nyomozás nincsen, csupán felvázolja a teóriákat, de hogy hogyan jött rá, miből, azt sosem tudjuk meg. A hangulat és látvány viszont rendben van
idõjós1010 2022 ápr. 27. - 20:54:21
(24/40)
Hosszú felvezetés, nulla rejtély (mert a lényeg az első perctől egyértelmű) . Látványba se adott sokat a mozivásznon. Láttam az eredetit is. érdekes módon az tetszett. Fordítva kellett volna lennie. Tiszta szégyen. Pláne hogy a Gyilkosság az Orient expresszen pl jó volt. Ez a film max TV-ben, elalvás előttre.
Holdon 2022 ápr. 25. - 19:19:28
(23/40)
Szomorú ez az ámokfutás, amit Branagh csinál Agatha Christie regényeivel. Olyan érzésem van, mintha szakmailag kapuzárási pánikban lenne. Régen remek színész volt és nagyszerű filmeket csinált, de ebben a filmben ripacskodik. Mintha sértődött lenne, vagy most döbbent volna rá, hogy elmúlt 60, és elkerülték az igazi szupersztár szerepek. Annyi szuperhősös film van mostanában, ő egyikben sem játszott (jó, egyet rendezett), de színészként elkerülték a nagy sztárszerepek, se Bond, se szuperhős nem volt soha, így kreált magának egy szupersztár figurát. Ebben a filmben minden egyes perc arról szól, hogy Poirot micsoda fantasztikus szupersztár, sőt ő a világ közepe. Nem számít se a történet, se a többi szereplő, még az sem, hogy Agatha Christie hogy írta meg Poirot karakterét. Mindent kicsavart, csak hogy saját magát ajnározza. Rendezőként minden egyes szereplőjét csak arra használta, hogy Poirot nagyszerűségét hirdesse vele. Az előző filmben a hatalmas bajusz egy óriási baklövés volt, de ahelyett, hogy most szépen, elegánsan korrigálta volna, inkább kitalált egy teljesen karakteridegen jelenetet, meghamisította Poirot történetét, csak hogy még nagyobb hőst játszhasson. Csak olyanoknak ajánlom, akik sosem olvastak egyetlen Agatha Christie regényt sem.
4/10
Cron 2022 ápr. 25. - 02:27:00 4/10
(22/40)
Ezért kár volt. Semmit nem tesz az előző feldolgozásokhoz, csak Branagh koncepciótlan, ötletszerű ámokfutását látom benne. A látvány szerintem (a sok CGI ellenére) rendben volt és a színészek is hozták az átlagot, de nem többet. A párbeszédek a regénynek sem az erőssége, de még azon is sikerült rontani. A történet jó, de azt meg már legtöbben unásig ismerjük.
4/10
APBT 2022 ápr. 24. - 21:55:11 4/10
(21/40)
Túl nagy elvárásaim voltak Branagh-al kapcsolatban.
Ez is csak egy szerecsenekkel és melegekkel teletűzdelt remake lett.
Amikor Letitia Wright kioktatja a Poirot-t az volt a mélypont.
Ez a tánc az elején és ez a bajusz dolog pedig mi a bánat?!
A CGI pedig NEM KELL köszönjük.