Téma: Halálhajó

breeder 2015 márc. 16. - 12:36:35
(93/113)
Még a kilencvenes évek végén volt alkalmam többször végignézni a tv-ben ezt a filmet, amit ha jól emlékszem az HBO vetített elõszeretettel! Azt viszont nem tudtam, hogy az Event Horizon alaptörténete egy az egyben a Solaris címû '72-es filmre építkezik, csak más a stílusa. Amaz egy Dráma-SciFi ez meg egy Horror-SciFi.
Ebben a történetben is megkapjuk a félelmeinkkel való szembenézés feladatát, csakúgy mint a Solaris-ban.
Itt is van egy kapitány, aki nem tud uralkodni az érzésein, és aki végül eggyé válik a saját hajójával.
Tehát párhuzamokból akad bõvel! Ami viszont az Event Horizon-t illeti (ami ugye pont egy negyed századdal késõbb készült alkotás), ennek a produkciónak sokkal szebb a grafikája, és persze hozzá kell tenni: sokkal izgalmasabb is.

Szóval összességében az Event Horizon nem rossz film. Bár aki a történetre lesz kihegyezve, lehet, hogy blõdségnek fogja tartani. Ettõl függetlenül, mint mozi film, és mint horror, bõven a nézhetõ filmek kategóriájába sorolandó.
yxx 2015 márc. 14. - 23:45:18
(92/113)
ekkora baromságot....
stenimore 2015 márc. 14. - 21:56:28
(91/113)
Ha jól emlékszem Travennek van egy regénye Halálhajó címmel .Na az egy jó könyv,nem ilyen marhaság.
9/10
d9o3 2014 dec. 14. - 09:42:49 9/10
(90/113)
Egyik kedvenc sci-fim. Bár ahogy már többen megjegyezték sajnos nem egészen sci-fi, bele van rakva a horror szál is, ami érthetõ egyébként ha megtudjuk hol is járt drága kis hajócskánk... De jobban örültem volna ha inkább thrillerre veszik a figurát, a nyomasztás akkor is lehetett volna ennyire jó (azóta az új sci-fi alkotók már rájöttek erre) és ezért csak 9/10-es! A Gömb egyértelmûen lemásolja a sztoriját, csak kevesebb horrorral és sci-fivel, ezért sokkal jobb mégis ez a film, kicsi hasonlóság van a Solarissal is, bár abból a filmbõl én tudtam volna 3 órásat is csinálni úgy hogy végig fenntartom az érdeklõdést és kicsivel többet mesélek a Solarisról.
Na ebben a filmben nem nagyon titkolnak el dolgokat, kiderül hol járt a hajó, mire képes és fõképp hogy mire képest a legénységgel és hát az apjával a tervezõjével. Zavaros mit írok? Akkor jó! Mert a film elõször összezavar aztán megérteti a zavar okát végül pedig hát... nem lesz épp happy end :D...
Javaslom minden sci-fi rajongónak mint egyik régi alapmû megnézését, még azoknak is akik nem szeretik a horrort, azon tegyék túl magukat és akkor egy nagyon jó filmet láthatnak...
MaxwellRobinson 2014 aug. 31. - 20:20:39
(89/113)
Brutál érdekes sci-finek indult, de aztán elcseszték. Kár érte. Jó lett volna, ha valóban sci-fi lenne.
Boros Jenõ 2014 jan. 07. - 18:05:34
(88/113)
Én egy barátom miatt néztem meg,nagyon jól tudott mesélni a srác.VHS,97,én is 17,baromi rég volt :)
Nem azt mondom,hogy életem horrorja/sci-fije,nem is nagyon szeretem az ilyen fajta filmeket,de voltak benne újszerû dolgok.A trükkök is jók,97-ben azért még nem ott tartottak,mint ma.A képi világa meg eléggé elb.szott,jó értelemben.Nem tudom megmondani miért fogott meg,ez a varázsa az egésznek.Hangulata van.De nagyon. 10/8.
Gen.Manhertz 2013 dec. 18. - 23:59:20
(87/113)
Ó, ha csak reklámot adnának... DE EZ MI AMI MOST MEGY??????????? MIÉRT KELL EZT A KÉPEMBE TOLNIUK??????????!!!!!!! Nem elég, hogy így is éjszakába nyúlik a film a reklámok miatt, és nagy eséllyel bealszok a végére, de még ezzel az undorító szemetekkel is húzzák az idõt!
tea477 2013 dec. 18. - 23:18:48
(86/113)
Igazad van, ezeket nem anya szülte. Pofátlanok és még fokozni is tudják, mert mi fizetünk ezekért az ótvar reklámokért. Szerintem ahol egy reklám is megszakít egy filmet, az minimum ingyenes kellene, hogy legyen. Aki pedig kábelszolgáltatón keresztül kapja ezt is a többi reklámozó mocsokkal kemény pénzeket fizet összességében. És még õk panaszkodnak, hogy ingyenesek és ezután fizetõsek akarnak lenni. Szép lesz...
9/10
ceia 2013 dec. 18. - 23:04:36 9/10
(85/113)
Jó ez. Csak a tv2 van olyan pofátlan, hogy három mondat után (épp hogy csak elkezdõdött) már tolta is a képünkbe a reklámot, meg a sorsolást! Mekkora parasztok.. Én már kezdek kételkedni benne, hogy ezeket anya szülte..?
DrAgy 2013 dec. 18. - 20:32:10
(84/113)
Teljes idõpazarlás.Értelmetlen,buta film.
Texas Bill 2013 dec. 18. - 14:05:31
(83/113)
Orion-szerû sztorinak látszik.

Amúgy 2047-ben ûrhajók? Nevetnem kell. Talán 2147-ben!
flood38 2013 aug. 15. - 03:02:42
(82/113)
Nem ez a világ legjobb horrorfilmje, a történet egy kicsit összecsapott, a karakterek kicsit elnagyoltak, de az összhatása jobban tetszett mint a napfényé vagy a pandorumé (ahol a történetet még összecsapottabbnak éreztem), más filmekhez meg inkább nem hasonlítanám. Talán 5/10
1/10
Rahar 2012 máj. 31. - 13:22:45 1/10
(81/113)
Egy jó kis tudományos-fantasztikus filmre számítottam, számomra ez az alkotás nem az. Az alaptörténet érdekes, felkeltette az érdeklõdésemet, a cselekményvezetés sablonos, kiszámítható, logikátlan. A színészek több helyen hiteltelenek. A párbeszédek több helyen logikátlanok, a karakterek egysíkúak. Sci-fi filmrõl lévén szó vártam volna értelmes magyarázatot eseményekre, dolgokra, de csak homályos és ellentmondó sejtéseket lehet szerezni.
***SPOILER***
A film végére vártam volna egy jó kis csattanót, még mindig várom :) Az ûrhajósok elvileg válogatott emberek, a legénység viselkedésébõl nem ez következik. A doktornõ (Peters) nem hagyta el a gyerekét, akkor miért készült ki annyira attól, hogy sérülten látja. Valamint miért kellene egy olyan gyerek után futni, aki elvileg a Földön található, ehhez azért nem kell sok ész, de azért az idióta anya fut a gyereke után. Ami még rendkívül iritál: a hajó meghajlítja a teret, ez miért tartana olyan sokáig? Ha csak a teret hajlítja meg (ezt mondja a hajó tervezõje), akkor nem kerülnek át a hypertérbe. Ebben a filmben az eddig filmekben, könyvekben szereplõ dolgokat kutyulták össze. Ha meg egy másfajta térbe került a hajó (mert persze ilyen is elhangzik a filmben), akkor az miért csak a színtiszta gonosz tere lenne? Milyen hülye, gonosz degenerált elképzelés ez? Ennél még a Doom játékok egyszerû története is értelmesebb, mert ott térkaput nyitottak és pont a pokolba, de ez nem azt jelenti, hogy csak a pokolba lehet nyitni térkaput és azt sem, hogy a hypertér csak és kizárólag a káosz õstere lenne. Ez az elgondolás még úgy ahogy megfelel a warhammer 40000 univerzumban, bár ott is lehet benne utazni csak gonosz entitások is nagy számmal elõfordulnak, illetve utazhatnak benne. Természetesen ez a hajó azonnal valami test nélküli gonosz hatása alá került, sõt beleköltözött vagy maga a hajó csak úgy létezõ, reagáló lénnyé vált, aki még az anyag urává is vált, mert a film végén visszahozza az életbe és a hajóra a tervezõt. Egyszerûen megfogalmazva a forgatókönyv író egy nulla.
***SPOILER VÉGE***
10/10
JohnnyBGood 2011 dec. 18. - 21:43:48 10/10
(80/113)
Erre a filmre egyébként sok kritikát fel lehet sorakoztatni, de tény, hogy az eddigi 30-40 sci-fi filmbõl amit láttam kevés maradt meg úgy hogy érzésekkel együtt rögtön beugorjon melyikrõl is van szó:)

Úgy maradt meg bennem régrõl, mit Az Elhagyott Bolgyó is.
Ezek hangulatukban nekem etalonok! A többi nem számít, jól írták többen h a nyomasztó szó a legtalálóbb rá és Morpheus meg Merlin mester sokat dobnak az értékelhetõségén.

A Gömb is elhangzott a vélemények között. Hmm. A Gömb volt az elsõ könyv amitõl fiatal koromban nem tudtam aludni, de letenni sem tudtam, olyan stresszes és izgalmas volt, a film suta-buta gyerekmûsor lett jó sok feszültséget kihagyva ami a könyben végig jelen volt. Michael Chriton a legnagyobbak között foglal helyet nálam a sci-fi irodalomban, a film viszont lányregény lett a könyvhöz képest. Aki igazi remekmûvet szeretne olvasni annak be kell szereznie ezt, bár nagyon régen nem találom sehol, még antikváriumokban sem..
10/10
JohnnyBGood 2011 dec. 18. - 21:31:23 10/10
(79/113)
Tudjátok kik értenék meg ezt a filmet, kiknek vetítené le?:))
Annak a szerencsés 5-6 embernek akik irgalmatlanul messze a MArsra fognak egyszer elutazni:)
Úgy félúton betolnám a TV-jükre, hogy amikor balra vagy jobbra a kis kör alakú ablakokra és a végtelen valódi sötét univerzumra néznek jól fossák össze magukat :)
Õk átéreznék miért is JÓ ez a film:)
ReignMan 2011 aug. 28. - 17:46:33 Előzmény kompikotró
(78/113)
Pocsék egy film, olyan katyvasz féle horror, egy kis pokol, egy kis sci-fi, jó sok vér, aminek se füle, se farka. Töröltem a fenébe...
kompikotró 2011 aug. 23. - 21:55:51 Előzmény pb69
(77/113)
Teljesen egyetértek!
Ezt a filmet még sohasem láttam korábban,pedig sokan dicsérték.Nekiugrottam a reklámok ellenére végignéztem és be kell hogy valljam, én is csalódtam!
1x meg lehet nézni,de nem nagy durranás...sokkal,de sokkal többet ki lehetett volna hozni a témából! hmm
6/10
pb69 2011 aug. 23. - 00:58:55 6/10 Előzmény sajt1
(76/113)
Szívesen olvasnám a véleményed a filmrõl, hátha akkor jobban megérteném a filmet is, ill. amit mondani akarsz, azt is.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vagyok egy nagy filmrajongó. Nem nézek túl sok filmet, alapjában pedig nagyon magasak az elvárásaim. A logikai bukfencekre, bakikre, "bugokra" rendkívül érzékeny vagyok.
Elvárom, hogy legkésõbb egy film végére tisztázódjon az alapvetõ koncepció és lecsapódjanak a tanulságok(ha vannak).
Ettõl a filmtõl ezt a már kifejtett okok miatt nem igazán kaptam meg. Elõbbi a problémásabb, az eléggé tud idegesíteni.
Lehet, én vagyok kevés hozzá, ezért örülnék ha vázolnád, hogy Te miben láttad a cselekmény lényegét. Mert nekem az, hogy volt egy nyomasztó hangulata, az nem elégséges.
Arra szintén nehezen találok magyarázatot, hogy ami a film közepe fele még a legnagyobb mozgatórúgó, az hogyan vész s semmibe a végére (idõtényezõ).
Ráadásul félelmetes horrorra számítottam, de nem azt kaptam, bár ez inkább a kritikusok és "besorolók" hibája, mintsem a készítõké.
Szóval összességében volt egy remek alapötlet, amibõl sokkal többet lehetett volna kihozni. Ennek ellenére úgy érzem, a készítõk túl sok patront akartak ellõni és emiatt homályban maradt a lényeg. És ezt koronázták meg néhány igénytelen jelenettel és logikai bakival, ami miatt csalódott vagyok.
sajt1 2011 aug. 22. - 19:24:31
(75/113)
Csak sajnálni tudlak, hogy ennyire nem értesz semmit. A sok kérdésedet akármelyik filmre, vagy könyvre fel lehetne tenni, csak akkor ugye minek könyvet írni, filmet forgatni.
5/10
leho 2011 aug. 22. - 16:11:05 5/10
(74/113)
Nem volt egy jó film, igaz csak a második felét láttam, de úgy érzem elég volt annyi bõven. Én 5 pontot adnék rá.