Sz Peter 2015 szept. 21. - 06:47:00
(139/179)
Nekem is szimpatikus karakter volt, tehát nem bántam. :)
Csak furcsa volt a történetvezetés miatt.
frenchbullie 2015 szept. 21. - 06:00:36
(138/179)
Megvallom õszintén a Tokiói hajszában, fõként a driftelés kötötte le a figyelmemet. Talán a filmcsinálók úgy voltak vele, hogy a nézõk zöme szintén így van ezzel, és nem veszi észre azt az "apróságot", hogy

Spoiler

szegény fickónak is annyi a film során.
Meg azt is gondolhatták, hogy a nézõk memóriája rövid:-), így ha további részekben varázslatos módon életre kél, az nem lesz feltûnõ... Meg egyébként is szerethetõ karakter, úgyhogy örüljenek csak neki:-) (Mivel már 2011-ben is szerepelt az 5. és aztán 6. részben.)

Nincs új a nap alatt, hisz Schwarzi is mindig eljátssza az I'll be back!-et:-):-) Tán úgy vélték, ez e film(sorozat) esetében is be fog jönni:-)
Sz Peter 2015 szept. 20. - 21:11:08 Előzmény frenchbullie
(137/179)
Én amit nem értettem, hogy

SPOILER

akkor Han mikor/hogyan is halt meg? Mert egyszer meghalt a Tokyo Drift-ben az üldözéses jelenetben.
Itt pedig meghal mert megöli Shaw?
frenchbullie 2015 aug. 30. - 11:18:35
(136/179)
Üdv! Sajnos, miközben a filmet néztem, az járt a fejemben, jaj, szegény Walker...:-(
A kedvenc jelenetem egyébként: mikor Rock megfeszítette azt az õrületes karizmát, ééés csak úgy repedt az a fránya gipsz:-) Akárki akármit mond, én bírom õt, képes az öniróniára is.

A látványvilág, a szokásos enyhén túlzó, eszméletlen bravúros, de nagyon szórakoztató.
10/10
King Diamond 2015 aug. 26. - 22:16:57 10/10
(135/179)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
A hatodik résznél írtam, hogy remélhetõleg moziban fogom látni a hetedik részt, de sajnos végül nem így lett. És a sajnos itt most megint csak hatványozottan igaz. Egy ilyen látványos, pörgõs, végig izgalmas vérbeli akciófilmet moziban KELL/MUSZÁJ megnézni. Itthon, a nagy képernyõs TV-n és az 5.1-es házimozi rendszerrel is fantasztikus volt, de úgy még állatabb lett volna. Ahogy most visszaolvasgattam a korábbi részekhez írt kommentjeimet, eddig nekem az ötödik rész tetszett a legjobban. Igaz, amikor írtam hozzájuk, gyakorlatilag egymás után néztem meg az elsõ hat részt, most nem néztem újra egyiket, még a hatodikat sem, mielõtt ezt a legújabb részét megnéztem volna. Azért emlékeztem még a hatodikra, nem sokkal, miután írtam ahhoz, jött a rossz hír, hogy Paul Walker meghalt. Nagyon sajnáltam, mert azért e sorozat mellett láttam már jó néhány filmjét és többségük tetszett. Kíváncsi voltam, hogyan búcsúznak el tõle ebben a filmben és azért reméltem, hogy vagy megölik a karakterét, vagy valami szép búcsú lesz tõle.
Itt most a történetrõl nem nagyon írnék, nem az a lényeg. Az, hogy szinte végig pörög a 140 perc, nem nagyon van benne üresjárat, számomra tökéletesen élvezhetõvé tette a filmet. Az sem nagyon érdekelt, hogy voltak benne azért már eltúlzott jelenetek, amik mondjuk voltak már a hatodik részben is, de megmondom õszintén, ki nem szarja le? Én leginkább csak ámultam ezen jelenetek többségénél, nem azon rágódtam, hogy ú, ez milyen faszság, ilyen nincs, fizikailag ez kivitelezhetetlen/lehetetlen...aki ilyeneken rágódik egy ilyen jellegû film alatt, az sose nézzen ilyeneket...
A szereplõk most is, mint mindig remekelnek. Baromi jó ez a csapat, nekem Vin Diesel sem volt irritáló egyáltalán. Jason Statham és Kurt Russell behozatala megint csak telitalálat volt, mindketten brutálisak voltak, utóbbi lubickolt a szerepében. Nathalie Emmanuel pedig szintén jó új karakter volt, hiszen gyönyörû, istennõ kategória, és külön jó volt látni egy Trónok harca-beli szereplõt. Egy kicsit szerepelhetett volna többet is The Rock, és egyáltalán nem bánom, hogy a végén nem halt meg Statham karaktere, hanem csak börtönbe került. És hát Paul Walker, aki ugye még a felvett jelenetek egy részében élt, ám annyira nagyon nem feltûnõ/nem lehet egybõl megmondani, hogy melyek azok a részek, ahol már õ nem szerepel. Nyilván, a vége fele már nem õ látható a jelenetekben, illetve az utolsó, gyönyörû, elbúcsúzós jelenetben sem. Ez a jelenet annyira szép és megható lett, hogy le a kalappal a stáb elõtt. Vin Dieselen látszott mind a tengerpartos, mint a végsõ jelenetnél, hogy mennyire szomorú a barátja elvesztése miatt, amit teljes mértékben meg tudok érteni. Sajnálatos, hogy ilyen dolgok történnek, a legtöbbször pont azokkal, akikkel nem kellene. Nagyon szépen elbúcsúztak Paul Walkertõl, méltó megemlékezés/búcsú volt ez.
A zenék, hangok, hangeffektek brutálisak voltak, elég hangosan néztem a házimozin, fergeteges volt. A magyar szinkronnal sem volt semmi probléma, a legtöbb szereplõnél már az elõzõ részekbõl megszokott hangokat hallhattuk, habár The Rockhoz szerintem nem illik Schneider Zoltán hangja, túl öreg hozzá, ugye õ a szinkronja például a Hannibal sorozatban Laurence Fishbourne-nek, akihez viszont remekül passzol.
Közben már azt is olvastam, hogy mégiscsak folytatják még a szérit, lesz nyolcadik része is, ami talán most már az utolsó lesz. Eleinte azt gondoltam, hogy lehetne ez az utolsó rész, amiben elbúcsúznak Paul Walkertõl és vele együtt ettõl a szériától is, ám lehet, hogy még egy tisztelgés elõtte belefér, de több résznek nem kéne már készülnie azon túl. A sztori is kézenfekvõ lehet, mivel ugye ott van továbbra is Statham karaktere, ám a nyolcadik részben le kéne zárni azt is, és befejezni ezt a 'sorozatot', mert Paul Walker karaktere nélkül már nem lesz ugyanolyan, mást behozni a helyére pótléknak meg megalázó és nem szép gesztus lenne.
A vége miatti rendkívül szép és megható elbúcsúzás miatt számomra ez a film szintén max. pontszámot kap, csakúgy, mint az ötödik része.
10/10
8/10
stupek2 2015 aug. 23. - 12:20:18 8/10
(134/179)
Végre sikerült egy látványos filmet csinálni. Jól fényképezett és jól vágott film. Mintha én is ott lennék. Csak Vin Diesel rontja a képet a rezzenéstelen és hangsúlytalan személyével.
Némi koppintást látok a Különben dühbe jövünk piros autó rombol a szalonban jelenetébõl, még a szalon belsõ elrendezése, feljáró lépcsõ is ugyanúgy néz ki, némi Terminátor II.-t látok a vasalkatrészek verekedésénél, és az autók párbaja is célzás a Volt egyszer egy vadnyugatra. De láttam már felhõkarcolóból autóval menekülõs filmet, akkor azt hiszem egy Mini Morist loptak el. Persze maga a tárgy a mindent látó szem is egy filmbõl van a Sasszembõl.
Autóval is lõttek le rakétát, illetve pontosan teherautóval vadász repülõt valamelyik Még drágább az életed címû filmben volt ilyen. De megint csak mondhatnám a Terminátor I-et, ahol teherautóval ugrat le egy hídról, itt is ez történt.
Persze van mese rész is benne, párhuzamos drift közben kocsiba átszállás, felhõkarcolók között autóval repülés.
Szóval merítkezz sikerfilmekbõl, kotyvaszd össze, és biztos az újabb sikerfilm. Ja, mi lett azzal, aki a fák közé landolt a kocsijával?
7/10
Gladyator 2015 aug. 19. - 16:39:07 7/10
(133/179)
“If one day the speed kills me, don't cry. Because I was smiling.”


― Paul Walker

RIP
2/10
m3246 2015 aug. 12. - 15:14:21 2/10
(132/179)
Ismét egy nézhetetlen moslék :) Olyan szituációkkal amiken már röhögni se tudok... A kedvencem (ameddig bírtam figyelni a filmre) a figura 3 méterrõl túlélt 3 db(!) M60-as gépágyútûzet :) :) ami egy toronyházat is elbontott volna a való életben... aztán ropogósra sült egy porschéban :) persze ilyen és hasonlókkal van tele az egész :) nem is tudom miért, talán azért mert a Die Hard 5-öt szándékosan szar, ez meg csak tartja magát ahhoz hogy szar... 2/10
8/10
Akinfenwa 2015 aug. 12. - 02:14:41 8/10
(131/179)
A minap hallotta,hogy elkezdték forgatni már a 8.-ik részét,ami miatt kicsit felemás érzésem lett...
Nagy kedvencem a sorozat,az összes részét láttam már rengetegszer,volt 1-2 ami talán kicsit gyengébbre sikerült az elvártnál,de a sztorik miatt azok is kihagyhatatlanok voltak. Mindenki azt hitte,hogy ezt a 7.részt már befejezõ résznek szánják,és ez nagyon jó ötlet is lett volna,hiszen ez jobb volt mint az elõzõ rész,ami jobb volt a nála elõzõnél,azonban már nem nagyon lehet érezni az igazi utcai versenyzõ feelinget az utóbbi 3-4 részben,ez inkább már G.I.Joe kategória,viszont a poénok sokszor feldobják,és azért az akciófilmmé alakult film ennek ellenére is szórakoztató és izgalmas,habár ebben a részben voltak pár túljátszott jelenetek (felhõkarcolók közti ugrálás). Ráadásul egy ilyen parádés befejezés után mégis ki várna még egy részt ?? Ez véleményem szerint már túl erõltetett,de 100% hogy azt is meg fogom nézni.
Személyes kedvencem persze az elsõ 2 rész,ahol tényleg megkapjuk a tuningkocsik,versenyek hangulatát.
Ami pedig Paul-t,azaz Bryant illeti,a legjobb szinkronjai az elsõ 2 részben voltak,abszolút illett a kicsit rosszfiús karakterhez,és talán ezért változtatták meg a hangját a késöbbi részekre,ahol már nem volt annyira szabad,gondoskodó családapa lett. Talán ez a hang jellegzetesebb volt ehhez a karakterhez,persze ez csak az én tippem.
Ami még kicsit csalódás volt,hogy Sean (aki a Tokió hajszában szerepelt),nem kapott nagy szerepet a filmben,eleinte azt gondoltam,Õ fogja pótolni Bryant,ez azonban nem így lett,és így kicsit úgymond "felesleges" az a több mint 100 perc a 3.részben... Ennek ellenére ez a rész is izgalmas volt,végig lekötött,és a befejezése mint már mondtam,nagyszerû és ötletes volt
Ez a 7.rész persze azoknál üt nagyot,akik tõsgyökeres Halálos iramban fanok,aki pedig csak ezt az 1 részt nézné meg a sorozatból,annak inkább azt ajánlom,hogy nézze meg az elsõtõl :)
8/10
Vinnie731 2015 aug. 11. - 18:56:28
(130/179)
The Rock-ot már a 6. részben alaposan lebutították sima mellékszereplõvé, ebben meg szinte csak cameozott az elején meg a végén, mégis vele reklámozták a filmet. Jól átvertek, elismerésem!
6/10
pihes 2015 aug. 10. - 15:40:16 6/10
(129/179)
Személy szerint, nem kedvelem az ilyen, szuperszónikus filmeket.
Viszont, azt meg kell hagyni, vannak benne jó akció jelenetek!
4/10
Rahar 2015 aug. 09. - 19:14:56 4/10 Előzmény antdomi
(128/179)
Hasonló véleményem van nekem is. A fizika törvényeinek ellenmondó megoldások halmaza is igencsak zavart, ezt elõttem már elég sokan megjegyezték. Attól, hogy film, még nem kell hülyeségekkel telerakni, ha meg igen, akkor a sci-fi vagy a fantasy kategóriába kellene sorolni.
Egyszerûen nem értem, hogy a gagyi ketrecharcosok, MMA versenyzõk mit szenvednek, 10 perc alatt leamortizálják egymást, véreznek, elfáradnak, eh puhányok. Bezzeg itt, ököllel ütik a fejét, vascsõvel verik, és feláll, megy elõre, ez az igazi férfi. Ehhez képest még batman, rozsomák és egyéb hõsök is nagyon gyengék :).
5/10
antdomi 2015 aug. 07. - 10:00:48 5/10
(127/179)
Pontosan, és fõleg az akciós jeleneteknél az 0,5-1 mp-es premier plán snittek már az idegeimre mentek. Szinte semmit sem lehetett látni a közeli, kapkodó és rövid ideig láthatóság miatt. Talán nem tudták másképp megcsinálni, hogy a béna trükkök ne látszódjanak. A vége felé már azon röhögtem, hogy a szuperhõsök mennyire szívósak és mennyire nem érvényesülnek a fizika törvényei. Na mindegy, inkább nem részletezem, jobb filmre számítottam.
10/10
ablak65 2015 aug. 06. - 13:20:42 10/10
(126/179)
most néztem meg a filmet bd25-ben,nekem nagyon tetszett
1/10
Stadtrucker Károly 2015 aug. 06. - 02:36:32 1/10
(125/179)
Mese... Nagyon sok habbal
9/10
lionscorp@freemail.hu 2015 aug. 05. - 22:36:08 9/10
(124/179)
Leszámítva azt a temérdek fizika törvényeit megszégyenítõ túlkapásokat,
a néhol már kissé elcsépelt poénokat, továbbá a temérdeknyi "szerencsés"
szituációkat amit megélt a kis csapat a film közben, én azt mondom, hogy
tök rendben volt ez a film.
Nem tagadom szeretem is a Halálos iramban szériát, meg a bezingõz illatát,
de autopornó ide vagy oda, bomba testû nõk ide vagy oda...szerintem
még ha valaki nem is követte a szériát, annak is remek élményben lesz része,
ha megnézi. :)
A végén a megemlékezés részt is érdemes megemlíteni Paul Walkerrõl, mert
az viszont tényleg szépen össze lett hozva.
Szóval ezeket összevetve egy 9es nekem a film. :)
Guatrau 2015 aug. 01. - 23:29:43 Előzmény MADÁR8
(123/179)
Nekem is erõltetett volt a sok akció, a túlspilázott ugrálás, zuhanás, "túlélés"... Amennyit ezek kaptak a filmben, a Bosszúállóknak is fájt volna. Még egy ilyen rész, és akár össze is ereszthetnék õket... :D Amúgy pörgõs, látványos, voltak jó poénok, de számomra egyszer nézõs kategória. 10/7
MADÁR8 2015 jún. 18. - 10:22:30
(122/179)
Nincs azzal gond, ha egy film kicsit elrugaszkodik a valóságtól, mert ahogy Te is mondtad, ettõl izgalmas... de ennyire ugorjon má!!!! A hitelesség nem volt az erõssége. Annyira sokat akartak kihozni belõle, hogy telepakolták mindennel, aztán kaptunk egy ilyen nem is tudom mit... kb. a Bad Boys 2 és a Wanted van hasonló szinten ezzel.

Amúgy nekem a túl sok akció, és a hiteltelensége mellett a legfõbb bajom a filmmel, hogy nagyon rosszak voltak a felvételek. Helyenként azt se láttam mit kell figyelni, vagy hova nézzek. Tegnap megnéztem a 5. részt, mert azt még nem láttam.... olyan szép tiszta felvételeket, szerintem még nem is láttam :O
!% 2015 jún. 17. - 19:03:49
(121/179)
Miért kell még folytatni?Ez jó befejezése lett volna a szériának.Ebben a részben elvarrták az összes szálat.SPOILER:Igaz hogy Deckard Shaw nem halt meg és a 8. részben kiszabadulna,de semmi értelme nem lenne mert ugyanaz lenne mint ebben a részben,hogy rájuk támad õk meg legyõzik vagy megölik.Nem értem miért nem lehetett kinyírni ebben a részben.Az még oké hogy a széttört kocsiból kimászik sértetlenül de az hogy ráomlik az épület és azt is túléli az már sok.Mégis hogy élhette túl mert ez nem derül ki.Mert láttuk hogy ráomlott.Ebben a részben meg kellet volna halnia.Meg amúgy is nem Statham volt az egyetlen gonosz hanem Jakande és az emberei is benne voltak így 2 rosszfiún kellett osztoznia a filmek. Szerintem jó hogy Deckard egyedül ment a csapat ellen ugyanis végre egy igazi gonoszt kaptunk aki maga végzi a munkát segítség nélkül mert ez hiteles volt.A végét nagyon jól megcsinálták ami azt bizonyítja hogy szerették Pault,mert simán kiírhatták volna úgy is hogy a busszal együtt lezuhan a hegyoldalról,de ehelyett méltóan távozott a filmbõl.Lehet most azt mondani hogy a film rossz mert megszegi a fizika szabályait de könyörgöm ezért nézik meg olyan sokan mert ettõl izgalmas Ha minden film csak arról szólna ami a fizika határain belül van akkor nem lenne évente csak néhány film összesen.Ennyi erõvel a Star Wars szériát is lehetne fikázni sõt a Terminátort is mert az sem valóságos.Nem az a lényeg egy filmnél hogy mennyire valóságos hanem hogy mennyire van jól megcsinálva.Igaz hogy ez is akciópornó de a jobbik fajtából.Aki minden filmben azt nézi hogy mennyire valóságos az nem tud szórakozni.Mert azok a legjobb filmek amikben vannak olyan dolgok is ami az életben nincs vagy nem történhet meg és jól vannak megcsinálva.Ezt az is bizonyítja hogy sokan megnézik. Meg ezt a szériát valami kiemeli a mai többi akciófilm-szériából mégpedig az összetartás.Meg annak semmi értelme nem lenne ha 2 órán keresztül mennének kocsival az utakon és csak lökdösik egymást.Ez azért készült hogy a közönséget szórakoztassa.Annak viszont teljesen eleget tesz ezért nem is értem sokan miért panaszkodnak annyira.Még mielõtt valaki lehordana azért mert tetszett ezz a film annak azt mondom:attól mert valakinek tetszenek az ilyen filmek attól még nem hülye.A vége pedig nagyon jó ezért kéne itt befejezni.10/7.CSak azért vontam le 3 pontot mert Stathamot nem nyírták ki benne direkt azért hogy folytatni lehessen.
MADÁR8 2015 jún. 17. - 12:33:53
(120/179)
Ennél ostobább, erõltetett bugyuta marhaságot még nem láttam o.O A Dubajos rész egy kínszenvedés volt, onnantól már csak a végét vártam, ami persze rohadt messze volt... A drónos üldözést meg a többit, nem is értettem.
Mi lett ezzel a szériával. Az elsõ és második, meg talán a 3 rész is, még az utcai versenyekrõl meg a tuningolt jármûvekrõl szólt, most meg egy röhejes akciófilm lett.

Egyetlen jó pontja a filmnek az volt, mikor Rock adott egy büdös nagy Rock Bottom-ot Stathamnek. Ezt vártam Rock minden filmjében, hogy csinálja, mert aki anno követte a pankrátor karrierjét, annak egy ilyen hatalmas poén, aki meg nem ismeri, annak meg semmi baja nem lesz a mozdulattól. Végre megkaptuk, erre a kameramozgással, csak elszúrták... Jó, az még vicces volt, mikor a teherautóval ráugratott a drónra a hídról... De honnan tudta hogy pont alatta lesz?