Lilko03 2015 aug. 19. - 20:25:15 Előzmény Nico71
(3/3)
Azért szerintem értelmetlen összehasonlítani a filmbeni fiatalasszony látatlanban,kényszerbõl kötött házasságát a mai korban leginkább szerelembõl kötendõ házasságokkal. A filmbeli fatal lány kiszolgáltatott helyzetben volt egy ferdehajlamú, kegyetlen emberrel. Azt kell mondanom, hogy
SPOILER!
a férje megérdemelte, amit kapott. Abbban a helyzetben, abban a korban sajnos nem volt más lehetõsége megszabadulni ebbõl a kilátástalan és borzalmas helyzetbõl. Nagy szerencséje volt, jó védõje volt és az esküdtek is jók voltak és persze szerencsére a tudomány sem volt még toppon. Végül is abban is szerencséje volt, hogy a papot áthelyezték és nem tudott vallani.
SPOILER VÉGE.

Jó film,szuper szereplõkkel, ráadásul megtörtént eseményt dolgoz fel.
7/10
Nico71 2015 júl. 17. - 15:38:29 7/10
(2/3)
John Lithgow rengeteg filmben játszik, akárcsak Jodie Foster. Mindkettõ számtalan szerepet alakított már, a tragédiáktól a vígjátékokig, ráadásul kitûnõen hozzák a karaktereket minden helyzetben! Részemrõl, mindkettõjüket kedvelem. Szerencsére nem lehet rájuk húzni egy sablont, mint a legtöbb hollywoodi pojácára. (Mint pl. a Halálos iramban szereplõire, akik évrõl évre elõadják ugyanazt, és a különbözõ trükkmesterek segítsége nélkül semmire nem mennének, hiszen nincs színészi képességük)
A lényeg, hogy Jodie Foster és John Lithgow nagybetûs színész!

---A továbbiak a film tartalmára utalnak!---
Ez a film stílusában kissé az Elfújta a szélre hajaz, de megfelelõ hangulat esetén érdemes megnézni. Tartalmában engem a tiszazugi arzénes asszonyokra emlékeztet, fõként, hogy valós történeten alapul. A mai kor emberének nagyon furcsa lehet, hogy egy nõ rabnak érzi magát házasságában, ám túl sokat mégsem változott a világ, hiszen egyes nõk számára ez manapság sincs másképp. Tulajdonképp, az emberi elme furcsa menekülõ utakra képes terelni gazdáját. Házasságban akár a nõ, akár a férfi kerülhet kiszolgáltatott, kilátástalan helyzetbe, melybõl nem talál kiutat. Mondhatjuk, hogy a mai könnyebb válási lehetõség csökkenti az arzénes, kloroformos asszonyok számát? :-)
ceia 2013 febr. 02. - 14:43:31
(1/3)
Hihetetlen, hogy ez ugyanaz a fickó aki az Ûrbalekokban van, ráadásul Jodie Fosterrel párban.. Ez annyira abszurd! Lehet, hogy a film is az..?