robicsek2 2015 márc. 09. - 16:32:51
(471/491)
Mert rájött , hogy homár :)( Az új filmje alapján :) )
Azért ábrándult ki, mert az írónõ mást szánt neki. :)
Pedig a film béli Choo dögös volt. És lett is :)
8/10
Larvitar 2015 márc. 09. - 15:30:56 8/10 Előzmény Larvitar
(470/491)
---SPOILER---

Még pár dolog, amit nem értek:
- Miért nem néztek bele Harry Potter fejébe, az emlékeibe, ahogy Perselus Piton? Akkor kiderült volna egybõl, hogy Voldemortról hazudik-e vagy sem...
- Harry odáig volt Cho-ért... Amikor beárulta õket, akkor érthetõ módon kiábrándult belõle, ez oké... De a filmben az is kiderül, hogy nem önszántából árulta be Harryéket, hanem egy igazmondó szer miatt... Nem nagyon értem, hogy akkor miért ábrándult ki belõle...?!
8/10
Larvitar 2015 febr. 16. - 08:14:53 8/10
(469/491)
Szeretem a HP filmeket, így ezt is. A könyvet nem olvastam, így nincs hiányérzetem. Biztos sok dolog kimaradt, de aránylag szerintem ez így is egy látványos, jó film. A jóslatot mondjuk nem értem, annak szerintem nincs semmi értelme... 10/8.
ceia 2014 nov. 08. - 14:41:07
(468/491)
Én mindig abban reménykedem, hogy végre elkapom valahol az elsõ részt.. de ez sem az. 1 - 2 - és talán a 3 még tetszettek, vagyis addig, amíg nem ment át mesébõl horrorba. Ezeket jó lenne sorban megnézni. Már olyan régen láttam, hogy szinte új lenne :)
4/10
PrtyGbr 2014 okt. 17. - 23:06:12 4/10
(467/491)
Rettenetesen rövid, a történet fele kimaradt
4/10
PrtyGbr 2014 okt. 17. - 23:04:03 4/10 Előzmény boom47
(466/491)
El vagy tévedve pajtás.
1: De, bizony elég lényeges pont, hogy õk lesznek a prefektusok. A könyv végén Dumbledore elmondja Harrynek, hogy azért nem õ kapta a jelvényt, mert már így is rengeteg teher és felelõsség van a vállán, a professzor nem akarta még ezzel is tetézni a gondjait. Ezzel nyilvánvalóvá válik, hogy Harry Potter nem mindennapi, és embertpróbáló feladatok várnak rá.
2: Igen, bekerül, de ebben a könyvben megnyerik a Kviddicskupát, mert Ron remekül véd az utolsó meccsen. "Hmmmm, hogy is kéne megoldanunk a filmben a kviddics-bajnokságot... ÁÁHH megvan, hagyjuk ki az egészet egy az egyben!!"
3: Most néztem végig, egyáltalán nem volt benne, szóval kifejthetnéd, hogy hol van benne (a könyvben egy meglehetõsen hosszú levelet írt Percy, ebbõl a filmben egy sor sem hangzik el (pedig a fõszereplõ szempontjából elég fontos, hogy a legjobb barátját a saját bátyja akarja ellene fordítani). Jut eszembe, Hagrid története is részletesen ki volt dolgozva a könyvben, itt lerendezték annyival, hogy mások is udvaroltak az óriásoknak.)
4: Minek is, lássuk..... mondjuk azért, mert a könyvben a kettõ tûzben tett látogatás között eltelt vagy két hónap.
5: A hetedik részben Dobby menti meg Harry, Ron, Hermione, Luna, Ampók és Ollivander életét.... Ja, tényleg tök felesleges karakter... :) A könyvben Neville elég derekasan harcol a minisztériumban, és a DS edzéseken is "félelmetes a fejlõdése"... ehhez képest az egész filmben egyetlen varázslatot hajt végre sikeresen, az is a legalapabb lefegyverzõ bûbáj, szóval az, hogy kivették Dobby-t, hogy Neville több szerepet kapjon, elég nagy marhaság :)
6: A Temze feletti repkedéssel annyi a gond, hogy Harry-t a kiskorúak bûbájgyakorlását korlátozó rendelet, és a muglivédelmi alaptörvény megszegése miatt akarják kicsapni... elég ésszerûtlen lenne, hogy ennek örömére légibemutatót tartsanak a Temze fölött egy rakás mugli szeme láttára.
7: Itt két hülyeséget is írtál. Az egyik az, hogy Arabella felesleges. Nemtom rémlik-e, de õ tanúskodik Harry mellett a meghallgatáson. A másik ostobaság az, hogy kihagyták... elég egyértelmûen benne van. Ja és Mundungus... hogy lenne már felesleges?? Õ õrizte Harry-t.. Ezen Harry késõbb eléggé kibukott, hogy mindenki tudja mi van, neki nem mond el senki semmit, és a tudtán kívül még õrzik is, mint valami közveszélyes õrültet (és ahogy a könyv végén ki is derül, ennek oka van: Dumbledore tudta, hogy kapcsolatban áll Voldemorttal, és nem engedhette, hogy Voldemort Harryn keresztül beleláthasson a rend dolgaiba. De ugye ez is tök lényegtelen, szoval a filmbe inkább be se került.
8: Nem, egy szó sem esik arról, hogy Harry auror akar lenni.
9: Az ikrek jóval a vizsgaidõszak elõtt csinálták a tüzijátékot, és nem mentek el egybõl az iskolából. Késõbb még összehoztak egy mobil-mocsarat az egyik folyosóra, ezután pattantak meg.
10: Piton emlékében (amit egyébként Harry a merengõben nézett meg) szerepel Lily Evans, a filmben mindössze Edevis tükrében sejlik fel az arca, és egy szót sem szól.
-Nem nincsen, ugyanis lemarad az a rész, hogy Piton megvetéssel beszélt Lily-rõl
-Egy az egyben kimaradt az a rész, hogy Sipor azt hazudja Harrynek, hogy Sirius nincsen a házban. Ez is lényeges, mert késõbb kiderül, hogy kapcsolatba lépett Lestrange-ékkel.

-A jóslatnak sehol semmilyen jelentõsége nem volt...... Azta.... Voldemort 15 éve a Jóslat miatt akarta megölni Harry Pottert.... Ha a jóslat nincsen, Harry Potter egy névtelen senki lenne, és Voldemort sose vesztette volna el a hatalmát.


És igen, ha ezt mindet bele akarták volna tenni a filmbe, akkor lett volna vagy öt óra (vagy több)... hát akkor annyinak kellett volna lennie, vagy a második résztõl kezdve mindet kettõ részben kellett volna megcsinálni (ugyanis a harmadikban is rengeteg részlet kimaradt).
Cullangka 2014 máj. 22. - 21:56:30
(465/491)
én úgy vagyok vele, hogy jobb lett volna több filmben leadni a könyveket, mert JKR annyi mindent megalkotott, hogy vászonra vinni lehetetlen (ami az 1. könyvben jelentéktelen a 7.-ben értelmet nyer és igy tovább) de mégis amiket leirtál csak cicózás, ugy 90%-a nem is lényeges (ha azt nézzük mi fér bele 2 órába ami a fõ szálat viszi).
Zavar, engem is hogy mennyi mindent kihagytak de 2 órában lehetetlen megfilmesiteni a 4. könyvtõl...
Ha könyvhû adoptációt akarsz látni nézd az éhezõk viadalát vagy a trónok harcát.. sajnos a HP filmeknél a profitra mentek, nem a történet megismertetésére (akkor több film lenne), és ugy kellet megcsinálni, hogy az is értse aki nem olvasta (ilyen létezik?:O) :D
boom47 2014 máj. 22. - 14:17:19
(464/491)
A listád értelmetlen:
- Ron és Hermione a filmben nem lesznek prefektusok - de ez nem érdekel senkit
- Ron bekerül õrzõnek A KÖVETKEZÕ FILMBEN
- a Percy/Harry/Ron szál igenis benne van a filmben, csak te nem figyeltél
- minek kevernék be Siriust Umbridge szobájába? Szerepel Síri-ússz amúgyis épp eleget.
- igen, az íróknak volt eszük, és nem akarták tovább szerepeltetni JarJar Binkset, ezért kiírtották Dobbyt ahonnan lehetett, és a könyvben elhanyagolt, ám sokkal fontosabb Neville-nek adtak több szerepet.
- igaz, nem tudni miért mehet vissza Hári János a végén (egy mondat bele kellett volna férni Krumpliorr szájába)
- Harry, Rémszem és a többiek repülnek. Minek vesztegetnének még több mûsoridõt az amúgyis túl hosszú jelenetre?
- Mundungus, Arabella, meg a mágiatörténet-tanár tö9kéletesen fölösleges szereplõk, persze hogy kihagyták õket. Nem 9 órásra tervezték ezt az egy részt.
- de, esik szó a pályaválasztásról. Megint nem figyelsz.
- az ikrek megszöknek, és örülj hogy a vizsgázás közben, különben értelmetlen a két jelenet.
- fogadok hogy látjuk Lilyt a filmben, amúgy l. 3-al följebb.
- a filmnek több értelme van a Piton-emlékes résznél
- Hári megbizonyosodik arról hogy a Sírjunkos látomás csak kitaláció volt, a bolond nõszemély mondja el a filmben. Egyszerûen nem figyelsz.
- a jóslatnak sehol semmilyen jelentõsége soha nem volt.
Pupus 2014 máj. 12. - 20:16:59 Előzmény nemarik
(463/491)
:) Ezen jót mosolyogtam, teljesen igazad van :)
nemarik 2014 máj. 11. - 16:25:31
(462/491)
Milyen különös a hasonlóság Dolores Umbridge és Hoffmann Rózsa között! Nemcsak a szerep, a szereplõ is különös egyezéseket mutat.
euglena_viridis 2014 jan. 08. - 11:22:27 Előzmény borkasztik
(461/491)
Egyet kell értenem borkasztik-al! Ez a rész szerintem is jobb lett, mint a 7,8. Látványosabb náluk, pedig nem ez volt a cél. A végsõ csatában minden össze-vissza történik. Itt sokkal jobban meg van koreografálva az egész csatamenet. Magában a könyvben is gondom van azzal, hogy a Harry korú tinivarázslók miért tudják elintézni a halálfaló szintû tapasztalt bûnözõket, akik auror szinten harcolnak. Gimnazista korodban, ha jó voltál tornából, akkor te végezni tudtál volna egy tapasztalt kommandóssal? Itt legalább ez nem zavart. (Igaz ez az én személyes problémám a történettel). De a filmet értékeljük:

A könyvhûség szerintem itt nem lett volna célravezetõ, hisz ami a könyvekben jól hat, az nem biztos, hogy a filmben is mûködik. Õszintén! El tudnátok képzelni, milyen lett volna a babafejû halálfaló a vásznon? És szerintem kellett az a kis Dumbeldore vs Voldemort. Mindenki, aki csak a filmeket látta, arra vágyott, hogy láthassa õket harcolni. De még a könyvrajongók között is volt, aki ezt hiányolta. A film alapjában véve jó hangulatú, néhol vicces, látványos, jó megoldásokkal. Szerintem érdemes megnézni.

Könyvvédõknek: Az egyik legjobb haverom nagy rajongó. Olvasta angolul, magyarul, szlovákul, Isten tudja milyen nyelven és szerinte meg a 8. rész vége volt rossz, mert nem illeszkedett a könyvhöz. Fõleg a Piton vs McGalagony rész. És valóban irgalmatlanul lényegtelennek hatott ez a rész a filmben. Na, ez az igazi hiba! Ugyanolyan jellegû harcot lehetett volna bemutatni, mint a Dumbeldore vs Voldemort párbaj! Vétek ilyen lehetõséget kihagyni!
offtopic
henczp 2012 nov. 12. - 12:33:32
(460/491)
Sziasztok! Bocsánat, a témától teljesen eltérõ kérdésért! Le lehet kérni az oldalról egy olyan listát a filmekrõl, amin szerepelnek a filmek osztályozatai is? Köszönöm szépen a segítséget!
9/10
borkasztik 2012 nov. 12. - 08:33:40 9/10
(459/491)
Most engem lehet megköveztek :D De nekem a 7 (8) rész közül ennek a résznek az adaptációja tetszett a legjobban. Pontosan tudom miket hagytak ki a könyvbõl stb stb. de mégis ez volt az egyetlen olyan rész ahol nem zavartak a hiányosságok és elég jól összefoglalták a kb 800 oldalas könyvet. Tudom mondjuk az elsõ két rész könyvhûbb volt, de mégis feleannyira se kötött le filmben mint ez az 5. rész, ezt nem tudom megmagyarázni miért de így érzem.

Pl ebben a részben a varázslatok is sokkal látványosabban és erõteljesebben hatottak számomra mint a mondjuk bármelyik filmben vagy a végsõ csatában. ILyen látványos belépõk fényhatásokkal (mikor a Fõnix rendje jön a végén stb vagy más megoldások) alig voltak. Tudom talán furának hangzik de én egyszerûen így érzem még ha kicsit paradoxon is elismerem. De például az a kis minisztériumi összezörrenés illetve Voldemort Dumbeldore párbaja sokkal ütõsebbnek és látványosabbnak találtam mint a végsõ csatát, ahol csak betekintések voltak a harcok állásáról és olyan igazi egymásnak menõ részletesebb összetûzéseket nem is csináltak, mint itt., méghogyha valóban nem is volt olyan hosszú.

Sajnálom hogy nem ez a forgatókönyvíró csinálta meg a további részeket is.
florefur 2012 nov. 11. - 19:55:08
(458/491)
Mégis milyen sötét varázslat éri õket váratlanul és fordul ellenük? - elég érdekes a film ismertetése...
7/10
Fenrirson 2012 nov. 09. - 13:35:21 7/10
(457/491)
Engem is :(
DE végtére is nem olyan rossz.
9/10
borkasztik 2012 szept. 01. - 10:29:22 9/10 Előzmény BBali06
(456/491)
Igen nem ötödikes de ugyan úgy vannak minden évvégén vizsgák a többi diákoknak is ha nem is RBF ,más részt ez nagyon mellékes szál :)
Így van mind a kettõrnél lehetne sorolni a hibákat ez mind Yates hibája meg a forgatókönvy írójáé. de nekem az 5. mégis jobban tetszett ott nem volt kidobva a fél könyv még ha valóban sután is ábrázolták :)
BBali06 2012 aug. 28. - 19:15:07 Előzmény borkasztik
(455/491)
Nem Hermione nem tud felkészülni, hanem arról handabandázott, hogy Cho nem tud fel készülni, mivel ezért sír, azért sír. Ez mind benne is van a könyvben is, csak nem ötödikes Cho...

Ha meg kitérsz a hatodikra is, egy szóval nem mondtam hogy jó a film, csak szerintem az ötödik még rosszabb. Mindkettõrõl regényt lehetne írni a hibáival.
9/10
borkasztik 2012 aug. 22. - 12:21:48 9/10 Előzmény BBali06
(454/491)
"Hermione handabandázott, hogy nem tud felkészülni az RBF-vizsgáira. Ez hatalmas baki."
Hát igen de szerintem ez nem akkor baki mivel a könyvben is egyfolytában aggódik a vizsga miatt és õ tipikusan az a diák akik azt mondja nem tud semmit aztán mégis mindenbõl kiváló lesz. Másrészrõl mivel alig említették az RBF-et annyira nem volt zavaró ez a rész benne. Szóval ez akkora hiba nem volt szerintem. Összességében szépen összefoglalták a könyvet a lényeg benne volt. Jobban mint a 6-ikban. Akkor hogy Cho nem is abban az évfolyamban jár ez igaz de akik nem olvasták a könyvet, annak teljesen mindegy ki melyik évfolyamban jár és a fõtörténések szempontjából teljesen mindegy is szerintem, ez már csak apróság, amit csak mi veszünk észre. Persze én is jobban szeredtem volna úgy látni ahogy tényleg van :)

Igen ha már az átírásoknál tartunk ugye valóban kihagyták azt a részt hogy valójában kiárulta el Harryéket és másra kenték. de a 6. ban se Luna találja meg Harryt a vonaton, vagy pl Harry tétlenül áll mikor megölik Dumbeldort mert nem voltak képesek 2 másodpercet arra száni hogy kimondják rá a bénító átkot xD Továbbá mikor elrejtik a félvérherceg könyvet is az se úgy volt.stb Itt szerintem sokkal több volt a baki mint az 5. ben. Ott azért a fõ mondanivaló meg volt ,de a 6.-ban nem nagyon volt érzékelhetõ már csak mint mellékes kis száll, és azt is hibásan és más szemszögbõl bemutatva. Az 5. jobb volt. Bár ott más volt a forgatókönyvíró.
9/10
borkasztik 2012 aug. 22. - 12:08:20 9/10 Előzmény Naphinel
(453/491)
Így van szerintem is a 6. több volt a rossz :) Az 5. nél úgy jöttem ki a moziból hogy hûûhaa :) Imádtam pedig tudtam miket hagytak ki de egyszerûen lehengerelt. De itt a 6. ban akkorát csalódtam hogy még mindig a harag éled fel bennem ha csak rágondolok erre a részre.
BBali06 2012 aug. 12. - 12:22:19
(452/491)
Ebbõl, amit írtál, csak a Odú felégetése az átírás. A többit kihagyták, ahogy írtam. A hat is borzalmas, úgyhogy teljesen mindegy.