reni199 2011 júl. 15. - 10:59:39
(225/725)
A válasz a kérdéseidre:

Harry patrónusa szarvas, mint az apjáé. Lilly patrónusa pedig õz volt. És Pitoné azért volt õz, mert még mindig szerette Lilly-t. Remélem ez így érthetõ.

A pálca pedig azért lett Harryé, mert Draco lefegyverezte Dumbledore-t, és Harry pedig lefegyverezte Dracót, amikor a Malfoy kúriában harcoltak (HP7/elsõ rész vége fele).
Mancsi22 2011 júl. 15. - 10:17:24
(224/725)
Teljesen egyet értek veled Mermaid....Ez egy iszonyatosan hülye általánosítás volt....Én 1O éve kezdtem el olvasni a könyveket, és imádom minden egyes részét, volt amit többször is olvastam (magyarul és németül is), de ez nem azt jelenti, hogy mást se olvasok....Nem kell itt játszani a nagy mûveltet, mert lehet, h én is tudnék olyan könyvet mondani, amit te nem olvastál én viszont többször is....
A másik meg, h attól mert szeretem a HP-t nem azt jelenti, h évente egyszer megyek moziba, és most hogy vége lesz nem is fogok járni.
Aki nem ezen nõtt fel (könyveken és a filmeken) az nem érheti, h milyen érzés az, hogy most a könyvek után a film is véget ér.....
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 15. - 09:58:25
(223/725)
Nem mindenkinek egyforma az izlése, a világ is változik. Valakit az olyan könyv untat amirõl éppen te irsz! Van aki lehet könyvmoly és sokoldalú olvasó mégis tapló és seggfej, van aki Harry Pottert szereti és nem érdekli más, mégis normális ember. Van akit csak a szakácskönyvek érdekelnek, abban se hiszem hogy bármi elitélendõ lenne.
Én egyiket sem itélem el, sõt azt sem aki összepisili magát annyira imádja Harry Pottert, egészen addig mig tiszteletben tartjuk egymást. Az viszont merõ rosszindulatú általánositás, hogy aki Harry Pottert néz a moziban az csak egy embertipust takarhat. Nem vagyok fanatikus rajongója, sem olvasója ,pusztán szeretem , felnõtt fejjel is mégsem irok be ide negativ dolgokat. A véleményem az hogy, az is takar ezekszerint egy értelmi, szellemi szintet aki mindenféle flancos iró olvasója és fikázza azt aki mondjuk ponyvát olvas, vagy ehhez hasonló könyveket, vagy azt nézi és nem a müvészmoziba jár. Forditva vajon ez mért nem müködik ilyen látványosan? Az intelligencia nem ott kezdõdik hogy ki mit olvas, vagy néz, vagy mi érdekli. Szvsz.
mezsge 2011 júl. 15. - 09:43:47
(222/725)
....mint már korábban is leírták ide, többek között azokat érint nagyon mélyen az egész sorozat (és a befejezés), akik ezen nõttek fel. jómagam 10 évesen kezdtem el olvasni, és mára felcseperedvén én is nosztalgikus hangulattal ülök majd be a terembe...
5/10
Aikidoka 2011 júl. 15. - 09:27:52 5/10
(221/725)
Nem értem, hogy miért van ekkora hype a HPs filmeknél. Nyilván 10-12 évesen érthetõ, ha valakit ez elvarázsol. De, hogy felnõtt (?) emberekbõl mit ki nem hoz, elképesztõ. Egy látványos fantasy, amit megnéz az ember, kimegy a moziból és kb. rögtön el is felejti. Otthon is egyszer megnézheti az ember, mindegyik rész jó hosszú, az egész estét betölti. Ennyi. Emlékszem egyszer elkövettem azt a hibát, hogy premier után nem sokkal próbáltam moziban végignézni az egyik részt. Tele volt a terem gyépésekkel, tipikusan azok az emberek ültek ott, akiken látszik, hogy évente egyszer ülnek be moziba. Elindult a film, elõ is kerültek a tescos csipszek, meg a teás termoszok, gyakorlatilag minden mondat után röhögött, kommentált valamit a terem különbözõ része. Úgy 60 percig bírtam, aztán elmenekültem. Kíváncsi lennék, hány "varázslótanonc" olvas például Terry Pratchett-tõl könyveket... szerintem nem sokan. Nyílván azért nem, mert azt sem tudja, hogy ki az, mert a tvben nem mondták neki :I
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 15. - 09:02:10
(220/725)
Még egy kérdés!

SPOILER

Amikor mutatják Pitont gyerek korában. Jól láttam hogy annál a fúria füznál állt aminek a belseje elvezet valami kastélyba? HA az volt akkor õt mért nem bántotta? Miért ilyedt meg a másik kislány tõle? Ebben a filmben azt hiszem semmi utalást nem kaptunk.

SPOILER VÉGE
Mermaid. 2011 júl. 15. - 08:58:56
(219/725)
Mivel angol nyelven néztem a filmet, egy -két dolog nem volt tiszta a forditás miatt. Visszatekerni ugye nem lehetett :D A kérdéseim a következõk....

SPOILER SPOILER

Mikor Harry Piton emlékét nézi....Piton állt egy szobában Dumbledor-al és beszélgettek, majd Piton elkezdett hadonászni a pálcájával és megjelent egy õz patrónus, ami Harry-é is volt. Dumbledor pedig csodálkozó arcot vágott és azt mondta Lily potter stb. Erre kiderült az Piton-é is. Nem világos ez a patronus dolog hogy ez most a Lily volt vagy mi ez?

A másik pedig a pálca ami a világ legerõsebbje ami Voldemortnál volt. Az lejött hogy úgy lesz gazdája a pálcának ha a tulajdonosát lefegyverzi vagy megöli valaki. Nem értem végülis hogy lett Harry-é ha tudták hogy Drako fegyverezte le Dumbledort, vagyis övé kellett volna legyen ugye. Elmondta a storyt HArry, de nem értettem, nem tudtam követni.....

SPOILER VÉGE
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 15. - 08:52:10 Előzmény Cressida Beau Pre
(218/725)
Én sem mert az olyan primitiv dolog :)
offtopic
Charles Foster Kane 2011 júl. 15. - 07:06:56
(217/725)
Tulajdonkeppen arra akartam csak utalni, talan rosszul, hogy a tarsas rajongas foleg nokre jellemzo, aminek a csucspontja a sikongatas. Beszelgetes egy filmrol, meg idezgetes, az mas kategoria, sztem ket kulonbozo tarsas kapcsolatrol van szo. Most nem elemeznem.


Viszont tovabbra is azt mondom, hogy fiukra jellemzobb a befele fordulasos rajongas. Ugye foleg, hogy esetek tulnyomo tobbsegeben nokert rajonganak, ami ugye tudjuk mivel jar, az meg nem annyira tarsas tema. Jo esetben.

A sci-fi, fantasy fele rajongas, az inkabb subkultura, en benne voltam, tudom. Megint kulon valasztanam, nem ugyanarrol van szo. Ez is persze egyfajta eszkepizmus, de kevesbe lekorlatozott, es magan a "rajongason" boven tullep. Mikozben egy Harry Potter rajongoi tabor igazabol ezen a tenyen nem lep tovabb, ez nem egy fejlodo csoport, egyszeruen emberek csoportusulasa, akik sikongatassal vonjak fel magukra a figyelmet, amit hianyolnak az eletukbol.

Na EZ a noi dolog, es emellett barmikor kiallok.
Charles Foster Kane 2011 júl. 15. - 06:59:57
(216/725)
Majd aruld el, neked hogy jott le, amikor megnezted. En moziban dolgozom, aminak az az elonye, hogy barmikor szanhatok 5 percet vagy tizet egy kis kozonseg reakcio vadaszasra. Namost ma este sem birtam ki, hogy bemenjek az utolso jeleneteknel.

SPOILER?

Amikor Neville szetvagta a kigyot rogton az EGESZ TEREM ujongasban tort ki, es tapsban. Hihetetlen elmeny amugy az ilyen. Tobb ilyen film kellene a moziba. Na de aztan odaertunk Voldihoz, kesz vege, es semmi. Se egy felsikkanas, egy oromteli hang, vagy taps... Tenyleg, semmi. Es nem azert mert a kozonseg vesztett a lenduletbol, egyszeruen vartak azt a pontot, azt a csucspontot, ahol lehet ujjongani. Es egyszeruen ezt nem kaptak meg.

Es tulkepp Voldemort halala is olyan, hogy tul szofisztikalt. Mar abban az ertelemben, hogy ugye Longbottom szetvagja a kigyot, es az abban a pillanatban szet robban, szoval ez egy PONT. Ellenben Voldi elveszti a palcajat. Ez nem csucspont. Aztan el kezd mallani a bore. Ez sem. Majd darabok hullanak fel az egbe, es mint lepkek szallnak el. Na ugye ez megint nem egy olyan hogy BUMM. Tul lassu, szofisztikalt, nem UT.

Megint csak a Star Warsot tudom felhozni, ott ugye a halalcsillag felROBBAN, egy pillanat, egy csucsPONT. Szoval a katarzishoz ez a csucspont is hianyzik, a pont a "volt" es a "nincs" kozott. Pl SW-ben egy robbanas. Egy ilyen katarzisra szandekosan epito filmnel erre kulonosen kene figyelni, de csak nem...
offtopic
Cressida Beau Pre 2011 júl. 15. - 02:10:52
(215/725)
"hogy csak a nõk képes rajongani valami/valakiért"
Azt azonban elismerem, hogy én is láttam már HP elõtt izgalomtól majd maga alá vizelõ fiúkat. Nem sikongattak, sokkal frusztrálóbb megnyilvánulási formát alkalmaztak. "Menõ" idézeteket böfögtek fel egymásnak az elõzõ részekbõl (ezt persze egyre hangosabban, hogy mi is halljuk, milyen felkészültek és rajongó szellemek is õk), varázsigéket mormoltak, volt, aki pálcával jött, és még azzal is bökdösött-hadonászott a levegõben (elõbbi idõsebb, utóbbi fiatalabb csoport volt természetesen).
offtopic
Cressida Beau Pre 2011 júl. 15. - 01:59:11
(214/725)
Én is az emberiség nõstény tagjának vallhatom magam, tehát nem köt a "buzis" jelzõ, mikor megnyilvánulási formáimról határozok, mégsem sikongatok rajongásom érvényre juttatása érdekében.
offtopic
Cressida Beau Pre 2011 júl. 15. - 01:54:29 Előzmény Charles Foster Kane
(213/725)
Sajnálom, hogy a spoiler ellenére elolvastam a kritikád, kissé lohadt lelkesedéssel fogom így ma este megnézni a filmet. : \ Sajnos tökéletesen el tudom képzelni, amit írtál, hiszen ugyanezt a dramaturgiai bakit elkövették Dumbledore halálánál is. Ám itt megbocsáthatatlan. Az általad kritizált jelenet a könyvben katarzist (talán túlzás a kifejezés, de érzékletes) jelentett számomra. Igencsak vártam a megfilmesítését.
Mermaid. 2011 júl. 15. - 01:20:18
(212/725)
3D-ben szerintem nem annyira érdemes megnézni. Szvsz. De ezt mindenkinek magának kell majd eldöntenie. Nekem 2D-ben is pazar látványú volt.

Továbbra is 1o pontos a film.

SPOILER

Igazából nekem minden a helyén volt benne, most tényleg nem találtam benne semmi hibát. IGaz én nem olvastam a könyvet , annak biztos lesz ami nem fog tetszeni. Nekem nagyon tetszett. Talán kivétel az hogy Piton meghalt, õt sajnáltam, de annak igy kellett történnie.
Nekem az a rész tetszett a legjobban mikor Harry Piton emlékét nézte és megtudtuk mennyit szenvedett szegény és hogy jó ember volt, kimondottan meghatóra is sikerült.

A filmben nekem minden tökéletes volt. A vége kicsit megmosolyogtatott, de az is nagyon tetszett. Olyan kár hogy vége van!!!

SPOILER VÉGE
offtopic
Mermaid. 2011 júl. 15. - 01:12:06
(211/725)
Nem hiszem :) én se neked irtam.
PrincessKate 2011 júl. 15. - 00:44:53
(210/725)
Nagyon tetszett!!!!!!!!!!!
xilli 2011 júl. 14. - 20:37:27
(209/725)
eléggé diszkriminatív a hozzászólásod :D
nyilvánvalóan a lányok sikongatnak, mert - lányként mondom: számomra is érthetetlen módon - azt hiszik, ez milyen édes, miközben a film legfélelmetesebb és érdekes jeleneteinél inkább a szövegre figyelnél, ahelyett, hogy nevetségesen magas hangú sikolyokat kelljen hallgatnod.
mindazonáltal a férfiak is kifejezhetnék így magukat amennyiben nem terjedt volna az el, hogy mindenfajta ilyen megnyilvánulás buzis. félreértés ne essék, én örülök, hogy nem ilyen az erõsebbik nem (?!) , de kikérem magamnak azt a bármiféle valós alapot nélkülözõ állítást, hogy csak a nõk képes rajongani valami/valakiért.
remélem, eléggé tömör és lényegretörõ voltam. :)
offtopic
Charles Foster Kane 2011 júl. 14. - 19:31:07
(208/725)
A rajongas, es ennek a feltuno formaja noi jellemzo. Nem tudom hallottal-e mar sikongato fiu csapatokat akarmilyen filmmel kapcsolatban. En animekben utaztam egy darabig, es azt tapasztaltam, hogy akarmilyen fius az anime (pl. kifejezett shounenek, amik eredetileg fiuknak van irva (ez egy kulon mufaj)), a fo rajongotabor, aki tenlyeg megorul, azok mind nok. Ez igy mukodik. Nem ertem, hogy miert, de tenyleg figyeld meg ezt a hatast.
10/10
johnny91 2011 júl. 14. - 19:25:48 10/10
(207/725)
Szerintem a Harry Potter épp hogy nem lányos!
Az Alkonyat filmekre biztos tényleg tinilányok ülnek be, de a HP-kre kétlem.
hangyás 2011 júl. 14. - 17:27:55
(206/725)
öhm, tapasztalatom szerint egyáltalán nem a tinédzser lányok vannak többségben...én még ennyi pasit ilyen témájú filmen nem igen láttam... :D